Jump to content

TristanT

Active users
 • Posts

  692
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Previous Fields

 • Voornaam
  Tristan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TristanT's Achievements

Fiesta Regular

Fiesta Regular (8/22)

 1. Omdat ik hem tegen kwam bij een zoektocht naar iets anders het antwoord als je de tractecontrole bedoelt: Die van de ABS, en daarmee dus alles. Niet aan te raden dus. Makkelijker is (als de Mk8 dat toelaat) de instellingen van de ABS aan te passen maar dat is niet iets waar ik aan zou zitten voor dagelijks gebruik. Met een beetje mazzel kan je gewoon een knoppenset met ESC knop er in installeren en dan kan je hem uitzetten maar ik weet niet of dat bij de Mk8 werkt.
 2. Ik zou vooral je auto niet laten staan op een plek ver van de bewoonde wereld (meestal is dat zo bij werkplekken). Er gebeurt hier 's nachts genoeg maar tot nu toe is iedereen op film gezet door iemand in de buurt als er iets gebeurde (en dat gebeurde bij auto's personen die de rechtstaat wat minder respecteren). Mijn stalen wintervelgen mogen ze jatten, de verzekering betaald nieuwe en die zijn vast en zeker van betere kwaliteit. No-claim is niet van toepassing bij diefstal in mijn geval en slotbouten alleen als ze af-fabriek zijn, niet dat die dingen iets tegenhouden. Bij mijn oude wagen was de sleutel zoek en hadden ze eerst er een uitgeboord (moeilijk). Daarna heb ik zelf een setje goedkope doppen gehaald van een maat te klein icm kruipolie en dat ging met de tools van de garage prima (2 doppen gesloopt dat weer wel maar wel aardig wat manuren bespaard). Geen idee of dit met alle soorten werkt maar ik denk niet dat dieven die velgen stelen van een paar honderd euro hun hand omdraaien om een berg goedkope doppen van een paar euro/stuk. Als ze al niet kopieen van alle gebruikelijke sets hebben.
 3. Met winterbanden is het nu gemiddeld 19.6km/l met een 125pk mk7.5 1.0. best een stukje beter dan de bredere zomerbanden.
 4. Houd er wel rekening mee dat defeat devices voor APK die keuring ongeldig maken als men (lees politie/verzekering) er achter komt, met alle gevolgen die daar aan vast zitten.
 5. In dat geval is er zeker een hoofzekering en een relais voor de voorruitverwarming.
 6. Ik heb geen Mk6 kennis maar dit klinkt alsof er ergens een relais stuk is. Controleer even het boekje of er toevallig een relais is voor de ruitverwarming. Meestal staan die bij de zekeringen. Je zou ze moeten horen klikken als je op de knop drukt. Voor zover bij mij bekend is dat meestal niet voor de achterruit maar als ze het allebij niet doen kan ook een van de hoofdzekeringen niet werken maar dan verwacht ik eigenlijk dat er meer niet werkt. Die zekeringen zitten meestal onder de motor en zijn van die grote 60/80A units.
 7. Voor bij mij bekend zou de af-fabriek versie in de achterbumper moeten zitten maar wellicht is dat niet bij alle varianten hetzelfde (ik ken ze ook niet allemaal ). Ik zou bij slecht ontvangst in ieder geval kijken of de antenne matcht met de verwachte impedantie (een goede autoaudioboer kan je dit wel vertellen) en als je een aftermarket mount hebt of die wel/niet met het chassis verbonden moet zijn, dit kan ook nogal uitmaken. Bij de latere Mk7.5 zijn het in ieder geval de volgende onderdelen de antenne voor DAB op dit plaatje, vandaar de vraag: 18A886B, 18A886C voor antenne en kabels, 18B849 voor de bandpass filter/versterker. Wellicht is dat alleen het geval geweest voor de varianten met GPS of een andere configuratie. Deste kleiner de antenne, deste moeilijker het is voor de radio om er iets zinnigs uit te halen (kan soms gewoonweg niet, de redenen laat ik even voor wat het is) waardoor het signaal te zwak is, bij FM krijg je dan ruis, bij DAB stilte. De normale antennes zijn overigens wel iets te verkleinen als je niet tussen flats woont. Stompantennes voor DAB zou ik vermijden want dat gaat niet werken, die 20-30cm kan prima werken (afhankelijk van veel factoren, vraag aan de antenneverkoper/test het uit).
 8. Hoe is het ontvangst daarmee? De standaard DAB antenne zit in de achterbumper bij de Mk7.5 net als bij veel auto's.
 9. Let wel dat dit niet altijd werkt (zoals bij mij, heel late 2017 Mk7.5 STLine bij iets eerdere wagens schijnt het te werken), ik ben ook bekend met werkende installatie maar soms is het helaas. Alles is bij mij aanwezig maar de signalen worden niet doorgestuurd op de ICAN bus en ze komen dus niet aan bij het scherm, je kan ze wel netjes uitlezen via IDS... dus ik weet wel dat ze correct werken. PDC knop werkt dan overigens wel.
 10. Grote kans dat je dan een "post" hebt gemaakt maar het werkt en het staat er in ieder geval bij nu. Ter informatie hoe ik het doe:
 11. Even korte beschrijving hoe ik het doe: Maak een account aan Ga naar "images" Doe "Add image" Open bestand en zorg dat het geupload word. Als het in het overzicht staat klik er op Gebruik dan "direct link" Copy/paste die url direct in de tekst en voila en plaatje zal verschijnen.
 12. Correct, gebeurt automagisch, of niet. Ik kwam er achter doordat hij ineens direct de kaarten gaf na het updaten zonder dat mijn upload van het bestand werkte.
 13. Maak een account aan op imgur, dan naar images -> add image en upload ze daar, dan bij images het plaatje klikken dan de "direct link" pakken, copy en gewoon in een post hier de link plakken, de rest gaat vanzelf.
 14. Als alternatief kan je ook je telefoon in hotspot modus zetten en de sync module er mee laten verbinden. Dan upload hij het soms vanzelf. Niet gegarandeerd maar het is een optie.
 15. Dit heb ik ook. Originele ruit, bouwjaar 2017 mk7.5. Het zijn twee losse verwarmingspanelen (l/r) en er zit een "streep" in het midden. Ik heb er eigenlijk geen last van. Mogelijjk is dit voor de regensensor of CityStop systeem maar ik denk eerder dat ze op een ander fabrikagesysteem zijn overgestapt en het nu een net iets ander model is.
×
×
 • Create New...