Jump to content

TristanT

Active users
 • Posts

  667
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TristanT

 1. Aliexpress 25-50 euro, onderdelenlijn, 20-50 euro. Sloop vast goedkoper De knoppen zitten meestal bij de lijst die om het stuur heen gaat. Pas wel op met de airbagdemontage.
 2. Gok voor de Aziatische markt, hebben ze bij BMW ook gedaan voor die markt met de odnertussen klassieke meme's als gevolg:
 3. Ik verwacht niet dat het gaat werken aangezien er (volgens de software) waarschijnlijk de verkeerde bestanden (lees oude) op staan voor de navigatiecommand's / text-to-speech data. Sommige oude data word verwijderd na een reset maar dit is daar geen onderdeel van (voor zover ik kon vinden in de bestanden). Meer praktische zaken: Mocht je de Ford helpdesk helemaal beu zijn kan je kijken of je het zelf wilt fixen -> https://docs.cyanlabs.net/books/syn3-updater/page/utility-tab#Create Interrogator Log USB zie onderaan bij "Create Special USB". Het verwijderen van gracenotes + herinstalleren van de navigatieaudo. Dit zou het probleem moeten fixen maar het zelf updaten is niet voor iedereen weggelegd hoewel de tooling van de cynlabs kerel redelijk goed is voor de gemiddelde gebruiker. Daarnaast heeft Ford recentelijk nieuwe installaties online gezet waarbij sommige bestanden zitten die - mogelijk - dit zouden kunnen fixen echter die zijn nog niet aan iedereen beschikbaar gesteld en je moet dan weer de maps opnieuw installeren, je kan dus even de updatepagina checken of er iets nieuws beschikbaar is. De helpdesk aan het werk houden is natuurlijk ook leedvermaak dus dat zou ik sowieso blijven doen .
 4. Als het goed is staat die "interrogator" tool ook in de installatie (GB5T-14G386-AC of GB5T-14G386-AB). Staat die er niet in, iets dat soms gebeurt, dan zal je hem handmatig moeten draaien. Afhankelijk van de update die je draait is het GB5T-14G386-AC[meer letters en teken].tar.gz of gewoon GB5T-14G386-AC.tar.gz (al dan niet AB ipv AC). Volgens mij kan je het met de syn3updater tool van cynlabs ook een maken via "utilities": https://docs.cyanlabs.net/books/syn3-updater/page/utility-tab#Create Interrogator Log USB
 5. Interrogator draaien: https://community.cyanlabs.net/t/tutorial-apim-interrogator-utility/1856 Wellicht is er een makkelijkere handleiding ergens anders op het internet
 6. Heb je het toevallig al opgelost? De Ford helpdesk heeft werkelijk geen idee waar ze het over hebben namelijk. De IT afdeling is waatschijnlijk niets meer dan het website edit team. Geen van de dingen die ze hebben aangedragen lost het probleem namelijk op: Verwijderen van dubbele/oude installatiebestanden op het apparaat zodat er voldoende ruimte is om de nieuwe er op te zetten. Dit lijkt namelijk het probleem met de navigatieaudiodata -> oude files zijn stuk, nieuwe kunnen niet geinstalleerd worden. Alles opnieuw er opzetten vanaf nul bij de garage is het makkelijkste (wellicht even lief vragen).
 7. Ford heeft blijkbaar door dat er van alles stuk is met de updates. Mijn "oude" updates hadden versie nummer 21020, echter daar zaten de bestanden voor 20386 in. Welke daarna ook nog eens in een installatieloop kwam en alles opnieuw bleef installeren. De maps waren F09 (v1.19) echter er stonden de audiofiles van 1.20/F10 in, wat natuurlijk voor problemen zorgt. Zojuist gekeken en er staat een nieuwe klaar, deze keer met de jusite files van 21020 en als bonus geupdate radiologo's met extra installatiebestanden welke de installatieloop zouden moeten stoppen. Die gaan we binnenkort maar eens proberen.
 8. Klinkt als een defecte relais. Geen idee waar die zit in een Mk7 (of die er uberhaubt een heeft) maar mijn oude wagen had hetzelfde euvel en daar was gewoon de relais kapot,
 9. De dealer zit vaak in een segment boven de grens van veel kopers. Voornamelijk nieuwe wagens en oud-lease bakken, waarvan de prijs aardig hoog is voor veel mensen. Ik zou eens bij een vakgarage langs gaan die ook tweede handjes verkoopt. Die hebben meestal wel klanten in die prijscategorie, in ieder geval beter voor een indicatie van de waarde op de open markt. Diesels zijn wel problematisch omdat ze die niet meer makkelijk in opknap lease (in hoeverre dat nog bestaat) of verkoop in buitenland kwijt kunnen. Ook zijn die in nederland moeilijker aan particulieren te slijten puur door de hoge wegenbelasting. Dit klinkt meer als "er is geen markt voor die dealer" dan dat er werkelijk geen markt is. Ik zie kleinere, zuinige, benzineauto's niet snel weg gaan voor een duppie, zeker niet zolang de prijzen van semi-electrische en volledig electrische wagens zo idioot hoog is. Weinig mensen die een 7 a 8 jaar oude bak kopen voor veel meer dan de helft van de nieuwwaarde en dat is wel het probleem met die voertuigen.
 10. Ah dat kan ook inderdaad. Goed om te horen dat het alleen de kabel was. Had er overheen gelezen.
 11. Dit klinkt als een android probleem. Ik zou de telefoon even controleren en android auto updaten als dat kan. Het scherm is vrij dom in dat opzicht, het meerendeel word door de telefoon gedaan.
 12. Houd er wel rekening mee dat de reformatting tool niet te recoveren is als het goed fout gaat. Dat is de voornaamste reden voor Ford om het niet te gebruiken buiten een fabriekssetting. Werkt dus prima voor mensen die het willen proberen maar recoveren is niet altijd even makkelijk als gewoon opnieuw proberen zoals bij de normale methode.
 13. Ah ja, dat is vervelend (sorry, ik weet soms niet op welk niveau ik kan praten hier). Ik zou even wachten, meestal komt er een tijdje een update die issues met de meeste auto's fixed, Ford test gewoon niet goed genoeg en er zijn altijd mensen met een net andere configuratie, zoals ik vermoed jij ook hebt, door een ander updatepatroon dan waar zij voor testen. Dat betekend niet dat je iets fout hebt dedaan maar dat Ford dit gewoon niet voorzien heeft. De uitleg: De APIM is de module waar alles van Sync 3 in zit, die zit bij de Fiesta Mk8 volgens mijn achter de teller. Die heeft 64GB opslag waarvan ongveer 29GB gebruikt word door alles wat er op staat (voor de kaartversies). Als je de kaarten update schrijft hij eerst alles weg naar de module (die ~22GB, waardoor zo'n 50 a 60GB gebruikt word afhankelijk van de update) en daarna wist hij de oude bestanden en heb je weer dezelfde vrije ruimte op het apparaat als voorheen. Echter als er ooit iets is blijven staan en niet verwijderd is na een upgrade dan is de beschikbare ruimte om alles eerst weg te schrijven mogelijk niet voldoende door die oude bestanden die er nog op staan en dan faalt hij bij een kaartupdate. Veelal bij kaartupdates omdat dat de grootste update is. De andere updates zijn kleiner en passen dan mogelijk nog wel. Dan krijg je die error die je krijgt. Als je de maps probeert te installeren op een niet-navigatie versie krijg je hetzelfde resultaat omdat die sowieso te weinig opslagruimte heeft. Als je dan de bestanden los gaat installeeren zou het kunnen maar dat vergt wel wat werk en raad ik niet echt aan voor de wat minder begane hierin. Ik zou gewoon een paar maanden wachten op een nieuwe update, meestal komt er na een tijdje een nieuwe versie uit die exact hetzelfde er uit ziet maar een extra bestand bevat welke oude en niet gebruikte bestanden wist en zodoende voldoende ruimte maakt. (ik zal er niet op in gaan wat het exact doet en waarom het er niet altijd bij zit ivm mogelijk chinees). Wat je ook kan proberen is de accu los te halen zodat de module zich volledig opnieuw opstart (geen fabrieksreset nodig!) en daarna de update opnieuw uit te voeren. Soms besluit de module uit zichzelf om ongebruikte bestanden te wissen. De trigger om dit te laten gebeuren weet ik niet exact maar meestal gebeuren dit soort dingen bij het opstarten van de module. Als je de spanning er af haalt checkt hij in ieder geval het meerendeel van de installatiebestanden, vandaar mijn vermoeden dat als het ding het uit zichzelf kan fixen dit een mogelijkheid is. ExFAT en formatteren voor installatie is sowieso een goed idee, kan ik iedereen eigenlijk wel aanraden. Overigens verwacht ik geen problemen met NTFS, wel met FAT32 maar dat is een ander verhaal.
 14. Als je er eentje kan vinden (online verkoopsite bijvoorbeeld) met een nummerplaat er bij kan je die in Ford ETIS invoeren en daarmee het VIN opzoeken, werkt niet altijd maar vaak wel bij auto's van meer dan een jaar oud. Je moet je daarvoor wel registreren.
 15. Dit is een foutmelding dat de signature niet klopt van de installatiebestanden (als ik het goed herinner, sou SIGN_ERR moeten zijn maar hij geeft ook LIC_ERR01 hiervoor). Raar met officiele ford updates, de enige manier hoe ik die kreeg was door ze met de hand aan te passen. Ik zou zeggen: probeer die versie opnieuw door ze opnieuw te downloaden en kopieren. (safe remove usb voor de zekerheid gebruiken). Overigens word die foutmelding blijkbaar ook gebruikt voor missende license files van de maps. Zie ook: https://www.kugaownersclub.co.uk/threads/latest-map-update-f10-error-lic_err01.19849/ Wellicht kan je daar iets mee
 16. Dit geeft aan dat er onvoldoende ruimte is op de APIM module. USB stick gaat hier weinig aan veranderen. Normaal zie je die als je op een 16GB module de maps probeert te installeren maar wellicht is er ooit een bestand blijven hangen en heeft hij nu te weinig ruimte. Mocht je creatief willen doen kan je een autinstall.lst maken met minder packages er in (en dan de rest later doen), wellicht helpt dat.
 17. Nooit last van gehad. Wel met kleinere banden op een andere auto. Het kan dus verschillen en ik denk dat het vooral het soort band is (meer profiel). Mijn winterbanden volgen sporen iets minder dan de zomer (195r15 vs 205r17) maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er de laatste tijd ook veel last van heb in andere wagen die ik wel eens rij en die heeft 185. Het Nederlandse wegdek leent er nogal voor om te verzakken door de zachte ondergrond dus ik neem het voor lief. Op de klassieke betonwegen heb je daar geen last van in ieder geval. Bredere banden is vooral handig in de bochten, meer contactoppervlak is, kort door de bocht, meer grip. Je kan prima 200km/h rijden op voldoende stevige fietsbandjes. Ik denk dat ze hier op acceleratie doelen maar zelfs dat is dubieus met normale, niet opgevoerde, straatauto's.
 18. Of can bus die geground is geweest of kortgesloten tussen de twee contacten, dat zorgt er voor dat letterlijk alles een communicatieerror geeft. En anders een brownout (te lage spanning om te functioneren maar wel genoeg om op te starten).
 19. Ongerelateerd probleem en fabrikagefout van het lcd scherm. Komt wel vaker voor bij alle LCD panelen maar meestal niet na een korte periode, meestal is het een soldeerverbinding van de interne kabels, de kabel zelf of de rand van het aansturingsgedeelte voor het LCD paneel die losgaat/trilt en warmte+trillingen, iets dat in een auto vaak voorkomt, versnelt dit probleem. Overigens kan ik zo meerdere redenen bedenken wat het kan zijn maar allemaal zijn fabrikagefouten dus ik zou gewoon langs de dealer gaan.
 20. Zeker, maar daat word gewoon importheffing en btw over betaald en dat is gewoon oneerlijke concurrentie met lokale shops en dat is waar het over gaat, het gaat de staat er niet om dat het uit China komt. Overigens is 4 euro een stuk minder dan de 15 die het ooit was, dat was echt gewoon uitbuiting. Als ik nu naar kijk gaan de meeste grote shops gewoon voorheffen via het OLSS (dus geen 4 euro achteraf) en ali doet dat gewoon via aan het 1 loket systeem dus je draagt btw direct af bij afrekenen en geen naheffing van postnl/dhl. Net even getest aangezien ik nog iets moest hebben van 25 euro en dat voorheen dus extraduur was door postnl: kosten zijn hetzelfde en nu rekenen ze gewoon btw bij betalen, ofwel je betaald 21 procent meer maar voor die kleine dingen maakt dat ook weinig uit aangezien die hier 10x zo veel kosten of niet te vinden zijn. Niet veel veranderd en je hoeft geen 4/7 euro (of 15) aan postnl af te tikken mocht je een keer over de 21 euro heen gaan. Eigenlijk wel beter want nu hoef ik niet meer op te letten of het geheel over de 21 euro heen gaat bij overijverige alishops die het werkelijke bedrag+verzendkosten op de inklaarformulieren zetten in plaats van los specificeren (waardoor je soms net over de 21 euro heen ging. ..). Vervelend dat het pakket nu bij de douane ligt (en je dus gezeur krijgt) maar in het algemeen zie ik het als verbetering en niet als achteruitgang. Mijn lampjes zijn overigens ook nog onderweg dus ik verwacht ook die te weigeren want ook ik ga geen 4 euro aan postnl aftikken voor zoiets. Soms heb je geluk, soms niet...
 21. Hoor je toevallig ook tandjespoetsgeluiden van de synchromesh bij de 2e versnelling? Bij rare schakelmomenten denk ik daar altijd als eerste aan.
 22. Gracenote is een database met liedjesinformatie https://en.wikipedia.org/wiki/Gracenote
 23. Bij Fabrieksgarantie kan Ford prima zeggen: "Jammer joh, gemodificeerd, is pech" aangezien fabrieksgarantie geen recht is. Echter dealer is echter degene die de garantie moet regelen aangezien dat de verkoper is en dat is wel wettelijk vastgelegd. Dat die dealer "Ford" op de deur heeft staan veranderd daar niets aan. De bewijslast ligt vaak wel bij de koper na een korte periode (normaal 6 maanden). Je zal dus moeten aantonen dat de schade niet door het tunen veroorzaakt is, aanwezig was bij aankoop en niet door jouw overige handelen komt tenzij je dus nog in die eerste 6 maanden zit. Als bijvoorbeeld het achterlicht er af valt is dat durf ik nog wel te zeggen dat dat te doen is. Zie ook de anwb voor informatie
 24. Ik heb er alleen last van als de wind goed staat (schuin van voren, begint rond de 160 ongeveer zoals al eerder genoemd) anders eigenlijk niet maar ik heb nog geen 200 aangetikt op de autobahn. Bij mij bewegen ze iig niet.
 25. Sure, maar dat verklaart wel verbruikstoename. Ik zou verwachten dat ze dat wel genoemd hadden.
×
×
 • Create New...