Jump to content

Franciscus

Active users
 • Posts

  993
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Franciscus

 1. Ford schrijft voor om de eerste 1500 km rustig te rijden. Ikzelf heb ervoor gekozen pas rond 5000 km wat meer toeren te maken (>3000 / 3500 rpm).
 2. Ik laat iedere 15.000 km de motorolie verversen en de vorige keer (bij kmstand 45.000) kostte dit bij de officiële Ford dealer € 187,- Dan heb je een richtprijs. Je kunt altijd andere garages bellen om te vragen hoeveel zij hiervoor rekenen.
 3. Titanium is iets luxer en ST-Line sportiever (incl. sportieve bumpers en sportonderstel)
 4. Ik heb dat ook 1x gedaan in de 2005 Fiesta van mijn moeder...
 5. De auto start al niet meer als je de sleutel in de deurvakken legt en de deuren open zet. Dus de sleutel moet echt binnen in de cabine aanwezig zijn. Zoals ik begrijp uit je verhaal heeft je auto keyless. Een leuke functie bij dat systeem is dat als je de kofferbak opent, de auto afsluit, sleutel in de kofferbak legt en de kofferklep dichtdoet, de auto dit herkent en automatisch de kofferbak weer ontgrendelt. Dus je kunt jezelf onmogelijk buiten sluiten.
 6. Vind het persoonlijk wel handig, want je schakelt de sensoren eenmalig uit. Zo doe ik dat wel vaker als ik de auto achteruit in de garage zet, want doordat ik dicht langs de muur rijd, piepen ze continue terwijl ik wel gewoon naar achteren kan. Wanneer het ook handig is, is als je zit te bellen en de parkeersensoren gaan af, want dan wordt de beller heel zacht gezet.
 7. Helaas voeren alle fabrikanten kostenbesparingen door gedurende de looptijd van een model. Kan zo nog wel een paar zaken noemen die er in het begin van de Mk8 opzaten en inmiddels niet meer: - automatische hoogteregeling bij full LED - verwarmde ruitensproeiers - opbergvakje in kofferbak rechts bij dorpel (is nu uitstroomopening van lucht) - schijfremmen achter op de ST-Line alleen nog vanaf 125 pk - deel van NVH-materiaal (geluidsisolatie), want het voertuiggewicht is afgenomen
 8. Welkom! Autolock zou je mee kunnen beginnen.
 9. Ik begrijp niet precies je vraag. Het systeem houdt je niet in het midden van de rijstrook, maar stuurt pas tegen als je op de lijn rijdt. Ik heb het gisteren zelf even getest en ik heb geen kleurendisplay bij het stuur, d.w.z. dat ik geen groene noch gele lijnen zie. Wel kan ik zeggen dat er drie settings zijn: - waarschuwing - waarschuwing en hulp (actief terugsturen) - hulp (alleen actief terugsturen) Verder kun je de intensiteit instellen in drie standen (laag, normaal, hoog).
 10. Zit helaas niet op jouw auto, zoals @Jeroen al schreef. Denk ook niet dat het 'makkelijk' erop te zetten is, want dan heb je minimaal 2 nieuwe handgrepen op de voorportieren (sensor zit aan de binnenkant van de handgrepen) en 2 nieuwe sleutels nodig.
 11. Jawel hoor. Zit standaard bij het 8 inch touchscreen vanaf de Connected, dus zit ook op de Titanium.
 12. Aquaplaning wordt vooral veroorzaakt door het niet kunnen afvoeren van water, door te weinig profiel op de banden, maar niet zozeer door brede banden. Brede banden hebben vaak meer grip wat je juist helpt in zware regenval. Sportieve (en brede banden) zijn vaak gevoeliger voor spoorvorming (dat is wat je bedoelt met de slijtage veroorzaakt door vrachtwagens). Hiervoor zou je minder sportieve banden kunnen monteren, maar verwacht hier geen wonderen van. Ook die banden hebben last van spoorvorming, maar wel iets minder. Smallere banden zullen nog iets minder gevoelig voor spoorvorming zijn, maar dan heb je ook andere velgen nodig, weet niet of dat is wat je wilt. In de maat 205/45 R17 zijn verschillende niet sportieve banden te koop, waaronder alle 4 seizoensbanden. Wellicht kun je hier iets mee.
 13. Jammer. Ik kom er niet uit. Veelal download ik een 0 kB grootte zip van de Ford website. 1x is de 8 GB kaart-update gelukt om te downloaden, maar gaf de auto meermaals een MEM_ERR01. De 21 GB kaart-update gaf de foutmelding LIC_ERR01. Dus schiet niet op zo.
 14. Bedoel je aan de voorzijde van de achterwielen? Achter de achterwielen zit de bumper en die kan niet roesten Wat mij nog is opgevallen is dat in de voorste wielkuipen hard plastic zit en in de achterste wielkasten zit bekleding. De achterste blijven daardoor veel langer nat dan de voorste.
 15. Ik heb Sync versie 3.4 en kaartversie F9. Er stond een update klaar via de Ford website. De Sync update is gelukt. Maar de kaartupdate (20,7 GB) gaf een licentie error (LIC_ERR01) bij het begin van de installatie in de auto. Daarna de kaartupdate opnieuw gedownload via de Ford website, maar de nieuwe heeft slechts een grootte van 8 GB. Vreemd. Hoe groot was jullie kaartupdate?
 16. Veerpootbruggen zorgen voor een stijvere body/chassis, want bijdraagt aan een goed/dynamisch/sportief rijgedrag. Dit werkt zowel aan de voorzijde als ook aan de achterzijde (bij achterbank). Daarom zijn cabrio's vaak ook niet sportief, want die body's zijn te slap en torderen teveel bij insturen. Stabilisatorstangen (stabi's), ook wel anti-rollbars (ARB's) genoemd, zorgen voor de verbinding tussen links en rechts aan de wielen en verminderen het overhellen.
 17. Mijn advies is om niet te hoog de bandendruk in te stellen, omdat de banden dan boller staan en in het midden van het loopvlak slijten en niet over het gehele loopvlak. De band slijt dan alsnog eerder omdat het contactoppervlak kleiner is, dus het is geen besparing van de banden. Dat had ik namelijk bij mijn vorige Mk6.5. Met de Mk8 rij ik op 2.4 (voor) en 1.9 (achter) bar, dus 0.1 bar hoger dan volgens Ford. Te hoge bandendruk achter verlaagt het rijcomfort (auto wordt stuiterig).
 18. Goed om te lezen dat de 100 km/h overdag en 130 km/h 's avonds eindelijk goed worden weergegeven
 19. Volgens mij zitten die onder de motorkap, onder de afdekkap bij de ruitenwissers (paravan), dus aan de onderkant van de voorruit.
 20. Overhellen kun je verminderen door stijvere veren en/of stijvere stabilisatorstangen. Maar op de voorwielen wil je juist GEEN stijvere stabi-stang, want dit geeft meer onderstuur (of minder overstuur). Aan de achterkant heeft de Fiesta een torsie-as en geen 'losse' stabi-stang, dus zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Dus je zou in mijn ogen alleen stijvere veren kunnen overwegen, maar dit gaat wel ten koste van het comfort.
 21. Als je alleen de dempers wisselt, blijft de rijhoogte gelijk. De veren zorgen voor de rijhoogte. De dempers van de Trend, Titanium en Vignale zijn gelijk. De ST-Line heeft andere en de ST heeft weer andere. Overigens zijn dempers én veren van de ST-Line anders dan van de Trend, Titanium en Vignale. Maar je hoeft niet per se ook de veren te veranderen.
 22. Ik heb even gegoogled, maar is lastig te vinden. Wat de meeste aftermarket bedrijven aanbieden zijn verlagingssets en dat is precies wat je niet wilt. Je zou via Ford de Titanium dempers eronder kunnen laten monteren.
×
×
 • Create New...