Jump to content
Fiestaclub.nl

STJunkY

Active users
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

About STJunkY

 • Rank
  Fiesta Senior
 • Birthday 10-09-1976

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  ST-JNK-Y
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

480 profile views
 1. STJunkY

  MK7,5 Magnetic Grey ST-Line

  Goed, dit is ST-JNK-Y op de gok toer hé, dus geen enkele garantie dat het dat ook is..... Vroegâh als je voor of achter knipperlicht niet dezelfde impedantie/weerstand hadden dan gingen ze 2x zo snel knipperen (serieel geschakeld), en deed dus maar een van de twee het. Dus doet je voor knipperlicht het dan wel met het LED achterknipperlicht erin? anders zit daar je probleem. (nogmaals, wilde gok)
 2. STJunkY

  Voorstellen

  Welkom Camelback/Thomas, Je hebt hier op het forum niet heel veel ruimte voor foto's, maar bij bijvoorbeeld imgur wel, en een fotootje is altijd leuk, maar belangrijker is dat ik hoop dat je veel plezier beleeft aan je auto. er is op het forum veel ruimte voor vragen in diverse sub categorieën al naar gelang wat je wilt verbeteren.
 3. STJunkY

  MK7,5 Magnetic Grey ST-Line

  Helemaal correct wat je zegt, maar je zal dus wel echt naar een niet (Ford) dealer moeten gaan, de zogenaamde beunhaas, dan kom je er wel doorheen. Zelfs dan moet je opletten, want bij een "random-check" , ofwel een niet afgesproken controle bij een keurmeester terwijl jij dan op de bank staat, en net goedgekeurd, is de keurmeester zijn bevoegdheid kwijt (of in ieder geval een zware waarschuwing die hij (of zij) geen tweede keer mag maken). Datzelfde geld als je er mee aangehouden wordt en je je keuringspapieren moet laten zien.... (maar dan kan de keurmeester altijd zeggen dat ze er na de keuring (weer) in gezet zijn)
 4. STJunkY

  Even voorstellen

  Ik ben helemaal geen fan van de meeste klassiekers..... Behalve als ze zo gaaf zijn. (wel even dat geur-kerstboompje weghalen ) Welkom, en respect voor een zo'n nette (ongetwijfeld gerestaureerde) MK1 te hebben.
 5. STJunkY

  Even voorstellen

  Ik snap nou niet precies waarom hij er op een of andere manier gemener uitziet dan die van mij, maar dat doet hij wel... Op een of andere manier straalt hij uit "Ik ben bommetje" maar ik kan er niet mijn vinger op leggen waar precies het verschil in zit.... Nou, maakt ook niet uit, dikke bak in ieder geval 👍 Je zal wel niet in regio NH-N wonen, anders zou ik wel eens een 400mtr tegen je willen doen... (de zogenaamde quarter mile)
 6. STJunkY

  Even voorstellen, Jacqueline

  Goedenavond, ik meende een link te hebben met goedgekeurde LED lampen, maar voor de MK8 kan ik echt niks vinden... Evengoed welkom en mooie bak.
 7. STJunkY

  Ford Fiesta MK7.5 ST-Line Magnetic Grey

  Dank je wel (voor het bericht, niet voor een of andere mening, een of andere kant op). Om dan te reageren op de niet gerelateerde delen: Dat probeer ik dus inderdaad een beetje tegen te gaan, en ik sta ook niet opeens in de hangar van Max Verstappen te sleutelen hoor, maar wel beroepsmatig jarenlang HWTK (hoofdwerktuigkundige/1e machinist) op een schip geweest, dat is een hele andere tak van sport, maar het leert je wel op een bepaalde manier denken. Zijn er hier mensen die meer van auto's weten dan ik? Ja ik schat meer dan 50, misschien zelfs 75% van de leden*, en je hebt helemaal gelijk, alles wat ik gedaan heb (of heb laten doen), staat in mijn projecten topic, en wat ik daar mee opgeschoten ben (of juist niet ), keurig met Dyno's, waardes, etc... Dingen die ik als ik het opnieuw moest doen anders zou doen, en dat wat ik redelijk geslaagd vind. En 100% gelijk, mocht je het niet met elkaar eens zijn, en niet zonder enige twijfel bewezen kan worden dat je eigen of de andere mening definitief wel dan niet waar is kan je het beter laten rusten, anders maak je het niet alleen jezelf en die andere persoon moeilijk, maar ook diegene die meelezen, en in deze ook nog eens de topicstarter omdat het topic offtopic gaat (wat ik nu weer keihard doe, wat dus eigenlijk een van de redenen is waarom ik vind dat we het moeten laten rusten). *en ik ben zeker niet heilig hoor, ik kan ook best arrogant zijn, ik denk dat minder dan 10% van het forum meer kennis heeft over alle aspecten van de auto en alles daaromheen (audio/motorisch/onderhoud/natuurkunde/technologie/wetgeving/etc.) ik ben wat ze een "Jack of all Trades, Master of None" noemen, Ik weet van veel best wel een beetje, maar ik ben van niks de autoriteit, behalve misschien van zelfspot en het mezelf onnodig moeilijk maken )
 8. STJunkY

  Ford Fiesta MK7.5 ST-Line Magnetic Grey

  Ik ook, daarom durfde ik er niet meer op te reageren, mocht het overkomen dat ik het laatste woord wilde hebben, (dus hoop niet dat dat alsnog zo overkomt), en zal dus verder ook niet inhoudelijk op een van voorgaande comments reageren..... (van mij, in die discussie, natuurlijk wel op iedereen anders) En aan jullie en de overige forum gangers mijn excuus dat ik het (weer eens) persoonlijk liet worden, ik snap natuurlijk heus dat dat voor jullie allen niet lekker weg leest, dus ik doe het ook niet met opzet om maar dwars te zijn, maar goed zoals gezegd, ga ik verder inhoudelijk niet meer in op de dingen die geschreven zijn.
 9. STJunkY

  Even voorstellen

  ST200 erg zeldzaam als het een originele Nederlandse auto is, exacte aantallen kan ik ook niet geven, maar als ik moet schatten zou ik zeggen als er 100 originele Nederlandse ST200's rondrijden, kom je een aardig eind denk ik.... O volgens Top Gear zijn er exact 0 geleverd in Nederland: https://topgear.nl/autotests/ford-fiesta-st-vs-ford-fiesta-st200/ En sorry voor mijn manieren, Welkom en vette bak. Compact "redelijk snel" en goede wegligging. Pff, ik ben echt een uur bezig geweest om de juiste links te vinden en uit te leggen waarom de FiST meer dan redelijk snel is, en toen ik het allemaal had staan vond ik het zo'n oeverloos ouwehoer verhaal dat ik het je/jullie maar bespaar. Dus: ST200, goede aankoop, mooie auto, en nu willen we nog foto's!
 10. STJunkY

  Fiesta mk7

  Welkom, goed nieuwjaar, en kan je wat meer over je beestje vertellen? (Kleur, uitvoering, afwerking, wat je plannen er nog voor zijn (of geen kan natuurlijk ook), hoe vind je hem rijden, ben je er tevreden mee, etc... (dat laatste waarschijnlijk sowieso, anders had je je hier niet aangemeld ) Fotootje ook altijd leuk...
 11. STJunkY

  Leon's Fiesta MK7.5 ST-Line Ruby Red

  O, dan is hij waarschijnlijk nieuw genoeg, de SD kaart zit voor een 7,5 net boven het display..... (net onder het afkapje) als hij nieuw genoeg is zorgen dat de USB disc (*dus niet de SD kaart van je auto hé!!!*) blanco is, en goed geformatteerd (ExFAT) en kun je via deze site én kijken of er een update voor je navigatie is, én (belangrijkste) of er een update is voor de laatste maps(-software).... laatste maps(-software) zal je moeten kopen bij de Ford dealer, of mag ik iig niks anders over zeggen, https://www.ford.nl/onderhoud-en-service/support/sync-en-bluetooth-ondersteuning/update#/ Laatste update (-navigate) kun je zien als je je vin nummer opgeeft, het volgende is even belangrijk: Problemen bij het maken van een logbestand tijdens een Sync-3 update: Ervaar je problemen bij het maken van een logbestand tijdens een SYNC 3-update? Volg dan onderstaande stappen om het probleem op te lossen: Download deze file https://www.ford.nl/content/dam/guxeu/rhd/central/owners/resources-and-support/sync-%26-bluetooth-support/update/documents/Interrogator_AD.zip (ZIP 47KB). Pak het bestand uit en kopieer de inhoud naar een USB-stick. (De USB- stick moet in ExFAT geformateerd zijn) Stap in je auto en zet de motor aan Steek de USB-stick in een USB-poort van je Ford zodra het SYNC 3 systeem volledig is opgestart. Zorg ervoor dat geen andere USB-apparaten aangesloten zijn. Wacht tot het bericht ‘Installatie voltooid’ verschijnt (dit duurt ongeveer 1 minuut). Nu zou een nieuw logbestand moeten zijn aangemaakt op de USB-stick. Ga terug naar je computer en bevestig de update door het logbestand op de Ford website te uploaden. !!! Op een persoonlijke noot, ik heb een duitse import FiST, en bij mij duurde de (overigens 100% originele) update (€ 188,-) geen minuut maar ongeveer 18 minuten, waarna ik ook weer alles naar Nederlands/Engels moest zetten, dat was dus mét de software update.
 12. STJunkY

  Ford Fiesta MK7.5 ST-Line Magnetic Grey

  Goed, als je het persé wilt: 1. Nee, je zei niet dat je de auto aan het tunen was, en als je opgelet had had ik al eerder gezegd dat het wél wat kon doen als je de auto voor de rest ook aan het tunen was, maar dat een CAIS dan voordeliger zou zijn. 2. Als je pro-tuner zou zijn dan doe je niet alleen maar een inlegfilter, dat maakt je een pro-zwetser 3. Als je zo zeker bent, wáár zijn je Dyno runs dan? 4. Als ik mensen zoals jij tegenkom op een verjaardag lach ik ook altijd, omdat je dan al lang op je rug lag. 5. Verder ga ik niet meer op je in, dus je mag me noemen wat je wilt, en proberen je gelijk te halen wat je wilt, ik zal mezelf niet langer verlagen tot jouw niveau, dus nogmaals fijne jaargang, en tot nooit.
 13. STJunkY

  Ford Fiesta MK7.5 ST-Line Magnetic Grey

  😘 dan kan je me ook gewoon negeren, in ieder geval een voorspoedig nieuwjaar.
 14. STJunkY

  Leon's Fiesta MK7.5 ST-Line Ruby Red

  Jouw auto is net ouder dan die van mij dacht ik? (mijne eind 2015), heb je wel de Ford MFD 2020 SD kaart dan, anders wil hij niet updaten. Misschien wel via grijze circuit maar niet standaard. Grijze circuit doe ik verder geen uitspraken over.
 15. STJunkY

  Ford Fiesta MK7.5 ST-Line Magnetic Grey

  Ik weet niet wat je vorige auto was, maar klinkt alsof hij al getuned was, en 13PK vanwege een inlegfilter, dan heb je heel veel mazzel of een heel vreemde auto.... Zou de Dyno's wel eens willen zien dan eigenlijk, want dat is meer dan dat de manufacturers zelf claimen, maar nogmaals, zolang ik niet weet over welke auto je het hebt kan in natuurlijk ook geen uitspraak doen over de credibiliteit van je uitspraak..... (om te nuanceren, bij een logge amerikaanse V6/V8 kan ik het me nog wel voorstellen, bij een opgepomte hedendaagse 4-inline turbo motor, not likely.....) En 5 runs doen voor één inlegfilter, dan zou ik toch minimaal een link verwachten naar een social media pagina, want als je dan geen pro youtuber bent ofzo, lijkt het me wat buitensporig om ~€500,- uit te geven aan 5 dyno runs voor een inlegfilter van een paar tientjes, of de apparatuur zelf te hebben, en dan dus ook professioneel bezig te zijn, dus niet per definitie onpartijdig.
×