Jump to content

Grumpy91

Active users
 • Posts

  441
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grumpy91

 1. Heh! Had ik dat nu een weekje eerder geweten! Voor mij is https://www.ebay.nl/itm/363265728931 nu onderweg. EDIT: Zie dat die voor de MK8 is, niet voor de 7.5
 2. Nee ik ook niet. Het is hem een beetje zo net niet zegmaar tegenover de MK8. Waar het van de MK7 naar de MK7.5 het precies wel wat is dit het hem gewoon net niet....
 3. Aan de voorzijde is mij verteld (zelfs door de dealer en 1 die heel veel aan Fiesta's werkt (Ride Wizards)) dat als je voor erin gaat laten zetten dit altijd aftermarket is en je ze niet op je schermpje te zien zult krijgen. Origineel hoe ze het doen uit de fabriek is niet mogelijk. Het is namelijk de enige optie die ik niet heb op mijne maar wel graag gehad had. Je blijft een los kastje houden voor de sensoren voor aan/uit te zetten en ze zullen niet op je scherm te zien zijn.
 4. Voor voren gaat dit niet in ieder geval, iets waar ik ook naar heb gekeken. Voor achter kan dit volgens mij wel (maar die heb ik al), kijk op facebook anders even voor Ride Wizards, die doet vrijwel alleen maar Fiesta's e.d.. Hij heeft bij mij een originele DAB+ Radio erin gezet o.a.
 5. Standaard gaat je klep alleen van het slot af als je op de afstandsbediening duwt, je zult hem dan nog zelf open moeten maken met dr hand. Als je van die veren koopt zoals die van Emerald Struts dan gaat de klep niet alleen van het slot af maar ook open als je op de afstandsbediening duwt. Hoeveel Nm het standaard is en nodig heeft om de klep te openen geen flauw idee.
 6. Ik heb hetzelfde bij mijn (zover ik weet) originele ruit, dus niks geks eigenlijk, het midden van het raam en de zijkanten (waar dus net geen draden meer zitten) blijven dus iets langer beslagen dan.
 7. Netjes @Bnz! hoe hard het slijt op deze weet ik nog niet. Heb de auto sinds vorig jaar september en bijna 40.000 ermee gereden al. Mijn vorige auto (Panda) deed ik een 40.000 a 50.000 met de blokjes ongeveer.
 8. @BlackFocus dankje voor de snelle reactie! Garage wilt er (wat ik begreep) sowieso Brembo schijven en blokken onder leggen dan, want volgens hun waren deze schijven+blokken nog af-fabriek en het was net een ali-merk 🤣 Deze is nu onderweg naar mij, verwachting is 10 december binnen, komt goed uit want de week erna heb ik vakantie!
 9. Onder mijn motorkap ziet het er zo uit (toevallig nog een foto ervan doordat die engine cover erop is gekomen):
 10. Dat is zeker waar, autorijden kost altijd geld. Daarover gesproken. Over 2000km gaat de auto voor een kleine beurt naar de garage, kreeg de laatste keer te horen dat dan ook mijn remblokken en schijven vervangen moeten worden. Er staat dan ogneveer 70.000km op de teller, is het normaal dat dan ook schijven aan vervanging toe zijn?
 11. Ik zat eens te kijken of ik misschien wel een andere luchtfilter in mijn auto wil. Maar ben vooral benieuwd naar de voor- en nadelen van een andere (open) luchtfilter
 12. Ik ben inderdaad om doordat ik laatst in een Fiesta heb gereden die een veerpootbrug erin had liggen. Auto ligt stabieler in de bochten. Maar dat je achterbanden harder slijten kan toch ook een voordeel zijn? Dat al je banden dan gelijkmatiger slijten
 13. Je hoort denk ik de intercooler dan zo blazen. Mijn oude auto (Panda) had dit ook maar daar was er niks aan de hand dan. Je zult dit ook waarschijnlijk hebben als het wat warmer weer is en je een flink stuk hebt gereden (los van de airco aan/uit). Airco aanzetten kan er inderdaad voor zorgen dat je intercooler ook gaat draaien in ieder geval.
 14. Gisteren badge binnen gekregen, vandaag erin gezet. Nu alleen even de stangetjes en plaatjes zwart spuiten, doordat hier de bevestigingen op iets andere plekken zitten dan de ST-logo's van Ali. Wordt dit weekend nog 1 keer prutsen om de grill los te krijgen zodat ik de stangetjes en plaatjes kan vervangen door zwart gespoten exemplaren. Nu ga ik binnenkort waarschijnlijk ook deze veerpootbrug aanschaffen en erin zetten: https://www.ebay.nl/itm/363265728931
 15. Aan de sticker verwijderen nog niet toegekomen door vakantie/drukte op het werk. Maar ik heb me wel een ST-Line logo besteld bij Ome Ali voor in de grill. Achterop is het ecoboost logo heel vlug eraf gegaan toen ik de auto kocht en vervangen door een ST-Line logo, maar voor in de grill was nooit iets te vinden. https://nl.aliexpress.com/item/1005003344561282.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3a474c4dLYIxr1 En dan in het Red-Black Grille. De metalen plaatjes gaan zowiezo weer zwart gespoten worden zodat je ze niet ziet in de grill.
 16. @Yalmarr je kan er vanuit gaan dat de productie van de nieuwe vertraagd gaat worden. Ze maken maar 1 tegelijk.
 17. Weet iemand (of kan iemand dat nakijken) of in de MK7.5 schroefpunten zitten? Zo ja wordt het wel interessant om te kijken voor losse handgrepen en ze zelf erin te maken.
 18. Ikzelf heb goede ervaring met mijn Fiesta bij Autobedrijf Hornerheide (Vlakbij Roermond). Maar dan moet je daar maar net tegenkomen wat je zoekt. Hij heeft van alles en nog wat namelijk, niet alleen Ford of Fiesta. Ik heb daar mijn Fiesta vanaf, inclusief onderhoudshistorie en alles.
 19. @Tim.A Hopelijk heb jij een Peugeot zonder de welbekende garagebezoeken! Veel veilige km's in ieder geval! PS: Led pakket zegt niks helaas bij hun: familie had een 308SW (nieuw) en na 2 maanden al een led koplamp kapot.... 3 maanden daarna al achterlichtunit defect. Ik hoop dat je minder pech ermee hebt!
 20. Als je het op die manier doet blijft je auto de foutmelding geven erover. Dat wil je natuurlijk ook niet elke keer als je rijdt.
 21. Klopt. Maar op de Fiesta zat t net iets anders in elkaar. Heb vanmiddag nog eens gezocht maar vind de site/artikel niet meer helaas. Mocht ik het weer vinden, weet ik dit forum zeker te vinden
 22. Ik heb ergens gelezen (tuurlijk kan ik het niet meer vinden) dat je het start-stop definitief kan uitzetten in de mk7.5. Was een bepaald trucje voor, volgens mij via Forscan maar er niet zeker van.....
 23. Mogelijk dat die dat inderdaad er ook aan kunnen komen. onderdeelnummer heb ik helaas niet voor je en een 2e hands is bijna net zo duur als een nieuwe (2e hands vond ik ze voor een euro of 40 a 45)
 24. Jammer dat je de Fiesta weg hebt gedaan! Ikzelf ben geen fan van die Peugeot: Je kan nauwelijks zelf een lampje vervangen bij die auto, laat staan alle andere problematiek die ik heb gehoord van meerdere gebruikers. Ze hebben hem ook allen na 1 a 2 jaar weer de deur uit gedaan vanwege alle gedoe en garagebezoekjes....
 25. Bestel via je lokale automaterialenzaak gewoon een nieuwe: Die hangt niet. Hangen komt vaak door de loop der jaren en iets wat heet zwaartekracht, helaas weinig aan te doen. Enige beschadigingen aan die lipjes aan de onderkant helpen ook niet mee dan want daar wordt die slap. Ik heb in mijne een marter gehad, hing toen ook slap en via de lokale automaterialenzaak een nieuwe besteld (iets van 60 euro ofzo uit mijn hoofd). Deze hangt er wel strak in. Ook na ongeveer 3/4 jaar nog.
×
×
 • Create New...