Jump to content

ReneAP

Active users
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Rene
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ReneAP's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Hallo, dit probleem heb ik ook de zinnen worden niet helemaal uitgesproken maar gewoon afgebroken. En met Apple car play en Android auto geen probleem maar dat komt natuurlijk omdat dit wordt geregeld door je telefoon. Sync 3 versie 3,4 build 21098 met F10 kaarten
 2. Sinds 2 weken rij ik nu rond met Sync 3,4 versie 21098 en ik moet zeggen: Hallo, hier een update over de ervaring met versie 21098. Het systeem is inderdaad sneller en alles werkt naar behoren. De snelheid die wordt aangegeven is inderdaad tijdsafhankelijk, overdag 100 en in de avond na 19:00 uur wordt dat 130 km/uur waar dat is toegestaan. Tevens zag ik op het navigatiescherm een rode streep op de tegenovergestelde rijbaan waar een file stond (A4 bij Schiphol), nooit eerder gezien. De DAB ontvangst is volgens mij hetzelfde met de logo's mooi in beeld. Mocht ik nog wat andere dingen zien zal ik deze melden. Dus mocht je twijfelen het zijn echt verbeteringen.
 3. Goedemorgen, zojuist versie 21098 erop gezet. Het systeem werkt weer wat sneller dan met versie 21020 zeker bij het invoeren van een adres in het navigatie gedeelte. Ook schijnt het probleem met de DAB ontvangst te zijn opgelost al hoewel ik daar nooit last van heb gehad.
 4. Even een aanvulling over het updaten. Het gene wat Ford liet zien was inderdaad de F10 kaarten. Ik blij natuurlijk want we hebben er wel heeeeeel lang op moeten wachten. Maar om nou 2 uur te gaan rond rijden om die kaarten te installeren vond ik een beetje zonde van de tijd en de benzine. Dus dacht ik daar moet toch iets op te vinden zijn. Ik wilde eigenlijk hetzelfde als je kunt bij andere navigatiesystemen gewoon zelf bepalen wat je erop wilt hebben. Dus gewoon alleen (voor mij dan) Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De rest heb ik niet nodig omdat ik er toch niet kom. Ook de talen Russisch enz versta ik toch niet dus ook niet nodig. Het ging als volgt: Op cyanlabs heb ik gevonden welke bestanden er bij de landen stonden en de talen en deze heb ik verwijderd. Toen kreeg ik een foutmelding en dat kwam omdat er in de AutoInstall file de verwijzing stond naar de verwijderde landen. Deze dus ook via het Kladblok eruit gehaald en binnen 25 minuten was alles klaar omdat het totale bestand nog maar 9,64 GB groot was. Dus zeg maar west Europa F10 en de rest is blijven staan F8 en Sync 3 op versie 3,4 nummer 21020. Tot nu toe werkt het prima en zijn alle nieuwe wegen in mijn dorp zichtbaar op mijn scherm en de snelheid wordt ook correct weergegeven zowel in de avond als overdag.
 5. Omdat het me niet lekker zat ben ik eens gaan kijken wat Ford zelf aanbied. Ik heb een logbestand (met versie 21020) aangemaakt en deze verzonden naar Ford Nederland. 5 Minuten later keek ik nogmaals en wat schets mijn verbazing er stond een update gereed van ruim 23 GB. Ik neem aan dat dit de F10 kaarten zijn en dat deze gedownloade bestanden gewoon kunnen worden ingelezen zonder downgrade enz.
 6. Goedemorgen allen, persoonlijk wordt ik een beetje moe van Ford. Ik heb op mijn sync 3 systeem staan versie 3.4 - 20196. Iedere keer als ik mijn VIN nummer intoetst bij Ford krijg ik de melding dat er een update klaar staat maar dit is Systeemupdate: 3.0.18025_PRODUCT dus een downgrade. Ook als ik voor de zoveelste keer een log bestand opstuur blijft dit zo. Ook zit ik nog steeds op de F8 kaarten terwijl er al bijna kaarten zouden moeten zijn voor 2021. Wat doe ik verkeerd? Gaat om een Fiesta st line uit 2020
 7. Hallo Full Led, duidelijk verhaal. Ik laat het allemaal bij het oude. De auto zit nog 3 jaar in de garantie en ik wil geen gezeur hebben als er iets zou gebeuren.
 8. Hallo, vanmorgen via deze site alleen de update van sync 3.4 versie 20169 binnengehaald en geïnstalleerd. Ging redelijk vlot en het werkt zover ik nu kan zien prima. De zenderlogo's zijn inderdaad fraaier op het kleine display tussen de tellers heb ik nu ook rijbegeleiding van Android auto. Wel is het geluidje dat je krijgt als je de deur open doet en je licht staat aan erg iel geworden. Nu bezig om via https://my-ford-focus.de/en/764-2/ om de F9 kaarten september 2020 binnen te halen.
 9. Hallo, waar heb je deze versies vandaan, via de officiële weg (Ford Nederland)?
 10. Goedemorgen allen, ik ben in het bezit van een Fiesta st line uit 2020 met 95 pk onder de motorkap. Nu kom ik van een Focus 2015 met 125 pk dus zou je zeggen dat scheelt wel een pk'tje of 30 en dat zou je moeten merken maar aangezien de auto (Fiesta) ook een paar kilootjes lichter is merk ik eigenlijk geen verschil. Maar zijn er forumleden die deze 95pk uitvoering wel hebben getuned? Motorisch is deze 95 pk gelijk aan de 125 pk op de software na natuurlijk. Alleen heeft Ford ivm kostenbesparing een andere versnellingsbak gebruikt die maximaal 215nm aan kan in de 95 en 125 pk uitvoering. De 125 pk uitvoering heeft net als de 95 pk een maximum koppel van 170nm. Maar het lijkt me dat als je eventueel gaat tunen je daar dus ruim overheen gaat wat weer slecht kan zijn voor de versnellingsbak. Iemand?
 11. Hallo, dit geluid is mij bekend. Tijdens onze vakantie hebben we dit ook gehad en werd erger als we in de bergen reden waar er veel moest worden geremd. Ook in bepaalde bochten en in dorpjes was het een erg storend geluid zeker met het raampje open. Wat ons werd verteld was dat het vuil is wat tussen de blokken en schijven zitten. Na een goede regenbui was het over en in Nederland hebben we er nooit meer last van gehad. (ps dat was wel met een Ford Focus 3 type 2 uit 2015).
 12. Hallo, nee ik heb het niet kunnen zien omdat je tegenwoordig niet meer in de werkplaats mag komen i.v.m Corona. Wat ik wel weet is dat het in 10 min gebeurt was. Is vastgezet met een tiewrap zodat de strip nu netjes blijft zitten.
 13. Dat is het, gisteren bij Ford Dekker geweest in Den Helder en die hebben het vastgezet. Toen ik met de verkoper door de showroom liep was het bij ook te zien bij de andere nieuwe Fiesta's. Dat het misschien niet erg is OK maar het hoort niet.
 14. Hallo, de rubberen strip zit aan de bovenkant van de gril (st Line 2020). Deze loopt over de hele breedte van de gril en zit aan de binnenkant.
 15. Goedemorgen, op het Fiesta forum op Facebook kwam ik een artikel tegen van iemand die een loszittende rubberen strip zag zitten precies achter de bovenkant van de gril. Hij was naar de garage geweest om dit te laten verhelpen onder garantie. Tijdens het repareren liep hij door de showroom en zag dat dit bij meerdere auto's (Fiesta's) . Dus ook ik gelijk kijken bij de Fiesta (2020) en inderdaad zat deze strip ook los. Bijgevoegd een foto, niet super (mag niet groter zijn dan 0,24 mb) maar het is duidelijk te zien. Woensdag wordt dit ook verholpen. Misschien handig om ook eens te kijken.
×
×
 • Create New...