Jump to content

Don

Active users
 • Posts

  1314
 • Joined

 • Last visited

About Don

 • Birthday 22-08-1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Dordrecht
 • Interests
  Techniek , computers , muziek, mijn werk, mijn VROUW EN KIDS en natuurlijk het Fiesta park :)

Previous Fields

 • Voornaam
  Don
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK4
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

3050 profile views

Don's Achievements

Fiesta Monkey

Fiesta Monkey (9/22)

 1. Mijn focus met bijna 3 ton heeft een verminkte motorkap . Pepper rood . Mooi is het niet en je krijgt het ook niet meer mooi . je zou hem moeten schuren, plamuren en spuiten. Op mijn fiesta mk 4 state blue zag je bijna niets van de steenslag
 2. Werken BERU bougies wel net zo goed als NGK? Heb een 1.6 in mijn focus , die pakt echt alleen NGK , ander merk iets inhouden bij hogere toeren.
 3. Klopt ook wel Cas wat je zegt. Heel duur zijn nieuwe inderdaad niet. Morgen koop ik weer een hobby auto een focus dus met heel goede koplampen voor 300 euro (motor defect) Mijn koplampen gaan daar dan in en de motor wordt hersteld en zo deed ik dat ook met mijn fiesta. Die van mijn focus zijn ook niet waterdicht. Dit is wel op te lossen door de afschermkap aan de achterkant weg te laten zodat het vocht er uit kan.
 4. 4 euro is niet veel. Dacht dat alleen de techno olie daar zo goedkoop was . Die zou volgens de opschriften wel voldoen voor ford. Gebruik deze olie als bijvul olie in mijn focus en dat geeft nu na 50 k nog geen problemen.
 5. Valt reuze mee, ik polijst ze nu elk jaar en dat doe je gelijk met het in de was zetten. Laatste keer heb ik het met een machine gedaan met echt polijstmiddel. Glimmen meer dan een nieuwe koplamp. Gelig worden ze toch allemaal.En ja Tandpasta werkt ook goed Zou ze liever van glas hebben.
 6. Marktplaats is nog goedkoper, originele ford formule 5 w30 nog geen 29 euro 5 liter. De techno olie is voor een endura ook goed zat
 7. Niels, heeft de MK6 ook nog een 8 klepper gehad 1,3 ? een Endura motor of een andere variant? Ik dacht dat de MK6 ook gewoon zetec blokken had met riem dus. Voor de topic starter, laat je niet afschrikken door een riem. Geen boekje,s bij de aankoop is een lagere prijs en dan laat je gelijk die riem en spanrollen vervangen.
 8. Wat voor motor heb je? Controleer in ieder geval je olie
 9. Geen boekje er bij zeker van dealer onderhouden Had ik wel bij mijn focus, geloof me dat zegt ook helemaal niets. Mensen maken fouten ook de beunhaas die jou auto in handen heeft gehad dus dat wordt helemaal nalopen
 10. Die zit bij een endura boven op het thermostaat huis als ik me zo herinner Ik zou de vloeistof lekker laten zitten als deze nog roze of blauw is. Het is een gesloten systeem daar moet je gewoon niet aanzitten. Geloof me de anti vries blijft echt zijn werk wel doen. Alle vloeistoffen heb ik bij mijn focus vervangen behalve dus de koelvloeistof.
 11. Ja Pim je hebt wel gelijk maar voor 1000 euro heb je een andere dichte fiesta. Een PUMA is toch wel een heel ander verhaal. Schade herstel is ALTIJD duur zelfs zonder bon. Zelf doen loont echt in deze al moet je wel eerst een beetje leren lassen. Lasapparaat huren daarna en je bent klaar voor weinig. Ben benieuwd of de schade zich heeft beperkt tot alleen de rand.
 12. Ook mijn focus blijkt te roesten zo zag ik het weekend. De winterbeurt en ja hoor roest bij het scherm voor recht s onder bij de dorpel. Wel binnenscherm er af en ja hoor GATENKAAS. Scherm er af en proberen te lassen maar dat ging niet echt netje,s , te dun geworden. Bel ik diverse sloperijen vragen ze doodleuk 65 euro voor een scherm en een nieuwe kost 30 euro. JA zeggen ze dan, is geen origineel ha laat me niet lachen, FORD roest juist. Ben weer even zoet, scherm is onderweg , spuiten en hij is weer netje,s
 13. Fertan werkt wel maar niet op die plaatsen waar je niet bij kan komen en dat is nu juist het probleem met scherm randen. Heb je roest oppervlakte roest aan je bodem en je borstelt dat wat weg en je behandelt dat met fertan dan gaat dat goed ( nabehandelen met een goede primer) Bij een scherm zit de roest tussen het binnen en buiten scherm in , daar kom je niet.
 14. 4 moeren er af draaien. distributie kap iets los nemen, alleen schroeven aan de bovenkant en je haalt de deksel er zo af. Ik heb die pakking nog niet eerder lek gehad. Heb je niet gemorst met bijvullen?
 15. Die middeltje,s werken bijna niet, het vertraagd verdere rot iets hooguit
×
×
 • Create New...