Jump to content

BlueFiesta

Active users
 • Posts

  2146
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Previous Fields

 • Voornaam
  Blue
 • Auto
  Niet bekend
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Niet bekend

Recent Profile Visitors

6055 profile views

BlueFiesta's Achievements

Fiesta Addict

Fiesta Addict (11/22)

 1. Dat gaat een moeilijk verhaal worden ben ik bang. Zoveel zie je er niet meer tegenwoordig. Ik weet dat Ford in 2016 bij het 40-jarig bestaan van de Fiesta er nog in geslaagd is er eentje in acceptabele staat op te sporen voor promotionele doeleinden. Misschien is het een goed idee eens bij de importeur na te vragen of die auto nog ergens beschikbaar is?
 2. Ford Martens in Zevenaar is er ook mee opgehouden. Pand en personeel worden overgenomen door Wensink (Arnhem).
 3. Ik ben wel benieuwd welke van deze Mk.6(½) ST's nog in leven zijn. Ik heb even een grove check gedaan op basis van de hier getoonde foto's. Daarom heb ik het al zichtbare of genoemde kenteken hier herhaald. Deze zijn er in ieder geval nog: 50-ST-HT (vm Mikf / Dutch?) 04-TB-LS (vm Emil) 51-TK-GB (vm Stefan012) 54-XG-DL (BlueFiesta, 1e eigenaar) 19-ZB-RN (Zwien22, 1e eigenaar) Overleden zijn: 01-RF-RH (vm Danman) 10-RK-GZ (vm RenéST) 60-SN-BG (vm Koenoe) Mocht je het lot van anderen weten, dan graag even een berichtje. Ooit werden er ca. 110 in Nederland geleverd. Hoeveel zijn dat er nu nog?
 4. Weet je zeker dat het een Zetec-S (= Fiesta 1.6i 16v Sport) is? Ik vermoed dat je gezien het bouwjaar een 1.3i (of 1.25i zo je wilt) 16v Yamaha motor bedoelt (Zetec, dus zonder de "S"). Die was nieuw met de introductie van de Mk.4 in 1996 en destijds best vernieuwend. Ik had er ook eentje (bj '97). Dat was een hele vooruitgang na de Mk.2 1.1 uit '89 die ik daarvoor had.
 5. Grappig. Zo'n Sportje had ik voor mijn ST. Ik had enorm last van roest onderlangs de deuren (voor een auto van destijds 6 jaar oud!). Doordat de zijskirts telkens onderlangs de deuren schuurden was de lak daar verdwenen. Dat was vooral het geval als er wat vuiligheid (zand) op was terechtgekomen. Dat heb je natuurlijk al gauw. Verder bladderde er lak van de achterspoiler. Dat was een fabricagefout waar alle Sportjes last van hadden. Toch wel een fijne auto, al trilde het stuur wel als je een sprintje wilde trekken bij het stoplicht. Dat had er volgens de garage mee te maken dat beide aandrijfassen een ongelijke lengte hadden. Voor wat het waard is. Misschien heb je er wat aan.
 6. Mijn vorige auto wilde ik destijds ook inruilen, maar heb het voorbehoud gemaakt dat ik 'm ook zelf wilde proberen te verkopen. Ik heb m'n oude auto voor het bedrag dat ze me wilden teruggeven verkocht via Marktplaats en van de dealer een korting gekregen omdat ik geen inruil had. Dat leverde me bij elkaar een prettig bedrag op, dus dat was de moeite waard. Tip voor de volgende keer.
 7. Respect dat je het oudje op de weg houdt!
 8. Ik bewonder de effort die je erin stopt om de auto van je vader in ere te houden. Je bent er flink wat mee van plan. Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat worden. Succes!
 9. Zo dan, doe maar chique! Het kost een paar centen, maar dan heb je wel wat. Ik ben benieuwd hoe die gaat bevallen. Ik denk dat je soms nog wel eens terugdenkt aan je "good old" Mk.6½ ST. Kon je 'm inruilen, of zelf verkocht? Aanstaande maandag heb ik mijn Mk.6½ ST precies 13 jaar. Destijds nieuw gekocht en still going strong met 180.000 op de teller. Misschien ga ik je ooit achterna, dus laat vooral weten hoe het je vergaat 👍 Veel plezier ermee!
 10. Vooruitgang in de afgelopen 20 jaar:
 11. De afgelopen 20 jaar is er veel gebeurd op het gebied van veiliger auto's. In dit filmpje van Euro NCAP wordt de Fiesta als voorbeeld gebruikt.
 12. BlueFiesta

  Ncap Test Results

  Filmpjes over de crashtest van de sedan-uitvoering (geleverd in Azië, Noordamerika).
 13. Toch jammer. Heeft niet iemand toevallig zo'n lijst liggen die we kunnen inscannen?
 14. Sync Edition is mij onbekend. Vaak krijgen occasions een fancy naam en wat extra's mee om ze wat aantrekkelijker te kunnen verkopen. Ik vermoed dat dit er ook zo één is. Wat natuurlijk niet wegneemt dat je dochter waarschijnlijk veel plezier van die auto gaat krijgen. Ik heb al 11 jaar dezelfde Mk.6 (facelift) en die bevalt me nog steeds prima.
 15. Vaak krijgt de andere lamp ook een tik mee als er eentje springt. Daarom moet je ze eigenlijk ook altijd beide tegelijk vervangen. Zelf gebruik ik de "nog goede" lamp als reserve voor het geval ik onderweg eens met een kapotte lamp kom te staan, maar ook dan vervang ik zsm beide.
×
×
 • Create New...