Jump to content

Mariecke

Active users
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Mariecke
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK4
 • Kleur
  Groen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mariecke's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Dank jullie wel! Ik ga ermee aan de slag!
 2. Goedemorgen allen, ik heb de zoekfunctie gebruikt maar helaas niet kunnen vinden wat ik zocht. Ik heb een Fiesta van 01-2002, op papier een MK 4 maar wat ik ondertussen geleerd heb, sommige delen van een MK 5....handig. Nu wil ik graag een (vaste) trekhaak monteren. Ondanks contact met de trekhaakverkopers, kom ik er niet uit welke ik nodig heb. Ik kom uit op deze: https://www.burghoftrekhaken.nl/trekhaken/ford-trekhaken/trekhaak-fiesta-ford-1996-tot-3-2002 Maar zij raden mij deze aan: https://www.burghoftrekhaken.nl/trekhaken/ford-trekhaken/trekhaak-ford-fiesta-3-en-5-deurs-vaste-trekhaak-bouwjaren-4-2002---10-2008 (een stuk duurder en andere bouwmaand.) Ik heb een aantal vragen: Is er iemand die onder dit model een trekhaak gemonteerd heeft? (Zo ja, welke?) Hoe kan ik goed zien welke ik nodig heb? (waar aan het chassis word het bevestigd, achter de uitlaat enz?) En was het lastig monteren, kabels, trekhaak enz? Andere tips ook zeker welkom! Alvast dank!
 3. Ik ben ondertussen geslaagd en zeer goed geholpen door Emile van Autolasser.nl in Soest! Het is alweer even geleden dat ik dit hier vroeg, maar via de Fiesta Facebooksite bij hem terecht gekomen. Ondertussen is mijn buurman er ook geweest, met zijn Ford Ka en ook erg tevreden. Dus bij deze....!
 4. Ik heb een Ford Fiesta van 01-2002, volgens de papieren een MK4 maar eigenlijk een MK 5 als ik het goed begrijp. Nu heb ik nieuwe remmen aan de voorzijde nodig. Ik heb een werkplaatshandboek 1995-2002, maar dat is klaarblijkelijk niet mijn auto. (zie foto) Nu heb ik een aantal vragen: - Heeft iemand een werkplaatshandboek voor mijn auto? - Als ik bij verschillende sites mijn kenteken invoer om de onderdelen te bestellen, krijg ik de ene keer remschijven met schroefgat te zien (die ik niet heb) en de andere keer niet. Hoe weet ik of ik de juiste bestel? Ik weet dat ik geen schroefgat heb en dat dit het vorige model is. - Heeft iemand advies mbt welke remschijven te bestellen? Site, merk, type? Ik heb vaker remschijven en blokken vervangen maar niet eerder op deze auto en ik loop dus tegen het type probleem aan. Mijn remschijf heeft dus geen schroef in de schijf, die de schijf bevestigd, maar een vertande ring om een van de wielbouten heen. (zie foto) Of het moet de grote moer in het midden zijn, maar dit zit volgens mij geborgd. Alvast bedankt voor jullie hulp en reacties!
 5. Ik kan niet lassen en zoek dus iemand of een bedrijf wat dit kan doen. Heb jij tips?
 6. Dank je wel. MK5 is het dus! Ik kan niet lassen, dat maakt het lastig. Zijn er mensen of garages bekend op dit forum die dit kunnen?
 7. Ik geloof dat dit niet voor mij bedoeld is 😉
 8. Dat klopt, maar via jouw link nu weer wel. Het is een MK5! Dank! 👍
 9. Hallo allemaal, Ik ben sinds kort de eigenaar van een leuke Ford Fiesta uit 2002. Net 90000km op de teller en ik ben de 3e eigenaar. Hij ziet er nog top uit, al zeg ik het zelf. Behalve.....roest. Ik heb op het forum al gelezen dat dit echt een Ford ding is en zeker ook op de plekken waar het bij mijn auto zit. Nu is mijn vraag, kan dit gerepareerd worden? En zo ja, heeft iemand een adres voor mij (Omgeving Utrecht, ben bereid ervoor te rijden) waar het voor een goede prijs gemaakt kan worden? De auto staat bij mij in ieder geval binnen, dus het zou na de reparatie wel goed moeten blijven. Ik gebruik 'm zelden omdat hij hoofdvervoermiddel de motor is, maar ik zou het erg jammer vinden als hij zo onder mijn handen wegroest.... Ik heb wat foto's toegevoegd voor de duidelijkheid. Het betreft de dorpel aan de bestuurderszijde en de wielkasten aan beide zijden aan de achterkant. Alvast bedankt voor jullie reacties. Oh, en ik heb nog steeds geen idee of ik nu een MK4 of MK5 heb, de sites verschillen
 10. Hallo allemaal, Ik heb mijn voor dit forum opgegeven omdat ik sinds een paar maanden de eigenaar ben van een groene Ford Fiesta uit 2002. Het is mij alleen niet duidelijk of ik nu een MK4 of MK5 heb, de foto's op de pagina met de modellen op dit forum zijn helaas niet meer zichtbaar. Ik ondervind een aantal problemen en wilde dit graag op dit forum vragen. Ik heb al heel wat info terug kunnen vinden (bekende problemen ) Ik zal mijn vragen in het daarvoor bestemde topic stellen.
×
×
 • Create New...