Jump to content

KeP9

Active users
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Kevin
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KeP9's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Duidelijk! Voor de OZ velgen die ik nu heb, heb ik inderdaad ook centreerringen moeten gebruiken. Ik denk tot slot dat die slotbouten er inderdaad gaan komen. Waar ik woon/werk maak ik mij niet zo zorgen. Echter ga ik wel eens naar het buitenland en dan ben je denk ik beter af met een beetje meer voorbereiding tegen diefstal.
 2. Dit vroeg ik me dus trouwens ook nog af. De steekmaat die de fiesta gebruikt, 4x108, wordt die veel door andere soorten/type/merken auto's gebruikt? Bedankt voor de reacties allemaal trouwens!
 3. Mijn grootste tegendrang is inderdaad dat ik die sleuteldop dus kwijtraakt of dat net die slotbout of die sleuteldop zelf naar ze galletje wordt gedraaid. De redenatie is natuurlijk logisch, voor die paar tientjes ben je een stuk veiliger. Maar mocht die dop kwijt raken ben je bij sommige setjes ook flink de sjaak. En vaak ben je het niet eens zelf die hem dan kwijt maakt 😅
 4. Goedendag! Ik heb reeds een setje OZ superturismo velgen aangeschaft en gemonteerd. Momenteel zitten er geen slotbouten op en die hebben er eigenlijk ook nooit op gezeten met de st-line velgen. Nu vraag ik mij af of het veel zin heeft om slotbouten hedendaags te monteren? Ik zie de een zeggen dat je het de dieven zo moeilijk mogelijk moet maken. Echter zegt de ander weer dat een slotbout redelijk snel te verwijderen is ook zonder de "sleutel/dop". Bovendien is het natuurlijk ook kut als je die dop kwijtraakt natuurlijk. Daarbij wordt ook gezegd dat de kans dat je velgen worden gestolen tegenwoordig veel kleiner is dan vroeger. Lijkt mij ook dat 9/10 personen die speciale sleutel bewaard bij het reservewiel. Dus als meneer de dief toch de moeite gaat nemen om 4 wielen te verwijderen, waarom dan ook geen achterruitje intikken om die sleutel van de slotbout te pakken? Afijn misschien kunnen jullie mij op wijsheid brengen en mij vertellen wat wel en niet zinvol is.
 5. Bedankt voor jullie antwoorden allemaal. Het zal natuurlijk ook aan de afstelling liggen maar ik denk niet dat @pwaltman dat hier ook echt bedoeld. In E10 zit een bijgevoegde stof wat gewoon troep is voor elke motor. Er wordt gezegd dat het bij nieuwere auto's geen kwaad kan en bij oude wel omdat dit de leidingen aan zou tasten en andere onderdelen. Persoonlijk ben ik van mening dat iets wat kwaad kan bij een oude auto, ook wel niet helemaal goed zal zijn voor een nieuwe auto. Misschien merk je er op de korte termijn (2-3 jaar) niks van, maar op langere termijn wel. Achja, ik neem het risico niet en tank voor misschien 5-10 euro meer per tank gewoon e5. Heb al verschillende verhalen gehoord van dure reparaties, ook bij auto's waar "e10 geschikt zou voor moeten zijn" Nu een beetje meer on-topic: Dat ik iets niet kon vinden betekent niet altijd dat het er niet is, misschien zoek ik wel verkeerd. 😅 Veel vrienden van mij rijden vag met ik meen een 2.0 tfsi/tsi motor, en die noemden dit "probleem" dan ook op waarbij ik mij eigenlijk afvroeg of de ecoboost motoren hier net zo veel last van hebben.
 6. Ik lees toevallig hier en daar dat directe injectie motoren last hebben van carbon build-up en dat je na een x aantal km de motor moet cleanen. In hoeverre is dat van toepassing op de 1.0 ecoboost? Ik kan er nergens echt een concreet antwoord op vinden om heel eerlijk te zijn. Mvg.
 7. Hallo allen! Ik ben van plan binnenkort een nieuw set velgen aan te schaffen voor in de zomer, en onder mijn huidige st line velgen winterbanden te zetten. Echter vraag ik mij af hoe ik het beste de st-line kan verlagen? Ik heb begrepen dat veren de beste optie zijn als je ook nog wat comfort wilt behouden. Maar welke moet ik dan precies hebben? Als iemand tovallig tips/aanraders heeft voor een nieuwe set velgen dan hoor ik het graag! Ik zat zelf te denken aan OZ Rally Racing 17 inch of XXR 527's 16 inch. Alvast bedankt! Groetjes, Kevin
 8. Ik heb op aanraden van forumleden hier voor mijn mk7.5 ook een xenonsetje van Hilox besteld. Deze gaat er van het weekend in. Als je bang bent om te boren/snijden in het afdichtkapje van je koplamp dan heb ik wel een kleine oplossing; bestel gewoon een extra setje van deze kapjes bij je lokale ford dealer. Ze zijn niet schrikbarend duur en mocht het fout gaan of wil je na een tijdje ooit nog terug naar halogeen dan heb je altijd wat achter de hand.
 9. Dit filmpje had ik toevallig van de week bekeken ja. Wat ik wel krom vind is dat dus een oudere auto met wellicht een slechtere koplamp maar nog wel een goed lichtbeeld zonder al die systemen xenon mag voeren en onze nieuwe fiesta's dus "eigenlijk" niet. Je zou eerder denken dat dit andersom zou moeten zijn. Bovendien heeft de agent het over de automatische hoogteregeling als men over een drempel gaat. Ik heb nog nooit zelf in een auto gereden met zo'n systeem maar is die automatische hoogteregeling niet gewoon voor als je mensen of zware spullen achterin heb, waardoor de auto meer naar achtere overhelt. Lijkt mij een beetje sterk dat de koplampen zó snel kunnen reageren op een verkeersdrempel. Misschien de nieuwere types, maar de oudere volgens mij toch echt niet. Correct me if I'm wrong, ik heb me hier nou niet super op ingelezen maar dit is mijn idee.
 10. Top, dankjewel! Ik heb ze besteld. Van de week had ik trouwens een onderhoudsbeurt bij de lokale Ford dealer. Ik had al een tijdje het gevoel dat de koplampen op de 0 stand veelste laag stonden, en volgens de dealer was dit inderdaad ook het geval. Dus die zouden ze op de dag van de onderhoudsbeurt opnieuw afstellen. Nu kreeg ik hem terug en op de weg naar huis bleek dat ze juist weer veelste hoog stonden... Nu is dat makkelijk opgelost door zelf de knop richting standje 5 te draaien, maar helemaal zeker ben je natuurlijk niet; je wilt geen andere weggebruikers verblinden door de gok maar te nemen. Is het beter om vooraf het inbouwen van de xenon de koplampen wederom (hopelijk) juist af te laten stellen of kan dit makkelijk nu de halogeen er nog in zit?
 11. Ik was altijd van de veronderstelling dat je bij xenon koplampsproeiers moest hebben. Niet omdat dit van de wet moet maar omdat een vuiltje op de koplamp het hele lichtbeeld kan verkloten? En dat daarbij automatische hoogteregeling een must moest zijn. Nogmaals, ik praat hier niet namens de "wet" maar meer van anders werkt het simpel weg niet. Afijn, ik heb inderdaad veel foto's voorbij zien komen waarbij er echt een mooi lichtbeeld vanuit een xenon setje op een fiesta komen. Zou je ons misschien kunnen vertellen welke setje je er precies op hebt? Wellicht bestel ik dan vanavond nog.
 12. Sorry voor het bumpen, maar ik vind het onzin om een nieuw topic aan te maken. Na een tijdje een Osram Nightbreaker Laser setje te hebben gebruikt vond ik zelf dat het licht op mijn auto nog wel wat beter kon. Overgestapt naar de Philips GT200 die eerder hier zijn genoemd maar ik ben nog steeds niet helemaal tevreden. Is dan de overstap naar een autobeam led setje het waard of maakt dit nauwelijks verschil in tegenstelling tot het GT200 setje? Als ik ergens tegenover een muur sta of achter een andere auto zie ik aan het lichtbeeld dat het licht inderdaad behoorlijk fel is, alleen vind ik de felheid van het licht dat verspreid is over een leeg wegdek tegenvallen.
 13. Hoi daar! Met mijn mk7.5 st-line dimt het dimlicht even lichtjes wanneer ik de algehele verwarming op het knopje "max" zet of wanneer ik de voorruitverwarming aanzet. Ik vroeg mij af of dit normaal was of dat ik de auto maar even moet gaan laten nakijken? Ik neem aan dat er zulke dingen best veel stroom trekken, maar het was me nog niet eerder opgevallen!
 14. Ik heb toevallig zojuist de foto's bekeken die je van de lampen in jouw auto had gemaakt. Jouw lichtbeeld lijkt al veel verder (hoger) te schijnen dus ik denk dat die van mij wellicht sowieso gewoon te laag staan. Verder erg duidelijk licht zo te zien! Ik had hiervoor een suzuki swift met normale spiegellampen maar met ook de betere lampjes van osram en daarna philips. Het bereik was veel beter dus vandaar dat ik dit vraag, vooral om dat dit projectielampen zijn. Ik ben alleen bang dat ik de koplampen misschien "te" hoog afstel en daarmee ander mensen ga verblinden.
 15. Bedankt allemaal! Deze had ik toevallig ook besteld! Ik ga ze er waarschijnlijk van het weekend even in zetten en kijken of het lichtbeeld veel beter wordt tov de osram lampjes. Persoonlijk heb ik ook het gevoel dat mijn koplampen gewoon te laag zijn afgesteld. Ik zal even de zoekfunctie gebruiken inderdaad.
×
×
 • Create New...