Jump to content

Mausl

Active users
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mausl

 1. Die gedachte begon ook bij mezelf al op te komen. Alvast maar gaan sparen dan.. ;]
 2. Da is.. maar heb m pas sinds 2021 en werd twee maanden geleden verrast door een lekkage in de turbo die me behoorlijk wat centen gekost heeft. Dus ben wat voorzichtig geworden.
 3. Ik heb een 1.0 ecoboost uit april 2014 met nu 83.000km op de teller en is altijd dealeronderhouden (dus elk jaar de juiste olie). Is het dan wijsheid om bv wat eerder de distributieriem te laten vervangen of is voorjaar 2024 een prima moment?
 4. Dat zou idd goed kunnen.. maar dat zou betekenen dat er al eerder een lek zat in het koelsysteem. Mijn vermoeden is dat, als het door verkeerde koelvloeistof komt, de verkopende dealer er vorig jaar verkeerde vloeistof in heeft gedaan na het vervangen van de thermostaat. Maar ja.. bewijs dat maar eens. Dank in elk geval voor je reacties!
 5. Als ik je nog een vraag mag stellen; was de Fiesta nieuw of tweedehands toen je hem kocht? Je geeft nl. aan dat hij door de dealer onderhouden wordt, maar als zij altijd de 'juiste' koelvloeistof er in gooien, dan kunnen die vriesstoppers dus ook kapot gaan door de soort koelvloeistof die Ford gebruikt. De mijne is 2e hands, maar door de eerste eigenaar altijd dealeronderhouden (heb alle bonnen). Maar de niet Forddealer waar ik m vorig jaar gekocht heb heeft er toen nieuwe koelvloeistof in gedaan na het vervangen van de thermostaat. Dus mocht het daar door komen, dan kunnen de vriesstoppers dus al kapot gaan na 9000km rijden met verkeerde koelvloeistof.
 6. Da's een goedkopere oplossing geweest dan denk ik dan een geheel nieuwe turbo. Het bedrijf waar mijn garage mee heeft gebeld (turbo specialist) gaven aan dat het niet gerepareerd kon worden, dus vraag me dan af of het wel een goede 'specialist' was. Welke koelvloeistof gebruik jij? Om te voorkomen dan dat er weer schade aan die vriesstoppers/ de turbo ontstaat?
 7. Wtf! Da's idd een zelfde soort lekkage. Maar bij jou konden dus blijkbaar wel die vriesstoppen vervangen worden? De 'turbospecialist' die mijn garage geraadpleegd had gaven aan dat de turbo niet te reviseren/repareren was. Die FB-thread lezend vraag ik me nu wel af wat de meest waarschijnlijke reden is van de lekke vriesstop; verkeerde koelvloeistof of water lekkage erop door een verstopt afwateringskanaal onder de voorruit? En dank voor het zoeken en posten! Ik kon er nergens iets over vinden.. maar da's ws omdat ik niet wist dat die onderdelen vriesstoppen heten.
 8. Garage en Ford dealer ook nog niet.. en m'n portemonnee komt het hopelijk ook niet meer tegen.. 😕 Kan ook totaal niet bedenken waardoor zo'n lekkage ontstaat.
 9. @Mattijs@Fictions Hoi.. turbo is vervangen en kreeg de oude te zien. Hieronder op de foto zie je de plekken waar het lekte. Het bovenste cirkeltje was het schroefje van waaruit het druppelend lekte. Het onderste plekje werd pas duidelijk nadat ze hem los hadden gekoppeld; het gaatje dat je ziet is nu ietsjes groter doordat er wat in gepeurd is met een schroevendraaier, maar de monteur gaf aan dat er dus een gaatje op die plek zat dat er niet hoort te zitten. Ook de monteur kan niet met zekerheid zeggen hoe dat gaatje is ontstaan. Ook nog ff TTune gebeld en hij gaf aan dat de turbodruk wel ietsje hoger kan worden door tunen, maar vooral bij doortrappen en binnen veilige marges.
 10. Nope.. is niet een van die twee pijpjes. Had ik ook al gezien of forums en youtube, dat dat af en toe gebeurt en dat werd door een Ford monteur ook genoemd als zijnde de enige storing die hij ooit was tegengekomen bij een dergelijke turbo. IK weet niet precies hoe het deel heet dat lekt, maar het is ergens halverwege op de turbo zelf, op of rond een soort schroef(je). Bij het druk zetten op het koelsysteem zagen ze dat daar koelvloeistof uit lekte..
 11. Het blijft denk ik vooral gokken wat de oorzaak is.. kan een fluke zijn, maar kan ook zijn dat de vorige eigenaar duizenden km's met een kapotte thermostaat gereden heeft. Wordt blijkbaar ook door de merkdealer bij onderhoud niet naar gekeken. Heb m in sept. 2021 gekocht en de Fiesta had in juli 2021 nog een beurt gehad bij de merkdealer.
 12. Heb hem 5 mnd geleden laten doen bij Ttune in Echt, met een rollerbank. Had er geen slechte reviews over gelezen. En wat ik al zei, ben geen doortrapper in mn auto. Maar ja.. zijn weinig ervaringen te lezen van eigenaren van een getunede Fiesta die al duizenden getunede km's heeft gereden. Net nadat ik m gekocht had in sept. 2021 bleek de thermostaat kapot te zijn, waardoor de motor niet goed op temperatuur kwam (max twee blokjes) Nadat ie vervangen was deed ie dat wel goed. Zou het kunnen dat, aangezien de vorige eigenaar en de verkoper dat (waarschijnlijk) niet op hadden gemerkt, er door de vorige eigenaar te lang mee doorgereden is en dat dat de turbo schade heeft toegebracht? Hoedanook, kost me nu ruim E1300 incl. btw en arbeidskosten. :'\
 13. Hoi.. ik heb een Fiesta 7.5 uit 2014 met 85.000km op de teller. In september 2021 tweedehands gekocht met 77.000km op de teller. Altijd dealeronderhouden. Net nadat ik m gekocht heb bleek de thermostaat defect te zijn en die is toen door de verkopende autodealer vervangen onder Bovag garantie. Daarna werkte alles goed. Afgelopen dagen viel het me op dat de ventilator erg snel aanging en langer bleef blazen. Nu checkte ik gister het koelvloeistofniveau (wat ik maandelijks doe) en dat bleek ineens erg laag te zijn. Auto stil laten staan, ANWB gebeld en hij dacht aan een lek in de slang tussen de waterpomp en radiator. Naar de garage gebracht, die hebben het koelsysteem onder druk gezet en wat bleek, niet de genoemde slang, maar zij zagen dat de turbo lekte. Goed kut dus. Ik heb de monteur gister nog verteld dat toen ik m net had de thermostaat vervangen is, en daar sloeg hij meteen op aan; hij vroeg zich hardop af of toen dan wel het koelsysteem hervuld is met de juiste koelvloeistof. Mijn vraag; kan verkeerde koelvloeistof zorgen voor een lekkage in de turbo? En iemand hier wel eens hetzelfde meegemaakt? En als laatste; ik heb m in november 2021 laten tunen (in Echt),vooral om wat prettiger te kunnen rijden maar trap m nooit op z'n staart. Kan er in een tuning iets misgaan waardoor een turbo gaat lekken?
 14. Thanks! Gelukt met Imgur, maar via 'insert via url' werkt het niet op de afbeelding in m'n post in te voegen. Balk met de url wordt dan rood. Dan maar even alleen de link. https://imgur.com/a/bUHemPe
 15. Afgelopen week ook laten tunen bij Ttune in Echt, m'n 1.0 ecoboost 100 pk uit 2014. Relaxte kerel die ook al je vragen beantwoordt en secuur werkt. Niet dat ik nu verwacht een ST te hebben, maar het rijdt superfijn. Ben geen hardrijder of stoplichtenscheurder, maar nu is het minder vaak terugschakelen, makkelijker inhalen en hij loopt merkbaar beter. Dat laatste merkte ik al in de eerste meters van mn testrit toen ie klaar was. En dat voor €349,-. Of ie nu ook zuiniger is weet ik nog niet.
 16. Heb een Fiesta uit 2014, 1.0 ecoboost 100pk.. 80.000km op de teller. Is door de vorige eigenaar jaarlijks naar de dealer gebracht voor een beurt. Laatste was in juli 2021. Maar nu kijk ik naar de tabel met de onderhoudsintervallen en weet ik niet zeker welke interval ik moet aanhouden. Dit omdat ik het onderstaande zie staan. Welke moet ik aanhouden? Fiesta (10/2012-04.2017) 1 jaar (20.000 km) Fiesta 1.0L EcoBoost, 1.1L Duratec Ti-VCT (12/2016-) 2 jaar (30.000 km)
 17. Nou.. de thermostaat is vervangen en al binnen 7-8 minuten op de snelweg was ie al goed op temperatuur. Mooi stabiel op 4 blokjes. Monteur gaf volgens de verkoper ook al direct aan dat het aan de thermostaat ligt als ie niet op bedrijfstemp. komt op de snelweg. Dus vervangen en rijdt weer als een zonnetje. Zit me nu ook niet steeds zorgen te maken dat er iets mis kan gaan met het motorblok.
 18. Heb nu ondertussen van drie Ford dealers en een algemene Bovag garage hetzelfde verhaal te horen gekregen, dat de motor blijkbaar niet goed op bedrijfstemp. komt, wat niet goed is voor het blok, wat o.a. gevolgen heeft voor de kwaliteit van de verbranding e.d.. Ik ga in elk geval met de verkoper overleggen om het zo snel mogelijk te fixen. Geen zin in wachten tot de winter en mogelijk schade aan het blok. Mocht je nog iets van garantie hebben, dan zou ik het Ford direct laten fixen.
 19. Hallo, Na veel onderzoek tbv een volgende auto ben ik uiteindelijk toch gegaan voor een Fiesta. Een Mk7,5, 1.0 ecoboost uit 2014. Ruim 77.00km op de teller, dealer onderhouden en één eerdere eigenaar. Erg tevreden mee, maar de twijfels zijn toch toegeslagen.. en wel om twee redenen. 1. Pas na aanschaf kwam ik op dit forum en andere websites een bekende kwetsbaarheid tegen, te weten de O-ring achter het kleppendeksel die na verloop van tijd slecht kan worden, waardoor koelvloeistof kan gaan lekken waarna je motor in de soep kan lopen. Ik heb de dealer gebeld waar hijonderhouden is en die monteur gaf aan dat ze bij mijn Fiesta nooit lekkages in het koelsysyteem hebben opgemerkt. Op alle onderhoudsrekeningen staat ook niets over bijvullen van koelvloeistof. Mijn 1e vraag; is de hoeveelheid koelvloeistof checken de enige manier om zelf als leek te kunnen checken of die O-ring of iets anders niet meer goed werkt in het koelsysteem? 2. In een ander draadje in dit forum vertelde iemand over dat zijn motor blijkbaar niet op bedrijfstemperatuur kwam. Dit zag hij doordat de (digitale) temp.meter tot max. 2 blokjes kwam, terwijl het op 4 blokjes hoort te staan (van de 8). Dit heb ik vandaag bevestigd gekregen door een Ford monteur. Ik ben dat toen eens in de gaten gaan houden bij de mijne en zag op één dag (vandaag) verschillen in de ochtend (heenweg) en middag (terugweg). In de ochtend van Nijmegen naar Deventer (60km, vooral snelweg) max. 3 blokjes, maar pas in Deventer. Geen blazer of airco aan en buitentemperatuur van ongeveer 18 graden. 'S middags van Deventer naar Nijmegen, ook weer vooral snelweg, na ongeveer een half uur toch (langzaam opgebouwd) 4 blokjes, wat ook geregeld weer terugviel naar 3. Ook wat de monteur zei, de blazer een paar keer even op warm gezet en checken of er warme lucht uit komt. Dat was zo, naar schatting ongeveer 45-50 graden warm. Mijn vraag is dus, moet ik me zorgen maken dat evt. de thermostaat wisselend werkt, of kapot aan het gaan is? IK heb nu nog Bovag garantie bij de verkoper, dus wil daar ook gebruik van maken als dat nodig blijkt te zijn.
 20. Hallo.. kort even voorstellen. Ik ben Maus en woon in Nijmegen. Net eigenaar geworden van een Ford Fiesta 1.0 ecoboost Hot Hatch editie uit 2014. Erg blij mee. Kom van een Mitsubishi Lancer, maar die is op na 270.000km. Met m'n eerste Ford, een Escort 1.6GT, heb ik maar een jaar gereden in 2003, dus hoop dat ik nu een beter ervaring heb met de Fiesta. :] Nadat ik hier al terecht kwam na het googlen van een vraag over tuning, zag ik al dat ik hier nog vaker ga komen voor vragen e.d. Veel info en een prettig manier met elkaar omgaan. Een betere foto van de Fiesta komt nog. Groet, Mauries
×
×
 • Create New...