Jump to content
Fiestaclub.nl

martn

Active users
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

About martn

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Martijn
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. martn

  Fieste ST +

  Die persoon heeft hem ook rond het zelfde vermogen zitten als waar jij nu naar toe gaat. Tot de 160/170 ging het gelijk op hoor, maar daarna ging de Mk8 toch wel voor. Die cijfertjes is niet alles. Daarnaast heeft iedere auto weer net een ander vermogen en reageert overal anders op. Dikke kans dat een heleboel Mk8’s fabriek af al rond de 220pk zitten. Dan nog, het zijn geen monsters op de autobahn en of iemand sneller is maakt mij niet zoveel uit. Het gaat bij de Fordjes toch echt om de fun! Mijn gechipte Fiesta is dan bijvoorbeeld ook weer sneller dan een aantal auto’s met 300pk, maar die helemaal niet veel extra wegen. Een nieuwe Focus ST is denk ik ook trager nu. Laat staan een Polo GTI, zelfde vermogen, misschien een tikkeltje zwaarder, maar standaard al 5 seconden trager naar de 200.
 2. martn

  Fieste ST +

  De 7.5 is inderdaad ook erg goed! Op YouTube is wel genoeg materiaal te vinden dat de Mk8 toch echt wel een stuk sneller is dan de 7.5. Mijn Mk8 was stock sneller dan een gechipte 7.5. Op het circuit denk ik wel dat de Mk8 er echt vandoor gaat. Niets ten nadele van de 7.5, maar als je ziet hoe de Fiesta andere merken achter zich laat in reviews, dan blijkt het wel echt een gigantisch monster.
 3. martn

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Wel een LSD is zeker beter, ik heb zelf dan alleen de e-LSD ervaren van de Focus. Maar na een dag was ik dat gevoel weer vergeten, dus zonder is het ook prima te doen! Wel zou ik bij een nieuwe Fiesta zeker het LSD er op zetten.
 4. martn

  Navigatie update

  Ik ben vooral benieuwd wanneer 3.2 eens beschikbaar gaat komen als upgrade vanuit 3.0. De nieuwe interface ziet er toch echt een stuk gelikter uit.
 5. martn

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Incorrect. Mountune unlocked launch control zonder dat je een performance pakket hebt. Na de Mountune chip zit de launch control op 4000 RPM, maar je hebt er niets aan. Banden oproken lukt prima, een standaard lancering gaat minstens net zo snel.
 6. martn

  Navigatie update

  Jeroen, ik heb afgelopen week de 25 GB update gedaan. Dat was gewoon weer F8. Nog steeds ontbreken er straten hier die er al jaren zijn. F9 is bij mij nog niet tevoorschijn gekomen.
 7. Balen zeg! Ik vind de BOV ook heel irritant qua geluid. Vervelend ook dat de vorige eigenaar niet de onderdelen met de auto heeft meegegeven, ik bewaar altijd alles. Helaas kan ik je niet verder helpen, succes!
 8. martn

  Molten Orange Fiesta ST MK7

  Dikke wagen! Enjoy!
 9. Het is gewoon een Fiesta hoor, je kunt hem zelf misschien heel speciaal vinden, maar zo is het voor die monteurs echt niet. Het zijn gewoon allemaal standaard onderdelen. Al die aanpassingen zijn gewoon kleine tweaks, geen grandioze veranderingen en volledig verschillende onderdelen. En we zijn hier allemaal Fiesta freaks, we weten echt wel wat een ST200 is.
 10. martn

  Fieste ST +

  In Nederland is er ook geen +, wij hebben hier de ST3. Dat zou de ST1 of ST2 uit Duitsland zijn.
 11. martn

  Fieste ST +

  Belgieeee. Gefeliciteerd Math!
 12. martn

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Launch control heb ik er wel opzitten door M235. Ik heb de eLSD gemerkt in de Focus, was wel lekker, zeker met echt scheuren, maar ik was het de volgende dag alweer vergeten. Panoramadak mis ik ook niet echt, had het in m’n Golf wel, maar het is heerlijk, maar niet erg om te missen. Ik zou er zelf wel allemaal voor gaan als ik een nieuwe kocht, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik het nu niet heb.
 13. martn

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  Voor nu blijf ik lekker doorrijden. Corona heeft roet in het eten gegooid. Anders was ik ook niet voor al deze aanpassingen gegaan. Dus het blijft gewoon even hierbij, zonder panorama dak!
 14. Ja, niet te bang. Het is gewoon een Ford. Iedere Ford dealer kun je terecht. Het is niet dat je een dikke Shelby GT uit Amerika haalt, met zulke modellen snap ik het. Dit is gewoon een Fiesta.
 15. martn

  Fiesta ST MK8 M235 Mountune

  We hebben weer een kleine update, de intake hose van Mountune. Ik merk niets aan extra geluid of performance, de airflow zou wel met 11% verbeterd moeten zijn. Uiterlijk maakt het wel iets cooler. Los van de rotzooi onder mijn motorkap, moet nog schoon.
×