Jump to content
Fiestaclub.nl

Franciscus

Active users
 • Content Count

  701
 • Joined

 • Last visited

About Franciscus

 • Rank
  Fiesta Regular

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Bob
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Franciscus

  Ford Fiesta Active

  Welkom!
 2. Franciscus

  HELP, foutcode P0016 en P0017

  Weet je al waardoor de kromme kleppen zijn ontstaan?
 3. Franciscus

  Update Fiesta MK 7.5

  Welkom Emmory! Veel plezier met je nieuwe ST!
 4. Franciscus

  Fiesta mk7

  Welkom Stijn!
 5. Franciscus

  Fiesta mk 4

  Welkom Julian!
 6. Franciscus

  HELP, foutcode P0016 en P0017

  Dat is flink balen. Ik zag dat je de Red Edition in oktober 2019 gekocht hebt, dus dan heb je vermoedelijk ook geen garantie meer 😭
 7. Franciscus

  Parkeerlicht Aanzetten

  Follow-me-home kun je overigens ook via het menu instellen op 10 en 20 seconden of 2 minuten. De lampen blijven dan nog even branden nadat je de motor hebt uitgezet, mits het donker is / de lichtschakelaar op automatisch staat. Je kunt het ook eenmalig activeren door de knipperlichthendel naar achteren te duwen.
 8. Franciscus

  Even voorstellen

  Welkom!
 9. Franciscus

  Parkeerlicht Aanzetten

  Dit klopt. Je hoeft verder niks met de lichtschakelaar te doen, dus die kan op 'uit' of 'auto' staan. Ik heb het al eens gebruikt op de Mk8. De stadslampen aan één kant branden, dus niet rondom. De Mk6 had geen parkeerlicht, maar had wel follow-me-home verlichting. Van de Mk7 verwacht ik dat - als die parkeerlicht heeft - het op dezelfde manier als de Mk8 werkt. Potentieel kan het je accu leegtrekken als je het heel lang doet, maar meestal doe je het maar een paar uurtjes.
 10. Franciscus

  Koppelkromme

  Ik verwacht dat dit op een later tijdstip nog wel beschikbaar komt. De 95 pk 1.0 EcoBoost is zeer recent vernieuwd en was voorheen leverbaar als 100 pk. Van de 100 en 125 pk heb ik de koppelkromme op internet gevonden, maar zoals geschreven is de 95 pk nog erg nieuw waardoor de informatie nog niet beschikbaar is voor het grote publiek.
 11. Franciscus

  HELP, foutcode P0016 en P0017

  Weet je iets over de onderhoudshistorie? Heeft 'ie altijd z'n beurten op tijd gehad? Er lijkt een probleem met de timing van de motor te zijn. De krukas draait via de distributieriem o.a. de kleppen aan. Omdat de distributieriem in de motorolie draait, schrijft Ford een specifieke motorolie voor. Gebruik van verkeerde motorolie kan de tanden van de distributieriem aanvreten, wat voor de timingproblemen kan zorgen. Wellicht kan het ook zijn dat de nokkenas-positie-sensor kapot is.
 12. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  Nee, de auto gaat in geparkeerde toestand niet zelf op slot.
 13. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  Is om het de dief moeilijk te maken, zodat hij niet de deuren kan ontgrendelen middels die knop nadat hij/zij het raam heeft ingeslagen. Maar klopt, omdat de Nederlandse Fords geen dubbele vergrendeling hebben (dat zou voorkomen dat de dief via de binnenste deurhendel de deur(en) kan openen) heeft het uitschakelen van die 'open-knop' weinig toegevoegde waarde.
 14. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  Dat houdt in dat je van binnenuit op de bestuurdersdeur niet op het 'open-knopje' meer kunt drukken na 20 seconden nadat je de auto hebt afgesloten.
×