Jump to content
Fiestaclub.nl

RuudTilburg

Active users
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RuudTilburg

 1. RuudTilburg

  Review in progress: MK8 Fiesta ST-3

  Met dit topic wil ik jullie een 'review in progress' geven. Ik heb op dit moment geen plannen met de auto, vandaar een review en geen 'project'. De eerste 300 kilometer zitten er inmiddels op. Rijgedrag Het sturen in de ST is net zo lekker als in iedere andere Fiesta. De besturing is enorm direct en je hebt de beschikking over een heel fijn stuur dat lekker zacht is. De ST heeft zoveel grip dat je geen moment het gevoel hebt de controle te verliezen. In reviews wordt dan ook vaak gesteld dat je als bestuurder eerder bang bent om de grens over te gaan dan dat dat je over de grens van de auto gaat. Logischerwijs is een ST niet te vergelijken met een 100 pk versie. Met de 200 pk onder de kap heb je constant zoveel vermogen over. Iedere keer als het gaspedaal indrukt, word je eraan herinnerd hoeveel power dit apparaat heeft. Ook niet onbelangrijk: het geluid. De auto heeft een mooi geluidje, zeker in de sportstand. Als de motor eenmaal warm is, komen er fijne plofjes uit de uitlaat. Een enkele keer is de knal uit de uitlaat echt bizar hard. Vanwege het geluid zul je niet langer meer onopgemerkt ergens langs kunnen rijden. Verbruik Tot nu toe geeft de boordcomputer een verbruik van 1:12,7 aan. Tijdens mijn rit naar Eindhoven en terug reed ik zo'n 1:14,5. Dit is voor zo'n auto een nette score. Interieur en multimedia Ondanks dat ik hiervoor ook al een MK8 Fiesta reed, is het interieur toch weer een stap vooruit. De half lederen stoelen met dinamica stof zien er echt heel gaaf uit. Mensen die de auto hebben bekeken zeggen allemaal dat de auto een 'dik interieur' heeft. Zelf vind ik het mooi dat de tellers wat luxer zijn dan die in de ST-line. Ook heb ik nu de beschikking over alle mogelijke opties, waar mijn ST-line alleen climate control en voorruitverwarming had. De draadloze oplader is erg handig, de verwarmde stoelen en het verwarmde stuur heb ik nog niet geprobeerd. Het B&O-systeem valt enigszins tegen. Het geluid is zeker mooi, maar ik vind het geen enorme verbetering ten opzichte van het geluid uit de ST-line. Dat is wel iets wat je verwacht met zo'n merknaam en zo'n grote subwoofer in de achterbak. Ik heb op internet al gelezen dat de reacties rondom het systeem enorm wisselen. De één is lyrisch, terwijl de ander het het geld niet waard vindt. Ook lees ik terug dat de kwaliteit van je muziek veel invloed heeft. Vaak heb ik het geluid ook wat zachter staan, zodat de auto ook nog goed te horen is. Het keyless-entreesysteem heb ik uitgeschakeld vanwege de veiligheid. Voor mij persoonlijk voegt het niet zoveel toe. Exterieur Door de net wat andere grill en de LED-koplampen smoelt de ST toch weer anders dan mijn vorige ST-line. De velgen zien er behoorlijk sportief uit. De 18 inch Rock Metallic Machined velgen waren nog een combi tussen sportief en chique. Op de diffuser en uitlaat na, is de auto verder identiek aan de ST-line. Ergens is het wel jammer dat de auto verder niet wat dikker oogt dan een 100pk-versie met sportpakket.
 2. RuudTilburg

  Chippen

  Beide inderdaad
 3. RuudTilburg

  Chippen

  MK8 is ook leverbaar geweest met 140pk. De ST heeft 200pk met drie cilinders. Da's een andere motor, maar een drie cilinders betekent niet dat je maar weinig vermogen kunt hebben.
 4. RuudTilburg

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Bij mij is Sync 3.4 nu ook geïnstalleerd. Mijn auto is van maart 2019. De installatie duurde zo'n 20 tot 25 minuten. Kaarten zijn nu nog versie F7.
 5. RuudTilburg

  Review in progress: MK8 Fiesta ST-3

  Onderhoud Bij een kilometerstand van zo'n 25.000 kilometer heeft de auto zijn tweede beurt gehad. De auto was helemaal in orde; geen bijkomende kosten. Verbruik Het verbruik staat inmiddels op 1:12,4. Dat is het gemiddelde verbruik in de afgelopen 7000 kilometer. Zoveel heb ik gereden sinds ik de auto heb aangeschaft. De laatste maanden zitten daar meer snelwegkilometers bij. Vaak rijd ik dan 's avonds terug, dus dan mag je 130. Het verbruik wordt daardoor niet zuiniger; daarvoor moet je echt rond de 100 kilometer per uur gaan rijden.
 6. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Vandaag mijn auto eens goed gewassen en in de wax gezet. Bij aflevering is de auto alleen door de wasstraat gegaan, dus een nieuwe waxlaag (zeker met dit weer) kon geen kwaad. Ik heb de auto eerst van binnen gestofzuigd met een nieuw hulpmiddel: een setje met kleine opzetstukken zodat je makkelijk bij alle kiertjes kunt. Daarna de auto gewassen. Eerst goed afgespoten, gewassen met twee emmers en vervolgens afgedroogd. Daarna de auto in de wax gezet met Poorboys Natty's Paste . Nu blinkt de auto pas echt! Je merkt het vooral goed als je met je vinger over de lak heen gaat. Na het waxen glijdt je vinger over de lak. Vóór de wasbeurt ging dit enorm stroef. Resultaat: Tijdens de winter ga ik de auto vast nog wel een paar keer wassen. Na de winter goed wassen, eventueel kleien en oppoetsen met Poorboy's Black Hole. Daarna weer waxen. Een paar keer per jaar laat ik de banden weer glimmen door Meguiars Tire Gel te gebruiken. Dat heb ik nu niet gebruikt. Mijn producten: Stofzuigsetje: https://www.coolblue.nl/product/75612/scanpart-pc-cleaning-set-universeel.html Afdroogdoek (naast allerlei doekjes van de Action): https://www.carclean.com/nl/meguiars-water-magnet-microfiber-drying-towel.html Wax: https://www.carclean.com/nl/poorboys-world-nattys-paste-wax-blue-235ml.html Sponsjes om wax aan te brengen: https://nl.aliexpress.com/item/32961947327.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2dbe2fb1pwb46x&algo_pvid=cae94ecb-c100-4959-a46c-dd840ffbac3b&algo_expid=cae94ecb-c100-4959-a46c-dd840ffbac3b-2&btsid=c5e470f1-3ce0-4787-bebe-01fe9ac48112&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_52 Black Hole: https://www.carclean.com/nl/poorboys-world-black-hole-473ml.html Doek om wax af te nemen: https://www.carclean.com/nl/monello-peluche-verde-45x45cm.html Tire Gel: https://www.carclean.com/nl/meguiars-gold-class-endurance-high-gloss-tire-protection-gel-473ml.html De bandengel laat een mooie, niet overdreven glans achter. Zie foto van mijn vorige auto:
 7. RuudTilburg

  Upgrade naar origineel Led Ford Fiesta MK8

  Is in ieder geval geen kwestie van plug and play. Voor de automatische hoogteregeling heb je allerlei sensoren nodig. Al hebben de nieuwste modellen met full led dat niet meer. De 2020-Fiesta's worden geleverd met led dimlichten. Misschien dat je daar verder naar kan informeren?
 8. RuudTilburg

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Fraaie toevoeging! Hoe heb je deze moeten monteren? Dubbelzijdige tape?
 9. RuudTilburg

  Verzekeren allrisk Ford Fiesta ST200

  Je bent juist ouder dan 25?
 10. RuudTilburg

  Verzekeren allrisk Ford Fiesta ST200

  Ik ben 25 en mijn auto is verzekerd bij NH1816. Het ligt inderdaad aan je leeftijd. Bij OHRA wordt aangegeven dat de auto te veel vermogen heeft. Bij de ANWB is verzekeren ook niet mogelijk, zo wordt online aangegeven. Via Independer kun je een verzekering voor 230 euro per maand afsluiten. Beetje afhankelijk van je eigen situatie. Als je nog thuis woont, dan kun je soms meeliften op het verzekeringspakket van thuis. Je bouwt dan wel zelf schadevrije jaren op.
 11. RuudTilburg

  Cossie-look velgen

  Op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pg/Autostarwheels/photos
 12. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Mooi resultaat!
 13. In een topic over automatische gasveren zei @richard b het volgende: Klopt het dat dit zo werkt bij een MK8? Vanwege auto-inbraken in de buurt heb ik dit getest. Als ik in de auto zit en iemand anders drukt twee keer op de vergrendelknop, dan kan ik de auto van binnenuit gewoon openen. Doe ik iets verkeerd of detecteert de auto dat er iemand in zit waardoor openen mogelijk blijft?
 14. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Sleutel wordt gekopieerd bij de voordeur. De auto hoeft niet per se dicht bij de voordeur te staan. Als ze je auto graag willen, dan zal dat toch wel lukken. Misschien is het schijnveiligheid, maar ik wordt er rustiger van ;-).
 15. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Met als doel? De auto kan van binnenuit toch altijd weer opengemaakt worden? Of gaat de auto automatisch op slot als je de deur openmaakt en weer dichtdoet, nadat iemand met de sleutel de auto al had afgesloten?
 16. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Bedoel je het open-knopje links op de deur?
 17. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Bij mijn auto, die oorspronkelijk uit Luxemburg komt, werkt dit ook niet. Een andere vraag: in de boordcomputer wordt de optie 'Schakelaars geblokkeerd' getoond (zie foto). Ik kan in de handleiding niet vinden wat dit zou moeten doen. Het moet iets met de sloten te maken hebben.
 18. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Ik heb het uit kunnen schakelen via de boordcomputer. Keyless entree zou ik in elke auto uit laten schakelen, ook in een Peugeot 108. Het is zo'n makkelijk te kraken optie. Met een Fiesta is het risico verder inderdaad heel erg klein.
 19. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Keyless entree uitschakelen kan ook al veel helpen. Heb ik na één nacht meteen uitgeschakeld.
 20. Al langere tijd heb ik last van vlekken en een waas op mijn voorruit en later op het panoramadak. De vlekken op de voorruit zijn een soort wazige, vettige vlekken. Als de ramen nat zijn, wordt het erger en wordt het zicht slechter. De ruitenvloeistof gebruiken helpt dan niet of nauwelijks. Na het gebruik van de ruitenvloeistof ziet mijn panoramadak er uit zoals op de foto en ook op de voorruit zitten dan weer veel vlekken. De auto is al meerdere keren gewassen, afgesproken met de hogedrukreiniger en ik heb de ruiten ook al meerdere malen apart schoongemaakt. Ook heb ik de bladen van de wissers goed gereinigd. Is er iemand die dit probleem herkent?
 21. RuudTilburg

  Vlekken/waas op ramen

  Ook de voorruit? Eén keer gedaan, maar dan had ik bij het wissen last van een waas. Het panoramadak zet ik wel altijd in de wax.
 22. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Bij aflevering was de auto prima gepoetst, maar het kan natuurlijk altijd beter ;-). Auto gewassen volgens de volgende stappen: Auto in ingespoten met Incredible snow foam van Detail pro i.c.m. de IK foam pro 2. Lukte in eerste instantie totaal niet, maar uiteindelijk ging het beter. Daarna de velgen en de onderkant van de deuren ingespoten met Monello non-ferro. Hiermee los je ijzerdeeltjes op. De paarse verkleuringen zijn opgeloste deeltjes. Auto goed gewassen en daarna afgedroogd. Als laatste stap de auto in de wax gezet. Ik gebruik daarvoor nog steeds de wax van Poorboys.
 23. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Interieur was bij mij ook niet top. Ik heb mijn auto helemaal gereinigd met spul van Autoglym: https://www.carclean.com/nl/autoglym-car-interior-shampoo-500ml.html. Daarna goed gestofzuigd, ook alle kiertjes met een hulpmiddel dat eigenlijk voor computers reinigen is. Na die stappen was de auto helemaal stof- en vlekvrij. Echt wel een verschil. Exterieur: investeer in een goede wax. Ik gebruik die van Poorboys. Is even wat duurder, maar je doet er echt enorm lang mee. Ik heb wax staan en spul voor banden waar ik al jaren mee doe. Vandaag krijg ik nog een snow foamer binnen en een iron remover om vliegroest te verwijderen. Velgen goed in de sealant gezet.
 24. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Eindelijk!! Veel plezier ervan.
×