Jump to content

Tommie2110

Active users
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tommie2110

 1. Update. 

  Veel moeten werken, maar ondertussen toch aan het projectje bezig geweest. 

  Kheb de spiegels gemonteerd en de deurpanelen er afgehaald en vervolgens de deurkabelboom vervangen. Lastig karwei voornamelijk het los koppelen van de connectors van de deur naar de auto. Hoop gepriegel en uiteindelijk moest ik de gehele rubber(zwart stukje naast je deurkaart) los halen om zo genoeg ruimte te maken. 

  Eenmaal de nieuwe kabelboom in de deur kwam ik tot de conclusie dat de connector voor het slot achter de binnendeur kaart zat(zwart geval waar ook de raammotor op zit). 

  Aangezien ik geen zin had om mijn ruit eruit te halen. De oude kabelboom hier door geknipt en gesoldeerd op de nieuwe kabelboom. 

   

  Vervolgens ben ik aan de slag gegaan in het intrieur. Ik heb mijn zelf gemaakte kabelboom achter het handschoenenkastje gestopt en de kabels door geleid naar bestuurderskant en passagiers kant. Ik kan je vertellen dat dit een tijd rovende en frustrerende klus is. Voornamelijk omdat ik niks wilde demonteren. Maar het is wel haalbaar. Let op dat je de kabels goed omleid en bovenlangs bij de pedalen gaat.

  vervolgens heb ik de juiste pinnen in de juiste connectoren gestopt (groene en blauwe plug waar de deurkabelboom op aansluit) en dit proces herhaalt aan de passagierskant. 

   

  Toen kwam het lastige stukje. De kabels aansluiten in de bcm. Ik heb van de bcm alleen de blauwe en grijze plus gebruikt. Wat dit zo moeilijk maakt is dat de connectors niet veel speling hebben, de pinnen erg klein zijn en de vergrendeling van de pinnen er niet uit kan. 

  Na ongv 1 uur gepiel zat se kabels erin. 

  Laptop erbij gepakt en met forscan de bcm ge-update. 

  En je raad het al....hij deed het niet. De spiegels wilde maar niet inklappen. Na heel wat woorden verder die ik niet ga herhalen. Het probleem gevonden. Ik had pin van de bcm op de verkeerde locatie gestopt. 

  Deze verwijderd en op de juiste plek gemonteerd(uur verder) 

  massa punt toch maar veranderd naar een bestaand massa punt. 

   

  En klaar, mijn spiegels klappen nu automatisch in en uit en met de schakelaar. 

   

  Conclussie: het is een leuk project waar je van moet houden. Een leuke upgrade. Is het de moeite waard? Mja valt mee. Als je leuk vind om te hobbyen zeker wel. 

  Naar mijn weten ben ik de eerste die dit heeft geflikt in een trend. 

   

  Binnenkort komt er een filmpje en meerdere foto’s! 

 2. Hoi allemaal, 

  Ik ben bezig met een projectje en ik dacht misschien kan ik hiermee andere mensen helpen. 

  Ik ben op dit moment bezig auto-fold spiegels in te bouwen in mijn fiesta trend mk7. Deze fiesta ben ik een beetje aan het ombouwen naar een titianium, er komen nog mistlampen en auto dimmende spiegel en dan heb ik alles wat ik wil. Ik heb er al veel in gedaan zoals CC erin gezet en parkeersensoren en nog meer kleine dingen. Alles AF-fabriek ingebouwd. dus geen aftermarket onderdeel.

  Normaal gesproken zou dit heel simpel moeten zijn, andere spiegels erop zetten en activeren en klaar, als je bijv de luxere kabelboom heeft. Helaas heb ik de kabelboom niet, en aan gezien ik echt 0 informatie kon vinden op internet. En mij is verteld dat het niet kon. Echter wil ik deze functie ontzettend graag. Dus besloten om mij in te verdiepen en het gewoon in te bouwen. en misschien als andere mensen dit ook willen, ze hierbij mee helpen door dit topic. 

  Ik ben begonnen met het aanschaffen van het volgende: 

  •  Kabelboom onder het dashboard uit een titanium
  • Kabelboom in de deurkaarten (li en rechts) stekker van de spiegel moet 8 kabels hebben
  • spiegel schakelaar 
  • 2 spiegels die elektrisch inklapbaar zijn

  Vervolgens ben ik begonnen met het uitpluizen van de kabelboom van onder het dashboard, ik heb dit gedaan omdat ik niet uit kwam mbt de bedradingsschema. Ze hadden het over connector 7 en 2 van de bcm. Echter laat de bcm alleen maar de kleuren zijn en geen cijfers. 

  In feite moet je de kabels van de zekeringen R2 en R3 volgens en ontleden. 

  per zekering gaat er 1 naar de BCM, 1 naar een massa punt, 2 naar de deuren. 

  Daarnaast heeft de BCM ook 2 kabels die verbonden moeten worden met de kabelboom van de deuren. 

  Na heel wat uurtjes later heb ik de kabelboom af gemaakt en ontleed. Alle kabels zijn gedemonteerd van een af fabrieke kabelboom, alle pinnen eruit op de correcte wijze verwijderd uit de connectoren. Alles 3x nagelopen via het kabelboom schema. Met dit als resultaat. 

  kabelboom-1.jpg

   

  Nu hopelijk binnenkort tijd vrij maken om het in te bouwen! Mocht er behoefte aan zijn om het pin out schema(Dus in welke connectoren en welke pinnen je moet monteren) zal ik dit uitgebreid schrijven. In theorie hoef je dan dus geen hele kabelboom kopen, alleen naar een sloop gaan en een stuk of 8 connectoren eraf te knippen, en solderen. Aangezien de pins voor die connectoren met een speciale krimptang moeten worden gekrimpt. 

  Echter raad ik wel degelijk aan om de kabelbomen in de deuren te kopen, bespaard je een hoop kopzorgen. 

  Linkje foto's: 

  https://postimg.cc/gallery/33gtxdyw4/  

   

 3. On 8-3-2019 at 13:13, ArieS said:

  Goedemiddag allemaal,

  Ik heb een Ford Fiesta Trend uit 2010 met standaard radio/cd console. Nu heb ik via via een radio/cd console met bluetooth en navigatie

  op de kop weten te tikken uit een Ford Fiesta 2015/2016. Het past in mijn Fiesta van 2010. Ik heb alleen het systeem en geen kabels erbij.

  Mijn vraag is nu of dit in te bouwen is ? Wat voor kabels heb ik nodig  ? Wat heb ik nodig voor de bluetooth en de navigatie ? en is het

  makkelijk of zelf in te bouwen of is dit niet te doen ? Waar moet ik verder op letten ? Wie o wie heeft de antwoorden 

  Gaat niet passen 1 op 1. Die kabelbomen van een mk7 en mk7,5 zijn totaal anders. 

  Je kan evt je kabelboom aanpassen, maar is veel werkt. 

 4. Hoi hoi, 

   

  snelle vraag: 

   

  passen fiesta mk7,5 stoelen in een fiesta mk7? 1 op 1? Ik denk dat het kwa onderstel wel zo past  alleen zit dus met elektrisch. 

   

  Men voornamelijk passen de connectors? Zodat ik geen melding krijg van de zijairbags ofzo? 

×
×
 • Create New...