Jump to content

Vroemvroem

Active users
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

About Vroemvroem

 • Birthday 09-03-1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Apeldoorn

Previous Fields

 • Voornaam
  Kees
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

344 profile views

Vroemvroem's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Gisteren bij het tanken kwam ik er achter dat het easy full kapje los lijkt te zitten. Gevolg is dat deze nu de ingang van mijn tank blokkeert. Zie foto. Heeft iemand dit alles meegemaakt? Is dit makkelijk te vervangen?
 2. @Razer oké duidelijk! Dan heb ik me daar op verkeken. Chiptunen bedrijven te over in Nederland maar dat kost dan idd eerder €300 dan €50. Wellicht is er toch nog iemand die me kan helpen met de retrofit van de cruise control.
 3. @GioCainn ja, het begint met de juiste mensen kennen. Ik hoop ze hier tegen te komen.
 4. @pwaltman nee, het is echt de 1.0. Maar goed, wellicht sla ik de plank ook volledig mis hoor. Ik heb er ook geen kaas van gegeten anders dan deed ik het allemaal zelf. Moet eerlijk zeggen dat die retrofit van de cruisecontrol wel mijn prio heeft. Ik heb eerder al eens gekeken voor de chiptuning en bij Unlimited Tuning geven ze aan dat ze er 90pk uit kunnen halen, maar dat is dan echt chiptuning. Naar mijn weten zitten in de 1.0 65pk en de 1.0 80pk identiek dezelfde motor en is deze dus puur softwarematig begrensd. Je zou denken dat het ergens mogelijk zou moeten zijn om dit om te zetten.
 5. @martn bedankt voor de input. Ik had begrepen dat het een kleine ingreep was. Mijn Fiesta is naar mijn weten puur door de software begrensd. Van echt chiptunen is naar mijn weten geen sprake.
 6. Zipper heb je ooit nog iemand gevonden om je te helpen? Ik zou bij mij ook graag de begrenzing er vanaf laten halen.
 7. Beste forumleden, Ik heb een Ford Fiësta 1.0 65pk uit 2015 (MK7.5). Wat ik echt mis in de auto is cruise control. Zeker nu we in Nederland op de snelweg nog maar 100km/h mogen, en ik regelmatig lange afstanden rij, mis ik de rust van de cruise control. Ik heb begrepen dat er 2 oplossingen zijn: Nieuw stuur waarop reeds cruise control zit + activeren met forscan (?). Een setje waarmee je het metale frontje van je stuur vervangt voor één met cruise control + activeren met forscan. Nu ben ik zelf niet super handig. Ik ben dus ook op zoek naar iemand die dit voor mij kan doen. Ik ben bereid €150 te betalen voor de installatie (onderdelen komen voor mijn rekening natuurlijk). Daarnaast zou ik mijn auto graag tunen. Naar mijn weten is de auto softwarematig begrensd en zou je er zonder al te veel moeite 20pk bij kunnen krijgen. Ik ben bereid om hier €50 voor te betalen. Graag hoor ik of iemand mij zou kunnen helpen hierbij! Met vriendelijke groet, Kees
 8. Ik zou heel graag cruise control hebben op mijn Ford Fiesta. Word er echt moe van om met 100km per uur mijn voet op de pedaal te houden. Ik ben echter niet super handig. Is er iemand die de cruise control, natuurlijk tegen betaling, voor mij zou kunnen verzorgen? Neem even contact met mij op! Ik hoor het graag!
 9. Heb je dit uiteindelijk laten doen? Zo ja, waar? En wat is je ervaring? Ik wil graag hetzelfde gaan doen.
 10. Waar had je de mistlampen vandaan? Zien er goed uit. Zou ik ook wel willen op mijn Fiësta!
 11. Hej allemaal, Ben relatief nieuw op het forum en sinds afgelopen maandag eigenaar van een Ford Fiësta Style uit 2015. Op zich een hele nette auto. Ik had al eerder Fiësta gereden voor mijn werk, maar dit was een volledig aangekleden Titanium MK8 dus in dat opzicht niet te vergelijke. Ik heb nog wel een wenslijstje voor mijn nieuw aangekochte auto. Zelf heb ik echt 2 linkerhanden dus ben ik niet geschikt om iets aan de auto te wijzigen. Zijn er mensen op het forum die, tegen een vergoeding, de volgende zaken kunnen doen (in volgorde van prioriteit): Begrenzing van de motor afhalen zodat deze 80pk heeft. Plaatsen andere luidsprekers (ik laat maar graag adviseren maar moet geen fortuin kosten bv. de Pioneer speakers die Ford zelf op de site heeft staan). Optioneel: Plaatsen subwoofer onder stoel. Retrofit cruise control d.m.v. nieuw stuur óf plaatsen inleg unit zoals beschikbaar op Aliexpress (https://tinyurl.com/y5ma5x2p) en activeren d.m.v. OBD. Retrofit mistlampen en activeren d.m.v. OBD. Geen idee wat het eventueel zou moeten kosten om één en ander te laten doen. Dealers vragen er in ieder geval goud geld voor, maar is soms wel erg extreem. Mocht iemand ervaring hebben met bovenstaande en iets kunnen doen dat hoor ik graag een prijsopgaaf. Mocht er extra informatie nodig zijn, schroom dan niet om contact op te nemen. Alvast bedankt!
 12. @bickel heb je zelf ook zoiets gedaan? Merkte je het verschil goed? @DSonnema hoe deed jij dat met beurten? Werd de chiptuning dan niet overschreven?
 13. Volgens mij kan dit wel. Er worden meerdere Android versies aangeboden van de opbouw unit. Deze hebben Bluetooth geïntegreerd en nemen een deel van de functionaliteit van de oorspronkelijke unit over. Is wel diep in je buidel tasten.
 14. Thx! Ja, ik snap wel wat je bedoelt. Bedankt voor de info in ieder geval!
×
×
 • Create New...