Jump to content
Fiestaclub.nl

Sander Brouwer

Active users
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Sander Brouwer

 • Rank
  Fiesta Newbie

Previous Fields

 • Voornaam
  Sander
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sander Brouwer

  Update: Gekraak Ford Fiesta MK8 in het vooronder

  Bedankt, zal de updates blijven plaatsen hier. Thanks de tips!
 2. Sander Brouwer

  Update: Gekraak Ford Fiesta MK8 in het vooronder

  Thanks voor je reactie en tips :)
 3. Hallo allemaal, Een tijd geleden konden heb ik hier een topic geopend over het luid gekraak in mijn auto en dat dit gekraak voorkwam tijdens rijden en accelereren en dat dit geluid bij de versnellingsbak/koppeling vandaan leek te komen. Nu inmiddels alweer aardig wat maanden later sinds de eerste melding bij Ardea Auto Lisse ben ik nog steeds bezig met dit probleem. Bij de eerste meldingen bij Ardea Auto Lisse is de auto meerdere keren bekeken en naar mijn idee is het gekraak ontstaan na de auto zijn eerste onderhoudsbeurt van 30.000 km. Er is toen gekeken naar het probleem maar uiteindelijk was er weinig veranderd. Ze hebben toen naar wat rubbertjes onder de auto gekeken. Na een tijd ben ik nog een keer langs geweest met dezelfde klacht, want deze bleef onveranderd, en toen is onder garantie de versnellingsbak vervangen. Het gekraak leek toen even verdwenen te zijn en de auto reed de eerste paar dagen merkbaar anders. De koppeling greep sneller aan en logischerwijs schakelde de auto iets anders. Toch hielp dit uiteindelijk niet en het gekraak kwam terug en verergerde per dag en kwam uiteindelijk zelfs harder terug. Overigens bij het afhalen van de auto werd mij verteld dat dit gekraak nooit helemaal zou verdwijnen, dat dit een product eigenschap is en dat "ik ermee moet leren leven". Naar mijn mening een erg bizarre uitspraak. Ik heb tenslotte de auto daar nieuw gekocht en bijna al mijn spaargeld in de auto gepompt en dan krijg je zo'n opmerking. Ik besloot met mijn verhaal naar Ardea Auto Hoofddorp te gaan en gelukkig werd ik daar anders aangesproken. Er reed gelijk een monteur mee en die erkende het gekraak. Vervolgens werd de auto bij terugkeer bij de garage naar binnen de brug op gereden en werd er naar gekeken. Daar heb ik een afspraak gemaakt en werd er naar het probleem gekeken. Helaas kwamen ze daar niet achter het probleem en besloten we om een vervolgafspraak te maken. Bij deze afspraak zou er een andere Fiesta naast gezet worden en werden er onderdelen uitgewisseld van auto naar auto om zo misschien achter het probleem te komen. Update: vandaag ben ik gebeld door het filiaal in Hoofddorp. Ze hebben het probleem helaas niet kunnen vinden maar wel wordt er een nieuwe koppeling in gezet. Hiervoor kan ik volgende week terecht. Hopelijk lost dit het gekraak eens en voor altijd op! Ik vind het overigens erg fijn hoe je in Hoofddorp wordt geholpen bij de dealer daar. Wat is jullie blik op dit probleem? En weet iemand van jullie waar de grens ligt wat betreft het repareren van dit probleem. Heeft de consument recht op omruiling van een auto of geld terug bij herhaaldelijke reparatie of ontevredenheid van het product? Ik ben dolgelukkig met mijn Fiesta ST-Line maar dit hardnekkige probleem drukt een behoorlijk negatieve stempel op de gebruikerservaring.
 4. Sander Brouwer

  Raar getik in het vooronder bij Fiesta mk8

  Weet niet of het hitteschild trolt, maar het gekraak is zowel bij op als terugschakelen. Ja vond het ook al een erg rare reactie, zeker van een Ford bedrijf als Ardea Auto. Ik ga inderdaad voor een second opinion, ook bij het hoofdkantoor in Amstelveen. Ik ga hier hoe dan ook niet mee akkoord. Thanks voor je reactie!
 5. Sander Brouwer

  Raar getik in het vooronder bij Fiesta mk8

  Hallo allemaal, Zoals beloofd mijn probleemomschrijving van mijn auto. Sinds mijn auto een onderhoudsbeurt heeft gehad 2 maanden geleden heb ik een rare tik in de auto, wat uit de buurt van de middentunnel lijkt te komen. Dit getik heb ik bij accelereren of gas los laten bij lage snelheden, of bij het opschakelen van 1-2-3. Dan verschijnt het geluid bij het schakelen als ik de koppeling loslaat. Het geluid klinkt als een tik, soms enkele tikken snel na elkaar. Hiervoor ben ik naar Ardea Auto Lisse gegaan, en onder garantie is de versnellingsbak vervangen. Daarna was het probleem weg maar na een week begon het geluid weer terug te komen. Ardea Auto Lisse vertelt mij dat als het probleem zich voortzet ik er een soort van mee moet leren leven en "dan is het een producteigenschap". Dit lijkt mij sterk, daar ik me niet kan voorstellen dat dit op een nieuwe auto hoort voor te komen. Naast dit getik lijkt het ook alsof de koppeling "jankt" of een soort van vaag piepend geluid maakt bij langzaam optrekken/licht slippende koppeling. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Ik ben een beetje ten einde raad en ik voel me ook niet begrepen door Ardea Auto Lisse. Daarnaast ben ik heel zuinig op mijn auto en rij ik niet als een of andere maniak.
 6. Sander Brouwer

  Hallo allemaal, ik ben Sander

  Goedemiddag, Ik ben sinds vandaag lid van dit forum. Ik rij een 2018 Ford Fiesta ST-Line in de kleur race red. Het is een fijne auto maar heb wel wat problemen. Ik hoop dat ik in dit forum hier meer informatie over kan krijgen. Ford (Ardea Auto) kan mij hier niets over vertellen helaas. Ik stel het probleel in een anders topic aan de orde. mvg, Sander
×