Jump to content
Fiestaclub.nl

RuudTilburg

Active users
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

About RuudTilburg

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Ruud
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

228 profile views
 1. RuudTilburg

  Vlekken/waas op ramen

  De ruitenwissers heb ik een tijdje terug laten vervangen. Daar werd me al verteld dat de vlekken worden veroorzaakt door een slechte ruitenwisservloeistof. De dealer heeft dat vandaag aangepakt en nu is ook dat probleem verholpen.
 2. RuudTilburg

  Zonnescherm uit de rails

  Het valt inderdaad onder de garantie! Vandaag is gekeken wat er moet gebeuren; onderdeel is besteld. Het is een flinke klus die volgende week in ieder geval de hele dag gaat duren. De complete hemel moet naar beneden, zodat het onderdeel vervangen kan worden. Tot nu toe goed geholpen door Van Mossel.
 3. RuudTilburg

  Fiesta MK8 Led Dimlicht upgrade.

  Volgens de dealer is de LED-lamp van de Fiesta 2020 niet leverbaar voor oudere Fiesta-modellen. Geen idee of het ook echt niet past.
 4. RuudTilburg

  Zonnescherm uit de rails

  Het zonnescherm van mijn panoramadak is uit zijn rails gegaan en nu is de rand van het scherm helemaal verbogen. Zonnescherm is nooit echt soepel gegaan, die enkele keren dat ik het gebruikt heb. Zijn er hier mensen met dergelijke ervaringen? Afspraak bij de dealer is al gemaakt, maar daar kan ik pas volgende week dinsdag terecht. Ik ga er in de tussentijd niet mee pielen, maar wil vast voorbereid zijn. Mijn auto is 1,5 jaar oud nu. Mag ik er vanuit gaan dat een dergelijk onderdeel gewoon normaal moet functioneren? Met andere woorden: valt zoiets onder de garantie? Ik lees op internet soortgelijke ervaringen, bijvoorbeeld hier: https://www.fordclub.be/forum/viewtopic.php?p=316971&sid=dfff43d418248f2df35aded3e27f8cbf
 5. RuudTilburg

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  Ik ben nog niet langs de dealer gegaan. En 'even een peertje erin schroeven' is voor mij al een opgave 😂
 6. RuudTilburg

  Route plannen

  Volgens mij kan dat niet met de navigatie van Ford zelf. Misschien is er iets mogelijk via Google Maps?
 7. RuudTilburg

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  In de nieuwe prijslijsten staat nu inderdaad duidelijk vermeld dat het om LED dim- en achterlichten gaat. Ik heb bij Van Mossel (per mail) nagevraagd of de LED-dimlichten in een Fiesta van 2018 geplaatst kunnen worden. Iemand van het magazijn geeft aan dat de LED-lampen niet op de bestellijst staan voor een 2018-auto. Dat is natuurlijk nog best logisch. Zal binnenkort toch maar eens langs gaan om verder te informeren naar de mogelijkheden.
 8. RuudTilburg

  Stofzuigen....

  Van tevoren even met een harde borstel over de mat gaan wil ook nog weleens helpen. Het vuil komt dan goed los.
 9. RuudTilburg

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Dan heeft mijn modem weinig toegevoegde waarde. Actuele verkeersinformatie kun je ook met Android auto/Carplay binnenhalen. Openen en sluiten van de auto is een leuke gadget, maar ook niet met dan dat. In de afgelopen vier maanden nog nooit gebruikt.
 10. RuudTilburg

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Kun je zonder modem iets als de bandenspanning niet zien in de app?
 11. RuudTilburg

  Frozen White MK8 ST Line

  Hoe bevalt Sync 3.4? Ik vind met name de de nachtmodus ouderwets ogen, terwijl de normale modus er wel als een verbetering uitziet. De nachtmodus van 3.3 vind ik juist weer wel erg mooi overkomen; heb ik als standaard ingesteld staan. Zijn er mogelijkheden om iets te personaliseren?
 12. RuudTilburg

  Vlekken/waas op ramen

  De vlekken worden in ieder geval zeker veroorzaakt door de ruitenwisservloeistof; de hele wagen zit onder (ook de zijramen). Even kijken of ik dit makkelijk zelf kan verversen. De waas op de voorruit lijkt nu vooral te ontstaan door slechte wisserbladen. Hopelijk is het vervangen daarvan de oplossing. Vind vervanging alleen wat snel na een dik jaar en nog geen 10.000 kilometer op de teller.
 13. Al langere tijd heb ik last van vlekken en een waas op mijn voorruit en later op het panoramadak. De vlekken op de voorruit zijn een soort wazige, vettige vlekken. Als de ramen nat zijn, wordt het erger en wordt het zicht slechter. De ruitenvloeistof gebruiken helpt dan niet of nauwelijks. Na het gebruik van de ruitenvloeistof ziet mijn panoramadak er uit zoals op de foto en ook op de voorruit zitten dan weer veel vlekken. De auto is al meerdere keren gewassen, afgesproken met de hogedrukreiniger en ik heb de ruiten ook al meerdere malen apart schoongemaakt. Ook heb ik de bladen van de wissers goed gereinigd. Is er iemand die dit probleem herkent?
 14. RuudTilburg

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  Op deze foto lijkt het dimlicht in ieder geval een stuk witter te zijn, dus wellicht dat je gelijk hebt. In de Nederlandse configurator wordt nog wel gesproken over halogeen dimlicht...
 15. RuudTilburg

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  Jouw koplampen zijn volledig led. In bovenstaande advertentie en in het persbericht wordt expliciet gesproken over led dimlicht. Maar ze bedoelen dan wellicht de DRL?
×