Jump to content

MartinB

Active users
 • Posts

  213
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MartinB

 1. Gefeliciteerd! Mooi ding. Performance blue blijft ook een mooi kleurtje. Maar ik blijf het jammer vinden dat de Puma weer weg is. Voor een ST is de Focus behoorlijk ingetogen. Maar tuningpotentie is dan wel weer veel groter. Deze gaat makkelijk richting 400pk. Ik ben ook wel benieuwd naar het gemiddelde verbruik. Veel plezier er mee!
 2. Nice! Wil je een zgn. big brake kit monteren of eerst alleen andere remblokken? Ik zie weinig tot geen zaken die een bbk aanbieden voor de Puma ST of kijk ik niet goed?
 3. Wat een prijs durft Milltek daar voor te vragen..😳 Dat koopt toch niemand?
 4. Ik heb vanavond met mijn standaard Puma ST de auto gezien en gehoord van Martijn(martn). Nou…ik kan je vertellen dat de knallen uit de Milltek uitlaat met actieve ASR klep echt hard zijn. Alleen de Milltek uitlaat geeft al een mooiere sound tov. mijn standaard Puma vind ik. Ik heb ook een stukje mee gereden met de Puma van Martijn en icm de M235 tune was dat indrukwekkend. Het geluid van de knallen uit de uitlaat met actieve ASR klep vond ik niet storend in het interieur.
 5. Goede uitleg en mooi dat het gelukt is uiteindelijk. @martn heb je nog een filmpje hoe het nu klinkt?
 6. Ga je geen spijt van krijgen. Jij houdt wel van een beetje meer herrie uit de uitlaat. Nooit geweten dat de klep dicht gaat bij gas geven. Logischerwijs zou je denken dat de klep juist open gaat bij gas geven. Weer wat geleerd.
 7. Toevallig zag ik dat op YouTube voorbij komen. Ik vind het wel een leuke uitvinding, maar ik denk dat er hier niet iemand is die het geïnstalleerd heeft. De valve control geeft net dat beetje meer beleving qua geluid.
 8. Performance pack is een hele mooie optie. Mechanisch sperdifferentieel zie je tegenwoordig niet vaak meer. Panoramadak is ook mooi. Verder zijn een achteruitrijcamera en blis ook wel handig.
 9. Wat je ook kunt doen is alleen het witte gedeelte van het achteruitrijlicht wrappen in een donkere folie. Dit heb ik ook laten doen bij mijn Fiesta en vind het nog steeds goed staan. Ik kon toen kiezen uit 3 verschillende tinten en heb gekozen voor de donkerste variant.
 10. Heel erg jammer dat de levertijden zo lang oplopen en begrijpelijk dat je er dan van af ziet. Maar je hebt een goede keus gemaakt voor de opvolger. Ik heb de Puma ST ook gekocht in de enige echte goede kleur mean green. @Yalmarrik ben ook erg benieuwd welke specs en kleur jouw Puma heeft.
 11. Gelukt met google chrome.
 12. Heb ik ook last van. Op telefoon geen probleem. Ik heb al een keer een pb gestuurd naar een moderator, maar nooit een reactie ontvangen.
 13. Zelfs bij de Polo GTI weet de DSG soms geen raad.
 14. Bij een Fiesta ST hoort een handbak en zeker geen automaat. De handbak bij de ST is heel goed.
 15. Kan wel zo zijn, maar als ik als consument een nieuwe auto koop die best een aanzienlijk bedrag kost dan wil ik wel graag de opties die ik wil. Kan de fabrikant dat niet leveren, dan koop ik geen nieuwe. Ik ga geen concessies doen op bepaalde opties. Zo kijk ik er naar tenminste, een ander is misschien wat makkelijker hier in.
 16. BLIS is niet te bestellen op de nieuwe Fiesta vertelde de dealer waar ik mijn auto heb gekocht. Dat is jammer, maar elektrisch inklapbare spiegels en spiegelverwarming is helemaal niet standaard meer.😕
 17. Mooi filmpje en wat een coureur! Reed eerder al in de Fiesta ST op een vrij nat circuit en was nog leuker om te zien.
 18. Haha..idd ja. 🙄 Vanmiddag wilde ik kijken, maar waren al weer op weg naar een andere dealer.
 19. Hee..bedankt Martijn voor de tip. Ik ga even kijken binnenkort. Maar echt blij word ik niet van de facelift zo op het eerste gezicht.
 20. Even een afbeelding van internet geplukt. De 2 chromen verlengde moeren zie je op de achtergrond. Dit is trouwens een oude afbeelding van ST.
 21. Hmm...ik zie de verlengde wielmoeren er niet meer bij staan op de site, terwijl die er zeker een paar maanden geleden wel op stonden. Stroeve motorsport in Hardenberg heeft mij destijds op de ST spacers gewezen en ik heb toen de verlengde wielmoeren gezien.
 22. Het mooiste vind ik dat de wielen nog net iets binnen de wielkastranden valt. Als je alleen de achterkant doet is de verhouding weg met voor, dus ik zou zowel achter als voor doen. Bijv. in jouw geval 15mm achter en 10mm voor. Persoonlijk vind ik 20mm. achter en 15mm. voor het mooiste. Maar doe vooral je eigen ding🙂
 23. Draadeinden vervangen begin ik zelf niet aan. Te veel gedoe en als je weer terug wilt naar origineel weer de originele draadeinden monteren. Ik wil achter 20mm. spacers van Eibach bijv. die je dan op de naaf monteert en de velg dan weer op de draadeinden van de spacer. Wel opletten bij het vastzetten van de spacer op de naaf, want de originele draad komt een paar mm. uit de spacer. Deze valt in de holle insparing van de velg en ik heb weet uit ervaring dat dit geen probleem oplevert bij een ST line. Ik hoop dat iedereen het nog kan volgen, anders zal ik een video op YouTube laten zien wat ik bedoel. Op de voorkant was ik van plan om ST spacers te gebruiken met verlengde wielmoeren. Hoef je dus ook geen draadeinden te vervangen.
 24. @Yalmarr:opties zijn per land verschillend hoor. In Duitsland bijv. kun je nog een 3 deurs Fiesta bestellen, terwijl in Nederland alleen de 5 deurs verkrijgbaar is. Het kan idd ook zijn dat het een fout is in de prijslijst en dat B&O standaard is op de ST. Maar mooi dat je toch de B&O krijgt. Welke kleur heb je voor gekozen?
 25. In de nieuwe prijslijst op de website van Ford Nederland van de Fiesta staat de optie B&O voor de ST-X er niet meer bij zag ik net. Zoals ik het lees kun je het helemaal niet meer bestellen voor de ST-X. Dat zou erg jammer zijn, maar misschien is er wel een oplossing voor Yalmarr.
×
×
 • Create New...