Jump to content

Happy85

Active users
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

About Happy85

 • Birthday 03-06-1985

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Djoeri
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

433 profile views

Happy85's Achievements

Fiesta Wannabee

Fiesta Wannabee (5/22)

 1. Je kan het uitzetten bij een MK7.5 met Forscan, ik heb het bij mij ook uitgezet. Gewoon in de instellingen gezegd dat er geen start stop inzit. Nu werkt het permanent niet meer. Ik merk er tot nu toe geen nadelen van .
 2. Ik weet ook niet helemaal precies hoe de auto dit berekend, maar ik weet wel dat je GPS vaak nauwkeuriger is dan je km-teller daar zit altijd wel wat afwijking in en onderling kan een gps systeem nog wel eens verschillen. Ik zou me er niet op blind staren, hou gewoon de laagste snelheid aan. Kijk anders eens op een weg waar je wordt gewaarschuwd of je de juiste snelheid of te hard rijdt wat daar wordt aangegeven dan weet je meteen welke snelheid klopt.
 3. Volgensmij als je je bandenmaat aanpast bij Tire Dimension dan verandert die andere waarde ook. Ik doe dit ook steeds bij zomer/winter wissel. 195/45/16-175/70/14.
 4. Iemand ervaring met handmatig regenereren van de DPF met Forscan? En weet iemand of je de belading van het filter kan uitlezen?? Ik kon dit zo snel niet vinden. Ik heb het idee dat deze een keer schoongebrand moet worden, rij laatste tijd niet veel lange stukken meer. Ik vermoed ook dat mijn oliepeil vervuild is met diesel, niveau is iets boven max. Ben van plan om deze binnenkort te verversen en wil eigenlijk daarna meteen roetfilter schoonbranden. Of is het beter om gewoon een goed stukje te gaan rijden?? Als ik er een langer stukje mee rijdt voel je de auto ff hikken net alsof de regeneratie wil starten maar dan is de afstand net ff tekort die ik maak om het af te maken. Heb het 2x meegemaakt dat de auto het zelf doet (reed toen nog elke dag op/neer naar Utrecht) toen bleef de ventilator ook nog een tijd nakoelen toen ik aangekomen was.
 5. Als het goed is moet er ook ergens een waarde staan met je bandenmaat (Tire Dimension), als je deze aanpast veranderd de tire circumference ook als het goed is. Anders ff googlen op banden rolomtrek dan kan jezelf de bandenwaarde berekenen en weet je wat je in moet vullen.
 6. Is het een originele trekhaak incl elektronica? Dan zou je verwachten dat deze je parkeersensoren zou uitschakelen toch? Wat is het voordeel van de nieuwe sync module?
 7. Ik heb als eerste van alle instellingen in IPC een screenshot van gemaakt voordat ik alles veranderd heb en opgeslagen op mijn laptop. Mocht ik wat verkeerd ingesteld hebben kan ik dit altijd terug krijgen. Kleine tip :) Heb ook al het ASbuilt filetje gedownload voor de zekerheid. Ik kwam een advertentie tegen met een radiounit met dab vlg aanbieder, stond vlg nummer op: F1BT18C815LK zou uit een Ford Focus 2016 komen, stond een chassisnr bij maar kon de wagenkaart in Ford Etis niet raadplegen kent chassisnr wel maar opent voertuigkaart niet. Zou dit een mogelijke unit zijn die in een Fiesta past? Heb nu tijdelijk een leenauto, omdat mijn auto weg is voor schade reparatie, Een Ford Ecosport (op kenteken van 2018) deze heeft als je de auto verlaat dat de "stadverlichting" voor en achter nog ff blijft branden. Is dit ook te activeren bij een Fiesta permanent? Ik weet dat je het wel kan aanzetten door grootlicht ff te bedienen dat je follow me home verlichting even blijft branden maar dit moet je dus zelf steeds doen.
 8. Kijk dat is info waar ik wat mee kan, ik heb weer ff wat uit te zoeken. Ga het eens uitvinden hoe het bij mij nou zit.
 9. Ja ik vind dat altijd zo zonde om je dashboard te vernielen daardoor. En een houder op je voorruit vind ik ook geen gezicht.
 10. Ah dat is duidelijk, ik ben hier al eens naar aan het zoeken geweest maar kan er maar weinig over vinden, ik heb dat 5" kleuren scherm want ze hebben bij mij de gps antenne al een keer vv voor garantie ik zag dat die bovenop zat. Ik heb zo'n bumperantenne in de achterbumper zitten die is voor de DAB wat ik begreep. Die E/F1BT-18C815 modules zit daar ook nog een Sony variant in? Ik vind de Sony namelijk erg goed geluid hebben, ik begreep dat de andere iets minder bleek te zijn zou zonde vinden dit niet meer te hebben. Ik heb DAB wel eens geprobeerd aan te zetten maar dat vond de auto niet zo leuk want die kreeg allerlei rare foutmeldingen, Moet je een bepaalde reset/initialisatie doen van een stuurunit? Ik heb dit nl wel eens moeten doen voor het aanzetten van Deflation Detection System in de ABS, want die begreep het ook niet na dit geactiveerd was.
 11. Mooi lijstje dit, wel verwarrend met uitzoeken welke onderdeelnummers nou in de auto zitten, Op een onderdelen site geeft deze hele andere nummers aan. In de auto via het info menu krijg je het vlg nummer: AM5T-14D544-FC. Als ik in mijn diagnose log kijk van Forescan, heeft mijn ACM module het vlg nr: AM5T-18C815-RL dus dit zou dan een module zijn zonder DAB, Maar welke unit gaat dan over het NAV systeem is dit het FCDIM (Display icm de GPSM module)? omdat hier ook je sd kaart inzit? Moet je alleen de ACM vv?
 12. Maar ik kan de Sony variant maar moeilijk vinden, meestal is het of DAB of Navi ik kan aan de nummers ook niet gauw achterhalen welke het nou is.
 13. Heb een originele brodit houder voor Fiesta op dashboard geplaatst en daar zelf een houder voor gemaakt https://photos.app.goo.gl/BK6zjmRRcJtSaxst7 https://photos.app.goo.gl/rqESWsF1s321UB9v9
 14. Heb bij mij DDS aangezet, bandenspanning detectie via abs sensor dmv meten verschil in rolomtrek wielen, voor als je geen originele sensoren hebt. Geeft geen drukken aan maar waarschuwt dus alleen als er een band zachter is dan de ander, geeft helaas niet aan welke. Maar vind het wel handig. Ik pas zelf wel mijn bandenmaat en rolomtrek aan bij winterwiel wissel, denk dat het DDS systeem dit anders niet snapt ivm winter: 175/65R14 en zomer: 195/45R16. Zie link voor instructie. https://www.fordownersclub.com/forums/topic/104899-tpmsdds-questions/?tab=comments#comment-745483 Verder global/open and close aangezet, ramen zijn nu te openen met AB en CV gaat v.a. 15km/u zelf op slot en opent weer bij openen deuren. Start stop zou ik ook graag uit willen hebben moet dit nog steeds eens uitzoeken. Sinds nieuwe accu werkt dit weer. Verder interesse inn activeren DAB, ikzelf heb de antenne er wel inzitten maar de functie niet dus ben nieuwsgierig hoe dit moet en wat je allemaal nodig hebt, ik heb de Sony variant met Navi en BT met spraakbediening. Maar ben er nog niet achter gekomen welke unit je nodig zou moeten hebben voor DAB heb er wel een paar gezien maar hebben vaak geen NAV
 15. Ok top. Van mij hoeft dat start/stop niet te werken maar het was meer voor de overige elektronica die hier gebruik van maakt. Het was al een eerste indicatie dat de oude accu niet helemaal in topconditie was, want zolang ik de auto heb werkte start/stop al niet, dit zal helaas nu wel gaan werken. Accu was nu echt op, niet slecht trouwens na 7 jaar (origineel). Weet iemand of start/stop uit te schakelen is met Forscan zonder al te veel gevolgen voor andere systemen in de auto? En hoe dit te doen?
×
×
 • Create New...