Jump to content
Fiestaclub.nl

TristanT

Active users
 • Content Count

  562
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About TristanT

 • Rank
  Fiesta Regular

Previous Fields

 • Voornaam
  Tristan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TristanT

  Fiesta st stuurgedrag

  De ST-Line doet dit ook, althans de mijne. Het is minder met de zachtere winterbanden die ik heb maar met de 17" is het heel duidelijk. Hij loopt ook makkelijk met de bolling van de weg mee heb ik het idee. 2.3/2.1 is de spanning, hoewel ik 2.3 achter doe als er meer troep achterin ligt maar dat is nu niet het geval.
 2. INSTL_ERR14 -> activation error, mogelijk idd iets niet goed gekopieerd of niet volledig. Kan ook te maken hebben met versie mismatch. Dit is zo'n "het faalt op 99% en we weten niet precies waarom" error. Package untar failure -> de tarball (soort zip file) is niet compleet/stuk. Toevallig de stick er direct uit gehaald na kopieren en niet via "safely remove device"? Dat het logbestand mist is normaal. Als de installatie van een van de onderdelen faalt voert hij nooit het genereren van de logfile uit en komt die er dus niet op.
 3. Niet de cilinder maar de kleppen. VAG motoren hadden hier last van maar de meeste direct ingespoten motoren niet. Dit komt omdat het brandstofmengsel niet langer via de klep ingespoten word maar direct in de cilinder. Daardoor kan de brandstof niet langer de intake kleppen reinigen, in ieder geval niet noemenswaardig. Veelal op te lossen door goede verbrandingsinstellingen in de motorcontroller. De meeste fabrikanten hebben dit wel voor elkaar.
 4. TristanT

  Aankoopadvies

  Klinkt eerder als aankoopgarantie wat wettelijk vastgelegd is en zij hier op papier gezet hebben als twee maanden. Je mag verwachten dat een bedrijf je geen tweedehands product levert dat niet aan de gebruiksverwachting voldoet, voor nieuwe producten is het gewoon zonder defecten. Hoe lang die garantie precies is .. tja dat hangt van het product en de kosten af en is niet vast gelegd ... maar twee maanden voor een auto van 10 jaar oud met volledige ondehoudshistorie vind ik wat laag (maar dat is persoonlijk). Wellicht is dit standaard en kan je om meer vragen. Daar komt wel bij dat je onderzoeksplicht hebt, dus op zijn minst een ruime proefrit en wellicht langs laten gaan bij een vertrouwde garage/handige neef voor controle. Doe je dit niet is je positie veel zwakker. Je hebt in nederland wel de plicht om bekende gebreken te melden, bij onbekende gebreken is het ingewikkelder en zou ik de bovag/verzekering inschakelen of in ieder geval de redelijkheid van de garagehouder aanspreken (indien aanwezig). Wat info van de wielrijdersbond: https://www.anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop Al dit geld niet voor kopen bij een particulier. Dan zou ik een rechtsbijstandsverzekering nemen. nb: defect product leveren mag prima, maar dan moet je het wel als zo adverteren
 5. TristanT

  Ford Fiesta Deur rubbers

  ik had een klein beetje plakken van de deuren, niet spannend. De achterklep had ik na de eerste dag al sneeuwvrij gemaakt want daar lag een halve meter achter en een berg tussen de spoiler en de ruitenwisser. Verder geen problemen, de voorruitverwarming doet zijn ding weer prima in ieder geval.
 6. Dit zou ik eerst melden bij DPD en dan eisen dat ze actie ondernemen. Doen ze dat niet (terugkoppeling is verplicht volgens AVG), dan naar het AP: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap Dit valt gewoon onder het onzorgvuldig behandelen van persoonsgegevens en is strafbaar.
 7. Ze vliegen op luik met hun eigen transportdienst. Dus dat verbaast mij niet.
 8. Zie https://tweakers.net/nieuws/177550/ford-tekent-zesjarige-deal-met-google-en-voorziet-toekomstige-autos-van-android.html Of direct van Ford: https://www.prnewswire.com/news-releases/ford-and-google-to-accelerate-auto-innovation-reinvent-connected-vehicle-experience-301218555.html Android automotive is niet Android Auto zoals dat nu beschikbaar is voor de Mk8 (en diegene met een Mk7.5 met Sync 3 upgrade). Dit is een los bestuuringssysteem door google ontwikkeld met kenmerken en code van android maar speciaal op auto's gericht.
 9. Als je via ebay besteld valt het mee. De prijzen voor diegene die ook in de rest van europa verkopen zijn ongeveer net zo veel gezakt als de kosten voor invoer. Het komt wel via pitney bowes wat normaal een van de slechtere pakket transporteurs is maar die hebben hun shit wel voor elkaar qua douane. Duurt bij mij 3-4 dagen langer dan voorheen, wat redelijk is. Kleine winkels zou ik vermijden. Als er de britse variant van een CN22/23 formulier bij zit zou het niet al te veel problemen moeten zijn als zij de btw regelen. Doen ze dat niet ... dan is het wachten.
 10. TristanT

  Bluetooth MK7

  Zoals Bzn al aangeeft: deze versies ondersteunen alleen het headset protocol van de bluetooth standaard en niet A2DP (ofwel muziek). Goede muziek zal dus niet gaan. Ik zou even gaan zoeken in oude topics over de Mk7 + bluetooth. Daar is genoeg te vinden over wat wel/niet kan en hoe je dit mogelijk zou kunnen upgraden.
 11. Of water ergens tussen, in een connector bijvoorbeeld?
 12. TristanT

  FORscan

  Bedoel je hoe forscan werkt, want dan heeft allesklusser inderdaad een goed topic, als je wilt weten wat af-fabriek zou moeten kunnen in de centrale configuratie instellingen (IPC Main/BCMii backup) kan ik dat wel uit IDS halen aangezien ik ooit de moeite heb genomen die data te decrypten (sleutels zitten er gewoon bij, is alleen even zoeken hoe het werkt). Wellicht kan je zelf een sheet maken en die bijhouden met wat je vind?
 13. TristanT

  Opties aanzetten

  Goed om te weten, nog nooit durven testen
 14. TristanT

  Opties aanzetten

  Met de lichtinval is niet te zien of er een sensor achter zit, dus gewoon proberen zou ik zeggen. Het is dus die cirkel.
 15. TristanT

  Opties aanzetten

  Volgens mij is je vinger er op houden genoeg. Vergeet ook niet de hendel op interval stand te zetten, anders doet hij niets (interval werkt dan niet meer)
×