Jump to content
Fiestaclub.nl

Nick75

Active users
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick75

 1. Nick75

  Fiesta MK8 Titanium Powershift Magnetic grey

  Passen deze zonder problemen in de MK8? Begreep dat sommige LED lampen adapters nodig hadden of niet zomaar pasten zonder gedoe.
 2. Was wel in Duitsland licht bergafwaarts ja, maar toch. 2018 model met 1.0 ecoboost gechipt (145pk dus). Met correcte bandenmaat Geen idee hoe de wind stond overigens.
 3. Sinds ik mijn Fiesta MK8 heb maak ik graag gebruik van CarPlay. Vooral voor Spotify en vanaf dag één de standaard Ford navigatie eigenlijk niet meer gebruikt maar Apple Kaarten. Sinds een paar maanden is het aanbod van CarPlay navigatie apps flink toegenomen zoals Google Maps, Waze en officieel sinds gisteren Flitsmeister. Ook ben ik TomTom beta tester. Echter bij alle apps blijkt dat zodra de iPhone is gekoppeld met CarPlay de snelheid indicatie door de verschillende apps voor geen meter klopt. Geeft aan dat ik 114 rij terwijl cruise control braaf op 100 staat bijvoorbeeld. Trek ik USB los dan klopt het ineens wel. Al met een paar app developers contact gehad en die herkennen het probleem helaas niet en heb ook een nieuwe iPhone ondertussen en daar is het ook nog steeds zo dus volgens mij is het een Fiesta/Ford specifiek probleem. Of misschien wel alleen mijn auto. Herkennen jullie dit probleem ook? Verder ben ik wel benieuwd naar jullie eigen CarPlay gebruik. Welke navigatie app gebruik je en waarom? Zelf vind ik Waze het fijnst omdat je dan ook je telefoon nog kan gebruiken om waze te bedienen. Maar de TomTom beta is ook veel belovend.
 4. Om cruise control te activeren moet ik nu steeds 2 knoppen op het stuur indrukken. Eerst het knopje om CC überhaupt aan te zetten en vervolgens + of - om snelheid in te stellen. Is er niet een (verborgen?) instellingen ergens om die eerste stap over te slaan? Gaat om Titanium uitvoering met adaptive cruise control overigens.
 5. Ik kreeg daarna ook nog een grote kaarten update van 27GB. Heb ik nog niet gedaan en ga ik denk ik ook niet doen want standaard navigatie heb ik nog nooit gebruikt sinds ik de Fiesta heb (ruim een jaar nu)
 6. Ondertussen de update kunnen doen en inderdaad, probleem opgelost! Eindelijk de juiste snelheid op m’n scherm!
 7. Goed nieuws! Ik ga het gelijk aan mijn dealer doorgeven! Er schijnt inderdaad een Sync 3.0 update te zijn met build nummer 19149 die het probleem oplost lees ik op Waze forum, echter via https://www.ford.nl/onderhoud-en-service/support/sync-en-bluetooth-ondersteuning/update#/status/ krijg ik de melding dat er geen update beschikbaar is. Loopt NL wellicht achter?
 8. Nick75

  BertVri

  Welkom Bert! En bedankt voor je reactie in het CarPlay topic
 9. Ik ga ook maar eens een mail sturen dan! Had het al aan mijn dealer gevraagd en die hebben het aan Ford NL doorgegeven die het weer doorsturen naar Europa.
 10. Gaat natuurlijk over de ST, met de 1.5 ecoboost
 11. Ik heb FM ook ooit een bericht gestuurd hierover maar nooit een inhoudelijke reactie op gehad. Dit zou dus bij Ford aangekaart moeten worden. Iemand een idee waar je de meeste kans van slagen hebt? Via dealer wellicht?
 12. Ik denk dat bij carplay de auto gps het overneemt. Kan ik ook begrijpen aangezien die in theorie een veel betere antenne heeft. Maar bij de Ford Fiesta werkt dat blijkbaar niet zo nauwkeurig als je mag verwachten.
 13. Toen mijn 100pk ecoboostje werd getuned werd hij na afloop op de rollenbank gezet, gewoon netjes 145pk terwijl er el cheapo euro 95 van tango of iets dergelijks in zat. Meetbaar verschil is er dus nauwelijks aangezien iedere 1.0 ecoboost 145pk wordt als ik het zo lees/hoor. 1% verschil kan ik me nog iets bij voorstellen, maar dat is mij de vaak 10% duurdere prijs echt niet waard.
 14. Nick75

  Autobeam lampen kopen

  Ik heb ook interesse, in mijn MK8 leuke Led randjes maar het hoofdlicht is nog normaal saai warm licht. En heb echt geen idee welke in nou precies moet bestellen bij ze. En of die dan zomaar passen zonder adapter of iets dergelijks. Een lampje vervangen gaat mij nog wel lukken hoop ik maar dan moet het wel direct passen zonder gedoe.
 15. Nick75

  EIndelijk K&N inleg filter MK8

  Wat is nou het effect van een dergelijke filter?
 16. Trekhaak is geen optie voor mij dus ik zoek een fietsendrager voor achterop die geen trekhaak nodig heeft. Heeft iemand hier ervaring mee? Suggesties voor merk en type? Kenteken zit nogal hoog. Kan een issue zijn lijkt me.
 17. Nick75

  Ombouwen radio

  Veel A merken halen hun spullen ook gewoon uit china en plakken daar een duur logo op. Kan gewoon uit dezelfde fabriek komen. Natuurlijk moet je altijd voorzichtig zijn maar Ali/Ebay/Wish kan echt de moeite waard zijn.
 18. Nick75

  Voorstellen Fiesta

  Welkom!
 19. Nick75

  Witter dimlicht icm dagrijverlichting

  Welke lampen heb je precies gebruikt? Heb je link naar webshop? Stoor me zelf ook aan het warme licht
 20. Ach, nu kan ik veilig de ervaring van @rednax1994 afwachten ?
 21. I know, ben wat ouderwets misschien daarin. Koop ook nooit kleding online, wil het altijd eerst passen.
 22. Ben benieuwd! Ben zelf bang dat er te veel druk op de spoiler komt te staan en dat dat ook de reden is dat bijv. Thule geen model adviseert voor de fiesta MK8
×