Jump to content

RuudTilburg

Active users
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RuudTilburg

 1. Hoor je een scherp, metaalachtig geluid? Dan is het inderdaad de uitlaapklep die dichtgaat als je de auto ontgrendelt.
 2. Ik heb nooit in een Titanium gereden, dus dat kan ik niet beoordelen. Bij een ST-line betaal je simpelweg voor het uiterlijk. Bijv. voor grotere velgen. Bij een Titanium is dat geld besteed aan bijvoorbeeld parkeersensoren aan de voorkant.
 3. MK8 is ook leverbaar geweest met 140pk. De ST heeft 200pk met drie cilinders. Da's een andere motor, maar een drie cilinders betekent niet dat je maar weinig vermogen kunt hebben.
 4. Bij mij is Sync 3.4 nu ook geïnstalleerd. Mijn auto is van maart 2019. De installatie duurde zo'n 20 tot 25 minuten. Kaarten zijn nu nog versie F7.
 5. Onderhoud Bij een kilometerstand van zo'n 25.000 kilometer heeft de auto zijn tweede beurt gehad. De auto was helemaal in orde; geen bijkomende kosten. Verbruik Het verbruik staat inmiddels op 1:12,4. Dat is het gemiddelde verbruik in de afgelopen 7000 kilometer. Zoveel heb ik gereden sinds ik de auto heb aangeschaft. De laatste maanden zitten daar meer snelwegkilometers bij. Vaak rijd ik dan 's avonds terug, dus dan mag je 130. Het verbruik wordt daardoor niet zuiniger; daarvoor moet je echt rond de 100 kilometer per uur gaan rijden.
 6. Is in ieder geval geen kwestie van plug and play. Voor de automatische hoogteregeling heb je allerlei sensoren nodig. Al hebben de nieuwste modellen met full led dat niet meer. De 2020-Fiesta's worden geleverd met led dimlichten. Misschien dat je daar verder naar kan informeren?
 7. Fraaie toevoeging! Hoe heb je deze moeten monteren? Dubbelzijdige tape?
 8. Ik ben 25 en mijn auto is verzekerd bij NH1816. Het ligt inderdaad aan je leeftijd. Bij OHRA wordt aangegeven dat de auto te veel vermogen heeft. Bij de ANWB is verzekeren ook niet mogelijk, zo wordt online aangegeven. Via Independer kun je een verzekering voor 230 euro per maand afsluiten. Beetje afhankelijk van je eigen situatie. Als je nog thuis woont, dan kun je soms meeliften op het verzekeringspakket van thuis. Je bouwt dan wel zelf schadevrije jaren op.
 9. Op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pg/Autostarwheels/photos
 10. Sleutel wordt gekopieerd bij de voordeur. De auto hoeft niet per se dicht bij de voordeur te staan. Als ze je auto graag willen, dan zal dat toch wel lukken. Misschien is het schijnveiligheid, maar ik wordt er rustiger van ;-).
 11. Met als doel? De auto kan van binnenuit toch altijd weer opengemaakt worden? Of gaat de auto automatisch op slot als je de deur openmaakt en weer dichtdoet, nadat iemand met de sleutel de auto al had afgesloten?
 12. Bij mijn auto, die oorspronkelijk uit Luxemburg komt, werkt dit ook niet. Een andere vraag: in de boordcomputer wordt de optie 'Schakelaars geblokkeerd' getoond (zie foto). Ik kan in de handleiding niet vinden wat dit zou moeten doen. Het moet iets met de sloten te maken hebben.
 13. Ik heb het uit kunnen schakelen via de boordcomputer. Keyless entree zou ik in elke auto uit laten schakelen, ook in een Peugeot 108. Het is zo'n makkelijk te kraken optie. Met een Fiesta is het risico verder inderdaad heel erg klein.
 14. Keyless entree uitschakelen kan ook al veel helpen. Heb ik na één nacht meteen uitgeschakeld.
 15. Ook de voorruit? Eén keer gedaan, maar dan had ik bij het wissen last van een waas. Het panoramadak zet ik wel altijd in de wax.
 16. Bij aflevering was de auto prima gepoetst, maar het kan natuurlijk altijd beter ;-). Auto gewassen volgens de volgende stappen: Auto in ingespoten met Incredible snow foam van Detail pro i.c.m. de IK foam pro 2. Lukte in eerste instantie totaal niet, maar uiteindelijk ging het beter. Daarna de velgen en de onderkant van de deuren ingespoten met Monello non-ferro. Hiermee los je ijzerdeeltjes op. De paarse verkleuringen zijn opgeloste deeltjes. Auto goed gewassen en daarna afgedroogd. Als laatste stap de auto in de wax gezet. Ik gebruik daarvoor nog steeds de wax van Poorboys.
 17. Interieur was bij mij ook niet top. Ik heb mijn auto helemaal gereinigd met spul van Autoglym: https://www.carclean.com/nl/autoglym-car-interior-shampoo-500ml.html. Daarna goed gestofzuigd, ook alle kiertjes met een hulpmiddel dat eigenlijk voor computers reinigen is. Na die stappen was de auto helemaal stof- en vlekvrij. Echt wel een verschil. Exterieur: investeer in een goede wax. Ik gebruik die van Poorboys. Is even wat duurder, maar je doet er echt enorm lang mee. Ik heb wax staan en spul voor banden waar ik al jaren mee doe. Vandaag krijg ik nog een snow foamer binnen en een iron remover om vliegroest te verwijderen. Velgen goed in de sealant gezet.
 18. Eindelijk!! Veel plezier ervan.
 19. Je bedoelt dit systeem toch: https://www.ford.nl/handige-links/zoeken/technologie/comfort-en-gemak/door-edge-protector Ik heb dit er ook op zitten, dus ben wel benieuwd. Volgens mij zijn er niet gek veel Fiesta's die deze optie hebben. Zou je eens een foto kunnen plaatsen? Ik ga er trouwens vanuit dat het onder de garantie valt.
 20. In het item van Top Gear wordt er heel kort iets over gezegd: https://www.youtube.com/watch?v=_WFkc75AhmY (vanaf 1 minuut). Op het Engelse forum wordt het ook besproken: https://www.fiestastoc.com/forums/topic/314649-no-lift-shift/ Waarschijnlijk ben je op zoek naar officiële informatie, maar die is gek genoeg nergens terug te vinden.
×
×
 • Create New...