Jump to content

RoyM

Active users
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Roy
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK3
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RoyM's Achievements

Fiesta Newbie

Fiesta Newbie (3/22)

 1. Haha, daarnaast weegt hij ook geen keutel, dus is de grip met wat snelheid al snel ver te zoeken. Gooi een paar vrienden op de achterbank en dan wordt het al wat beter, alleen is 'ie dan al helemaal niet meer vooruit te branden. 😅 Maar het blijft een leuke auto om te rijden.
 2. Kijk, dat is inderdaad handig. Bedankt! Ga ik even mee stoeien.
 3. RoyM

  Kleurcodes MK3

  Check, dan keek ik dus op de verkeerde plekken van het internet. Bedankt!
 4. RoyM

  Kleurcodes MK3

  Wordt uit deze lijst hier nog niet veel wijzer uit. Enig idee? Het VIN-nummer begint met een W, dus daar wordt ik ook niet echt wijzer van.
 5. Bedankt! Klopt, hij is al die jaren van een (oude) man geweest die vlak bij ons in de buurt heeft gewoond en is al die tijd in onderhoud geweest bij de Ford dealer. Vervolgens is 'ie daarna drie á vier jaar in bezit geweest van de VW verzamelaar. Zodoende zag hij weinig weersinvloeden, maar is het één en ander wel aan vervanging toe denk ik zo. Ik dacht zelf te beginnen met; - Remmerij los en controleren; - Nieuwe olie + filter; - Nieuw luchtfilter; - Bougies controleren en evt. vervangen; - Contactpunten nalopen en evt inspuiten met WD40; - Voertuig op roest nalopen. Heb het Haynes werkplaatshandboek al thuis liggen, dus binnenkort maar eens de mouwen opstropen. Als er nog aanvullingen/voorstellen zijn, dan hoor ik het graag! Het handboek schrijft echt het volgende voor met betrekking tot olie: 5w50 tot 10w30. Wat dient de voorkeur? Daarnaast zit er een roestplekje in één van de hoeken van de voorruit. Is er een manier om dit toch enigszins te kunnen behandelen zonder er een nieuw stuk metaal in te zetten? Als het niet gewenst is dat dit in dit topic besproken wordt, dan hoor ik het graag. Maak ik een nieuwe aan. 🙂
 6. Dankje! Zie dat je zelf in een wat serieuzer scheurijzer rijdt. Toffe bak.
 7. RoyM

  Kleurcodes MK3

  Ik zit wat te struinen over het forum en vind wel het één en ander qua kleurcoderingen voor de MK4, 5 en 6, maar niet voor de MK3. Bij mij onder de motorkap staat dat ik de kleurcode '01' heb. Nu heb ik geen idee welke kleur dit precies zou moeten zijn; het is een grijze Fiesta, maar verder dan dat kom ik niet. Iemand enig idee?
 8. Goedemiddag, Laat ik mij even kort voorstellen: Roy, 27 jaar en heb nu bijna een jaar een Fiesta MK3 in mijn bezit. Toen we het koekblikje kwamen bekijken bij een VW youngtimer/oldtimer-verzamelaar (ironisch, i know), waren we gelijk gecharmeerd van de spartaanse maar uiterst functionele aankleding en vormgeving, maar ook het rijden was gewoon een ervaring an sich; geen stuurbekrachtiging en het gevoel alsof je in een go kart zit. Het gebakje is de 'Cheers'-uitvoering en voorzien van de 1.1i 4-cilinder met handbak. Het autootje dient vooral als vervoermiddel voor de korte afstandjes of als mijn vrouw vervoer nodig heeft en ik de diesel mee heb. Elk kilometertje brengt toch telkens weer een glimlachje op het gezicht, dus ben ik van plan om 'm voorlopig ook eerst nog niet weg te doen. Het onderhoud ben ik van plan om vanaf nu zelf te gaan doen; ten eerste om wat te leren, maar ook ter vermaak natuurlijk. Dat is dan ook gelijk de reden waarom ik mij aansluit bij jullie strijders. 😄 Ter afsluiting, een tweetal kiekjes van het 🍰'je:
×
×
 • Create New...