Jump to content
Fiestaclub.nl

Marxje

Fiestaclub +
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marxje

 1. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Zoals wellicht gelezen in het voorsteltopic, is de auto gehaald, eerste 125km waren prima. Auto rijdt prima, en ziet er goed uit. Paar kleine roestplekjes, maar een spuitbus op kleur is niet te krijgen. De kleur is sublime met volgens mijn VIN nummer, maar de specialisten hier kunnen de kleur niet vinden. Een foto van mijn kaartje leverde in ieder boek wat anders op. Wellicht maar een aan laten maken. Meteen vandaag de handen uit de mouwen gestoken, en een canbus 5w5 led lampje in de parkeerlichten gestopt. Was even pielen, maar dan heb je ook wat. Ook was de oude grill helemaal verweerd, daar ook een nieuwe opgezet. De volgende dingen staan nog op mijn to do lijstje de komende tijd: - Airco is defect, werkt helemaal niet meer, wil ik graag hersteld hebben. - Ramen achter zullen getint worden met 20% doorlatende folie - Ik had al wat gelezen over gelbadges voor ford, wellicht een leuke om het groen te accuenteren - Enkele interieurdelen zullen gespoten worden in de kleur van de auto, zodra ik een spuitbus heb laten maken - De steunkleur bij deze auto vond ik wit. Er komen dus witte velgen onder, en een witte ford sticker onder langs de deur. Ik weet dat ik met witte velgen blijf poetsen, maar ja, je moet er war over hebben he. Onderstaande velgen vind ik erg fraai, GTI speedlines, maar van een peugeot 205, dus de ET waarde ligt op 24, waar ik 47 nodig heb. Lijkt me niet zo best voor de ophaningk sporing en APK volgend jaar. Daarom even verder zoeken, op marktplaats staat een setje velgen voor de fiesta, maar met 649,- euro vind ik deze aan de prijzige kant. Dan kan ik beter overwegen om de huidige wit te plasti dippen wellicht. Even in subio hier. - De speakers zijn kwalitief niet heel goed, ik mis ook tweeters en wat meer bas. Daarom een fiesta composetje inbouwen en een klein woofertje inbouwen. Niet te gek, gewoon net wat beter geluid. Ik vermoed dat de tweeters wel in de spiegelkapjes geplaatst kunnen worden met wat gedremel. - Er mist een spoiler, ik ben al op zoek naar een spoiler voor mijn fiesta, maar aanbod is gering merk ik al. Op marktplaats niets, onderdelenlijn ook niet. Volgende week een keer de grotere sloperijen afgaan. Voorlopig zal dat hem even worden, ik zal iedere keer een update plaatsen en wat foto's van de werkzaamheden.
 2. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Omstandigheden dwongen me ertoe om de auto in te ruilen. Mijn kinders worden groter en groter, de oudste is inmiddels 1.91m en die groeit nog wel even door. Die kon nauwelijks nog achterin zitten. Omdat de vakantie er ook aankomt, was een grotere auto gewenst. Daarnaast rijd ik voor mijn werk meer en meer, veelal bepakt en bezakt met spullen. De achterbak en bank stonden regelmatig afgeladen vol. Dan is het tijd om eens verder te gaan kijken. Trek eens vier keer in de week een grotere printer vanaf de achterbank door een driedeurs naar buiten. Mijn rug was het er niet mee eens zeg maar. Tevens worden we de trotse eigenaar van een caravan, de oude van mijn schoonouders, en de fiesta mag een whopping 100kg trekken, ging em niet worden he Als laatste heb ik 3 maanden geleden een hobby mountainbiken opgepakt. De fiets ging in de fiesta, wiel eruit, en voorzichtig manouvreren. Alleen als je uit een blubberparcour vandaan komt is dat niet prettig. Dan lag de auto vol met vuilniszakken in een goede poging de bank en bekleding netjes te houden. Verder weinig mis mee hoor, afgezien van wat motorkapschade, de motorkap zal vervangen moeten worden om hem netjes te krijgen. Een goede deal kunnen maken, waarbij zowel ik, als de dealer elkaar in waarde hebben gelaten Heb nog in dubio gestaan voor een focus mk2 rallye editie, maar deze was te duur, er moest simpelweg teveel bij.
 3. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Mijn dank voor de raad en daad de afgelopen tijd. De fiesta is vandaag ingeruild voor een andere auto. Veel plezier nog met de fiesta en de hobby 🤗
 4. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Het is al een tijdje stil geweest, ik ben druk aan het werk, druk met het sociale leven, weekenden volgeplanned met bruiloften, feestjes en verjaardagen van vrienden en familie. Ondertussen toch een setje 17 inch ST velgen gevonden op marktplaats, nieuwe bandjes eromheen en klaar. Ziet er bijzonder gelikt uit al zeg ik het zelf.
 5. Marxje

  VERKOCHT

  Onder mijn mk6.5 staan ze ook goed denk ik. Wat is de ET waarde van de velgen?
 6. Marxje

  VERKOCHT

  motorkap indien schadevrij, en delen van het interieur heb ik wel belang bij.
 7. Marxje

  Mebu Puzzelrit & BBQ

  Nee hoor, ik sla het park in Engeland ook maar over, alleen heen is me te gortig :), volgend jaar weer een kans.
 8. Marxje

  Rooie Race Monster

  ha, dus je hebt 4 jaar gedaan over een instaplijst en wat foto's maken? Of was "van de week" straattaal voor over 5 jaar 😉 Veel plezier met de franse leeuw kerel
 9. Marxje

  Voorstellen

  Wat is dit nu Paul, heb je ene mooie ford en dan niet eens ene plaatje, showen die bak 😉 Welkom aboard
 10. Marxje

  Voorstellen Greenracer - MK5 fiesta

  Welkom alhier Ludvic, Een fiesta uit 2005 is een leuk wagentje, ik vernoed dat je de 1.3 8v motor hebt? Als ik je verhaken zo lees, en het feit dat de wagen afremt of af lijkt te remmen, klinkt het alsof er ofwel een remklauw blijft plakken, of niet helemaal vrijkomt. Dat geeft natuurlijk wrijving waardoor het lijkt alsof de auto afremt. Een lager versleten zou ook kunnen, maar die zou je denk ik eerder horen dan voelen. Daarnaast, als de remmen niet het euvel zijn en ook de handrem blijft hiet plakken, dan moet het de koppeling zijn met mijn boerenverstand. Test hem eens, trap de koppeling in en kijk of je nog steeds het gevoel hebt dat de auto afremt. Mocht het allemaal niet baten, ben ik bang dat een garagebezoekje, wellicht een goedkopere variant hiervan de enige oplossing is. Weet niet waar je vandaan komt, maar ik ken nog wel een betaalbare en goede garage in Noord Holland.
 11. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Had ze gezien @Thiemo, helaas voor mij de verkeerde kleur inmiddels. ik vind zilver of donkergrijs inmiddels net iets mooier
 12. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  De ST was veel duurder dan deze, het zuinige rijden vind ik prettig, maar ik merk dat ik in de praktijk ook maar 1:15 haal hiermee hoor, gecombineerd stad en snelweg. Bovendien vind ik het leuker om hem zelf te personaliseren naar mijn smaak. 😎
 13. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Het is alweer even geleden, ik was druk met het werk, druk met de winter te overleven en nu, nu is de lente begonnen. Een tijd terug had ik al gesproken over een ST spoiler en deze kwam vorige week terug van de spuitert. Vandaag was het opbouw dag. Laat ik eerlijk zijn, ik vind het een fraaie upgrade: Nu op naar een setje grotere wielen, het wordt wel wat, zo langzamerhand.
 14. Terug uit Afrika, afgezien van een temperatuurschok, alles prima. We zijn druk aan het werk achter de schermen. Ik heb inmiddels een ST150 spoiler gevonden, welke deze week naar de spuiter gaat. Deze zit vast met boutjes zie ik. Je raadt het al, mijn non st achterklep heeft geen gaatjes. ben wat huiverig om gaten te boren, het moet in een keer goed. Heeft iemand een mal, of een plaatje waar duidelijk zichtbaar is waar en hoe deze gaten zitten toevallig? betreft een mk6(,5) overigens. dank!
 15. Marxje

  St150 spoiler op niet ST fiesta

  goeie tip Roy, gaan we ook eens bekijken inderdaad, ben een beetje huiverig om gaten extra te gaan boren, zelfs al kan ik ze tectyleren en kitten tegen roest.
 16. Marxje

  Gasveren motorkap mk7 (.5)

  hmm, ze zijn er zeker niet voor de mk6,5 he?
 17. Marxje

  sponsje bij luchtfilter

  pfoe, daar moet ik over nadenken, wellicht toestemming aan mijn lieftallige echtgenote vragen en zo mogelijk bij ford op afbetaling Meteen vrijdag bestellen bij mijn lokale ford garage, dank.
 18. Marxje

  speakers fiesta mk6

  Tweeters passen wel, beetje dremelen, passen ze in het kapje waar ook je spiegelbediening inzit. Daar zit aan de bijrijderskant alleen een stukje schuim in, bij de bestuurderskant de spiegel afstelling, even opmeten, past allemaal wel. Klinkt beter dan de 3 weg lager geplaatst in de auto.
 19. Marxje

  sponsje bij luchtfilter

  moet ik ook nog hebben overigens, wat kostte het?
 20. Marxje

  speakers fiesta mk6

  Toevallig onlangs de mijne vervangen voor een setje gladen, 5x7 ovaal is het beste te doen. Zit er ook zo in ook overigens. Vergeet je tweeters niet, dat maakt ook een wereld van verschil
 21. Marxje

  Fiesta In The Park

  die wordt uitgesteld vermoed ik, de brexit dan he
 22. Marxje

  Fiesta st150

  Welkom, aan beiden. Een ibiza is ook een leuke kar, alleen zoegt deze waarschijnlijk voor wat meer plezier (tot het tanken dan, als je slim bent, laat je dat dan weer aan je vader over, haha.
 23. Marxje

  Voorsteltopic

  lekker onderhoudsvriendelijk, ziet ee nog netjes uit, ga je veel plezier van beleven
 24. Marxje

  BOTS12

  Ben er voorheen een paar keer geweest, wat direct opviel toen, was dat je zelf je eten mee moet nemen, het is op een landgoed, en je kunt er bij een paar standjes wel een sticker, ventieldopje of shampookunt kopen, maar eten was er weinig en er stonden lange rijen voor. Als het weer meezit, zeker aan te raden. Leuk als club erop rijden, je staat ook bij elkaar op een veldje.
 25. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Ha, dank Evil Bert, stoelverwarming komt er ook nog wel, komt goed. Moest eerst de airco even repareren. En ja, waarschijnlijk ben je handiger dan ik Allesklusser 👍, ik kreeg het niet voor elkaar. Uiteindelijk hele front eraf gehaald en toen kon ik er zo bij. Inmiddels gemonteerd, getest en afgevuld, dus de airco werkt weer ook makkelijk met wat vochtiger weer, ik heb enorm hijgende kinderen.... Vandaag weer een stukje verder gegaan. Het weer is mooi, ahum. En ik had afgelopen week een mooi pioneer dubbeldin systeem op de kop getikt voor weinig. Deze dacht ik even in te bouwen, maar ook dat viel tegen, de ruimte achter de radio is net niet diep genoeg voor een forse dubbeldin en een kluwen kabels. De ijzerzaag erbij en wat randjes achter de radio weggezaagd. Daarna paste hij prima. ik zie op de foto dat ik het frontje nog even moet aandrukken. Toen de boel toch open lag heb ik meteen de kachelpaneel lampjes vervangen, daar kon ik nu mooi bij. Deze werken ook weer. De volgende upgrades zijn onderweg, ik heb namelijk een ST spoiler gekocht, deze komt volgende week binnen als het goed is. Dan kan ik deze zelf schuren en in de primer zetten. Het spuiten laat ik doen, want ik heb een kennis die spuiter is. Scheelt weer een beetje. Monteren wordt wat lastiger, maar ook dat moet lukken gok ik. Daarna ontkom ik er niet meer aan, en wordt het een setje ST leren stoelen en bank. Dan heb ik weer wat te freubelen met de stoelverwarming. Jammer dat ze alleen in engeland te vinden zijn. Aan de andere kant, is wel een leuk ritje. Mogeijk even wachten tot mei, dan wil ik er toch heen voor Fiesta in the park. Als laatste, nog steeds langzaam op zoek naar een paar mooie 17 inch velgen. Ik zie regelmatig wat langsschuiven, maar dan vind ik ze te duur voor mij. Of het is het net niet. naast wit, heb ik mijn blikveld verbeeed naar zwart en gunmetal, die kwam ik vorige week op de nieuwjaarsmeeting tegen onder de auto van @Evil Bert - MK7, vond ik ook wel erg fraai.
×