Jump to content

jee

Active users
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Jee
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jee's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Wat bedoel je hier precies mee? De dealer heeft intussen het probleem geconstateerd. Het gas jekkert wat lang door na het maken van veel toeren. De dealer heeft andere software ingeladen om te kijken of dit het probleem oplost.. Geen idee wat voor software het is.. Ik heb niet het idee dat dit het probleem heeft opgelost.
 2. Even voor de duidelijkheid, ik draai al op 5.11
 3. Ik voerde vandaag mijn Vin in op de update pagina bij Ford en er kwam een update terug. de nieuwe bestanden hebben als datum 11-3-2019. De laatste officiële Ford bestanden van de vorige 5.11 update dateerde van 27-7-2018. De bestandsgrootte, icl de bestandsnamen van de nieuwe en oudere bestanden zijn exact hetzelfde als ik mij niet vergis. Weet iemand of het een aanvulling op 5.11. of betreft het hier een aangepaste 5.11. naar aanleiding van de update problemen door de verkeerde installatie files?
 4. Ik heb iets waar ik mijn vinger niet helemaal kan opleggen. Het lijkt alsof het gas soms blijft hangen als ik mijn koppeling indruk om snelheid te minderen.. Ik voel dan de motor als het ware in mijn koppeling pedaal doorlopen terwijl ik hem indruk.. Als ik dan even gas geef of de koppeling weer laat opkomen en weer indruk is alles weer normaal.. Ik kan het niet reproduceren dus als het voorkomt ben ik net te laat om eens te analyseren wat er nu eigenlijk gebeurd. Iemand een idee? Gr j
 5. Versleten? Dit gaat toch gewoon over een stukje software? Een m.i.nogal sneu'e poging van de verkoper en vervelend dat je de garantie hierop moest verdedigen.
 6. jee

  Modeljaar

  Okay, ik heb op zeker de sync 1,1 versie omdat ik net een update heb gedaan naar 5.11. Ik las ook ergens dat er in 2016 een cosmetische update is gedaan o.a. chromen grille dacht ik. weet niet zeker of dit iets nieuws is of dat ze een aantal opties van de titanium(x) standaard hebben neergezet op de goedkopere uitvoeringen.
 7. jee

  Modeljaar

  Mijn auto is uit november 2014 maar als ik bij ford.nl mijn VIN invoer krijg ik 2015 Ford Fiesta terug. Is mijn auto nu modeljaar 2015? en zijn er dan specifieke verschillen tussen de bouwjaren van de MK 7.5?
 8. zit momenteel met 3 tanken op 6,8/100 dus het wordt al wat beter, maar de mooie cijfers van sommige AutoWeek gebruikers zal ik denk ik niet gaan halen. Heb nu ook wat snelwegverkeer erbij inzitten
 9. Ik ben gaan updaten omdat de telefoon van mijn vrouw problemen had/heeft met het verbinden met sync. Zelf had ik nogal eens dat ik meerdere keren de commando knop op het stuur moest indrukken voordat de spraakinvoer geactiveerd werd. Ook leek de audio via mijn 32 gig usb stick af en toe te haperen of vast te lopen. Los van nieuwe functies kan een update soms helpen de boel stabieler te maken. Dat moet ik nu nog gaan ervaren. Ik heb net als Keesevo via mijn Vin code de bestanden bij Ford weggehaald. Dit heb ik gecombineerd met de installatie bestand van het Engels forum omdat de installatie niet gestart werd (bestanden niet gevonden). Zover ik het begrijp met mijn bescheiden ict achtergrond, In het originele install.lst file lijken de bestandsnamen verminkt te zijn doordat alles zonder spaties achter elkaar staat. In het aangepaste bestand is de tekst precies het zelfde alleen zijn de spaties hersteld waardoor de bestandsnaam en locatie weer klopt. De installatie bestanden doen m.i. niets anders dan het aansturen van de installatie. De werkelijk bestanden zitten in de SyncMyRide folder. Zolang men de originele .cabs van ford gebruikt lijkt mij dat er niet zo veel mis kan gaan. Tenzij Ford de update zelf slecht heeft geschreven. Maar goed, het is vervelend dat Ford dit niet gewoon even zelf fixt , of een melding maakt op de website. Hierdoor blijft het allemaal voor eigen risico. Het is ook vaag of er een makkelijk weg terug is. Ik vond een changelog voor 5.9 op een f150 topic op een Engelstalig forum. Ik weet niet zeker of deze log betrekking heeft op onze Sync 1.1, 5.9 versie. Maar als dit wel zo is dan moet je zelf de lijn maar doortrekken naar 5.11
 10. @Stevezes0 Weet, je zeker dat je de goede .Lst files hebt gebruikt? het probleem zit hem waarschijnlijk in de originele install.lst. Er is dus een alternatief in omloop met de juiste verwijzingen naar de bestanden in de de SyncMyRide folder. Ik ben intussen geslaagd met een update van (ik vermoed) 5.8 naar 5.11. Ik heb een logbestand geüpload naar Ford. dit bestand word achtergelaten op de usb stick na een geslaagde installatie. Ford weet op deze manier welke laatst bekende werkende versie in jouw auto zit. Voor jou en voor Ford een bewijs dat je de installatie goed hebt uitgevoerd. Wie weet handig voor in de toekomst.
 11. @Tomskii ik heb idd via Ford gedownload.. Alleen heeft dat niets te maken met de overweging van de dealer. Het is meer angst voor het onbekende denk ik. Ik zag overigens op een Engels forum een changelog van 5.8 maar 5.9 meen ik.. Er was toch wel het 1 en ander aangepast mbt tot o.a sptaak commandos, kleine aanpassingen maar wel leuk om te hebben (gewoon omdat het kan) het lukt me helaas niet om het terug te vinden. Maar idd misschien moet ik mijn zegeningen tellen want ik heb geen problemen tot nu toe.. Alhoewel mijn usb stick met muziek weleens lijkt te hangen.. Maar dat loat weer op met een klik op het stuur naar een volgebde nummer.
 12. @Tomskii Ik begrijp ook niet helemaal waarom, daar probeer ik dus een beetje achter te komen. nieuw hoeft niet altijd beter te zijn, zeker als je niet kan terugdraaien wil je eerst zeker weten of er geen bugs in zitten. Stabiliteit is iets dat je pas ervaart als het in gebruik is. je kunt dan alleen maar hopen dat het ook daadwerkelijk stabieler blijkt
 13. @tomskii, dank je wel voor je hulp.ik zit nog op 5.8 vermoed ik. weet jij of er meer voordelen/nadelen zijn t.o.v. 5.11? Mijn dealer raad een update af. er zouden geen noemenswaardige verschillen zijn en de mogelijkheid tot een restore van de oude software onduidelijk of niet mogelijk?
 14. Ik ben erg tevreden dus de tuning is voor mij niet van levensbelang. Als het werkelijk zonder risico en behoud van garanties had gekund had ik het zeker gedaan. Ik begrijp ook verder heel goed dat het leven niet zonder risico's is. Maar het is wel wijs om te inventariseren voor je een risico aangaat. en dat is precies wat ik hier doe.
 15. Ik zat hier ook al naar te kijken. bij mij geeft ford Nederland aan dat er een update voor mij beschikbaar is. ik snap alleen niet hoe ik de versie info van de software en mijn syc versie moet achterhalen. Ik heb ook het idee dat het feit dat ford aangeeft dat een update beschikbaar is, dit niet altijd iets zegt over de werkelijk staat van de software in de auto. Ford vraag (als ik het goed heb gezien) om een bevestiging of de update gelukt is en lijkt aan de hand van jouw eigen info te bepalen of er een update beschikbaar is ja of nee.. Misschien dat hierom sommige mensen de stick er in doen en er vervolgens niet gebeurd? Kan iemand mij vertellen hoe ik kan achterhalen welke versie van sync en software ik heb? In het systeem info scherm krijg ik geen getallen terug die lijken op de genoemde cijfers hier in dit topic?
×
×
 • Create New...