Jump to content
Fiestaclub.nl

Leon Fiesta

Active users
  • Content Count

    340
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Leon Fiesta

  1. Leon Fiesta

    Ik heb fiestaclub.nl gevonden via ...

    Same here. Eerst via Google het forum gevonden (bij vragen over een FiΓ«sta kom je dan volgens mij altijd met meerdere hits op dit forum uit, goed teken dus) en wat topics doorgelezen, op basis daarvan de MK8 gekocht, toen pas aangemeld
  2. Leon Fiesta

    Gestolen

    Volgens mij was er pas nog zo'n geval op het nieuws, die actie is dacht ik ook gefilmd door een camera. Als er overdag een sleepdienst aan het werk is met alles er op en er aan, dan kijkt er geen hond naar om. In dit geval was de eigenaar toevallig thuis, die zag het gebeuren en greep dus in. Maar van omstanders/passanten is er niemand die ingrijpt. En laten we eerlijk zijn, waarom zou je ook. Die man doet gewoon z'n werk toch? πŸ˜‰
  3. Leon Fiesta

    Gestolen

    Tja elke auto is te jatten als het 'moet'. Bij een collega hebben ze ook eens een autodeur open geboord, gewoon onder het open slaapkamerraam van de buurman (die nota bene politie-agent is en naar eigen zeggen altijd alert is op verdachte geluiden). Halve dashboard geplunderd. En in het uiterste geval hengel je die auto toch gewoon op een autoambulance. Hoe opzichtiger, hoe beter. Immers: als iemand met een reflecterend hesje en zwaailichten aan een auto staat op te laden dan zal het vast geen dief zijn, toch...? Het openbreken van dat ding kan dan mooi ergens achter gesloten deuren.
  4. Leon Fiesta

    Gestolen

    Kan ook gewoon domme pech zijn natuurlijk, wie zal het zeggen. Maar het is wel verschrikkelijk zuur 🀬
  5. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Nou het werkt hier niet bepaald vlekkeloos. Heb de instellingen niet gewijzigd maar hij registreert niks meer...
  6. Hoi, ik heb een tijdje terug die FordPass app gedownload. Zou bijzonder handig zijn aldus Ford, dus dan kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Heb het nu een tijdje maar kan nog geen functie ontdekken die echt iets toevoegt. Je hebt de gegevens van je auto bij de hand; lekker belangrijk. Je kan er mee navigeren; dat kan Google ook, en anders heeft mijn auto zelf wel navi. Je kan er een werkplaatsbezoek mee regelen; grandioos, maar ik heb nog zo'n ouderwetse telefoon met een werkende bel app, werkt ook prima. Nu zie ik op internet nog zoiets staan dat je eventueel je auto op afstand kan starten, maar dat werkt alleen als je een automaat hebt . Zie ik dan nog iets over het hoofd of kunnen we concluderen dat je er geen pepernoot aan hebt? Iemand die die app wel gebruikt?
  7. Dan denk ik dat er weinig aan de hand is eigenlijk en dat het vooral een kwestie is van wennen. Geloof niet dat mijn Fiesta 100% terug gaat naar 0 wanneer je iets instuurt, maar dat had mijn Ibiza ook niet. In mijn beleving dat eigenlijk geen enkele auto dat.
  8. Tja er zijn ook mensen die het onderstel te hard vinden bijvoorbeeld, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En dat je soms last hebt van spoorvorming is ook niet helemaal te voorkomen. Je zou als test gewoon eens op een goed vlak stuk asfalt je stuur / voorwielen recht kunnen zetten en dan een stukje rijden zonder je stuur vast te pakken (handen wel in de buurt houden ). Als het goed is blijf je dan gewoon in een rechte lijn rijden (of gaat de auto heel langzaam geleidelijk naar links of rechts, dat voorkom je nooit helemaal). Desnoods een paar keer vaker testen, eventueel ook op een andere plek of dag om invloeden van het wegdek of bijvoorbeeld de wind uit te sluiten.
  9. Ik heb natuurlijk niet de direct vergelijking met de Trend en wellicht is het ook een stukje beleving, maar ik herken me niet in de punten die je noemt. Ik vind het weggedrag van de ST-line bijzonder prettig.
  10. Leon Fiesta

    Mijn ST150 mk6.5

    De 100 pk MK8 is ook niet direct een strepentrekker, maar zal beter zijn dan de 70 pk πŸ˜‰ En dan zit je er ook nog eens met meerdere collega's in, dat schiet niet op. Dat is inderdaad een van de nadelen van zo'n downsize-motor, je mist koppel.
  11. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Nou, heb het nog niet geprobeerd maar zie net in de app dat men inderdaad de ritten van het apparaat (lees: je mobiel) registreert wanneer je in een rijdend voertuig zit, ook wanneer dit geen Ford-voertuig is. Verklaart ook meteen waarom er geen verbruik wordt vermeld.
  12. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Ik vind het ook wat vreemd, maar zoals ik Bob een beetje heb leren kennen op dit forum zal hij dat wel gecheckt hebben. De meeste ritjes die ik maak zijn met telefoon, simpelweg omdat ik dat ding nodig heb. Zal binnenkort eens een testrondje rijden zonder telefoon, als check. Edit: bedenk me net dat ik ook gewoon de gps uit kan schakelen πŸ˜… Ga m’n best doen om er aan te denken de komende dagen πŸ™‚
  13. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Ok, dat is wel vreemd eigenlijk. Pakt'ie niet de GPS van de auto zelf dan? Anders gezegd: werkt die functie dan niet wanneer ik m'n telefoon thuis laat?
  14. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Ik kom zojuist tot de ontdekking dat je met de app ook je ritten kan registreren. Best aardig, hij geeft namelijk ook aan hoe je rijgedrag was. Bijvoorbeeld of je de bochten soepel neemt en wat je remgedrag is op bepaalde punten. Mis eigenlijk alleen het brandstofverbruik per traject.
  15. Leon Fiesta

    Stoeprandschade

    Lijkt me een goede keuze, immers: als de ondergrond niet goed is dan kun je lakken/coaten wat je wil maar het blijft lelijk. Dit vraagt overigens wel om foto's van voor en na πŸ˜‰
  16. Leon Fiesta

    Vraagje

    Die camera's hebben inderdaad een groothoeklens, anders krijg je nooit alles in beeld. De kijkhoek/spectrum van het menselijk oog is zo'n 50 Γ  55 graden, maar dan zie je rondom veel minder. Ga voor de grap eens in je kofferbak zitten (ter hoogte van de camera) en kijk omlaag naar de grond. Je ziet dan bij lange na niet zoveel als je op je beeldscherm ziet. Gevolg is wel dat het perspectief verandert/vertekent. Makelaars gebruiken dat trucje ook als ze foto's van woningen maken, zeker in badkamers is dat vaak goed te zien. Aan de zijkant zijn de vloertegels rechthoekig, in het midden zijn ze vierkant. Let er maar eens op
  17. Leon Fiesta

    Stoeprandschade

    'Velgendokter' is bij mijn weten inderdaad een merk-/bedrijfsnaam, maar er zijn er uiteraard meerdere die dit kunnen. Ik heb mijn velgen destijds via de garage opnieuw laten spuiten en herstellen, dat ging toen om 50 euro per velg geloof ik. Misschien dat zelf schuren wel de oplossing is, ik heb geen idee hoe die herstellers dat doen. En of hars/plamuur gaat werken, geen idee. Ik kan me zo voorstellen dat plamuur of je carrosserie iets minder te lijden heeft dan wanneer het op een snel ronddraaiend deel als een wiel zit
  18. Leon Fiesta

    Stoeprandschade

    De krassen in het metaal blijf je dan uiteraard zien. Als je je velgen naar een 'velgendokter' stuurt zullen ze dat ook herstellen voor de boel opnieuw gespoten wordt.
  19. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Voor de zekerheid maar even gecheckt of mijn auto zo'n modem heeft, die zit er blijkbaar in (conform die link van Bob, op basis van VIN-nummer). Van een abonnement bij Vodafone is echter geen sprake, de website geeft zelfs aan dat ik eventueel een proefabonnement kan afsluiten (maar daar heb ik geen behoefte aan). Life Traffic zit er wel op en werkt ook, ben benieuwd hoe dat dan gaat over 2 jaar. Schakelen ze die dienst dan gewoon uit? Zit ook niet zo te wachten op ongewenste facturen
  20. Leon Fiesta

    FordPass app: bruikbaar of niet?

    Ford app is geheel gratis
  21. Heb er vanavond even op gelet, kon het geluid niet ontdekken. Maar dat kan net als bij Bob zo lijken vanwege de winterbanden, die veroorzaken toch meer geluid. Over een maand of wat maar weer in de gaten houden als de zomerwielen er weer onder liggen.
  22. Volgens mij is deze vraag al eens eerder voorbij gekomen, het ligt inderdaad niet aan jouw auto. Alle MK8's hebben dat. Overigens lijkt het me niet helemaal correct om te stellen dat alle auto's na de ZX dit kunnen, ik denk dat het vooral een merkspecifieke keuze is. Ben het wel met je eens dat het logisch zou zijn als de wissers wel terug gaan naar de ruststand, de wissers uitschakelen is een leuke suggestie maar ik neem aan dat je ook de regensensor hebt. Dan is de grap juist dat je dat soort dingen niet meer hoeft te doen . Blijkbaar denkt Ford daar anders over, het is niet anders ben ik bang.
  23. Ah ok. Wellicht heeft het probleem zichzelf opgelost, of was het gewoon de nieuwigheid
  24. @Franciscus Of wellicht let je er gewoon niet meer op. πŸ˜‰ Ik heb zo het idee dat dat bij mij het geval is, of het geluid er nog is durf ik niet te zeggen maar het is me de laatste tijd niet meer opgevallen eigenlijk. Zal er eens op letten.
  25. Leon Fiesta

    Winterbanden ?

    Het ligt er inderdaad aan wat je jezelf wijs wil maken. Wanneer je elk product (of dienst) terug gaat rekenen dan zal er een flink verschil zitten tussen kostprijs en verkoopprijs. What else is new?
Γ—