Jump to content

Mausl

Active users
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

About Mausl

 • Birthday January 14

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen

Previous Fields

 • Voornaam
  Maus
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

233 profile views

Mausl's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Die gedachte begon ook bij mezelf al op te komen. Alvast maar gaan sparen dan.. ;]
 2. Da is.. maar heb m pas sinds 2021 en werd twee maanden geleden verrast door een lekkage in de turbo die me behoorlijk wat centen gekost heeft. Dus ben wat voorzichtig geworden.
 3. Ik heb een 1.0 ecoboost uit april 2014 met nu 83.000km op de teller en is altijd dealeronderhouden (dus elk jaar de juiste olie). Is het dan wijsheid om bv wat eerder de distributieriem te laten vervangen of is voorjaar 2024 een prima moment?
 4. Dat zou idd goed kunnen.. maar dat zou betekenen dat er al eerder een lek zat in het koelsysteem. Mijn vermoeden is dat, als het door verkeerde koelvloeistof komt, de verkopende dealer er vorig jaar verkeerde vloeistof in heeft gedaan na het vervangen van de thermostaat. Maar ja.. bewijs dat maar eens. Dank in elk geval voor je reacties!
 5. Als ik je nog een vraag mag stellen; was de Fiesta nieuw of tweedehands toen je hem kocht? Je geeft nl. aan dat hij door de dealer onderhouden wordt, maar als zij altijd de 'juiste' koelvloeistof er in gooien, dan kunnen die vriesstoppers dus ook kapot gaan door de soort koelvloeistof die Ford gebruikt. De mijne is 2e hands, maar door de eerste eigenaar altijd dealeronderhouden (heb alle bonnen). Maar de niet Forddealer waar ik m vorig jaar gekocht heb heeft er toen nieuwe koelvloeistof in gedaan na het vervangen van de thermostaat. Dus mocht het daar door komen, dan kunnen de vriesstoppers dus al kapot gaan na 9000km rijden met verkeerde koelvloeistof.
 6. Da's een goedkopere oplossing geweest dan denk ik dan een geheel nieuwe turbo. Het bedrijf waar mijn garage mee heeft gebeld (turbo specialist) gaven aan dat het niet gerepareerd kon worden, dus vraag me dan af of het wel een goede 'specialist' was. Welke koelvloeistof gebruik jij? Om te voorkomen dan dat er weer schade aan die vriesstoppers/ de turbo ontstaat?
 7. Wtf! Da's idd een zelfde soort lekkage. Maar bij jou konden dus blijkbaar wel die vriesstoppen vervangen worden? De 'turbospecialist' die mijn garage geraadpleegd had gaven aan dat de turbo niet te reviseren/repareren was. Die FB-thread lezend vraag ik me nu wel af wat de meest waarschijnlijke reden is van de lekke vriesstop; verkeerde koelvloeistof of water lekkage erop door een verstopt afwateringskanaal onder de voorruit? En dank voor het zoeken en posten! Ik kon er nergens iets over vinden.. maar da's ws omdat ik niet wist dat die onderdelen vriesstoppen heten.
 8. Garage en Ford dealer ook nog niet.. en m'n portemonnee komt het hopelijk ook niet meer tegen.. 😕 Kan ook totaal niet bedenken waardoor zo'n lekkage ontstaat.
 9. @Mattijs@Fictions Hoi.. turbo is vervangen en kreeg de oude te zien. Hieronder op de foto zie je de plekken waar het lekte. Het bovenste cirkeltje was het schroefje van waaruit het druppelend lekte. Het onderste plekje werd pas duidelijk nadat ze hem los hadden gekoppeld; het gaatje dat je ziet is nu ietsjes groter doordat er wat in gepeurd is met een schroevendraaier, maar de monteur gaf aan dat er dus een gaatje op die plek zat dat er niet hoort te zitten. Ook de monteur kan niet met zekerheid zeggen hoe dat gaatje is ontstaan. Ook nog ff TTune gebeld en hij gaf aan dat de turbodruk wel ietsje hoger kan worden door tunen, maar vooral bij doortrappen en binnen veilige marges.
 10. Nope.. is niet een van die twee pijpjes. Had ik ook al gezien of forums en youtube, dat dat af en toe gebeurt en dat werd door een Ford monteur ook genoemd als zijnde de enige storing die hij ooit was tegengekomen bij een dergelijke turbo. IK weet niet precies hoe het deel heet dat lekt, maar het is ergens halverwege op de turbo zelf, op of rond een soort schroef(je). Bij het druk zetten op het koelsysteem zagen ze dat daar koelvloeistof uit lekte..
 11. Het blijft denk ik vooral gokken wat de oorzaak is.. kan een fluke zijn, maar kan ook zijn dat de vorige eigenaar duizenden km's met een kapotte thermostaat gereden heeft. Wordt blijkbaar ook door de merkdealer bij onderhoud niet naar gekeken. Heb m in sept. 2021 gekocht en de Fiesta had in juli 2021 nog een beurt gehad bij de merkdealer.
 12. Heb hem 5 mnd geleden laten doen bij Ttune in Echt, met een rollerbank. Had er geen slechte reviews over gelezen. En wat ik al zei, ben geen doortrapper in mn auto. Maar ja.. zijn weinig ervaringen te lezen van eigenaren van een getunede Fiesta die al duizenden getunede km's heeft gereden. Net nadat ik m gekocht had in sept. 2021 bleek de thermostaat kapot te zijn, waardoor de motor niet goed op temperatuur kwam (max twee blokjes) Nadat ie vervangen was deed ie dat wel goed. Zou het kunnen dat, aangezien de vorige eigenaar en de verkoper dat (waarschijnlijk) niet op hadden gemerkt, er door de vorige eigenaar te lang mee doorgereden is en dat dat de turbo schade heeft toegebracht? Hoedanook, kost me nu ruim E1300 incl. btw en arbeidskosten. :'\
 13. Hoi.. ik heb een Fiesta 7.5 uit 2014 met 85.000km op de teller. In september 2021 tweedehands gekocht met 77.000km op de teller. Altijd dealeronderhouden. Net nadat ik m gekocht heb bleek de thermostaat defect te zijn en die is toen door de verkopende autodealer vervangen onder Bovag garantie. Daarna werkte alles goed. Afgelopen dagen viel het me op dat de ventilator erg snel aanging en langer bleef blazen. Nu checkte ik gister het koelvloeistofniveau (wat ik maandelijks doe) en dat bleek ineens erg laag te zijn. Auto stil laten staan, ANWB gebeld en hij dacht aan een lek in de slang tussen de waterpomp en radiator. Naar de garage gebracht, die hebben het koelsysteem onder druk gezet en wat bleek, niet de genoemde slang, maar zij zagen dat de turbo lekte. Goed kut dus. Ik heb de monteur gister nog verteld dat toen ik m net had de thermostaat vervangen is, en daar sloeg hij meteen op aan; hij vroeg zich hardop af of toen dan wel het koelsysteem hervuld is met de juiste koelvloeistof. Mijn vraag; kan verkeerde koelvloeistof zorgen voor een lekkage in de turbo? En iemand hier wel eens hetzelfde meegemaakt? En als laatste; ik heb m in november 2021 laten tunen (in Echt),vooral om wat prettiger te kunnen rijden maar trap m nooit op z'n staart. Kan er in een tuning iets misgaan waardoor een turbo gaat lekken?
 14. Thanks! Gelukt met Imgur, maar via 'insert via url' werkt het niet op de afbeelding in m'n post in te voegen. Balk met de url wordt dan rood. Dan maar even alleen de link. https://imgur.com/a/bUHemPe
×
×
 • Create New...