Jump to content

Lingo

Active users
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lingo

 1. Hierbij meld ik me af op dit forum. De Fiesta is ingeruild op een Focus van 2007, dus we gaan op dat forum verder. Iedereen bedankt voor de info, en misschien eens tot ziens. Gr. Eric.
 2. Vandaag had ik de auto weer nodig; boodschappen en andere afspraken in en om het dorp. Geen lampje zien branden! Ben benieuwd wanneer.... Morgen eens kijken hoe de kabels vastzitten aan de dynamo en of ik het lampje aankrijg. Ga geen dynamo kopen als het een los/gecorrodeerd draadje is... Alvast bedankt voor de reactie`s.. gr.
 3. Hallo allemaal! Ik heb een Fiesta van 2005, 1.6, waarvan het acculampje af en toe brand. Het brand soms de hele rit, soms de hele rit niet. Starten doet ie nog steeds prima, de accu trekt ie, volgens mij, niet leeg. Ik ben bij een startmotor/dynamo revisie bedrijf geweest, uiteraard brandde toen het lampje niet, en die vertelde mij dat een dynamo zo`n 200 eu kost. Ik vind dat redelijk aan de prijs voor een Ford Fiesta? Ook wist ie me te vertellen dat "deze modellen af en toe problemen hebben met de kabelboom waardoor het lampje gaat branden" Iemand die me wijzer kan maken?.... gr.
 4. Als er minder (van dit type) rally zijn, dan zijn die dus net zo waardevast. Ik heb liever een nette, goed gedocumenteerde rally, dan een afgetrapte, hoog in de km`s, zonder onderhoudsboekjes ST Dan kan ie nog van een ander kaliber wezen.... Ik heb heel veel mooie, snelle AMG`s voorbij zien komen in de afgelopen 15jr, maar uiteindelijk kost, naar verhouding, een mooie oude Mercedes 200, met de boekjes erbij meer dan die AMG, die inmiddels 5,6,7 eigenaars gehad heeft. Staar je niet blind op een dikke motor en snelle velgen.... gr.
 5. Degene bij wie je geweest bent heeft ook lekker veel aandacht geschonken aan de advertentie; foto`s staan gedraaid... Ik zou idd ook voor die rode gaan. Je kunt aan alles zien dat het een veel mooiere en beter onderhouden auto is. Ook de km.st. telt natuurlijk mee! Heeft een ST echt zoveel meerwaarde voor je? De rode is een rally edition, en er zijn er daarvan minder gemaakt dan een ST, dus qua restwaarde.... Ik zou er eens heel goed over nadenken. Suc6 met je zoektocht! gr.
 6. Ik heb een MK6, bj 2005, en ik heb hetzelfde "probleem" Ook een 3-deurs, dus er past bijna niks op en het aanbod is schaars. De info bij de Ford dealer vertelde mij dat de setjes nog wel nieuw te koop zijn en dat ze, voor mijn model, € 210 kosten. Das dan wel compleet met dakstrippen en afdekplaatjes. gr.
 7. Heemskerk, Noord-Holland, Eric/Lingo Fiesta 1.6 MK6 2005
 8. Wat een gedoe om een foto te plaatsen.... Ik heb op meerdere fora een account, maar overal kan ik direct vanuit mijn verkenner een foto plaatsen... gr.
 9. Ik probeerde gisteren een foto te uploaden in de rubriek "gespot" maar dat gaat niet, want de site zegt dat ik aan m`n max zit... En dat al na een paar foto`s in het voorstel topic. Begrijp ik goed dat je pluslid moet worden om meer fotoruimte te krijgen? Ook blijft de site melden dat ik mijn profiel maar voor 50% gevuld heb, maar ik zou niet weten wat ik nog meer kan invullen? gr.
 10. En toen......was de stroom op..... Accu bijna dood... In de voorjaarsvakantie gaan we een weekje weg, dus dan moet ie het wel doen! Bij sloperij Rutte een accu gescoord, met garantie, voor 20 eurie... En gaan!.... gr.
 11. Hoi Dick, Tis niet zo dat ik ze morgen moet hebben hoor, maar ik heb wel een hekel aan op het laatste moment gaan zoeken.... Neem aan dat jij ook geen haast hebt met verkoop. Heb je misschien een foto van de dragers zodat ik kan zien hoe zoiets eruit ziet? Iig alvast erg bedankt voor het meedenken! gr.
 12. Ik heb het al in mijn voorsteltopic genoemd; ik zal voor de vakantie aan een stel dakdragers moeten, omdat de complete kampeer uitrusting helaas niet in de Fiesta past. Na uitvoerig Google geraadpleegd te hebben en op marktplaats gekeken te hebben, kom ik erachter dat de spoeling dun is voor een 3-deurs Fiesta van 2005. Thule heeft een set voor €190, en orgineel Ford kost €210 De rest wat aangeboden wordt heb ik zo m`n twijfels over of het past... Hebben of weten jullie nog goedkopere oplossingen, want voor 1 of 2 x p/j vind ik het toch wel veel geld! De helft thuislaten of niet kamperen zijn geen optie, dan is dat vast gezegd....haha.... gr.
 13. Gisteren zo`n 75 km gereden, en het lampje is nog steeds uit.... Denk dat het niet veel geweest kan zijn, anders had ie wel weer gebrand... gr.
 14. Het voordeel van een auto uit Duitsland is dat er meer aanbod is, en meestal zijn de auto`s wat "voller".... De BPM is afhankelijk van de leeftijd van de auto die je wilt invoeren; hoe ouder, hoe minder BPM je betaalt. Bij bepaalde uitvoeringen van sommige merken zal je niet heel veel goedkoper uit zijn, maar heb je wel de gewenste kleur en optie`s erin. De importkeuring bij de RDW kost rond de € 125.... gr.
 15. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer weet of ie brande toen ik wegreed en de motor afsloeg. Ik starte meteen opnieuw en toen viel het me op.... Het gebeurt wel vaker dat ie effe afslaat, maar dat komt denk ik door mij; had hiervoor een Mercedes automaat. Zal zat. even kijken of een kennis van mij (40+jr automonteur) hem kan uitlezen. Hij heeft zo`n stekkertje en doet dan alles op de telefoon bekijken. DIS- bobine???? PCM???.... Geen idee.... gr.
 16. Nou, het lampje is uit nadat ik de accu los heb gehad... Weet niet voor hoelang, maar dat zie ik morgen wel, want dan moet ik naar het AMC A`dam, dus 75km om te zien of ie uit blijft. Wel bijzonder dat ie, zonder dat de motor loopt ineens aan gaat als je start....of, niet meer uit gaat.....tis maar hoe je het bekijkt... V.w.b. de radiocode; er zitten er 2 (!) bij de documentatie van de auto. En idd, die ene doet het zoals Tristan beschreef! Ik heb hiervoor verschillende Mercedessen gereden, en dat werkt weer net effe anders... Bedankt voor het meedenken! gr.
 17. Mm....code van de radio is het niet, denk ik, want er zit een 9 en 7 in die ik niet op de radio heb.... Weet iemand toevallig de code?....begreep dat dat redelijk universeel is?.... Tis een 4500RDS-EON gr.
 18. Hoi daar! Bedankt voor het meedenken alvast... De motor loopt normaal; geen ander toerental oid. Ook geen stotteren....gewoon normaal... Zou het lampje uit kunnen gaan als ik de accupool er even afhaal? ik heb een zgn keycode, maar is dat de code van de radio? gr.
 19. Geen idee waarom, maar deze morgen startte ik de auto en bleef het motorstoringslampje branden. Toen ik afgelopen zat. de auto parkeerde was er niets aan de hand, en vanmorgen reed ie ook normaal. Hij sloeg wel de 1e keer even af toen ik hem vanmorgen startte, maar daarna.....niets aan de hand... De vraag; waarom brand het lampje?.... Iemand een idee? De auto is een 1.6 bj 05-2005 (MK6)
 20. Lingo

  Stofzuigen....

  Ik zal eens kijken of ik die matjes kan vinden.... gr.
 21. Lingo

  Stofzuigen....

  Lopend???..... Hee, ik betaal MRB, dus rijden zal ie! Voor wat de matjes betreft; ik wil wel goed passende matjes, anders schuift het weer heen en weer, en daar hou ik OOK niet van.... (wat een zeikerd ben ik he?) gr.
 22. Ik heb hetzelfde systeem in mijn auto. Nooit gelet op deze E2 wat er misschien voor staat... Ik vond het al een beetje vreemd dat ik alleen maar Fiesta`s zag met een knopje voor de airco en geen climate control. Maar het is dus after-market begrijp ik.... gr.
 23. Lingo

  Stofzuigen....

  Dat "of moet ik een nieuwe stofzuiger" was niet letterlijk bedoelt, maar overdrachtelijk... Ik ben nogal een zeikerd vwb schone vloerbedekking. Dat van die borstel kende ik al, van de tapijtreiniger nog niet, goed idee! Ik moet nog aan een setje nieuwe matjes, maar er worden er zoveel aangeboden; ik wil wel een beetje kwaliteit. gr.
 24. Lingo

  Stofzuigen....

  Ik heb mijn Fiesta nu een aantal weken, en het valt mij op, heb er ook al wat over gelezen, dat de vloerbedekking zo slecht te stofzuigen is... Nadat ik nu 2x gezogen heb, blijft er vuil en zand in liggen. Is er misschien een oplossing voor of moet ik aan een nieuwe stofzuiger? gr.
×
×
 • Create New...