Jump to content

Fictions

Active users
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fictions

 1. @Mausl Mijn auto heb ik gekocht bij 59.000, deze ook laten chippen inmiddels 73.000 gelopen. Thermostaat vervangen bij 64.000 De auto heb ik gekocht bij een ander-merk-dealer. De thermostaat was stuk en zij dachten dat de twee streepjes als normaal beschouwd mocht worden. Uiteindelijk wel laten fixen bij de Ford dealer. Toen weer netjes 4 streepjes. Bottomline: Ik heb ook best wat gechipte kilometers gereden met een kappotte thermostaat. En de vorige eigenaar misschien nog wel veel meer kilometers. Gelukkig heb ik geen blijvende schade. Succes in ieder geval!
 2. Het ligt er ook maar net aan wat voor vlekken het zijn. Ik had ongeveer hetzelfde (water+shampoovlekken) dat heb ik vervolgens weg gekregen met https://hg.eu/be-nl/producten/hg-bekleding-reiniger
 3. Hier ben ik ook naar op zoek, maar heb ook al vaker gelezen dat het misschien niet mogelijk is.
 4. Ik heb dit probleem ook, mijn auto komt ook niet altijd goed op temperatuur. Al heb ik wel altijd 3 streepjes. Hij springt dan soms naar 4 en dan vaak snel weer terug naar 3 streepjes. Ook in ben terug geweest langs mijn Garage en langs Ford. Zij geven aan het even af te wachten tot in de winter. (mijn auto komt wel op temperatuur, maar pas na 30 min rijden) Bij Ford gaven ze aan dat de termostaat mogelijk minder goed werkt (wat betekent dat die defect is)
 5. Welkom! Waar heb je de automaat laten chippen?
 6. Die rollenbank is ook meer voor het effect vooraf/achteraf. Een goede tuner optimaliseert jouw map op basis hiervan. Dit doen er maar weinig...
 7. Dat is een goede om rekening mee te houden! Ik wacht nog even af tot er wat meer reviews zijn voordat ik hem ga bestellen Er zijn wel nieuwe mogelijkheden, voor als je iedere dag je auto rijd wel lekker
 8. Pakketjes besteld na 1 juli hebben dit probleem niet meer. IOSS is inmiddels breed beschikbaar.
 9. Zeker, al zijn er meerdere sellers en weinig reviews tot nu toe. [1-7 19:15] Bas: Let's shop together on AliExpress with new user coupons Your € 2,59 in coupons are here! https://a.aliexpress.com/_vB0gAj [5-7 21:57] Bas: Please help me choose! € 301,65 32%OFF | For Ford Fiesta 2008-2016 Car Radio Android 10.0 9 Inch Multimedia Stereo Navigation GPS Car DVD Player Bluetooth Audio Player https://a.aliexpress.com/_vWb6SJ [10-7 09:45] Bas: Please help me choose! € 281,26 28%OFF | IPS Android 10.0 6+128G Car GPS Navi For Ford Fiesta 2009-2016 Auto Audio Radio Stereo Multimedia Video Player Head Unit Recoder https://a.aliexpress.com/_vpp0cN Ook even goed opletten of je het kan laten shippen uit de EU, dat scheelt geld.
 10. Beste Fiestaclubbers, Afgelopen week heb ik een relatief nieuwe Android 10 head unit gespot op Aliexpress. Ongeveer 410 euro, afhankelijk vanuit welk land je hem laat bezorgen. Veel units vind ik niet mooi, staan namelijk dicht tegen de voorruit aan. Of zijn oude units met een nog oudere android versie. Ik heb deze unit nog niet besteld, maar wilde jullie hem ook even laten zien. Als het goed is ondersteund deze ook AppleCarplay out-of-the-box. Android auto zou ook moeten werken. Hier wat impressiefoto's:
 11. Rijd je al op cruise controle? Anders meer op cruise rijden, ook in de stad kun je 30 op de cruise Scheelt bij mij zomaar 0.5/100L...
 12. Rond dat getal zal het blijven, iets minder waarschijnlijk. Zie voor verbruik ook deze gegevens: https://www.autoweek.nl/verbruiksmonitor/ford/fiesta/ Zelf rijd ik een gechipte mk7.5 op gemiddeld 5.4/100.
 13. Wat is je gemiddelde verbruik nu? Verbruik is natuurlijk vooral afhankelijk in hoe je de auto rijdt
 14. Uit het niets gekomen? Of langzamerhand gekomen? Daarnaast is de auto gechipt of ongechipt?
 15. Klopt na 6 maanden ben je zelf aan de beurt voor de bewijslast. Ze kunnen er vast achterkomen, neemt niet weg dat het toch opgelost moet worden door de dealer. Al dan niet op kosten van de topic starter.
 16. Volgens mij keek hij naar acceleration time, maar dat is hoe lang de dyno gedraaid heeft. Zegt niets over de 'echte' acceleratie. Spiegels die fluiten kun je niet echt wat aan doen, de USA versie heeft een soort vinnetjes erop wat ervoor moet zorgen dat je daar geen last van hebt. Ik heb mijn spiegels nog eens een beetje aangedrukt, op het plastic. Dat hielp een klein beetje, maar kan ook zijn dat de wind net wat anders stond.
 17. Niet helemaal waar, de verkoper (Ford) moet kunnen aantonen dat het aanneembaar is dat het probleem door tuning is ontstaan. Zullen ze natuurlijk sneller doen bij een probleem met koppeling/motor, dan wanneer er iets van plastic in je interieur afbreekt bijvoorbeeld. Wat ik zou doen; tuning eraf laten halen. Naar de dealer, hopen dat ze er niet achter komen. Zo wel, dan heb je pech maar het zal toch gemaakt moeten worden. Al dan niet betaald door jou/Ford.
 18. Dit herken ik wel! Spiegels fluiten soms al bij 150kmh en soms pas bij 190. Net hoe de wind staat
 19. Mooie waardes hoor! Zou je ook dat grafiekje daarboven kunnen posten? Dat is ook altijd interessant om te zien
 20. Ik rijd 100 op de snelweg (98 GPS) met 4.7/4.9 op 100km nu. Schommelt altijd een beetje afhankelijk van de weg
 21. Dit is dan ook gemiddeld verbruik. Mijn record is van Zeddam naar Arnhem = 28km met een gemiddeld verbruik van 4.3L op 100km Dat is 50-80 en 100 op de snelweg. Verschil met 100 pk naar 145 is natuurlijk groter zoals je zegt dan van 125 > 145
 22. Gaan voor iets waarbij je je goed voelt dan! Je krijgt er een andere auto voor terug. Liever vandaag dan morgen een afspraak maken dan!
 23. 6/100 is inderdaad makkelijk te halen, ik rij 5.5/100 dat is inclusief de 3 min ritjes naar de supermarkt. Revo=Revo Ttune in Echt had ook mooie grafieken. Qua koppel/pk bij lage toeren.
 24. Met cruisecontrol rijden, ik heb gemerkt dat wanneer je het gaspedaal maar een mm indrukt je een veel hoger verbruik hebt. Ik rijd nu eigenlijk altijd op cruise, 1 op 19/20 80 in z'n 5 is 4.2/4.3L op 100km. Dat haalde ik niet zonder tune.
×
×
 • Create New...