Jump to content
Fiestaclub.nl

Whitefiesta

Active users
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Whitefiesta

 • Rank
  Fiesta Newbie

Previous Fields

 • Voornaam
  Laurens
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goedemorgen, Ik heb zo'n 2 maanden geleden een ford fiesta gekocht, ik heb hier al eerder iets over gepost op dit forum mbt een tikkend geluid. De occasion garage waar ik de auto heb gekocht heeft er naar gekeken maar die zei dat het iets met de kleppen was en dat alle fiesta's dat doen. Uiteraard vind ik dat een beetje een onzinnig verhaal want ik weet dan nog steeds niet waar het aan ligt. Nu heb ook opgemerkt dat mn olieverbruik erg hoog is, daarom heb ik een inspectie laten doen door een andere garage. Die kwamen erachter dat er veel olie in cilinder 1 terecht komt, ook beschadigingen op de cilinderwand etc. Ook kwamen ze erachter dat met de grote beurt, die bij aankoop is uitgevoerd, het oliefilter en luchtfilter niet vervangen zijn, want deze zijn veel ouder dan 2 maanden. Ook was op verschillende punten te zien dat de auto een paar flinke schades heeft gehad, en deze slecht zijn gerepareerd. Zij hebben het advies gegeven om de auto terug te verkopen aan de occasiongarage. In principe heb ik dus een beetje een kat in de zak gekocht, nu zit ik een beetje met de vraag hoe ik dat moet aanpakken. Ik kan de auto terug verkopen en niks zeggen over de problemen die gevonden zijn tijdens de inspectie, in principe heeft de verkoper precies hetzelfde gedaan bij mij toen hij de auto verkocht. Maar ik kan ook alle problemen benoemen en hem dan verkopen, ben alleen bang dat hij dan iets moeilijker gaat doen. Wat is jullie ervaring hiermee? Ik hoor het graag!
 2. Whitefiesta

  Help, vreemd motorgeluid

  Kan ik dit zelf makkelijk checken, of moet ik hiervoor naar de garage?
 3. Whitefiesta

  Help, vreemd motorgeluid

  Ik heb nog even beter geluisterd, het is erger als de motor koud is, maar het is niet weg als hij warm is, daarnaast is het alleen in de 1 en 2 e versnelling en niet meer in de 3e versnelling, tevens doet hij het ook in stationair en in z'n vrij met koppeling ingetrapt dus niks met de versnellingsbak lijkt me..
 4. Whitefiesta

  Help, vreemd motorgeluid

  Ik merk niks in het vermogen van de auto, trekt nog prima op en rijden gaat ook soepel. Het probleem is dat ik er mee terug ben geweest vanmiddag, en de monteur van de garage vertelde mij dat het een tikkende klepstoter was, alleen vind ik dat zelf een beetje raar verhaal. Dus vandaar dat ik het hier maar even vraag. Olie is vervangen, ik neem aan dat ze de juiste hebben gebruikt, kan dat nu niet controleren meer.
 5. Whitefiesta

  Help, vreemd motorgeluid

  Dat weet ik niet precies, ik heb de auto 2 weken geleden gekocht en toen is gelijk alles vervangen. Kan me niet herinneren van de proefrit dat ik het toen gehoord heb. Kan het misschien nog met de olie o.i.d te maken hebben?
 6. Hallo allemaal, Ik ben nog helemaal nieuw op dit forum, een van de redenen dat ik mij aangemeld is omdat ik een raar geluidje in mn motor heb. Het gaat om de 1.4 benzine motor uit fiesta mk7 bj 2009. Hierbij een linkje naar YouTube voor het bewuste geluidje. Wat is het zwaardere tikken? het lichte tikken zijn de kleppen neem ik aan? daar maak ik me geen zorgen over. De iets langzamere en zwaardere tik is mij pas sinds een paar dagen opgevallen. Zou het iets te maken kunnen hebben met een lekke pakking van het uitlaatspruitstuk o.i.d.? Distributieriem, waterpomp etc. zijn vorige week vervangen. Ik hoop dat iemand iets meer weet...
 7. Whitefiesta

  Even voorstellen

  Hoi allemaal, Ik ben sinds 2 weken de trotse eigenaar van een witte ford fiesta mk7, en daarom ook nieuw op dit forum.
×