Jump to content

Franciscus

Active users
 • Content Count

  977
 • Joined

 • Last visited

About Franciscus

 • Rank
  Fiesta Regular

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Bob
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedoel je aan de voorzijde van de achterwielen? Achter de achterwielen zit de bumper en die kan niet roesten Wat mij nog is opgevallen is dat in de voorste wielkuipen hard plastic zit en in de achterste wielkasten zit bekleding. De achterste blijven daardoor veel langer nat dan de voorste.
 2. Ik heb Sync versie 3.4 en kaartversie F9. Er stond een update klaar via de Ford website. De Sync update is gelukt. Maar de kaartupdate (20,7 GB) gaf een licentie error (LIC_ERR01) bij het begin van de installatie in de auto. Daarna de kaartupdate opnieuw gedownload via de Ford website, maar de nieuwe heeft slechts een grootte van 8 GB. Vreemd. Hoe groot was jullie kaartupdate?
 3. Veerpootbruggen zorgen voor een stijvere body/chassis, want bijdraagt aan een goed/dynamisch/sportief rijgedrag. Dit werkt zowel aan de voorzijde als ook aan de achterzijde (bij achterbank). Daarom zijn cabrio's vaak ook niet sportief, want die body's zijn te slap en torderen teveel bij insturen. Stabilisatorstangen (stabi's), ook wel anti-rollbars (ARB's) genoemd, zorgen voor de verbinding tussen links en rechts aan de wielen en verminderen het overhellen.
 4. Mijn advies is om niet te hoog de bandendruk in te stellen, omdat de banden dan boller staan en in het midden van het loopvlak slijten en niet over het gehele loopvlak. De band slijt dan alsnog eerder omdat het contactoppervlak kleiner is, dus het is geen besparing van de banden. Dat had ik namelijk bij mijn vorige Mk6.5. Met de Mk8 rij ik op 2.4 (voor) en 1.9 (achter) bar, dus 0.1 bar hoger dan volgens Ford. Te hoge bandendruk achter verlaagt het rijcomfort (auto wordt stuiterig).
 5. Goed om te lezen dat de 100 km/h overdag en 130 km/h 's avonds eindelijk goed worden weergegeven
 6. Volgens mij zitten die onder de motorkap, onder de afdekkap bij de ruitenwissers (paravan), dus aan de onderkant van de voorruit.
 7. Overhellen kun je verminderen door stijvere veren en/of stijvere stabilisatorstangen. Maar op de voorwielen wil je juist GEEN stijvere stabi-stang, want dit geeft meer onderstuur (of minder overstuur). Aan de achterkant heeft de Fiesta een torsie-as en geen 'losse' stabi-stang, dus zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Dus je zou in mijn ogen alleen stijvere veren kunnen overwegen, maar dit gaat wel ten koste van het comfort.
 8. Als je alleen de dempers wisselt, blijft de rijhoogte gelijk. De veren zorgen voor de rijhoogte. De dempers van de Trend, Titanium en Vignale zijn gelijk. De ST-Line heeft andere en de ST heeft weer andere. Overigens zijn dempers én veren van de ST-Line anders dan van de Trend, Titanium en Vignale. Maar je hoeft niet per se ook de veren te veranderen.
 9. Ik heb even gegoogled, maar is lastig te vinden. Wat de meeste aftermarket bedrijven aanbieden zijn verlagingssets en dat is precies wat je niet wilt. Je zou via Ford de Titanium dempers eronder kunnen laten monteren.
 10. Heb je 17 inch wielen? Ik zou in ieder geval de 18 inch afraden. Eventueel zou je nog naar 16 inch kunnen gaan. Wat je op korte termijn kunt doen is de bandenspanning iets lager zetten (0,2 bar lager). Maar denk dat een andere set dempers en eventueel veren een betere (lange termijn) optie is.
 11. Ik heb ook een Mk8 en twee dashcams en gebruik ook de 12V-sigarettenaansteker. Toen ik de auto net had, laadde 'ie tot 75 minuten na afzetten van het contact op. Na een tijdje (half jaar of jaar) werd dat steeds minder lang terwijl ik (dat was vóór corona) altijd 45 min enkele reis naar werk reed en de auto-accu dus wel vol zou zijn. Nu is dat nog totdat je de deur opent en de radio uitgaat. Of je dit kunt aanpassen? Ik denk dat het afhankelijk is van de staat van je auto-accu, die tegenwoordig hard belast wordt met stuurwiel-, stoelverwarming en korte ritjes. Zie ook hier:
 12. Hier de link voor de officiële update. VIN invullen en dan weet je waar je aan toe bent. https://www.ford.nl/onderhoud-en-service/support/sync-en-bluetooth-ondersteuning/update#/
 13. De 'oude' 100, 125 en 140 pk versies hadden het niet (t/m bouwjaar 2019).
 14. Of nieuwe banden zonder sensoren. Of de sensoren zijn leeg (werkt op batterijen). Maar het lijkt erop dat er geen TPMS in de banden zit.
 15. Foto is niet zichtbaar. Je kunt foto's toevoegen via bijv. https://imgur.com/ linksboven 'new post' --> afbeelding uploaden --> in afbeelding op drie puntjes rechts bovenin klikken en dan de link voor forums kopiëren
×
×
 • Create New...