Jump to content
Fiestaclub.nl

R.Zwiers

Active users
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About R.Zwiers

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Richard
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Even zoeken op ebay onder magnecor 40490 fiesta st150. levertijd is ommenabij de 3 weken. Keuze uit race(de blauwe) of kv85. Heb die kv85 in mn focus, doen het ook perfect
 2. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Van de week kwamen de nieuwe kabels binnen voor de Fiesta. Dit keer voor de blauwe gegaan. Staat toch weer netjes die blauwe kabels. Direct even nieuwe iridium bougies dr in, én t 60mm gasklep huis gereinigd gemonteerd. Moet zeggen, ik vermoed dat die kabels of de bougies gewoon al aan vervanging toe waren. Starten doet die nu weer direct, eerste keer rond van de motor slaat die aan. Lekker. Ook bokt de motor met terug schakelen eigenlijk minimaal meer (ja als ik die sport koppeling te snel laat op komen haha) Ook jaagt die nu veeeel soepeler door het toeren gebied. Van 1000 rpm tot red line @ 7200 rpm in 1 haal. Heerlijk had ik veel eerder al mogen doen. Lekker jagen, zeker op eerste kerst dag op de b-wegen kwam ik menig mooie wagen tegen. Sommige keken toch wel op van de snelheid van zon fiesta st haha. Genieten rond om giethoorn te jagen.
 3. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Precies dat idd, Daarom wil ik de upgrades niet te gek maken momenteel. En eens zien hoe ik er na mijn volgende vaart over denk. Dan maar eens bij een garage een proefritje maken en dan kijken hoe wat aan voelt.
 4. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Das idd een leuke bijkomstigheid. Ik ga dit contract even heel goed na denken wat ik wil. Want eigenlijk wou ik graag een nissan 350z. Maar als tussen optie nu de fiesta st150. Nu zag ik laatst een 350z rijden en begint t toch weer te knagen. Hoe zou dat zijn. Als je de 350z berekend Vermogen/ massa 280pk/ 1500= 0.18pk/kg heeft de fiesta standaard minder. 150/1037= 0.14. Maar het sleutelen/tunen vind ik juist t leukst. Dus als je de fiesta NA tuned met een goed inlaat en uitlaat spruitstuk en dan een nette map. Kom je ook makkelijk aan de 200+pk. Dan kom je al boven de 350z uit. 200/1037= 0.19 pk/kg Als je naar een compressor set gaat zit ja makkelijk op 300pk+ Dan wordt t 300/1037= 0.28pk/kg haha maar dat ter zijde. Tuurlijk kan je aan de 350z versleutelen, zat voor te krijgen. Echter als je alleen naar kosten kijkt, kan je voor t geld dat je een nette 350z koopt, een compressor kit kopen (van A merk) voor de Fiesta en dat bij de aanschaf prijs van de fiesta nemen. Maarja keuzes keuzes. Denk dat de fun factor/race bak gevoel van de fiesta wel een stuk hoger ligt. Tis voor mij natuurlijk mijn 2de auto, weekend/fun auto. Als ik volgend verlof mn garage ga bouwen en daar een nette werkplaats van gemaakt is maar eens verder denken.
 5. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Je hebt eigenlijk 3 opties voor zon gasklep. Een replica kopen, op auto doc enzo kosten die 150.- ongeveer. Maar hoor er goede verhalen maar ook verhalen over dat die het niet doet of na een tijd niet meer doet. een origineel 55mm naar 60 mm kotteren. (of nog groter) Of een origineel 60 mm kopen bij ford. Nieuwe bij de dealer kosten ze makkelijk 500 euro. Ik heb hem origineel 2 de hands van een maat van me. Daar goed naar zoeken is je beste optie. Op e-bay UK staan wel een aantal aangeboden. Hoor verschillende verhalen dat het wel daadwerkelijk verschil maakt tussen het oppakken van de motor. Dat die er wel feller van wordt. Vermogens winst weet ik niet. Wel dat je als je gaat tunen met een 60 mm net even dat extra beetje winst kan maken.
 6. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Zit alweer een poosje tussen de posts Wat mooiere lampjes en een nieuwe pookhoes voor de fiesta. Ben voor een Jetex filter gegaan. Rated tot 240 bhp. Dus kunnen nog wat upgrades bij. Filter raakt de motorkap niet. Filterbox er af. Breather filtertje er op. Die had ik nog. Gasklep schoon gemaakt. Accu een halfuurtje los gehad. Computer moest zich even in leren. Draait nu weer erg netjes. Motor pakt een stuk sneller op. Goede upgrade. Ook nog nieuwe bougies en een origineel ford 60 mm gasklephuis. Ik wacht even op mn nieuwe magnecor bougie kabels. Dan misschien nog even monteren. Maar met dit weer laat ik de fiesta toch staan, vieze bende op de weg.
 7. Beste leden, Ik ben opzoek naar een luchtfilter voor de fiesta st150. Weet iemand de hoeveelheid graden van de bocht voor t filter die het mountune CAIS systeem maakt? Ik heb namelijk een luchtfilter gevonden die onder een hoek van 20gr staat. Lijkt me dat dat onder de motorkap past. Betreft dit filter. https://myalbum.com/photo/P8ajK58StF4K/360.jpg Iemand die mij informatie kan geven?
 8. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Vandaag het schakelmechanisme eens even uit elkaar gehad om te kijken of die versleten was. Dat was niet zo. Dus even goed vergeleken met de focus. Maar blijkbaar is het gewoon de zelfde speling. Heb het schakelmechanisme weer even wat strakker in elkaar gezet door de pinnen goed door te drukken. Voelt wel stevig nu. Nu ram je lekker die versnellingsbak door. Nu ben ik opzoek naar een lucht filter voor de fiesta. Nou zijn er verschillende keuzes. Maar na dit onderzoek even goed door gelezen te hebben : https://www.fastcar.co.uk/tuning/performance-car-air-filter-test/ Wil ik toch wel graag voor een Jetex filter gaan. Nou heb ik (volgens mij) 2 keuzes. Een silicone slang bestellen van 90gr en hem dan monteren zoals de K&N, RAM air, Pipercross enz. Of ik kies voor een filter dat al onder een hoek van 20 gr staat. Nou weet ik niet zeker óf dat past, omdat de gasklep een beetje omhoog gericht staat. Kwam ik deze tegen: https://jetex.co.uk/product/cone-filters-fc-07508/ tot 240pk. Dus nog ruim genoeg om richting of net over de 200 te komen met de aankomende plannen. Als ik aan de compressor wil, dan zou dr dan wel weer een nieuw iets moeten komen. Maar das nog ver weg. Dus heb een sjabloon gemaakt. T lijkt mij goed te passen. Maten zijn 1:1 en dan kan je makkelijk zelf een koude lucht aanzuig maken op de originele trompet. Hoe hebben jullie je filter zitten?
 9. R.Zwiers

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Als je t teveel herrie is moet je eens gaan kijken naar isolatie materiaal. Wat gebruikt wordt door auto geluids specialisten. Als je je wielkuipen, hele bodemplaat en je hemel inpakt met dat spul dan heb je aanzienlijk minder herrie. Ik heb dat in mn Focus icm met mn geluidsinstallatie. Echt een wereld van verschil. Denk dat je voor 100,- wel een eind kan komen. Als je t zelf doet is het een leuk klusje. Laat je t doen ben je wel flink wat man uren kwijt. Ik was het ook van plan, maar maak van mn fiesta toch een race auto, dus ga ik er geen onnodig gewicht in leggen. Gebruik de focus wel voor lange afstanden haha.
 10. R.Zwiers

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Met die nieuwe regel van overal 100km/u zal ik dr eerder aan denken om een 0.9l autootje te kopen haha Nee zonder dollen, misschien een compressor leuk idee voor de fiesta? tegen de 5k kan je 300+ draaien.
 11. R.Zwiers

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Poe netjes hoor, dacht dat je wel aan de nokkenassen en ook een inlaatspruitstuk moest wil je tegen de 200 pk lopen. Wel veel belovend dus.
 12. R.Zwiers

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Das best netjes, wat is er aan jou fiesta gebeurd motorisch dan? Kan in je topic niet echt iets terug vinden. Ja naast openlucht filtertje
 13. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  donderdag wat tijd gehad voor onderhoud. Direct de mogelijkheid gehad de short shifter te monteren. Origineel was ongeveer 6cm throw Hier zie je t verschil tussen de kabel punten. Op zn plek. Na installatie is de throw ongeveer 5cm, ook was de bus weer wat strakker. dus de pook voelt was strakker. Na er een stuk mee gereden te hebben, rijd het toch wel lekker. Nu moet ik wel zeggen dat ik vind dat er redelijk wat speling zit in het pook mechanisme van de fiesta, weet niet of dat normaal is of dat het mechanisme van de ook gewoon al beetje is versleten. In vergelijking met mn focus voelt de schakel pook nog steeds wel wat sloppy. Maar het is al een stuk beter dan dat het was. Weet iemand dat of t mechanisme bij de pook versleten raakt? Als je hem in de versnelling heb staan kan je de pook toch nog wel een beetje heen en weer schudden. Ome ali was nog langs geweest. Een paar ruitensproeiers. En nieuwe hendels voor de stoelen om voor over te klappen. Bijrijder stoel moet vervangen worden. Hendel is vervangen, niet zo fijn klusje met al dat plastic. Maar tis gelukt en t werkt allemaal weer. Sproeikopjes van ali er in, dat dicht tenminste weer mooi strak af, en eigenlijk vind ik ze best goed sproeieren. Niet 4 van die stralen op je voorruit, maar meer een waaier vorm meer verspreid over de voor ruit. heb dr nog 4 over haha, kost toch niks. Misschien op de focus ook maar vervangen.
 14. R.Zwiers

  Zwiers: Nieuw Luchtfilter

  Vandaag stond DHL al voor het middag uur op de stoep. Wat een mooi dingetje, eind van de week zal ik hem monteren. Ben benieuwd naar het verschil.
 15. R.Zwiers

  ST150 road to 200

  Misschien even de accu pool 15-30 min los halen. Of met een uitlees programma ff je computer resetten. Dan moet die zich ongeveer 200km dacht ik inleren. Als die dan onregelmatig blijft lopen is het misschien teveel voor je standaard map. Ik had het op mn Focus ook met een groter inlaat, toen ik er een 55mm klep op maakte liep die opzich goed, maar soms begreep die het niet helemaal bokte die en viel die uit als je stil stond.
×