Jump to content
Fiestaclub.nl

STJunkY

Active users
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

About STJunkY

 • Rank
  Fiesta Junior
 • Birthday 10-09-1976

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  ST-JNK-Y
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

351 profile views
 1. STJunkY

  Mistlampen LED H8/H11 Ford MK8

  Ehm, nee, 10 watt led 6200Kelvin staat (op zijn allerslechtst) gelijk aan 550watt (tot wel 1600watt) normale gloeilamp, en mag op die temperatuur (kelvin) dus niet gevoerd worden vanwege de verblindingsfactor, in Nederland tenminste, alle Baltische staten mag het wel gewoon. Mijn opmerking was dan ook niet alleen berust op Kelvin, maar ook op wattage wat poster zelf opgegeven had. Staat nota bene op de link die ik in mijn eerste bericht had verstuurd/ge-her-quote van TS: "ivm het ontbreken van een ECE-R goedkeuring is het niet toegestaan deze lampen op de openbare weg te voeren" En om hem dan meteen helemaal terug te koppen, hoe witter het licht (dus hoe hoger de Kelvin) des te beter je een obstakel theoretisch kan opmerken, maar omdat het menselijk oog daar ook moeite mee heeft (te vel, dus ga je je ogen knijpen) wordt veelal voor breedstralers een hogere K gebruikte, en voor verstralers een lagere K, zodat je voor ver vooruitzicht (verstralers) je nog enigszins nachtvisie overhoudt, terwijl vlakbij je auto (breedstralers) je goed kan focussen of je de stoep/kruising wel goed neemt. Alle "driver-assist lightning" zoals adaptive lightning die je helpt in een bocht zal dus altijd veel witter en naar beneden afgestraald zijn (dichtbij), als mist-licht die juist zoals je zelf al aangaf beter rond 2700/3000K kan zitten omdat je dan over een veel langere afstand kan kijken zonder dat je ogen geïrriteerd raken, zeker in mist en sneeuwval, want dat reflecteert veel minder.
 2. STJunkY

  Leon's Fiesta MK7.5 ST-Line Ruby Red

  Wel eens geprobeerd te parkeren in A'dam centrum? je bent of je velgen/interieur kwijt, of je parkeerkosten zijn net zo duur als je avondje stappen Toen ik er nog werkte zette ik hem eerst per ongeluk op het terrein van de Hells Angels, relaxte gasten by the way, toen ze me er op wezen dat dat hun terrein was gaven ze me een tip wat nét buiten hun gebied lag, nooit meer last gehad van vandalisme op mijn auto, niemand gaat dom doen zo dicht bij hun clubhouse. En ik meen dat echt, zolang jij respect toont jegens hen, tonen zij respect jegens jou, prima gasten.
 3. STJunkY

  Koplampen Fiesta MK 7(,5)

  Ehm, Oktober hoeveel? Je hebt sowieso 3 jaar Ford Garantie, particulier of niet, dus als hij van na 17-10-'17 (eerste tenaamstelling) is heb je gewoon nog fabrieksgarantie...... (Of als je kan bewijzen dat de eerste keer dat je bij ze langsging, toen ze je de raming gaven van € 700,- en dát was voor de eerste tenaamstelling heb je er nog steeds recht op.... in dat geval gewoon naar binnen lopen en vraag terloops, ik wil nog even terugkomen op de dagrijverlichting van ééh 3 weken terug, 2 oktober geloof ik, ja 2 oktober, was een vrijdag....., weet u nog?" zodra dat beaamt wordt heb je dus op tijd aangegeven dat hij stuk was.... (neem iemand mee die op de achtergrond mee kan luisteren, als getuige, of neem een dictafoon/opname apparaat mee (beter een getuige, een dictafoon is in principe illegaal, omdat je niet zonder iemands medeweten een gesprek mag opnemen, maar is evengoed goede leverage).
 4. STJunkY

  Mistlampen LED H8/H11 Ford MK8

  6200K? dan mag je wel zorgen dat je ze écht alleen met mist gebruikt, anders krijg je de ene na de andere boete (als je ze niet moet verwijderen), mijn daglicht lampen (in huis, om zonlicht na te bootsen (goed voor aanmaak van Vitamine D, Humeur, en Algemeen gevoel van daglicht) Zijn 6500K, en daar mag je absoluut niet direct in kijken, dat is alsof je recht tegen de zon inkijkt..... Als je die in het donker voert en er komt een tegenligger aan verblind je hem compleet. Sowieso verboden, daar niet van: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/vraag-en-antwoord/wanneer-moet-ik-mijn-autoverlichting-gebruiken
 5. STJunkY

  Koplampen Fiesta MK 7(,5)

  Alle (populaire) aftermarket lampen werkt dagrijverlichting niet (is geschakeld als mistlampverlichting), beste optie is dus van de sloop halen, daar zijn er zat. Anders zou ik (zonder reclame te maken) even originalcarparts.nl mailen, die zijn Ford specialist, en kunnen in mijn ervaring bijna alles leveren, en daar kosten koplampen rond de 100-150, ik kon alleen niet precies de jouwe vinden aangezien ik geen kenteken heb.
 6. STJunkY

  Zwarte spiegelkappen Fiesta MK8

  Of https://www.originalcarparts.nl/catalogsearch/result/?q=knipperlicht+behuizing+fiesta+mk8 Of ford performance parts Of Ford Dealer Of AliExpress, net afhankelijk hoeveel je ervoor over hebt.
 7. Paar vragen: Je zegt de muziek doet het nog? 1. Kan je vooruit/achteruit gaan met: A : je telefoon B : je toetsen op je radio C : de toetsen op je stuurwiel D : Allemaal. Na nogmaals je post gelezen te hebben, zijn B-D uitgesloten, blijft de vraag, kan je via je telefoon nog wel muziek afspelen en skippen/rewinden, en evt. via je USB ingang? Kan je nog wel je navigatie (route info) gebruiken? Je hebt de tijd, dus je display werkt.... Als je start (heb je start/stop knop, dan indrukken zonder koppeling ingedrukt te hebben, met sleutel naar stand 2 (niet 3=starten)) zie je dan enige display? (van de radio, niet het scherm, het feit dat je de tijd ziet betekend dat het scherm werkt) Indien nee: 1. Zekering ligt eruit, maar je zegt dat je dat gecontroleerd hebt, dubbelcheck dat nog even. 2. Je aansluiting is los komen te zitten, aan de passagierskant onder het handschoenenkastje even 2 draaischroeven kwartslag draaien, dan kan je de bekleding weghalen, dan handschoenenkastje helemaal opendoen en dan beide zijkanten indrukken zodat hij naar beneden valt, dan onderop het handschoenenkastje twee pinnen naar het midden duwen tot ze eruit vallen, dan komt het kastje helemaal los en dan kan je achter je console kijken, en als je een beetje tengere armen hebt kan je ook bij de radio komen, indien niet kan je iig met zaklamp kijken of je DIN/ISO connectors nog vast zitten aan je radio, goede kans dat die los zijn gekomen (rechts Links achterkant van je radio (als je van achter kijkt, rechts van voren, links van achter ), als je niet zeker bent probeer met je vingers of iets van plastic (iets niet geleidends dus) die connectoren even goed aan te duwen.* 3. Er zit sluiting in je radio bedrading, onwaarschijnlijk tenzij je net door een meter water gereden bent, en dan zou sowieso je hele console uitgevallen moeten zijn. 4. Je radio is stuk, tja, daar doe je niks aan, maar verwacht ik niet. 5. Sluiting in de stekkers zoals je gelezen hebt, tja, het kan, maar is extreem onwaarschijnlijk, loskomen is veel waarschijnlijker (wat ook een soort sluiting veroorzaakt, maar anders zouden de draden bloot moeten liggen, of losgeraakt zijn (en dan nog steeds tegen een ander losliggend stuk aan moeten komen om sluiting te maken), zolang je niet allemaal aftermarket toevoegingen hebt gedaan lijkt me die kans verwaarloosbaar. (Plus bij sluiting zou je hele groep eruit vliegen, dus zou je display er ook mee stoppen) *Je kan via deze manier ook je radio "lichten" oftewel eruit wippen, want het kan natuurlijk ook altijd nog dat de zekering op de radio zelf is gesprongen. Eerlijk gezegd is het dan wel veel makkelijker het hele middenconsole te verwijderen, maar dat is een stuk grotere klus, en dan kan je hem misschien beter wegbrengen als je, zoals je zelf indiceert niet echt een doe-het-zelver bent.....
 8. STJunkY

  Effe voorstellen

  Hallo Luit, Welkom, Eerste tip: https://www.bol.com/nl/p/philips-silvervision-py21w-21w-knipperlichtlampen-set-a-2-stuks/9200000063326836/?Referrer=ADVNLGBL000&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslist-Auto-en-Motor&utm_term=9200000063326836 (Kon het niet laten met zo'n close-up van je achterlamp).... Was wel een serieuze tip hoor, geloof dat meer dan 50% hier die upgrade hebben gedaan, en ziet er veel sjieker uit voor nog geen 2 tientjes (ook heel makkelijk zelf te doen, hoef je geen expert voor te zijn) Anyhoe, Welkom op het forum, en heb je nog wat meer specs van je auto? (uitvoering, motor, interieur, etc....)
 9. STJunkY

  Erwin's Fiesta

  Ben trouwens wel heel benieuwd waar ik kan opzoeken welke olie in mijn auto moet, kan het niet echt vinden op Google, in mijn 350Z deed ik altijd 0W40, maar de consensus op google is tussen de 5 (daar is iedereen het over eens) /W20 tot W40, dus wat zouden jullie adviseren? Voor een 2015 ST 1.6 Stage 1 ~220PK Fiesta?
 10. STJunkY

  Erwin's Fiesta

  "Kwik-Fit" is een branche naam hé, zijn allemaal zelfstandige ondernemers die onder dezelfde paraplu werken zodat ze qua inkoop korting krijgen en naamsbekendheid. Mijn Kwik-Fit in Zwaag was de goedkoopste online voor mijn wielen plaatsen incl. banden, en toen ik twee weken later kwam met de bijbehorende bouten (moeren eigenlijk) zijn die gratis geplaatst, dus het hangt 100% van de uitbater af, niet zozeer van "Kwik-Fit"...... Had ook geen hoge pet op van ze, maar je hebt er blijkbaar goede en slechte tussen zitten. Zie net dat dit een heel oud topic is, dus om dan maar even op de laatste post te reageren: zoals @Franciscus zegt zou de binnenkant (de kartelrand) belangrijker zijn, maar aan de buitenkant ziet hij er wel uit alsof hij dringend aan vervanging toe is (uitgedroogd/broos), terwijl de rest er juist exceptioneel goed uitziet (je tandwielen/motor zeg maar), dus het kan ook een slechte foto zijn. Redelijk makkelijk zelf na te gaan, als je op de belt scheurtjes ziet of happen eruit (aan de buitenkant): = moet vervangen worden. als je aan de binnenkant een paar (= meer dan drie) kartels (half-) weg zijn = moet vervangen worden, zeker als er 3 achter elkaar slecht zijn..... Als er op een ongeveer gelijkmatige interval de belt een slechte kartel heeft, dan moet zowel de belt vervangen worden, maar dan heb je ook een slecht tandwiel, waarover de belt "heen glijdt" en dan zal die dus ook vervangen dienen te worden. Voor mijn Nissan 350Z stond overigens +/- 100-125.000 voor vervanging van de belt, ik heb er 140.000 uitgeperst voordat hij vervangen moest worden (tegelijkertijd met mijn koppeling die ik naar z'n grootje hielp toen ik ruzie had met *iemand*, en een drift maakte waar ze in F&F Tokio Drift jaloers op konden zijn ), dus op zich is het geen vreemde kilometerstand.... de 350Z was echter wel iets krachtiger (280PK/363NM voordat hij getuned was), dus zou het bij een Fiesta niet zo snel verwachten.
 11. STJunkY

  Leon's Fiesta MK7.5 ST-Line Ruby Red

  Ah ja, oke.... Dan neem je de trein naar Amsterdam centraal, aan de voorkant eruit, over de brug, eerste rechts, dan tweede links, en dan ben je op de wallen
 12. STJunkY

  STJunkY's (trage) projectje.... FIST'15

  Das wel een grappige opmerking voor iemand die hem met Stage2 niet onder de 8,8 krijgt Of wacht, rijdt hij uberhaubt wel? 😈
 13. STJunkY

  Even voorstellen.....

  Titanium versie is een "afwerkings/luxe" versie, "ST-line" is een optische afwerking versie, dus je kan heel goed een "Titanium ST-Line" versie hebben, dan heb je dus de luxe van de Titanium line, en de "sport" afwerking van de ST-line (ST-line is in principe niet meer dan de grotere achterspoiler, donkere achterramen, de ST 17" velgen (die jij niet hebt overigens), het verbeterde interieur, en de andere voorgrill) Een echte ST heeft ook nog een compleet ander onderstel, motor, inlaat, uitlaat vering, andere stance op de wielen, overbrenging, etc.
 14. STJunkY

  Voorstelronde: Ford Fiesta Calypso MK3

  Als je die Escort MK3 weer in mint conditie kan krijgen dan krijg je daar meer voor terug als beide auto's je gekost hebben. Helaas zijn er zo te zien al een heleboel Sjonnie "upgrades" aan gedaan, maar als je de skills heb hem terug in factory condition te krijgen heb je een goudmijntje in handen. Anyhoe, welkom!
 15. STJunkY

  Even voorstellen.....

  Titanium versie zo te zien? kan niet ver genoeg inzoomen maar lijken zomer banden, dan klopt het dat ze in de herfst hard afrolgeluid hebben (onder 10g en zeker met nat wegdek) Verder zeer nette auto, en welkom hier. Ik zou altijd de https://www.michelin.nl/auto/tyres/michelin-pilot-sport-4 aanraden, maar zijn wel zo'n beetje de duurste banden die er zijn, maar met een goede reden.... (scheelt 2dB, wat "technisch gezien" 66% minder geluid is, ook al is dat in ervaring niet helemaal waar. (elke 3dB is een verdubbeling van het geluid, maar zo wordt het niet ervaren door het menselijk gehoor) Ze zijn echter wel technologisch, en qua creature comfort en wegligging onder slechte omstandigheden veruit de beste banden..... Heb zelf de Michelin Pilot 4 Super Sport (zomerbanden) en kan je vertellen dat die heel vergevingsgezind zijn, al maak ik een foutje dan zorgen zij dat ik wel op de weg blijf, waar andere banden compleet in oversteer/torque steer zouden blijven hangen en je dus in de grindbak/railing zou belanden. Als goedkope optie zijn Toyo Proxes ook nog wel wat, maar die kosten ongeveer 66%, maar gaan maar 50% mee, dus zijn eigenlijk duurder.....
×