Jump to content

Grumpy91

Active users
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

About Grumpy91

 • Birthday 12-01-1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Roermond
 • Interests
  Autosport, Rode Kruis, zorgsector

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Grumpy91's Achievements

Fiesta Senior

Fiesta Senior (7/22)

 1. Wat ik zo hoor lijkt het me de intercooler die aanslaat maar inderdaad meer geluid maakt dan bij mijn Fiesta/normaal is voor deze auto. Dit klinkt alsof ik mijn vorige auto (Fiat Panda) de airco aanzette, die maakte ook zo'n kabaal. Wat de oorzaak kan zijn weet ik helaas niet, daarvoor heb ik te weinig verstand van.
 2. Gaat mij er inderdaad voornamelijk om dat de buurtcrimineel niet zo mijn banden/velgen eraf kan jatten. Helemaal voorkomen kan je het nooit nee. Als ze specifiek die ST-Line velgen op het oog hebben dan krijgen ze die er wel af, met of zonder slotbouten. Maar gaat me voornamelijk om van die gelegenheid jatters (wat bij mijn werk vrijwel zeker het geval is geweest).
 3. Ze hebben hier toen oa van een Ka Sport, Hyundai, Kia en Peugeot de wielen gejat en betrapt/gestoord geworden terwijl ze bij een VW bezig waren. Wel allemaal stalen velgen wel. Zover ik weet heb ik nu 1 set wielmoeren (garage wisselt mijn banden). Maar om zeker te weten dat de goede eronder komen vraag ik bij de volgende beurt (over een goeie 1000km al) aan de garage voor slotbouten voor de auto, minder kans dat ik de verkeerde koop haha.
 4. Even dit topic een kick geven, scheelt een nieuw te openen omdat het over vrijwel hetzelfde onderwerp gaat. Ik kwam er pas achter dat ik op mijn Fiesta geen slotbouten heb zitten. Nu wil het wel zo zijn dat pas terug bij mijn werk in de nacht bij meerdere auto's de banden+velg zijn gestolen (domme gasten trouwens: allemaal simpele metalen velgen met band, geen enkele lichtmetalen gejat). Daarom wil ik nu toch gaan kijken voor slotbouten op mijn auto. Ik heb in de zomer de originele 17" lichtmetalen velgen van de ST-Line eronder liggen en nu in de winter 15" stalen velgen aangezien mijn auto daar ook geregeld staat (ook als ik nachtdienst heb). De lokale dealer heb ik ondertussen slechte ervaring mee (afspraken niet nagekomen o.a.) dus die wil ik vermijden. Wie heeft de tip voor mij waar te krijgen? Of moet ik dit gewoon bij mijn eigen garage vragen de volgende keer dattie voor onderhoud gaat?
 5. Wel echt mooi gemaakt! Lijkt net af-fabriek zo!
 6. Wauw! Hoe heb je dat knipperlicht zo gemaakt? Is echt prachtig! (had ze graag willen overnemen maar mijn budget voor de auto is voorlopig op en heb fijne LED lampen erin)
 7. Update omtrent de veerpootbrug: Als je niet weet dat die er zit merk je het niet, als je weet dat die er zit merk je wel degelijk verschil tussen zonder en met: hij ligt veel stabieler in de bochten (helt minder over) waardoor je meer grip hebt in de bochten. Voornamelijk bij chicanes die ze overal neerleggen (bij binnenkomen bebouwde kom e.d.) en op hogere snelheden bochtenwerk merk je dit goed.
 8. Ik heb dit laten doen door te laten diepte reinigen (met water dus). Toevallig was het broertje van een oud collega een bedrijfje begonnen om auto interieurs schoon te maken e.d. en deze heeft mijn volledige interieur gereinigd. Je kan ook zelf een stoomreiniger huren bij de bouwmarkt en van HG reinigingsmiddel maar dan was ik net iets goedkoper uit dan dat hij het deed (en dan nog de tijd). Hij werkt in regio Limburg en omgeving Tilburg. Mocht het interessant zijn stuur je me maar een PB
 9. Zoals ik zei: deze week vakantie dus direct goed begonnen vanmorgen. Was meer werk dan verwacht maar minder als gedacht. Alle losse onderdelen liggen die eruit moesten Veerpootbrug op zijn plek, nu nog alles weer terug monteren. Eindresultaat! Best trots er op voor iemand die in de zorg werkt dat ik bijna de halve auto heb gedemonteerd en weer gemonteerd zonder een boutje/schroefje over te hebben of tekort te komen! En terwijl ik bezig was met mijn veerpootbrug is ook mijn interieur goed onder handen genomen: Vooral de vlekken op de stoelen irriteerden mij behoorlijk! Nu weer prachtig schoon alles!
 10. Uiteindelijk viel het toch nog mee hoeveel moeite het kostte. Ruitenwissers eraf gehaald, koplampen gedemonteerd, klemmetjes van het rubber van de paravan losgemaakt, erna met 4 bouten het harde gedeelte eronder los en klaar is kees. Wijst zich eigenlijk best wel vanzelf.
 11. Hoe het exact zit met een ST weet ik niet, met een ST-Line kan dit prima, heb dit zelf ook namelijk: Zomerbanden op de originele 17" lichtmetaal en winterbanden op 15" stalen velg.
 12. Ik ben erachter: Ruitenwissers losmaken, koplampen losmaken, dan kan je de paravan losmaken om de veerpootbrug erin te zetten. Ofwel: geen klein klusje om die er even in te zetten...
 13. Om mijn veerpootbrug erin te zetten zal ik de parafaan los moeten hebben/eruit moeten halen. Iemand die weet hoe je deze losmaakt/eruit haalt zodat die erna er ook weer in kan?
 14. Lijkt me van niet: ik heb een DAB+ Radio erin laten zetten maar met de verkortte antenne die ik erop had deed de DAB het niet. Originele antenne er weer op gezet en prima ontvangst op DAB.
 15. Heh! Had ik dat nu een weekje eerder geweten! Voor mij is https://www.ebay.nl/itm/363265728931 nu onderweg. EDIT: Zie dat die voor de MK8 is, niet voor de 7.5
×
×
 • Create New...