Jump to content
Fiestaclub.nl

Grumpy91

Active users
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grumpy91

 1. Grumpy91

  Fiesta st stuurgedrag

  Precies. Het is inderdaad dat het wat losser is allemaal met de 15 inch. Met mijn 17 inch rijdt hij strak rechtdoor en kan ik rustig met losse handjes rijden. En ik hoop dat je 4milimeter profiel bedoelt en geen centimeter? 😛
 2. Grumpy91

  AutoBeam ervaringen?

  Precies, goede LED of Xenon koplampen kosten ook wat maar dan heb je geen Chinese meuk waar je je veel aan gaat ergeren (met een beetje pech).
 3. Grumpy91

  AutoBeam ervaringen?

  Er komen nog kosten bij ivm de Brexit naast de prijs die op hun site staat. Maar voor eigenlijk goedkoop chinees spul wat vaak ook foutmelding geeft vind ik het erg duur.
 4. Grumpy91

  AutoBeam ervaringen?

  Autobeam lampen zijn wat ik vaker hoor goedkoop Chinees spul, alleen doen ze er een Autobeam verpakking omheen dan..... Verder geen ervaring behalve dat ik ze veel te duur vind (zeker nu met de Brexit).
 5. Grumpy91

  Wax, Sealer of Nano Coating

  Verschilt meestal zelfs al per batch van dezelfde kleur de hardheid.
 6. Grumpy91

  Wax, Sealer of Nano Coating

  Jaa wil ik eigenlijk ook eens doen. Maarja, waar zitten in dit land goede detailers die een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben?
 7. Grumpy91

  Fiesta st stuurgedrag

  Ik moet zeggen dat ik in mijn ST-Line er meer last van heb dattie niet recht blijft gaan nu ik de winterbanden eronder heb liggen met 15" stalen velgen ten opzichte van mijn 17" zomerbanden met lichtmetalen velgen. Niet heel veel dat ik moet corrigeren e.d. maar kan niet een stuk met de handjes los rijden en rechtdoor blijven gaan nu. Vanzelfsprekend dat mijn winterbanden uitgebalanceerd zijn, uitgelijnd en de juiste druk hebben. Maar het is niet echt hinderlijk: rij toch nooit met losse handjes gelukkig!
 8. Nu maak je ons wel heel nieuwsgierig wat het probleem was en waardoor het zoveel kostte!
 9. @Full Led Hij bedoelt dat er bij de verbranding in de cilinder koolstof achterblijft en zo aanslag vormt in de cilinder. Maar dat er niks over te vinden is zegt inderdaad genoeg denk ik ook.
 10. Toch maar hier een topic beginnen aangezien ik toch nog wel wat dingetjes wil veranderen aan de auto. Ik heb nu dus nu hele fijne nieuwe lampen er al in. Ik wil nog de interieurverlichting vervangen door LED lampjes (wel warm-wit en niet blauw-wit, alleen kofferbak mag dat blauw-wit zijn) en de verlichting bij de voeten wil ik naar zwak-rood LED licht (precies zo dat je wel verlicht maar geen hoerentent er van maakt). Verder ben ik nog druk opzoek naar van die anti slip matjes voor in alle vakjes/ruimtes van de auto die zwart zijn met rood randje erin. Ik had er besteld, vandaag binnen maar paste voor geen meter helaas. Ik had delen over en kwam er tekort en die ik had paste niet in de (juiste) vakjes. Misschien dat ik ook nog kentekenverlichting wil veranderen naar LED maar dat zie ik dan wel. Het zijn opzich allemaal kleine dingetjes maar het maakt dan mijn auto wel echt mijn auto.
 11. Grumpy91

  Leon's Fiesta MK7.5 ST-Line Ruby Red

  Tussentijdse update: remlichten, knipperlichten (voor en achter) en achteruitrijlicht nu vervangen door LED. Zal binnenkort ook foto's plaatsen ervan. Morgen eerst maar naar de garage: remblokken zijn aan vervanging toe, kleine beurt en ze mogen eens kijken naar die irritante kraak van de stabilisatorstangrubbers.
 12. Grumpy91

  Uitlaat siertip

  Ik ben voor! Even serieus: ziet er netjes uit!
 13. Grumpy91

  Rempedaal gaat op en neer tijdens remmen.

  20km? Bedoel je 20km per uur (kmh) of na 20 kilometer rijden dat het probleem zich pas voordoet?
 14. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Prima, dan verkondig ik maar onzin en mag het dus gewoon... Daarom staat natuurlijk (bijna) bij al die sites dat ze niet gebruikt mogen worden voor op de openbare weg! Het mag namelijk niet omdat ze niet het juiste keurmerk hebben. Maar ik ga niet meer reageren hierop. Blijkbaar weet iedereen het beter dan mij maar zal ik de enige zijn die zich wel netjes aan de regels houdt...
 15. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Dat is geluk dan. Want 99% van de aftermarket LED/Xenon lampen zijn niet gekeurd voor op de openbare weg. De meeste webshops waarschuwen ook daarvoor dat ze niet zijn toegelaten op de openbare weg. Maar ieder moet het voor zich weten natuurlijk, maar ik riskeer me er niet aan om of gezeik te hebben met mijn garage of een boete te krijgen.
 16. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Een APK meester hangt als hij je auto met Xenon lamlen goedkeurd terwijl de auto halogeen lampen hoort te hebben en er een steekproef van het rdw komt. En je auto wordt dan alsnog afgekeurd.
 17. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Graag gedaan! Je kan mijn veranderingen volgen in mijn eigen topic waar binnenkort updates komen omtrent LED verlichting in/op de auto. Ik heb bijna alles wat mag veranderd in LED lampjes.
 18. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Uhmm, volgens mij mag dit niet maar weet het niet zeker. Bedenk je wel dat als je het gaat tinten dat dit ten koste gaat van je lichtopbrengst. Dan kan je nog zo'n felle lampen erin zetten, ze zullen altijd wat gedimd worden door de folie of wat je gebruikt.
 19. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Pfoe, durf ik niet te zeggen of het halogeen zijn die in die buurt komen. Mijn lampen zijn best wit maar ze houden het beetje geel van halogeen, doordat je in principe nog altijd een draadje hebt wat opgloeit. Verder geven ze een fijn lichtbeeld zonder ooit gezeik ermee te kunnen krijgen (niet met politie, rdw of garage/apk). Zeker ook nu met de avondklok ben ik vaker de enige op straat als ik van mijn werk af kom dus heb ook al geregeld aan de kant gestaan (gelukkig vanwege de papieren omtrent avondklok) maar elke keer gaven ze wel al aan dat mijn koplampen goed fel waren (zonder te verblinden).
 20. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Nu zullen ze lang niet altijd zo streng zijn, maar zeker bij die grote controles wordt vaak wel streng gecontroleerd (en ook vaak een zero-tolerance beleid gevoerd: direct schrijven ipv waarschuwen). En ik ben er eerlijk in: ik heb niet het gereedschap in mijn auto liggen om alles los/vast te maken "even". Dit dat topic wat ik net zei zie je foto's (linkjes athans) hoe het lichtbeeld is ervan. Kosten wel een losse cent (50 euro ongeveer voor een setje), maar zijn de felste goedgekeurde halogeen lampen die er op dit moment te krijgen zijn.
 21. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Zeker kan je het wisselen. Maar stel je rijdt eens een fuik in van de politie/RDW enzo (dus grote controle) of je wordt zo eens aan de kant gezet dan is de kans aanwezig dat je 2x een boete krijgt voor niet de juiste koplampen en vaak dat je ze ter plekke moet wisselen voor de juiste (zeker bij de grote controles)! En daarnaast: om elke keer voor/na je APK de hele unit eruit te schroeven voor een lampje te wisselen? Ik heb geen zin in zoveel werk elke keer, laat staan eens aan de kant van de weg. Verschil tussen reflector en projectorlampen zie je dat projectorlampen een bolle lens hebben (en je niet direct je lampje ziet zitten). In een reflectorlamp zie je vaak je lampje zitten en heeft geen bolle lens voor de lamp zitten.
 22. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Probleem zal het niet zitten in het lichtbeeld mits je projector lenzen hebt erin. Maar in dat ze niet gekeurd zijn. Een goede APK keurmeester zal niet alleen kijken naar je lichtbeeld maar ook naar het keurmerk op de lamp. Voor auto's waar van oorsprong Halogeen koplampen in zitten zijn eenmaal geen LED/Xenon lampen met wel de juiste keurmerken te vinden want zij krijgen die simpelweg niet. Enige optie is gewoon zeer sterke/felle Halogeen lampen te pakken. Ikzelf heb nu de Philips Racingvision GT200 erin zitten. Geven al veel meer licht dan de standaard lampen maar tuurlijk, komt niet in de buurt van LED/Xenon. Verder ben ik zelf wel bezig al mijn andere lampen (behalve dus de koplampen) te vervangen naar LED (dat mag gewoon).
 23. Grumpy91

  Xenon Fiesta MK7

  Simpel: nee dit kan niet. LED of Xenon lampen zal APK afkeur zijn. Dit komt omdat die lampen nooit de juiste keurmerken hebben. Zie ook dit topic:
 24. Grumpy91

  Chippen

  Opzich is 140pk best netjes uit een 3 cilinder 1 liter blokje. Bedenk je dat de inhoud van je blok zo groot is als 3 cola blikjes maar. Okee, daar zit dan nog een turbo bij (denk ik zo) waardoor die het aantal PK's opkrikt. Maar het aantal PK zegt niet alles over een auto. Je kan beter naar de koppel kijken tegenwoordig. Vroeger zei het aantal PK heel veel. Maar tegenwoordig gaat er eerder kracht verloren bij de overbrenging dan in het blok. Meer informatie vind je hier onder andere: linkje
 25. Grumpy91

  Forscan

  Pfoe, durf ik zo niet te zeggen, mogelijk dat iemand anders het weet? Ikzelf heb namelijk een MK7.5 en ben ook daarin nog vol op aan het uitvinden wat kan/werkt en wat niet (alleen dus nu even niet). Ik heb bij mij wel al aan kunnen zetten dat de deuren op slot gaan met rijden, dit stond namelijk niet aan.
×