Jump to content

Leon Fiesta

Active users
 • Posts

  703
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leon Fiesta

 1. Word je daar nog in gecompenseerd dan? Ik vind (persoonlijk) een schuifdak nog wel een wezenlijke optie die invloed heeft op hoe je auto beleeft. Het is dat die optie niet kon i.c.m. een trekhaak, anders had ik daar ook wel voor gekozen denk ik.
 2. Die zijn er: https://carlinkitcarplay.com/products/carlinkit-wireless-adapter-for-factory-carplay?gclid=CjwKCAjwt7SWBhAnEiwAx8ZLaiqb3SvMrBrltuS7FLSSf0abOunroWI_vZ_vtmgTZrxWwc3w9277TBoCf4kQAvD_BwE Geen idee hoe het werkt verder hoor, heb er zelf ook wel eens naar gekeken maar na een tijdje kwam het besef dat ik Carplay eigenlijk amper gebruik. Nu dus helemaal niet meer 🙃
 3. Welkom hier! Had jij ook niet een topic op het AW-forum onlangs? Het verhaal komt me bekend voor (Focus ST te duur in gebruik, zoektocht naar bijvoorbeeld een Fiesta). Kan dat topic zo even niet terugvinden, maar dat is dan ofwel toeval, ofwel de zoektocht is gelukt 😄
 4. Voor mijn gevoel is de 7 polige stekker nog steeds 'de standaard' bij het getrokken materieel (caravans uitgezonderd). Het feit dat nieuwe auto's massaal met 13 polig worden geleverd doet daar niks aan af. Je zou eens om je heen kunnen kijken wat het meest voor komt (of wat je zelf hebt natuurlijk). Ik heb zelf mijn fietsendrager en aanhangertje omgezet naar 13 polig omdat mijn Fiesta dat ook heeft, scheelt weer gedoe met verloopstekkers. Maar als iemand dan een keer wat wil lenen, dan lopen ze er bij het ophalen massaal tegenaan dat hun auto nog 7 polig is (en een verloop hebben ze dan niet natuurlijk). Kan ook een voordeel zijn trouwens 😆
 5. Mooi ding hoor! 👍
 6. Kijk dat zijn leuke vooruitzichten 😄👍
 7. Ah een jong gebruikte dus, ook prima toch? Zolang 'ie maar aan je wensen voldoet Die groene kleur is wel gaaf, vond 'm zo vanaf het beeldscherm wat extreem maar in werkelijkheid ziet het er echt tof uit. Pakt de aandacht, maar niet te extreem. Lekker fris kleurtje in het Nederlandse wagenpark dat grotendeels bestaat uit 50 tinten grijs.
 8. @Jeroen Ik liep toevallig vanmorgen langs een auto met dit soort protectors, het zag er heel cheap uit. Weet wel zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt door het niet te doen 😀
 9. Damn, da’s wel extreem lang wachten dan zeg 🤪 Dan is die Puma denk ik een goed alternatief. Gewoon een voorraadmodel dus?
 10. Dat heb ik met mijn ST-line ook ervaren inderdaad. Verkopers zijn vaak best makkelijk om alle vinkjes in de advertentie maar aan te klikken maar dat klopt zeker niet altijd. Bij de auto die ik uiteindelijk gekocht heb klopte het wel trouwens, maar zeker in de aanloop er naar toe (en daarmee het digitaal vergelijken van de verschillende auto's) kom je dan soms bedrogen uit.
 11. Ooooh waar hebben we het dan over... 😇 En als de vrouw er moeilijk over doet, vraag haar dan eens wat zij per jaar aan nieuwe schoenen besteedt 😆
 12. Een ongelukje kan altijd gebeuren natuurlijk, hoe voorzichtig je ook bent. Als het nou financieel heel interessant zou zijn, dan had je het kunnen overwegen. En als je nou elke week een velg zou vernachelen, dan was ik persoonlijk gauw overgestapt op andere exemplaren met hogere en/of bredere banden. Of gewoon wieldoppen (met bijbehorende andere sufkutterige auto).
 13. Even anders gedacht he: stel, je rijdt de volgende keer weer een velg in puin. Dan kan je toch alsnog zo'n plastic beschermer er overheen plakken? Zo'n beschermer kan er wellicht aardig uitzien als je 'm bewust zichtbaar maakt, dus in een compleet afwijkende kleur. Dan 'is het ook iets'. Onzichtbaar proberen te maken lukt je simpelweg niet. Vind de afwerking ook niet top, als je de close-ups zo bekijkt. Met name daar waar de twee einden van de strip op elkaar aansluiten. Ik weet niet hoe jouw stuurmanskunsten zijn, maar gewoon uitkijken bij de stoeprandjes blijft volgens mij het beste devies
 14. In alle eerlijkheid, ik weet niet wat erger is. Zo'n plastic hoepel op je velg of een paar krassen. Ik heb zelf banden met velgbescherming, gewoon zo'n extra rubber randje dus. Zal je niet tegen alles beschermen, dus voorzichtigheid blijft altijd geboden. Maar ik heb mijn velgen er eigenlijk altijd nog netjes mee kunnen houden.
 15. Speelt het probleem altijd? Zo nee, kan je het reproduceren? Of is het echt random (zoals bij mij ook speelde)? Als het echt een kabelbreuk is, dan is dit volgens mij nog wel een keer te achterhalen. Kwestie van het stroomcircuit volgen, dan komt het 'lek' vanzelf boven.
 16. Voor wat het waard is: ik heb met mijn vorige auto (seat Ibiza) ook elektronische problemen gehad, inclusief kermis op het dashboard en uitvallende stuurbekrachtiging, die zo af en toe (als uit het niets) ontstonden. Was een hele zoektocht, auto meerdere keren bij de garage gehad en ook het nodige doorgemeten en vervangen (en waar mogelijk ook weer 'terug'vervangen omdat het geen oplossing bleek). Probleem zat bij mij toen in de dynamo, die was als één van de eerste checks doorgemeten en toen ook goed (op het moment van meten dus). Uiteindelijk heb ik (na weer een flinke storing) de auto een tijdje bij de garage achtergelaten, zodat ze zelf het probleem konden constateren. Ze hebben toen een multimeter aangesloten (op de motorkap geklemd zodat deze tijdens het rijden zichtbaar is) en de auto gewoon een tijdje in gebruik gehad, probleem zat toen uiteindelijk toch wel in de dynamo. Die is toen (wederom) vervangen, toen was het gelukkig opgelost. Niet gezegd dat dat bij jou ook speelt, maar staar dus niet te blind op zaken die goed lijken te zijn. Mijn garage was er gelukkig wel schappelijk in, die heeft de helft van de uren weggestreept en de onderdelen tegen inkoopprijs verrekend. Anders kan het hard van je aflopen qua kosten.
 17. Geen idee of het type motor klopt hoor, ben even afgegaan op die 60 pk icm MK7.
 18. Kan ook een ST-line zijn met ST velgen 😇 Maar dan is het nog altijd een MK8 en geen MK7 (terwijl dat type wel is opgegeven in de selector), daar was het me even om te doen.
 19. Ligt er maar net aan wat voor motor je hebt. Als ik het goed heb zou je op zoiets uitkomen: https://www.chiptuningtwente.nl/chip-tuning/autos/ford/fiesta/mk7-2013-2017/125i-duratec/1895/ Geen wereldschokkende verbetering, maar je gaat er zeker op vooruit. (Niet op het plaatje van de auto letten trouwens, die klopt niet zie ik nu)
 20. Dat je het knopje niet hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet in de boordcomputer (of waar ook) is in te stellen. De ST heeft die sportstand dan alvast ingeregeld, bij jouw auto is de normale stand dan waarschijnlijk vervangen/overschreven door wat de sportstand zou zijn. Weet niet of het zo werkt, maar dat lijkt mij de meest logische verklaring
 21. Topsnelheid heb ik ook al eens geprobeerd op de Duitse autobahn, ben ook ergens op de 200 km/u afgehaakt vanwege o.a. het verkeer. Had nog wel iets meer ingezeten, maar einde kwam wel in zicht. Sindsdien ook nooit meer zo hard gereden trouwens. Gaspedaal is bij mij niks mee gedaan, maar ik vind dat'ie altijd wel lekker reageert. Ga ook eigenlijk nooit vol gas, is simpelweg niet nodig.
 22. Merk je wel he? Pas nog de strijd aangegaan met een kameraad in z'n e-Niro (beiden gewoon onbenullig vol gas). Die zou volgens de fabrieksopgave in 7,8 seconde op de 100 km/u moeten zitten, hij ging me met minimaal verschil voorbij. Waarbij ik het waarschijnlijk heb verloren op het feit dat ik handmatig moet schakelen, had ook iets wielspin. Maar dat is dus wel een stukje beter dan de 10,6 seconden (fabrieksopgave). Geen aanrader trouwens om dat vaak te doen, voor je gevoel gaat de benzinemeter net zo hard omlaag als dat de toerenteller omhoog gaat 😆
 23. Update: los van het feit dat de melding er niet meer is, werkt de start-stop ook weer na een wat langere rit (2x 170 km, net geen 2 uurtjes per keer). Accu zal dus ook wel weer goed opgeladen zijn nu.
×
×
 • Create New...