Jump to content

RonaldZLD

Active users
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

About RonaldZLD

 • Birthday 26-06-1995

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zeeland

Previous Fields

 • Voornaam
  Ronald
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RonaldZLD's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Het zou inderdaad kunnen dat de voorganger misschien dakdragers heeft gebruikt. Maar mijn vermoeden zegt dat de dubbelzijdige tape na verloop van tijd is gaan verteren(zo zag het er uit). Het water vervolgens in de voorgeboorde gaten blijft staan en na lange tijd een weg naar binnen vind. Afijn, het is in ieder geval een punt waar bij lekkage op gelet kan worden
 2. Ook de voorruit inderdaad. Moet zeggen dat ik daar geen last van had. Misschien dat het met het soort wax te maken heeft? Goed napoetsen met een droge doek in ieder geval.
 3. Misschien overbodig om te melden, maar wat ik vaak doe bij vette en wazige ramen is ze insmeren met autowax. Even laten uitdrogen en goed napoetsen met een droge doek. Nog nooit zulk schone ramen gehad!
 4. Hey allemaal, Ik heb een tijdje last gehad van lekkage. Er stond bij mij water in de kofferbak en de vloer bij mn voorstoelen en achterbank waren vochtig/beschimmeld. Op het forum heb ik een hoop kunnen vinden over mogelijke "lekkage-punten". Na lang zoeken ben ik er achtergekomen wat het was. En nee, niet afkomstig van een verstopt paravan, verkeerd gelaste delen, of dichte ventilatieroosters etc. Wat blijkt, het lag aan de dakstrips. Deze heb ik eraf gehaald(beetje doortrekken + een soort wig er onder steken). Je ziet onder elke dakstrip 2 gaten om een eventuele dakdrager te bevestigen. Deze gaten zijn helemaal niet afgedopt of wat dan ook en zagen er erg roestig uit. De dakstrips zitten alleen vast met dubbelzijdige tape. Dus je kan je wel voorstellen dat dat na verloop van jaren slechter word en water kan doorlaten. Aangezien ik toch nooit met dakdragers ga rijden heb ik de gaten eerst goed schoongemaakt en vervolgens dicht gekit met raamkit. De dakstrips weer terug geplaats, vastgezet en klaar. Sindsdien nergens vocht meer. Niet in de kofferbak en niet op de vloer. Hoop dat er leden zijn die hier wat aan hebben
 5. Ik heb een tijdje geleden ook de H7 Led van Autobeam gemonteerd. Zeer tevreden over het lichtbeeld, maar moet zeggen dat de ruimte aan de achterkant van de koplamp(bestuurderskant) eigenlijk net te krap is. Hebben jullie daar ook last van?
 6. Vorig jaar heb ik Climairs geplaats. Vindt het er heel goed uit zien en daarnaast ook zeer tevreden over de geluidsvermindering. Alleen is er toch iets dat me blijft irriteren. Wanneer ik mn ramen omhoog doe, merk ik dat de laatste 2cm heel zwaar gaat gepaard met het plastic 'kraak' geluid. De Climairs zijn geplaatst volgens de beschrijving, maar misschien heeft iemand tips om het sluiten van de ramen te versoepelen?
 7. Zijn deze alleen bij de Ford dealer verkrijgbaar? Heb ze er zelf namelijk ook opzitten, maar bij 1 van de leds is water binnengekomen en is bruin uitgeslagen helaas.
 8. Iets te snel geweest met de vraag om hulp. Lees net op het forum dat dit met de pinnetjes te maken kan hebben die verkeerd contact maken of het heeft met CANBUS te maken. Even verder rommelen dus. Edit: had inderdaad met de pinnen van de schakelaar te maken. Beetje verbogen bij het demonteren en maakte verkeerd contact. Terug gebogen en werkt weer naar behoren.
 9. Misschien dat iemand van jullie mij verder kan helpen. Vanavond heb ik het lampje van de hemelverlichting vernieuwd, ander kleurtje erin. Maar nu heb ik een probleempje: Alles geïnstalleerd en het lampje werkt, maarrrr... zet ik de schakelaar op uit, blijft het lampje uit, zet ik de schakelaar op aan, dan blijft ie uit. Zet ik de schakelaar in het midden, dus op het openen van deuren zegmaar, blijft het lampje continue branden. Dus wanneer de deuren gesloten zijn, auto op slot enz. Iemand eerder dit probleem gehad en die mij kan helpen? Betreft hemelverlichting in de MK7 Metal met 1 halogeen lampje erin.
 10. @Leon Fiesta Na wat zoeken valt LED sowieso af. Wel kom ik tegen dat anderen voor een H7C xenon lamp zijn gegaan, die zouden vrijwel hetzelfde lichtbeeld geven. Maar zal voor de zekerheid de garage vragen of het uberhaupt mag. Is het met een xenon H7C lamp gewoon plug&play? Of moet ik dan nog iets aanpassen? Ben echt een leek op gebied van verlichting.
 11. Goedenavond allemaal, Al een tijdje wil ik witte verlichting plaatsen in de koplampen. Wat raden jullie aan? Xenon of Led? En welk merk/type moet ik nemen? Zit er ook aan te denken om meteen mijn mistlampen aan te pakken.
 12. Heb het toch nog via de radio gedaan. Had geen geduld om te wachten op een zekeringtap. Dus de stekkers aan de achterzijde van de radio doorgemeten en het blijkt dat een blauw/bruine draad(nee, niet van de speakers) geschikt is. Connector er op gezet, blauwe contactkabel erbij en klaar. Sub gaat nu aan/uit wanneer ik het contact omdraai👍 Nogmaals dank voor alle reacties/tips.
 13. @BlackFocus @allesklusser bedankt voor de reacties, het wordt inderdaad F15. Alleen balen dat die zekeringtaps hier in Nederland nogal schaars zijn. Voor andere MK7 bezitters die zich afvragen welke zekeringtap je nodig hebt: het is de "mini"zekeringstap.
 14. Vanavond de radio eruit gehaald om eens te checken welke kabels er allemaal achterin zitten, nou een hoop. Het plan nu is om de "blauwe" contactkabel aan te sluiten op de zekeringskast achter het dashboardkastje. Op welke groep raden jullie dit aan? Ik zat zelf te denken aan: "Multifunctionele display, klok, interne scanner, HVAC-paneel" of de "Audiosysteem, instrumentengroep" beiden zitten op 7,5 ampere, zou dit goed zijn?
×
×
 • Create New...