Jump to content
Fiestaclub.nl

flacito

Active users
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About flacito

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Flacito
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ooh, ja ik snap em! Hoe weet jij en Dick zoveel hierover? Zijn jullie monteurs?
 2. Hoe het nu verder gaat is dat ik het laat rusten, tot er weer een oranje motor lichtje gaat branden. In dat geval ga ik weer terug naar MEBU om de ABS sensor te vervangen.Alleen het ligt eraan hoeveel dat gaat kosten, want als dat boven de 500 euro komt zou ik dat het niet waard meer vinden. Hij zei dat hij dan de ABS eruit haalt, doorstuurt naar de electrician, en dat ik waarschijnlijk een revisie krijg ofzo. Ik kan wel een foto van hen onderzoeksrapport uploaden? Net als jou, denk ik ook dat het maar een kwestie van tijd is tot de CAN-BUS weer op hol gaat slaan. Misschien over een dag, misschien wel over een jaar. We zullen zien. In ieder geval zal ik deze post weer updaten als er een ontwikkeling is! Nogmaals bedankt voor jullie input. Ik had de techneuten wat verteld over jullie kennis, maar zoals ik eigenlijk al verwachtte, wilde hij het liefst gewoon uit eigen houtje onderzoek doen. Weet niet zo goed wat je hiermee bedoelt, hehe.
 3. De klussers van MEBU hebben er naar gekeken en geconcludeerd dat het een computer fout is. De auto gaf een A4 vol met errors. Nu het hele netwerk gereset en hij zei dat het nu hopen is dat het weg blijft. Alleen foutcode U1900 bleef terugkomen bij mebu. Mocht het terug komen, dan heeft dat mogelijk met de ABS computer / sensor te maken zei Jaap en Kevin. Mocht het oranje lichtje weer branden, dan kunnen ze wel de ABS vervangen, maar voor nu rijd ik ermee terug naar Amsterdam. Het is dus volgens hen ook een netwerk probleem dat stemt uit de abs computer.
 4. Hij haalde een elektrisch kabeltje uit de ECU en had dat plastic omhulsel verwijderd. Het koperdraad was geoxideerd volgens hem. Maar het was allemaal niet zo heel professioneel bekeken, en had er ook niets voor betaald. Het is een lokale electrician en maakte snel ff wat tijd voor me. Wellicht dat ik alsnog naar MEBU ga. Vandaag ben ik terug van een rid en gaf hij weer constant EAC FAIL aan. Dat voelde een beetje onveilig Vandaag ook nog wat research gedaan naar de EAC FAIL. Het schijnt dat veel mensen een hoop geld uitgeven aan reparaties dat niet baat met zo'n fail. Daarom ben ik nogal sceptisch om 850 euro neer te tikken voor een kabelboom + montage kosten dat daar boven op komt. Het sneue is dat ik deze auto pas 2 weken heb, net gekocht van een auto dealer (Beukhof Auto's BV). Ik zal a.s maandag de auto naar MEBU brengen en kijken wat zij kunnen vinden. Daarna zal ik weer een update posten. Verder had ik nog een vraag. Heeft het denk je nut om een nieuwe gasklep te kopen en die vervolgens laten monteren? Wellicht dat dat het probleem verhelpt? Zie deze website: https://www.ecutesting.com/common-faults/ford/ford-fiesta-2002-2008-eac-fail-message/. Het enige wat niet overeenkomt is de foutcode (ik heb u1900 en u1039)
 5. Update: ik ben langs de auto electrician gegaan. Hij heeft ff naar m'n bedrading gekeken die leiden naar de ECU/PCM (computer). Daaruit zag hij en ik dat de bedrading geoxideerd was. Daardoor gaat dus het oranje motor lichtje branden. Hij zei dat als de motor gewoon rijd en ik geen problemen ondervind met het rijden, dat er opzich geen zorg is. Hij kon wel alle bedrading gaan vervangen, maar dat word nogal een klus, 1 voor 1 alle bedrading en gaan bekijken welke is geoxideerd en dan die vervangen. Tevens is het ook prijzig (omdat je per uur betaald). Zijn conclusie was dan ook doorrijden als je voelt dat de motor voor de rest goed is en rijd. Wat betreft de EAC FAIL weet ik helaas nog niks. Zit te twijfelen of dit ook niet gewoon een oxidatie is van de bedrading. Of zal ik toch naar mebu gaan? MEBU zit in den haag, ik in Amsterdam 😝
 6. Dank je! Super fijne uitleg, thx. Ik ga morgen met jouw comment naar mijn lokale garage (Garage Jimmy Amsterdam). Ik weet echter niet hoe betrouwbaar hen zijn. Daarom wil ik MEBU wel proberen, maar die is helaas alleen in Den Haag. Is het echt een betrouwbare garage? Zo ja, rij wil ik er wel heen rijden BlackFocus, thanks voor je reactie. Ik ga met jullie comments morgen naar de garage.
 7. Eerder vorige maand had ik een EAC FAIL error en een oranje motor lichtje op het dashboard. Een autogarage had toen de error uitgelezen met foutcode U1900. De code was niet bekend bij de fabrikant, en na een onderhoudscheck waaruit niks bleek, concludeerde hij dat het een dashboard/computer error was. Hij resette de computer en de EAC FAIL / motor lichtje bleef weg. Nu, ongeveer 3 weken later, is het terug. Ik heb rondgezocht op dit forum en Google wat het betekende. Sommige zeggen dat het een computerfout is, andere zeggen dat het aan heel veel kan liggen. Bijvoorbeeld: gasklep condens op de computer sensor in de motor air flow sensor (luchtmassameter) throttle unit (gaspedaal?) kapotte inspuiting Mijn vraag is of er meer bekend is omtrent de foutcode U1900 en de EAC FAIL error. Ik kom niet op een definitief antwoord, maar misschien bestaat deze ook niet.
 8. flacito

  Mk3 delen gezocht.

  heb je onderdelenlijn.nl geprobeerd? Vaak hebben ze het daar wel. Betrouwbaar en betaalbaar
 9. Vandaag een eerste auto gekocht en het is de fiesta mk6! Heb in meerdere autos gereden en dit is bij verre weg de lekkerste ever. Blij hier te zijn!
×