Jump to content

Leon Fiesta

Active users
 • Posts

  603
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Leon Fiesta's Achievements

Fiesta Regular

Fiesta Regular (8/22)

 1. Lijkt er wel op, je kan een MK8 het beste herkennen aan de ‘horizontale’ achterlichten.
 2. Welkom! Mooie kleur zeg, zie je niet veel. Heb je nou schade onder je koplamp? Of is dat weerspiegeling?
 3. Ja, terugsturen heb ik ingeschakeld. Het lijkt inderdaad puur de weergave op het dash te zijn, wellicht dat dit bij bepaalde bouwjaren of uitvoeringen anders is.
 4. Heb het nog even gecheckt, bij mij geen kleurtjes. Alleen wit (of grijs wanneer het systeem wel is ingeschakeld, maar geen lijnen ziet).
 5. Welkom hier. Dat lijkt me een hele vooruitgang Al moet ik zeggen dat ik de VW Up! (drielingbroertje van de Citigo) niet tegen vind vallen, dat is 'meer auto' dan je van de buitenkant zou verwachten. We zijn hier overigens dol op foto's
 6. Same here. Ik gebruik het standaard en ken het als volgt: geen bruikbare belijning (dus geen werkend systeem) betekent geen icoontje op je dash. Wel bruikbare belijning, wit icoontje met links en rechts een lijn met een auto ertussen. Ga je tenslotte tegen of over de lijnen, dan wordt het wegdek in het icoontje ook wit. Dat is het moment dat het systeem ingrijpt (of op het punt staat om dat te gaan doen). Dit alles doe ik even uit het hoofd, zal er eens op letten als ik de auto weer gebruik. Maar het is fietsweer, en met de vakantie aanstaande is de kans klein dat dat op korte termijn is. Wellicht dat iemand anders dit kan aanvullen/bevestigen 🙂
 7. Een maat van me heeft zo'n auto gehad (als eerste auto), dat was overigens een automaat. Niet vooruit te branden dat hok. Tip van zijn kant: niet te veel remmen, dan kom je nog redelijk mee in het verkeer en lijkt het (voor jezelf...) net of je heel sportief rijdt 🤣
 8. Volgens mij is dat standaard, je moet dan wel even je mobiel via de usb-kabel aansluiten en eventueel carplay inschakelen op je telefoon.
 9. @TristanTAllereerst: geen sorry zeggen, het is al top dat je hier reageert en je kennis deelt 👍 En extra dank voor de extra uitleg, hier heb ik zeker wat aan. Ik laat deze update even voor wat’ie is, ik heb ook niet de indruk dat ik relevante zaken mis. Mocht het na enige tijd nog steeds niet lukken, dan zal ik het trucje met de accu eens proberen 😀
 10. Je kan net zo goed Chinees tegen me praten, want dit zegt me allemaal weinig Even bij het begin beginnen: APIM-module is hetgeen in de auto zit? Een autoinstall maken is niet iets wat ik zelf even zou kunnen doen, geen idee hoe zoiets werkt. Is dat simpel uit te leggen? Ter info: met het formatteren van de USB-stick (wat sowieso moet naar exFAT) heb ik dus twee keer gedaan, niet alleen om zeker te weten dat het dus exFAT is maar ook om zeker te zijn dat ik de installatiebestanden van de 1e poging helemaal kwijt was. Schoon beginnen dus, met een frisse USB-stick en een verse download van de update vanaf de Ford-website. Maar dat hielp dus niet, exact dezelfde foutmelding
 11. Nou die installatie gaat ook weer lekker. Foutmelding: [Installatie mislukt, foutcode: MEM_ERR01. Download bestanden en probeer installatie opnieuw]. Uiteraard heb ik de USB-stick opnieuw geformatteerd, de bestanden opnieuw gedownload en uitgepakt (geheel conform de instructie) maar het werkt nog steeds niet Iemand suggesties?
 12. Voor de volledigheid: de 6 liter / 100 km die ik noemde is bij gecombineerd gebruik. Dus stukjes in de stad, stukjes buiten de bebouwde kom en af en toe stukje snelweg. Boordcomputer staat nu gemiddeld op 5,8 (die heb ik nooit gereset), volgens de app zat ik in juni gemiddeld op 6,2. Ik ben in deze dus ook even afhankelijk van de techniek, ik reken mijn gemiddelden nooit uit op basis van echte liters en echte kilometers. Dat schijnt nauwkeuriger te zijn, maar die moeite neem ik nooit Op de CC rijden in de stad vind ik waardeloos, buiten de bebouwde kom en op de snelweg rijdt het wel prettig op langere afstanden (en bij beperkte of geen drukte op de weg).
 13. Stadsverkeer is inderdaad funest voor je verbruik, ik kom daardoor over het algemeen nooit gunstiger uit dan 6 liter / 100 km. Maak ik echter een keer een lange snelwegrit, dan rijd ik zo 100 km verder op één tank benzine.
 14. De breedte van de velg is niet per definitie gebonden aan een exacte bandenbreedte, zie onderstaande afbeelding (geleend van een BMW-forum, maar dit is universeel). Standaard velgbreedte van een Fiësta is 7,0 inch als ik me niet vergis. 195 mm breed kan dus prima.
 15. Ik denk dat dat het vooral is inderdaad, extra breedte helpt natuurlijk niet maar juist profiel zou dat vrij makkelijk op moeten lossen. Ik heb ook de af-fabriek (volgens mij, 99% zeker) Michelins er onder, in 205-40 R18. Ik kan niet zeggen dat ik specifiek problemen heb met spoorvorming en/of aquaplaning, maar wellicht is dat ook beleving natuurlijk. Mijn vorige auto had soortgelijke banden, wellicht reageren onze auto's hetzelfde maar is het voor jou nieuw/storend en voor mij standaard/bekend. Ik hoor ook wel eens klachten over de te stugge vering van de ST-line, maar daar herken ik me ook niet in.
×
×
 • Create New...