Jump to content

Grumpy91

Active users
 • Posts

  483
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grumpy91

 1. Nou, de wrapfolie die ik had was dus gewoon zwaar ruk. Dus nu fatsoenlijke bestellen van 3M, daarmee moet het wel lukken. Daarnaast vandaag een zonneband besteld voor op de voorruit, gewoon zwart. Afgelopen 2 weken veel nachtdiensten gehad en met naar huis rijden schijnt de zon precies overal langs de zonnekleppen die je hebt.... Dus er gaat dit op komen: https://www.bol.com/nl/nl/p/zonneband-raamband-auto-zwart-120-x-20-cm/9200000132163182/?s2a=#productTitle
 2. Ik heb mogelijk interesse in de gasdempers voor de achterklep, motorkap en korte antenne (als die geschikt voor DAB+ is). Heb je foto's ervan en een richtprijs? Mag het ook verzonden worden? Doetinchem is nog al een stukkie vanuit Limburg
 3. Heel lang stil geweest hier maar er gaat binnenkort weer wat veranderen aan mijn auto. Mijn versnellingspook en de deurhendels gaan gewrapt worden. Ik heb nog altijd het plan al het zilver/chrome aan de binnenkant te verbannen en dit naar zwart/carbon-look te hebben. Nu heb ik toevallig iemand leren kennen die in het verleden heel veel bestickers/gewrapt heeft en diegene wilt bij mij binnenkort alles gaan wrappen wat nu nog zilver/chrome is! Zodra dit klaar is zal ik foto's delen!
 4. Ik zou de geur er lekker in laten, maar nu hou ik ook van de geur van benzine haha. Denk inderdaad dat je het beste kan informeren bij een specialist in reinigen van de auto.
 5. Oeww, zeker nog eens een optie om bij mijne ook te doen dan. Voor+achter zijn mijn badges zwart met rood, zijkant zilver met rood (de originele ST-Line badges). Ik heb ze bij Ome Ali al voorbij zien komen voor de zijkanten namelijk.
 6. Ziet er goed uit! Hoe heb je die badges van de zijkant af gekregen?
 7. Ikzelf heb mijn 125pk versie laten tunen met REVO Stage 1 naar 158pk. Dit kan gewoon veilig zonder problemen zonder iets te veranderen aan de auto. Wil je verder gaan zal je aanpassingen moeten doen hoe ik zo begreep. En als ik het goed zeg zijn ze 100pk en 125pk motoren exact gelijk en is dit inderdaad softwarematig geregeld, maar mogelijk dat iemand anders dat kan bevestigen/ontkrachten?
 8. @Tim.A Is dit makkelijk erin te zetten? Lekvrij natuurlijk
 9. Hier ligt dus een 1.6 liter 4 cilinder blok in (zonder turbo). Als je op ovi.rdw.nl kijkt krijg je vanzelf je gegevens. Of op je kentekenbewijs
 10. Grumpy91

  Scherm

  @Brianjm je kan eens bij Ride Wizards (op facebook zoeken) informeren wat hij kan betekenen voor je. Hij doet veel aanpassingen aan Fiesta's: bij mij heeft hij LED licht erin gezet en een DAB+ radio (zoals af-fabriek is) erin gezet. Mogelijk dat hij iets kan betekenen voor je, hij levert veel alsof het af-fabriek is namelijk.
 11. Grumpy91

  Dakdragers mk7.5

  Ik heb niet goed gekeken: gewoon een glad dak.
 12. Grumpy91

  Dakdragers mk7.5

  Ik wil mogelijk dakdragers kopen voor mijn MK7.5 ST-Line, maar zag dat ik een glad dak zou hebben (als ik google) terwijl ik volgens mij montagepunten in mijn dak heb zitten (wat ik me herinner gezien te hebben), wat is het nu?
 13. @Robertfiesta Je had gisteren ook deze vrijwel zelfde vraag gesteld in een topic die je had aangemaakt. Soms duurt het even voor je antwoord krijgt waar je echt iets mee kan. Niet iedereen kijkt elke dag op een forum. Heb geduld, meestal komt het antwoord dan vanzelf van iemand die het wel weet. Zoals ik ook in het andere topic van jou zei weet ik zelf het probleem niet, daar heb ik te weinig kennis voor.
 14. @RobbenleyLet er dus wel op dat als je royaal "sjoemelt/laat sjoemelen" met het bedrag wat erop staat in vergelijking tot de waarde ervan dan bepaalt de douane/belastingdienst de kosten en daar betaal je dan de invoerrechten, btw en noem maar op over. Ookal heb jij het voor €500 gekocht, als zij vinden wat de waarde €750 is, dan gaan zij daar vanuit. Paar euro gaat prima, grotere bedragen heb ik er rekening mee gehouden voor ik het aanschafte en van tevoren berekend wat ik ongeveer nog moet betalen bij ophalen/postbode en dan pas beslis of ik iets koop of niet.
 15. Het is ook een heel verschil of je iets wat je €30 kost vraagt of ze er €22 op zetten of iets wat €200 kost dat ze er €22 opzetten. Het eerste zullen ze sneller doen dan het tweede. Want als ze gepakt worden met iets wat €200 is en ze er €22 op hebben staan dan hebben zij ook nog kans dat ze onder verscherpt toezicht komen en dus elk pakketje wat buiten UK gaat gecheckt gaat worden op waarde.
 16. Naast die 4,5% en die 21% komen er dan ook het verschil tussen die 200 en 800 erbij. Maar als jij bij ze kan aantonen dat die 200 werkelijk klopt dan wordt t een ander verhaal. Sowieso is het een hele hoop gedoe en gezeik als t je de boel probeert op te lichten
 17. Klopt. Maar als jouw pakket er bij de douane uit wordt gevist voor controle en ze hebben het vermoeden dat de waarde niet klopt dan ben je dus wel flink de sjaak
 18. Los of ze dit doen: Als ze er een valse prijs op zetten en het wordt door de douane opengemaakt dan heb je en boete te pakken en bepalen zij de waarde van je pakket en moet je het verschil betalen (inclusief de btw/invoerrechten). Als de waarde van een cadeau (gift) tussen de €45 en €700 is betaalt je 2,5% van de waarde en btw erover. Wat de waarde van je pakketje is bepaald de belastingdienst/douane als ze dit openen. Ik vind dit het risico niet waard want op zo'n pakket zit ook een sticker met afzender op en daarop zien ze dat het van een bedrijf is, dus zo'n gift sticker zal weinig uithalen verwacht ik.
 19. Wat ik zo hoor lijkt het me de intercooler die aanslaat maar inderdaad meer geluid maakt dan bij mijn Fiesta/normaal is voor deze auto. Dit klinkt alsof ik mijn vorige auto (Fiat Panda) de airco aanzette, die maakte ook zo'n kabaal. Wat de oorzaak kan zijn weet ik helaas niet, daarvoor heb ik te weinig verstand van.
 20. Gaat mij er inderdaad voornamelijk om dat de buurtcrimineel niet zo mijn banden/velgen eraf kan jatten. Helemaal voorkomen kan je het nooit nee. Als ze specifiek die ST-Line velgen op het oog hebben dan krijgen ze die er wel af, met of zonder slotbouten. Maar gaat me voornamelijk om van die gelegenheid jatters (wat bij mijn werk vrijwel zeker het geval is geweest).
 21. Ze hebben hier toen oa van een Ka Sport, Hyundai, Kia en Peugeot de wielen gejat en betrapt/gestoord geworden terwijl ze bij een VW bezig waren. Wel allemaal stalen velgen wel. Zover ik weet heb ik nu 1 set wielmoeren (garage wisselt mijn banden). Maar om zeker te weten dat de goede eronder komen vraag ik bij de volgende beurt (over een goeie 1000km al) aan de garage voor slotbouten voor de auto, minder kans dat ik de verkeerde koop haha.
 22. Even dit topic een kick geven, scheelt een nieuw te openen omdat het over vrijwel hetzelfde onderwerp gaat. Ik kwam er pas achter dat ik op mijn Fiesta geen slotbouten heb zitten. Nu wil het wel zo zijn dat pas terug bij mijn werk in de nacht bij meerdere auto's de banden+velg zijn gestolen (domme gasten trouwens: allemaal simpele metalen velgen met band, geen enkele lichtmetalen gejat). Daarom wil ik nu toch gaan kijken voor slotbouten op mijn auto. Ik heb in de zomer de originele 17" lichtmetalen velgen van de ST-Line eronder liggen en nu in de winter 15" stalen velgen aangezien mijn auto daar ook geregeld staat (ook als ik nachtdienst heb). De lokale dealer heb ik ondertussen slechte ervaring mee (afspraken niet nagekomen o.a.) dus die wil ik vermijden. Wie heeft de tip voor mij waar te krijgen? Of moet ik dit gewoon bij mijn eigen garage vragen de volgende keer dattie voor onderhoud gaat?
 23. Wel echt mooi gemaakt! Lijkt net af-fabriek zo!
 24. Wauw! Hoe heb je dat knipperlicht zo gemaakt? Is echt prachtig! (had ze graag willen overnemen maar mijn budget voor de auto is voorlopig op en heb fijne LED lampen erin)
 25. Update omtrent de veerpootbrug: Als je niet weet dat die er zit merk je het niet, als je weet dat die er zit merk je wel degelijk verschil tussen zonder en met: hij ligt veel stabieler in de bochten (helt minder over) waardoor je meer grip hebt in de bochten. Voornamelijk bij chicanes die ze overal neerleggen (bij binnenkomen bebouwde kom e.d.) en op hogere snelheden bochtenwerk merk je dit goed.
×
×
 • Create New...