Jump to content
Fiestaclub.nl

BlueFiesta

Active users
 • Content Count

  2141
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About BlueFiesta

 • Rank
  Fiesta Addict

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Previous Fields

 • Voornaam
  Blue
 • Auto
  Niet bekend
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Niet bekend

Recent Profile Visitors

5817 profile views
 1. BlueFiesta

  Fiesta MK3 Calypso RS Turbo Restauratie - GF-RB-15

  Grappig. Zo'n Sportje had ik voor mijn ST. Ik had enorm last van roest onderlangs de deuren (voor een auto van destijds 6 jaar oud!). Doordat de zijskirts telkens onderlangs de deuren schuurden was de lak daar verdwenen. Dat was vooral het geval als er wat vuiligheid (zand) op was terechtgekomen. Dat heb je natuurlijk al gauw. Verder bladderde er lak van de achterspoiler. Dat was een fabricagefout waar alle Sportjes last van hadden. Toch wel een fijne auto, al trilde het stuur wel als je een sprintje wilde trekken bij het stoplicht. Dat had er volgens de garage mee te maken dat beide aandrijfassen een ongelijke lengte hadden. Voor wat het waard is. Misschien heb je er wat aan.
 2. BlueFiesta

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Mijn vorige auto wilde ik destijds ook inruilen, maar heb het voorbehoud gemaakt dat ik 'm ook zelf wilde proberen te verkopen. Ik heb m'n oude auto voor het bedrag dat ze me wilden teruggeven verkocht via Marktplaats en van de dealer een korting gekregen omdat ik geen inruil had. Dat leverde me bij elkaar een prettig bedrag op, dus dat was de moeite waard. Tip voor de volgende keer.
 3. BlueFiesta

  Fiesta 1977 Chocolate

  Respect dat je het oudje op de weg houdt!
 4. BlueFiesta

  Fiesta MK3 Calypso RS Turbo Restauratie - GF-RB-15

  Ik bewonder de effort die je erin stopt om de auto van je vader in ere te houden. Je bent er flink wat mee van plan. Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat worden. Succes!
 5. BlueFiesta

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Zo dan, doe maar chique! Het kost een paar centen, maar dan heb je wel wat. Ik ben benieuwd hoe die gaat bevallen. Ik denk dat je soms nog wel eens terugdenkt aan je "good old" Mk.6½ ST. Kon je 'm inruilen, of zelf verkocht? Aanstaande maandag heb ik mijn Mk.6½ ST precies 13 jaar. Destijds nieuw gekocht en still going strong met 180.000 op de teller. Misschien ga ik je ooit achterna, dus laat vooral weten hoe het je vergaat 👍 Veel plezier ermee!
 6. BlueFiesta

  NCAP Crash test Mk.8 2017

  Vooruitgang in de afgelopen 20 jaar:
 7. BlueFiesta

  20 jaar veiliger auto's Euro NCAP

  De afgelopen 20 jaar is er veel gebeurd op het gebied van veiliger auto's. In dit filmpje van Euro NCAP wordt de Fiesta als voorbeeld gebruikt.
 8. BlueFiesta

  Ncap Test Results

  Filmpjes over de crashtest van de sedan-uitvoering (geleverd in Azië, Noordamerika).
 9. BlueFiesta

  Accessoire Prijslijst 2009

  Toch jammer. Heeft niet iemand toevallig zo'n lijst liggen die we kunnen inscannen?
 10. BlueFiesta

  Auto van dochter

  Sync Edition is mij onbekend. Vaak krijgen occasions een fancy naam en wat extra's mee om ze wat aantrekkelijker te kunnen verkopen. Ik vermoed dat dit er ook zo één is. Wat natuurlijk niet wegneemt dat je dochter waarschijnlijk veel plezier van die auto gaat krijgen. Ik heb al 11 jaar dezelfde Mk.6 (facelift) en die bevalt me nog steeds prima.
 11. Vaak krijgt de andere lamp ook een tik mee als er eentje springt. Daarom moet je ze eigenlijk ook altijd beide tegelijk vervangen. Zelf gebruik ik de "nog goede" lamp als reserve voor het geval ik onderweg eens met een kapotte lamp kom te staan, maar ook dan vervang ik zsm beide.
 12. BlueFiesta

  Zoekende

  Het blok in de Mk.6(½) ST werd ook geleverd in de Mondeo uit dezelfde periode. Het belangrijkste verschil met dat blok zijn de ophangpunten. In principe is het een blok dat bedacht is om veel kilometers mee te kunnen rijden. Echter... Het gebruik van een Fiesta ST is natuurlijk doorgaans anders dan een Mondeo 2.0. Daaraan werkt ook de korte versnellingen mee, bedoeld om snellere sprintjes te kunnen trekken. Een echte reisauto is het niet. Als je er gevoelig voor bent gaat het geluid je storen op de lange afstand. Een gesprek zonder stemverheffing is boven de 120km/u niet echt mogelijk. Zwak punt van dit model ST is de versnellingsbak. Als de auto verkeerd bereden is zul je ook relatief vaak versleten koppelingen aantreffen. Ook al heb ik er nog geen problemen mee gehad: ook de elektrische spiegels schijnen een zwak punt te zijn. Natuurlijk is de airco bij auto's van deze leeftijd vaak aan vervanging toe, maar dat is niet specifiek ST. Verder vind ik het een heerlijke auto. Ik heb er al 11 jaar veel plezier van, probleemloos en zonder grote onvoorziene kosten.
 13. BlueFiesta

  Foto meeting 2018

  51°49'16.16"N 5° 1'47.49"O Mooie locatie, prima scenery en je kunt er meedraaien met het licht. Wat wil je nog meer? Eigenlijk moet je hopen op niet te mooi maar wel droog weer, zodat het er niet te druk is. Zolang het bij vier fotografen en geen onderwerpen blijft zal dat wel meevallen ;-P
 14. BlueFiesta

  Mk.8 proefrit

  Nog een review:
 15. BlueFiesta

  Mk.8: we hebben een nieuw model!

  En gelukt zie ik. Hartelijk dank!
×