Jump to content
Fiestaclub.nl

Franciscus

Active users
 • Content Count

  967
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Franciscus

 1. Ik heb ook een Mk8 en twee dashcams en gebruik ook de 12V-sigarettenaansteker. Toen ik de auto net had, laadde 'ie tot 75 minuten na afzetten van het contact op. Na een tijdje (half jaar of jaar) werd dat steeds minder lang terwijl ik (dat was vóór corona) altijd 45 min enkele reis naar werk reed en de auto-accu dus wel vol zou zijn. Nu is dat nog totdat je de deur opent en de radio uitgaat. Of je dit kunt aanpassen? Ik denk dat het afhankelijk is van de staat van je auto-accu, die tegenwoordig hard belast wordt met stuurwiel-, stoelverwarming en korte ritjes. Zie ook hier:
 2. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Hier de link voor de officiële update. VIN invullen en dan weet je waar je aan toe bent. https://www.ford.nl/onderhoud-en-service/support/sync-en-bluetooth-ondersteuning/update#/
 3. Franciscus

  Motor geluid vind ik erg storend

  De 'oude' 100, 125 en 140 pk versies hadden het niet (t/m bouwjaar 2019).
 4. Franciscus

  TPMS sensoren?

  Of nieuwe banden zonder sensoren. Of de sensoren zijn leeg (werkt op batterijen). Maar het lijkt erop dat er geen TPMS in de banden zit.
 5. Foto is niet zichtbaar. Je kunt foto's toevoegen via bijv. https://imgur.com/ linksboven 'new post' --> afbeelding uploaden --> in afbeelding op drie puntjes rechts bovenin klikken en dan de link voor forums kopiëren
 6. Franciscus

  Fiesta mk7,5 verkocht Focus mk4 gekocht

  Jammer dat je de Fiesta hebt verkocht, maar heel begrijpelijk. Veel plezier met de mooie Focus!
 7. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Jullie zijn fantastisch! Na de master reset werkt de spraaksturing van de navigatie weer.
 8. Ik heb een vraag over de Pre-Collision Assist i.c.m. normale cruise control (dus niet de adaptieve cruise control). Volgens het instructieboekje hebben Fiesta's MK8 met normale cruise control een camera achter de voorruit die kan ingrijpen bij een dreigende botsing. Zie link hieronder naar het instructieboekje: http://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/OwnerManual/Home/Content?bookCode=O52203&languageCode=NL&marketCode=WD&viewTech=IE&chapterTitleSelected=G1869773&subTitleSelected=G1973409&topicHRef=G1973410&div=f&vCode=WF0JXXGAHJKC64123&vFilteringEnabled=True&userMarket=NLD Die camera zit er. Maar wordt die alleen voor de Lane Keeping gebruikt of ook voor de Pre-Collision Assist? Want in het clustermenu (bij stuur tussen de tellers) staat bij "Bestuurdersassistentie" geen "Pre-Collision Assist", zoals in het boekje beschreven. Weet iemand hoe dit zit?
 9. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Wat bedoel je precies met master reset? Is dat de accu loskoppelen voor 10 minuten? Of via het navigatiemenu een master reset doen?
 10. Franciscus

  MK8: Pre-Collision Assist i.c.m. normale cruise control

  Pre-Collision Assist en ACC gaan inderdaad samen, maar eerder bleek dat dit niet leverbaar is op de ST, vanwege de beschikbare ruimte achter de voorbumper (onder kentekenplaat) waar de intercooler van de ST zit. Je kunt ook in het clustermenu zien (bij het stuur, tussen de tellers) of deze opties hebt.
 11. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  De kaartupdate opnieuw uitgevoerd, maar helaas nog geen spraakbesturing voor de navigatie. Zoals te zien op onderstaande foto ontbreekt deze in de lijst. Hebben andere MK8 rijders met Sync 3.4 en F9 kaarten hetzelfde overzicht? (scherm komt tevoorschijn na het drukken op de spraaksturingknop, rechts op het stuur).
 12. Afgelopen weekend weer eens een aanhanger achter de Mk8 gehangen en moet zeggen dat de originele Ford trekhaak erg goed werkt: - Parkeersensoren worden automatisch uitgeschakeld; - Dodehoekdetectie werkt gewoon; - Leuk detail: bij het inschakelen van de achteruitversnelling zie je behalve het beeld van de achteruitrijcamera ook een aanhanger van boven achter de auto (waar normaal groen/oranje/rood van de parkeersensoren getoond wordt). Dat wil niet zeggen dat het met een aftermarket niet (goed) werkt, maar die van Ford werkt (bij mij althans) foutloos.
 13. Franciscus

  Stuuruitslagbegrenzer voor ST-200 velgen?

  ESP zit erop, want is wettelijk verplicht vanaf 1 november 2014 voor alle nieuw geregistreerde auto's. Wat betreft je stuuruitslagbegrenzer: heb je nu 14, 15 of 16 inch? Dan heb je ze vermoedelijk nodig. Je merkt dat als je bij lage snelheid (bijv. langzaam rijden tijdens parkeren) helemaal naar links en naar rechts stuurt. Als je dan een schurend geluid hoort, lopen je wielen tegen de binnenkant van de wielkast aan en dan heb je ze eigenlijk wel nodig.
 14. Franciscus

  Stuuruitslagbegrenzer voor ST-200 velgen?

  Zie ander topic met dezelfde vraag
 15. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Dat ga ik eens proberen. Bedankt voor de tip!
 16. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  De spraaksturing van Sync 3.4 (dus na de update van laatst) heeft minder functies dan vóór de update. De navigatiecommando's werken niet meer, wat ik erg jammer vind, want ik gebruikte het vaak. Eerder drukte je op het spraaksymbool op het stuurwiel en dan zei je 'bestemming thuis' of 'bestemming werk' en dan werd automatisch de route ingesteld. Of je zei het volledige adres ('adres zoeken', en daarna 'plaats, straat, huisnummer'). Dat werkt nu dus niet meer voor de navigatie, maar alleen nog voor de audio en telefonie. Ik heb via Ford Nederland gevraagd of ze hiervan op de hoogte zijn en of dit in de volgende update terugkomt.
 17. Franciscus

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Gaaf hoor, die Ford Performance velgen!
 18. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Sync 3.4 en kaarten F9, dus helemaal up to date
 19. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  De kaartupdate is inmiddels gelukt via de Ford website. De installatie duurde wel vrij lang vond ik: 1,5 uur + 45 min + 45 min (dus opgeknipt in 3 ritten). Kon alleen zo snel niet zien waar de kaartversie in Sync te vinden is.
 20. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Ik kan nog altijd niet de nieuwe kaarten downloaden vanaf de Ford website. Telkens is de ZIP-file 0 kB groot. De update voor Sync is wel gelukt een aantal weken geleden. Heeft iemand nog een tip?
 21. Franciscus

  LED Achterlichten

  De LED-achterlichten bestaan uit vier delen voor de normale lichten en twee delen voor de remlichten (alleen de buitenste). Of er affabriek LED-achterlichten gemonteerd zijn, hangt af van of je aan de voorzijde LED-dagrijlichten of full LED koplampen hebt. Als je halogeen dagrijlicht hebt, heb je ook halogeen achterlichten m.u.v. het 3e remlicht, dat is altijd LED. Vanaf 2020 heeft de ST-Line standaard LED-dagrijlichten, dus ook LED achterlichten.
 22. Franciscus

  Ruitenwisservloeistof Bevroren

  Dat was met een knipoog bedoeld
 23. Franciscus

  Ruitenwisservloeistof Bevroren

  Ik heb een schrale troost voor je. Op mijn Mk8, gebouw op 10 januari 2019, zitten toch geen verwarmde sproeiers, want er zit geen draadje zoals @NeverDespair beschreef.
 24. Franciscus

  St Mk7 Ecoboost Motor In Fiesta

  Respect dat je dit project aan bent gegaan! Overigens heeft Ford in het laatste jaar van de Mk7.5 (2017 dus) ook 5-deurs ST's gebouwd in Europa (eerder ook al in de USA). Hier het bewijs: https://www.autotrack.nl/a/ford-fiesta-benzine-2017-50441607 Maar laat dat de pret niet drukken. Je hebt alsnog een heel unieke en begerenswaardige Fiesta!
 25. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Ik denk dat ik hetzelfde probleem heb. De Sync update is gelukt. Voor de Maps update krijg ik de ZIP-file niet goed gedownload van de Ford-website. Ik download al een paar dagen telkens een bestand met naam Map_22631091778_Update.zip met 0 kB grootte, dus er zitten geen bestanden in.
×