Jump to content
Fiestaclub.nl

jee

Active users
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jee

 1. Hallo iedereen, ik rijd nu mijn twee tank op een 1.0. ecoboost 100 pk 2014 , 40.000. ik kom op dit moment moeizaam onder 9/100 ltr. Dit gaat wel over voornamelijk korte stadsritten en climate staat op auto met airco aan. begrijp dat hij dan meer verbruikt, maar dit is toch wat teleurstellend? of is dit niet abnormaal
 2. Ik heb iets waar ik mijn vinger niet helemaal kan opleggen. Het lijkt alsof het gas soms blijft hangen als ik mijn koppeling indruk om snelheid te minderen.. Ik voel dan de motor als het ware in mijn koppeling pedaal doorlopen terwijl ik hem indruk.. Als ik dan even gas geef of de koppeling weer laat opkomen en weer indruk is alles weer normaal.. Ik kan het niet reproduceren dus als het voorkomt ben ik net te laat om eens te analyseren wat er nu eigenlijk gebeurd. Iemand een idee? Gr j
 3. Wat bedoel je hier precies mee? De dealer heeft intussen het probleem geconstateerd. Het gas jekkert wat lang door na het maken van veel toeren. De dealer heeft andere software ingeladen om te kijken of dit het probleem oplost.. Geen idee wat voor software het is.. Ik heb niet het idee dat dit het probleem heeft opgelost.
 4. Ik voerde vandaag mijn Vin in op de update pagina bij Ford en er kwam een update terug. de nieuwe bestanden hebben als datum 11-3-2019. De laatste officiële Ford bestanden van de vorige 5.11 update dateerde van 27-7-2018. De bestandsgrootte, icl de bestandsnamen van de nieuwe en oudere bestanden zijn exact hetzelfde als ik mij niet vergis. Weet iemand of het een aanvulling op 5.11. of betreft het hier een aangepaste 5.11. naar aanleiding van de update problemen door de verkeerde installatie files?
 5. Even voor de duidelijkheid, ik draai al op 5.11
 6. jee

  SYNC mk 7.5 defect?

  Versleten? Dit gaat toch gewoon over een stukje software? Een m.i.nogal sneu'e poging van de verkoper en vervelend dat je de garantie hierop moest verdedigen.
 7. jee

  Modeljaar

  Mijn auto is uit november 2014 maar als ik bij ford.nl mijn VIN invoer krijg ik 2015 Ford Fiesta terug. Is mijn auto nu modeljaar 2015? en zijn er dan specifieke verschillen tussen de bouwjaren van de MK 7.5?
 8. jee

  Modeljaar

  Okay, ik heb op zeker de sync 1,1 versie omdat ik net een update heb gedaan naar 5.11. Ik las ook ergens dat er in 2016 een cosmetische update is gedaan o.a. chromen grille dacht ik. weet niet zeker of dit iets nieuws is of dat ze een aantal opties van de titanium(x) standaard hebben neergezet op de goedkopere uitvoeringen.
 9. jee

  Hoog verbruik

  zit momenteel met 3 tanken op 6,8/100 dus het wordt al wat beter, maar de mooie cijfers van sommige AutoWeek gebruikers zal ik denk ik niet gaan halen. Heb nu ook wat snelwegverkeer erbij inzitten
 10. Hallo allemaal, Ik ben nieuw op het forum en heb sinds kort een fiesta ecoboost 1.0. 100 Pk eind 2014. Ik overweeg chiptuning na de garantie periode. Hier is natuurlijk al best veel over geschreven. Door de verschillende meningen vind ik het moeilijk om een lijn te trekken. Mijn dealer raad het niet per definitie af als het maar met mate gebeurd, en tipt Rica als betrouwbare tuner. Ik ben nu benieuwd of er mensen zijn die al wat langer rijden in de mk 7,5 (als ik het goed begrepen heb) en wat nu dan de ervaringen zijn op langere termijn. En dan eigenlijk vooral over de duurzaamheid. Want dat het leuk rijd geloof ik graag. Ook zou ik graag willen weten of er een 125 pk optie is. ik lees voornamelijk over een 100 > 140 pk move. Alvast bedankt voor de reacties!
 11. Ik ben gaan updaten omdat de telefoon van mijn vrouw problemen had/heeft met het verbinden met sync. Zelf had ik nogal eens dat ik meerdere keren de commando knop op het stuur moest indrukken voordat de spraakinvoer geactiveerd werd. Ook leek de audio via mijn 32 gig usb stick af en toe te haperen of vast te lopen. Los van nieuwe functies kan een update soms helpen de boel stabieler te maken. Dat moet ik nu nog gaan ervaren. Ik heb net als Keesevo via mijn Vin code de bestanden bij Ford weggehaald. Dit heb ik gecombineerd met de installatie bestand van het Engels forum omdat de installatie niet gestart werd (bestanden niet gevonden). Zover ik het begrijp met mijn bescheiden ict achtergrond, In het originele install.lst file lijken de bestandsnamen verminkt te zijn doordat alles zonder spaties achter elkaar staat. In het aangepaste bestand is de tekst precies het zelfde alleen zijn de spaties hersteld waardoor de bestandsnaam en locatie weer klopt. De installatie bestanden doen m.i. niets anders dan het aansturen van de installatie. De werkelijk bestanden zitten in de SyncMyRide folder. Zolang men de originele .cabs van ford gebruikt lijkt mij dat er niet zo veel mis kan gaan. Tenzij Ford de update zelf slecht heeft geschreven. Maar goed, het is vervelend dat Ford dit niet gewoon even zelf fixt , of een melding maakt op de website. Hierdoor blijft het allemaal voor eigen risico. Het is ook vaag of er een makkelijk weg terug is. Ik vond een changelog voor 5.9 op een f150 topic op een Engelstalig forum. Ik weet niet zeker of deze log betrekking heeft op onze Sync 1.1, 5.9 versie. Maar als dit wel zo is dan moet je zelf de lijn maar doortrekken naar 5.11
 12. @Stevezes0 Weet, je zeker dat je de goede .Lst files hebt gebruikt? het probleem zit hem waarschijnlijk in de originele install.lst. Er is dus een alternatief in omloop met de juiste verwijzingen naar de bestanden in de de SyncMyRide folder. Ik ben intussen geslaagd met een update van (ik vermoed) 5.8 naar 5.11. Ik heb een logbestand geüpload naar Ford. dit bestand word achtergelaten op de usb stick na een geslaagde installatie. Ford weet op deze manier welke laatst bekende werkende versie in jouw auto zit. Voor jou en voor Ford een bewijs dat je de installatie goed hebt uitgevoerd. Wie weet handig voor in de toekomst.
 13. @Tomskii ik heb idd via Ford gedownload.. Alleen heeft dat niets te maken met de overweging van de dealer. Het is meer angst voor het onbekende denk ik. Ik zag overigens op een Engels forum een changelog van 5.8 maar 5.9 meen ik.. Er was toch wel het 1 en ander aangepast mbt tot o.a sptaak commandos, kleine aanpassingen maar wel leuk om te hebben (gewoon omdat het kan) het lukt me helaas niet om het terug te vinden. Maar idd misschien moet ik mijn zegeningen tellen want ik heb geen problemen tot nu toe.. Alhoewel mijn usb stick met muziek weleens lijkt te hangen.. Maar dat loat weer op met een klik op het stuur naar een volgebde nummer.
 14. @Tomskii Ik begrijp ook niet helemaal waarom, daar probeer ik dus een beetje achter te komen. nieuw hoeft niet altijd beter te zijn, zeker als je niet kan terugdraaien wil je eerst zeker weten of er geen bugs in zitten. Stabiliteit is iets dat je pas ervaart als het in gebruik is. je kunt dan alleen maar hopen dat het ook daadwerkelijk stabieler blijkt
 15. @tomskii, dank je wel voor je hulp.ik zit nog op 5.8 vermoed ik. weet jij of er meer voordelen/nadelen zijn t.o.v. 5.11? Mijn dealer raad een update af. er zouden geen noemenswaardige verschillen zijn en de mogelijkheid tot een restore van de oude software onduidelijk of niet mogelijk?
 16. Ik ben erg tevreden dus de tuning is voor mij niet van levensbelang. Als het werkelijk zonder risico en behoud van garanties had gekund had ik het zeker gedaan. Ik begrijp ook verder heel goed dat het leven niet zonder risico's is. Maar het is wel wijs om te inventariseren voor je een risico aangaat. en dat is precies wat ik hier doe.
 17. Ik zat hier ook al naar te kijken. bij mij geeft ford Nederland aan dat er een update voor mij beschikbaar is. ik snap alleen niet hoe ik de versie info van de software en mijn syc versie moet achterhalen. Ik heb ook het idee dat het feit dat ford aangeeft dat een update beschikbaar is, dit niet altijd iets zegt over de werkelijk staat van de software in de auto. Ford vraag (als ik het goed heb gezien) om een bevestiging of de update gelukt is en lijkt aan de hand van jouw eigen info te bepalen of er een update beschikbaar is ja of nee.. Misschien dat hierom sommige mensen de stick er in doen en er vervolgens niet gebeurd? Kan iemand mij vertellen hoe ik kan achterhalen welke versie van sync en software ik heb? In het systeem info scherm krijg ik geen getallen terug die lijken op de genoemde cijfers hier in dit topic?
 18. Ja duidelijk, moeilijke beslissing hoor dit.. bedankt voor je/jullie informatie
 19. Tenzij iets specifieks in Engeland credit is aan de hogere slijtage cijfers van de versnellingsbak, kan ik me niet voorstellen dat het in Nederland minder vaak mis gaat? Misschien niet zo obvious in de zin dat je plotseling met een losse pook in je knuisten zit, maar wellicht kleine onverklaarbare dingetjes? Tot nu toe nog geen reacties van mensen die er en ton mee hebben rondgereden. Voor mij geldt dat ik er best wat voor wil uitgeven maar niet ten koste van alles. Hier wordt hij ook nog eens als gezinsauto gebruikt. het plaatje moet dus wel een beetje kloppen. Als de mensen die de snellere versies hebben zoals jij geen problemen hebben, lijkt het er toch op dat de 100 pk niet louter en alleen maar softwarematig begrenst is?
 20. @knoopa, Uiteraard heb je helemaal gelijk, je moet het zelf ervaren. Met dit topic probeer ik in eerste instantie te achterhalen of de meerderheid van de mensen nog steeds tevreden zijn na langere tijd en niet tegen grote defecten zijn aangelopen.
 21. Ik heb eigenlijk nog nooit winterbanden gehad, dus dat komt zeker goed. Voorlopig twijfel ik nog steeds en ga even verder met inlezen. Zou eerst wel eens een keer willen proberen/voelen wat die extra 40 pk eigenlijk voor je doen. Ik wil ook niet 600 euro neertellen om een uur later te beslissen toch maar niet. Ik ga eerst maar eens even verder met inlezen. dank je wel
 22. Okay, Rica is mij o.a. aangeraden omdat deze naar zeggen met beleid tune'd. Dat moet dan zitten in goede universele software of degelijk onderzoek voor het hele gebeuren. vandaar mijn vraag.
 23. @FiKa is jouw auto op de rollerbank gegaan om te meten en op maat aangepast of is er standaard software overheen geschreven?
 24. jee

  Hoog verbruik

  De auto is gekocht bij een dealer en volgens de boekjes dealer onderhouden en afgeleverd met een beurt. Ik heb melding gemaakt bij de verkoper. deze geeft aan dat het nu nog wat te vroeg is om te concluderen dat er iets mis is. toen ik hem kocht stond de teller ook lager dan dit dus het kan minder (6.9/100 uit mijn hoofd) Op internet zijn er meer mensen die wat klagen over het verbruik van de ecoboost maar bij de autoweek verbruiksmonitor ook cijfer dat ik me afvraag of ze de auto de laatste hordend kilometer gedragen hebben. na twee korte snelweg ritjes staat de teller nu op 8,2/100
 25. jee

  Hoog verbruik

  wellicht helpt het jaargetij ook niet erg mee, we hebben nu net twee tanks gereden met voornamelijk stadsverkeer. maar idd, moet wel erg mijn best doen om onder de 9 te komen op dit moment. Mijn oude Yaris 1,3 liter uit 2009 reed zuiniger, maar was ook niet vooruit te branden dus misschien even leren omgaan met het gaspedaal.
×