Jump to content

Leon Fiesta

Active users
 • Posts

  634
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Leon Fiesta's Achievements

Fiesta Regular

Fiesta Regular (8/22)

 1. Welkom hier, leuke en uitgebreide intro Ze te lezen de nodige problematiek en uitdagingen, maar gezien de aanschafprijs van slechts 450,- mag je natuurlijk ook niet te veel verwachten. Een goede fiets is duurder tegenwoordig Genoeg kennis en kunde hier op dit forum, er zijn ongetwijfeld mensen die je op weg kunnen helpen.
 2. Ja zeker toeval. Weet ook niet of ik je ST had gespot in dat geval, er rijden genoeg Fiësta's rond in Hengelo maar zo'n blauwe is dan toch wat 'anoniemer' dan een groene haha. Zelf ga ik altijd via de Oldenzaalstestraat de stad uit (dorp eigenlijk). Afhankelijk van het weer met de Fiesta maar als het kan toch lekker Fietsa. 🙃
 3. Ah ok. Ik werk daar vlak bij, normaal kom ik daar eigenlijk nooit langs maar moest even aan de andere kant van het Twentekanaal zijn (en dus onder het spoor door).
 4. Werkt wel, die kleur. Zag je vrijdag rijden, rond vijf uur op de Wolter ten Catestraat 🐸👍
 5. Leon Fiesta

  Links

  Ik denk niet dat de admins hier daar ook maar iets aan kunnen doen, waarschijnlijk zijn dat links naar een externe website waar foto's gestald kunnen worden. Als zo'n dienst er mee ophoudt of de database opschoont dan heeft dit forum daar natuurlijk geen invloed op helaas.
 6. Gaat me ook niet zozeer om de kosten alleen hoor, maar ik cluster dat soort onderhoud het liefst. Gewoon vanwege het gemak. Wat dat betreft had ik ook liever gehad dat ze vorig jaar al de remvloeistof hadden vervangen, dan had'ie er weer twee jaar tegen gekund en val ik in 2022 weer in het vaste tweejaarlijkse ritme inclusief de APK en eventueel zelfs de winterbandenwissel (afhankelijk van het weer). Eén keer dat ding op de brug, één keer de auto kwijt (in ruil voor een leenauto), etc. Ik kan mijn tijd wel beter en leuker besteden dan voor elk wissewasje naar de garage rijden
 7. Hmm merkwaardig allemaal, ik lees online ook dat het vrij gebruikelijk is om elke 2 jaar de remvloeistof te vervangen (dus even los van wat Ford voorschrijft). Zal eens navragen bij de garage hoe dit zit, wellicht hebben ze destijds de kwaliteit gecontroleerd en was het nog ruim voldoende.
 8. Hmm vreemd dat dat bij Martin dan bijvoorbeeld ook niet gebeurd is.
 9. Dit is bij mij nog niet gedaan, heb de auto inmiddels ruim 2,5 jaar in bezit, hij wordt deze maand 3 jaar oud 🎂. Kan dat reden voor aandacht zijn? Hij remt nog altijd bijzonder goed, daar is niks aan te merken (altijd even oppassen als je in een andere auto stapt, daar moet je doorgaans wat verder doortrappen haha). Overigens: als je die vaste opgave van Ford vermeerdert met de BTW dan kom je akelig dicht bij 62,- uit, dus ik denk dat dat wel klopt
 10. Welkom hier! Tunen van een motor zonder turbo valt over het algemeen tegen (je hebt dus geen EcoBoost motor begrijp ik), vermogenstoename is dan doorgaans (zeer) beperkt en eigenlijk het geld niet waard. De link hierboven gaat wel over een turbomotor, dus is niet van toepassing op jouw auto. Ik zie de 1.1 ook niet staan in het lijstje van de tuner, dus ik vrees dat er niet veel eer te behalen is hier.
 11. In alle eerlijkheid: ik neig er ook naar om 'm over te slaan hoor (al stond ik wel op het punt om een afspraak in te plannen bij de garage, gewoon uit gewoonte), ik ben eigenlijk vooral benieuwd of er ook redenen zijn om dit vooral niet te doen. Met andere woorden: is de onderhoudsinterval van 2 jaar niet te ruim bijvoorbeeld? Is voor mij ook gewoon een gevoelskwestie hoor, laten we dat even vooropstellen De slijtagedelen (banden, remmen) hebben weinig te lijden gehad het afgelopen jaar dus dat geloof ik allemaal wel, er staat nu 19.000 km op de teller dus zover kan het volgens mij ook niet zijn. Eerste APK is pas volgend jaar, dus daarvoor hoeft'ie ook nog niet op de brug nu. Nu ben ik wel voorstander van goed onderhoud, gun de garage de handel ook wel, maar het is wel weer 200 euro (afgaande op dezelfde werkzaamheden als de vorige keer).
 12. Even een oud topic afstoffen. Mijn auto heeft vorig jaar een beurt gehad, motorolie + filter vervangen, verder alles spic en span. Inmiddels zijn we een jaar en (slechts) 4500 km verder, oliekwaliteit staat op 52%. Ik ben gewend van mijn vorige auto's om 'm gewoon elk jaar even naar de garage te sturen, maar dat kan ik dit jaar toch overslaan dan? Dit in de wetenschap dat ik verder geen aanleiding zie dat er onderhoud gepleegd zou moeten worden. (Ik heb hooguit het idee dat de accu niet zo gelukkig wordt van het vele niks doen, hij startte laatst één keer wat moeilijker dan normaal). Het onderhoudskaartje zegt 1 jaar (dus deze maand) of 30.000 km, maar dit is het kaartje van mijn eigen universeel garage, ik kan mij zo voorstellen dat ze dit een foutje of automatisme is geweest. Ik neig er dus naar om dit jaar over te slaan. Wat zouden jullie doen?
 13. Kek dingetje! 🐸😜 Toch maar eens opletten in en om Hengelo, die moet opvallen haha
 14. Als het goed is wel. Juist de zogenaamde 'onafgeveerde massa' heeft effect op rijgedrag/acceleratie maar ook brandstofverbruik. Het kost immers meer energie om die zware wielen in beweging te brengen en houden.
 15. Nee precies. Dat was ik sowieso nog niet van plan, maar dit helpt ook niet inderdaad
×
×
 • Create New...