Jump to content
Fiestaclub.nl

RuudTilburg

Active users
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

About RuudTilburg

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Previous Fields

 • Voornaam
  Ruud
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

407 profile views
 1. RuudTilburg

  Cossie-look velgen

  Op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pg/Autostarwheels/photos
 2. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Mooi resultaat!
 3. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Sleutel wordt gekopieerd bij de voordeur. De auto hoeft niet per se dicht bij de voordeur te staan. Als ze je auto graag willen, dan zal dat toch wel lukken. Misschien is het schijnveiligheid, maar ik wordt er rustiger van ;-).
 4. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Met als doel? De auto kan van binnenuit toch altijd weer opengemaakt worden? Of gaat de auto automatisch op slot als je de deur openmaakt en weer dichtdoet, nadat iemand met de sleutel de auto al had afgesloten?
 5. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Bedoel je het open-knopje links op de deur?
 6. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Bij mijn auto, die oorspronkelijk uit Luxemburg komt, werkt dit ook niet. Een andere vraag: in de boordcomputer wordt de optie 'Schakelaars geblokkeerd' getoond (zie foto). Ik kan in de handleiding niet vinden wat dit zou moeten doen. Het moet iets met de sloten te maken hebben.
 7. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Ik heb het uit kunnen schakelen via de boordcomputer. Keyless entree zou ik in elke auto uit laten schakelen, ook in een Peugeot 108. Het is zo'n makkelijk te kraken optie. Met een Fiesta is het risico verder inderdaad heel erg klein.
 8. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Keyless entree uitschakelen kan ook al veel helpen. Heb ik na één nacht meteen uitgeschakeld.
 9. RuudTilburg

  Vlekken/waas op ramen

  Ook de voorruit? Eén keer gedaan, maar dan had ik bij het wissen last van een waas. Het panoramadak zet ik wel altijd in de wax.
 10. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Bij aflevering was de auto prima gepoetst, maar het kan natuurlijk altijd beter ;-). Auto gewassen volgens de volgende stappen: Auto in ingespoten met Incredible snow foam van Detail pro i.c.m. de IK foam pro 2. Lukte in eerste instantie totaal niet, maar uiteindelijk ging het beter. Daarna de velgen en de onderkant van de deuren ingespoten met Monello non-ferro. Hiermee los je ijzerdeeltjes op. De paarse verkleuringen zijn opgeloste deeltjes. Auto goed gewassen en daarna afgedroogd. Als laatste stap de auto in de wax gezet. Ik gebruik daarvoor nog steeds de wax van Poorboys.
 11. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Interieur was bij mij ook niet top. Ik heb mijn auto helemaal gereinigd met spul van Autoglym: https://www.carclean.com/nl/autoglym-car-interior-shampoo-500ml.html. Daarna goed gestofzuigd, ook alle kiertjes met een hulpmiddel dat eigenlijk voor computers reinigen is. Na die stappen was de auto helemaal stof- en vlekvrij. Echt wel een verschil. Exterieur: investeer in een goede wax. Ik gebruik die van Poorboys. Is even wat duurder, maar je doet er echt enorm lang mee. Ik heb wax staan en spul voor banden waar ik al jaren mee doe. Vandaag krijg ik nog een snow foamer binnen en een iron remover om vliegroest te verwijderen. Velgen goed in de sealant gezet.
 12. RuudTilburg

  Mijn aardbei rode ST3 MK8

  Eindelijk!! Veel plezier ervan.
 13. RuudTilburg

  portierrand-bescherming breekt af

  Je bedoelt dit systeem toch: https://www.ford.nl/handige-links/zoeken/technologie/comfort-en-gemak/door-edge-protector Ik heb dit er ook op zitten, dus ben wel benieuwd. Volgens mij zijn er niet gek veel Fiesta's die deze optie hebben. Zou je eens een foto kunnen plaatsen? Ik ga er trouwens vanuit dat het onder de garantie valt.
 14. RuudTilburg

  MK8 ST flatshift

  In het item van Top Gear wordt er heel kort iets over gezegd: https://www.youtube.com/watch?v=_WFkc75AhmY (vanaf 1 minuut). Op het Engelse forum wordt het ook besproken: https://www.fiestastoc.com/forums/topic/314649-no-lift-shift/ Waarschijnlijk ben je op zoek naar officiële informatie, maar die is gek genoeg nergens terug te vinden.
×