Jump to content

STline2017

Active users
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  STLine2017
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

STline2017's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Ik heb in "as built" gekeken, maar dat is toch wel heel andere koek dan hoe ik bijvoorbeeld autolock makkelijk kon activeren. Hoe achterhaal ik wat de cijfertjes allemaal betekenen en wat de cijfers moeten zijn voor de verandering die ik graag wil doorvoeren? Heb serieus al heel wat afgezocht op internet, maar kan het gewoon niet vinden. Ik snap er echt niets van en durf eerlijk gezegd ook niet zomaar in "as built" wat aan te klooien. Woon je toevallig in (de buurt van) Noord-Limburg en ben je bereid om een keer tekst en uitleg te geven?
 2. Als ik de auto met de laptop wil verbinden krijg ik een melding met 3 punten van aandacht. In één van die punten is opgenomen dat de schakelaar op HS moet staan.
 3. Hoe heb je dit ingesteld? Ik wil dit ook graag doen via FORScan, maar weet niet waar ik dat precies moet aanpassen. Volgens mij zit het niet in hetzelfde gedeelte als waar autolock bijvoorbeeld ingesteld kan worden.
 4. Het is gelukt. Bedankt voor de hulp! Heb zojuist nog even snel de autolock geactiveerd en TPMS uitgeschakeld. Als ik binnenkort meer tijd heb zal ik eens kijken wat er allemaal nog meer kan worden ingesteld. In ieder geval ga ik eerst zoeken naar de manier waarop ik de achterlichten kan laten branden indien enkel de dagrijverlichting vóór is ingeschakeld. Verder zou ik het erg fijn vinden als de achterruitenwisser niet standaard door de regensensor wordt ingeschakeld indien in de versnelling in de achteruit gezet wordt, want dat scheelt weer poetswerk 😉
 5. Afgelopen week heb ik de modified ELM327 ontvangen, FORScan gedownload en een extended license aangevraagd en ingevoerd. Vanmiddag heb ik de auto met de laptop verbonden, makkelijk kunnen switchen tussen MS en HS, alles wordt herkend. Tot zo ver gaat het goed. Nu kom ik op het punt dat ik geen idee heb wat ik moet doen. Autolock zou in de IPC-module verstopt zitten, maar ik snap gewoon niet waar ik instellingen moet wijzigen. Heeft iemand wellicht een link naar een handige how-to?
 6. Ik zou € 14.500 een reële prijs vinden. Er worden vergelijkbare exemplaren voor minder geld aangeboden, overigens ook voor een hogere vraagprijs, maar van "jouw" Fiesta weet je tenminste de volledige historie.
 7. Splitter vóór ziet er in ieder geval goed uit!
 8. Nee, heb het nog niet ontvangen. Volgens mij wordt het vanuit Engeland verstuurd, dus dat duurt altijd langer dan een zending binnen NL. Zodra ik het binnen heb gekregen en e.e.a. heb geprobeerd, zal ik mijn ervaringen hier delen. Bedankt voor de info en jouw advies. Verstandig om inderdaad eerst alleen te proberen om de autolock te activeren.
 9. Een verbruik van 9 liter per 100 km (1 liter per 11,1 km) is als je het mij vraagt aan de hoge kant op het moment dat je bewust bezig bent met het zo zuinig mogelijk proberen te rijden. Ook al rijd je voornamelijk in stadsverkeer. Een verbruik van 7,5 liter per 100 km (1 liter per 13,3 km) zou denk ik gewoon haalbaar moeten zijn. Zelf houd ik het verbruik van de Fiesta bij in de app "Road Trip" en daarin lees ik dat het gemiddeld verbruik over de laatste 10.996 km uitkomt op 6,1 liter per 100 km (1 liter per 16,3 km). Deze kilometers zijn afgelegd in de afgelopen 4 maanden in een 1.0 ecoboost uit 2017 met inmiddels 23.500 km op de teller en bestaan voornamelijk uit ritten op de snelweg. Bij dit verbruik is niet bewust geprobeerd om zuinig te rijden, dus het zou nog een stuk zuiniger moeten kunnen.
 10. Bedankt! Zoals het er nu naar uit ziet ben ik er niet bij. Heen en terug naar de meeting is voor mij 2x anderhalf uur rijden en dat past, samen met de meeting in de middag, helaas niet in mijn planning.
 11. Vanwege het wisselen van een set zomer- naar winterbanden (zonder TPMS) komt nu telkens een melding m.b.t. bandenspanning. Het is eenmaal een akoestische melding incl. melding in het radiodisplay, maar vervolgens blijft er een waarschuwingslampje branden in het instrumentenpaneel. Het is mij geen 200 euro waard om ook de set winterbanden te voorzien van TPMS, maar toch wil ik gedurende de winterperiode graag van de meldingen af, dus wil ik proberen om dat via de software in de auto uit te schakelen. Bij het wisselen naar de zomerset kan ik het dan weer inschakelen. Zoals ik op dit forum heb kunnen lezen, heb je daar zowel hard- als software voor nodig. Voor wat betreft hardware heb ik vandaag alvast dit apparaat besteld. Qua software is het volgens mij een kwestie van FORScan gratis downloaden en installeren op een laptop met Windows. Daarna komt waarschijnlijk het lastigste gedeelte en dat is de manier waarop wijzigingen daadwerkelijk uitgevoerd en doorgevoerd kunnen worden. Wat ik graag zou willen wijzigen: TPMS uitschakelen Aanpassen bandenmaat (wordt daardoor snelheidsverschil a.g.v. afwijkende bandomtrek gecorrigeerd?) Automatisch vergrendelen portieren bij wegrijden Achterlichten inschakelen i.c.m. dagrijverlichting Uitschakelen automatisch inschakelen achterruitenwisser Wellicht hebben jullie tips of handleidingen die mij verder op weg kunnen helpen of zijn er nog andere "leuke" functies die ingeschakeld kunnen worden. Ik hoor het graag.
 12. Ik ben Victor en iets meer dan 4 maanden geleden hebben mijn vriendin en ik een Fiësta 1.0 ecoboost ST-line uit 2017 in de kleur Moondust Silver aangeschaft. Daarvoor reed ik een Corsa OPC. Het vermogen is bijna gehalveerd, maar qua verbruik ruim een verdubbeling van het aantal kilometers per liter. Erg fijn nu er inmiddels 2750 km per maand mee wordt gereden. De MK7.5 bevalt erg goed. Na aankoop heb ik de kentekenplaten vervangen voor exemplaren met opgelegde letters. Ook heb ik de oranje knipperlichten in voor-, achterlamp en zijspiegels vervangen voor bolletjes met een chromen laagje erover, zodat er geen oranje gloed zichtbaar is wanneer het lampje niet brand. Aanpassingen die in principe niet echt opvallen, maar naar mijn mening toch veel bijdragen aan een mooiere look van de auto. Verder houd ik er van om alles origineel te laten. De afgelopen tijd heb ik dit forum een aantal keren als gast bezocht, maar vandaag toch maar eens een profiel aangemaakt om zo ook meer van jullie kennis te kunnen benutten. Verder wens ik jullie uiteraard alvast allemaal een fijne jaarwisseling!
×
×
 • Create New...