Jump to content
Fiestaclub.nl

Franciscus

Active users
 • Content Count

  956
 • Joined

 • Last visited

About Franciscus

 • Rank
  Fiesta Regular

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Bob
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Franciscus

  Stuuruitslagbegrenzer voor ST-200 velgen?

  ESP zit erop, want is wettelijk verplicht vanaf 1 november 2014 voor alle nieuw geregistreerde auto's. Wat betreft je stuuruitslagbegrenzer: heb je nu 14, 15 of 16 inch? Dan heb je ze vermoedelijk nodig. Je merkt dat als je bij lage snelheid (bijv. langzaam rijden tijdens parkeren) helemaal naar links en naar rechts stuurt. Als je dan een schurend geluid hoort, lopen je wielen tegen de binnenkant van de wielkast aan en dan heb je ze eigenlijk wel nodig.
 2. Franciscus

  Stuuruitslagbegrenzer voor ST-200 velgen?

  Zie ander topic met dezelfde vraag
 3. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Dat ga ik eens proberen. Bedankt voor de tip!
 4. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  De spraaksturing van Sync 3.4 (dus na de update van laatst) heeft minder functies dan vóór de update. De navigatiecommando's werken niet meer, wat ik erg jammer vind, want ik gebruikte het vaak. Eerder drukte je op het spraaksymbool op het stuurwiel en dan zei je 'bestemming thuis' of 'bestemming werk' en dan werd automatisch de route ingesteld. Of je zei het volledige adres ('adres zoeken', en daarna 'plaats, straat, huisnummer'). Dat werkt nu dus niet meer voor de navigatie, maar alleen nog voor de audio en telefonie. Ik heb via Ford Nederland gevraagd of ze hiervan op de hoogte zijn en of dit in de volgende update terugkomt.
 5. Franciscus

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Gaaf hoor, die Ford Performance velgen!
 6. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Sync 3.4 en kaarten F9, dus helemaal up to date
 7. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  De kaartupdate is inmiddels gelukt via de Ford website. De installatie duurde wel vrij lang vond ik: 1,5 uur + 45 min + 45 min (dus opgeknipt in 3 ritten). Kon alleen zo snel niet zien waar de kaartversie in Sync te vinden is.
 8. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Ik kan nog altijd niet de nieuwe kaarten downloaden vanaf de Ford website. Telkens is de ZIP-file 0 kB groot. De update voor Sync is wel gelukt een aantal weken geleden. Heeft iemand nog een tip?
 9. Franciscus

  LED Achterlichten

  De LED-achterlichten bestaan uit vier delen voor de normale lichten en twee delen voor de remlichten (alleen de buitenste). Of er affabriek LED-achterlichten gemonteerd zijn, hangt af van of je aan de voorzijde LED-dagrijlichten of full LED koplampen hebt. Als je halogeen dagrijlicht hebt, heb je ook halogeen achterlichten m.u.v. het 3e remlicht, dat is altijd LED. Vanaf 2020 heeft de ST-Line standaard LED-dagrijlichten, dus ook LED achterlichten.
 10. Franciscus

  Ruitenwisservloeistof Bevroren

  Dat was met een knipoog bedoeld
 11. Franciscus

  Ruitenwisservloeistof Bevroren

  Ik heb een schrale troost voor je. Op mijn Mk8, gebouw op 10 januari 2019, zitten toch geen verwarmde sproeiers, want er zit geen draadje zoals @NeverDespair beschreef.
 12. Franciscus

  St Mk7 Ecoboost Motor In Fiesta

  Respect dat je dit project aan bent gegaan! Overigens heeft Ford in het laatste jaar van de Mk7.5 (2017 dus) ook 5-deurs ST's gebouwd in Europa (eerder ook al in de USA). Hier het bewijs: https://www.autotrack.nl/a/ford-fiesta-benzine-2017-50441607 Maar laat dat de pret niet drukken. Je hebt alsnog een heel unieke en begerenswaardige Fiesta!
 13. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Ik denk dat ik hetzelfde probleem heb. De Sync update is gelukt. Voor de Maps update krijg ik de ZIP-file niet goed gedownload van de Ford-website. Ik download al een paar dagen telkens een bestand met naam Map_22631091778_Update.zip met 0 kB grootte, dus er zitten geen bestanden in.
 14. Franciscus

  Ruitenwisservloeistof Bevroren

  Geef me wat tijd (we zijn aan het verbouwen en verhuizen) en ik zal proberen om komend weekend (bij daglicht) te kijken of er een kabeltje naar de sproeiers loopt.
 15. Franciscus

  SYNC3 naar SYNC3.4

  Deel 1 van de update (Sync gedeelte) is gelukt. Zojuist het logbestand geüpload op de Ford-website. En dan binnenkort de Maps update doen.
×