Jump to content
Fiestaclub.nl

EindelijkFiesta

Active users
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

About EindelijkFiesta

 • Rank
  What's a Fiesta ?
 • Birthday 04-08-1961

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Hans
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. EindelijkFiesta

  Auto start niet

  De accu had ik vorig jaar december al vervangen. Dus ik ging er niet vanuit dat het aan de accu lag. Uiteraard garantie.
 2. EindelijkFiesta

  Auto start niet

  Auto heeft eerst 6 weken stil gestaan door ziekenhuisopname, niet mogen rijden. 4 dagen geleden startte ie gewoon. Liep ook gewoon. Nu dus niet. Met het omdraaien van de sleutel gaat de naald van het toerental en de snelheidsmeter helemaal tot max, een beetje gezoem, getik. Dat was ´t. Iemand een idee? Als ik start draait de startmotor wel maar wil niet starten. En opgelost: kapotte accu.
 3. EindelijkFiesta

  Oliepeil slecht af te lezen.

  Goeie tip. Dank je. Dat heb ik nog niet geprobeerd.
 4. EindelijkFiesta

  Oliepeil slecht af te lezen.

  De olie is zo´n 5000 kilometer oud. Geen smurrie. Helemaal niks, ook al rij ik korte afstanden. En natuurlijk gebruik ik een schone doek. Keukenrol. De olie is mooi bruin. Heb het een keer of 5 gemeten maar kan écht niet zien tot hoever de olie komt. Is het kopen van een andere peilstok een optie? Ik ben best zuinig op mijn wagentje en controleer regelmatig alle vloeistoffen. Heb pasgeleden zo ook mijn remolie laten vervangen. Oliewissels altijd mét filter. Voor de winter laat ik de koelvloeistof nog vervangen. Ik weet dat ik een oud Fordje rijd. En dat zulke dingen essentieel zijn om te kunnen blijven rijden.
 5. Hoi, ik heb een Fiësta MK2. Het oliepeil is moeilijk of niet af te lezen op de peilstok. Het is zo´n gedraaide peilstok. Zeg ik dat goed? En ja, er zit nog olie in. Wat ik ook doe, als ik de peilstok eruit trek zit ie overal vol met olie. Moet deze peilstok op een speciale manier gebruikt worden? Grtz, Hans.
 6. EindelijkFiesta

  Motor Management lampje.

  En dat had ik al veel eerder moeten doen. De melding was: de lambda sonde is verouderd of defect. Nou, oud zal ie idd wel zijn... Defect is ie iig niet. Ik weet het niet, maar zullen ze zoiets ¨ingebouwd¨ hebben om onderdelen te laten vervangen?
 7. EindelijkFiesta

  [Fiesta MK7.5] Verstopte afwatering airco

  Iemand een idee waar ik de afvoer vind bij een MK5?
 8. EindelijkFiesta

  Motor Management lampje.

  Een beetje een late reactie van mijn kant. Ben ruim een jaar verder en het autootje loopt nog steeds als een zonnetje. Gewoon in april weer door de APK gekregen zonder problemen. Tja, 4 nieuwe bandjes maar dat vind ik prima. De Lambda Sonde is niet vervangen. MM lampje is ook niet meer aan geweest.
 9. EindelijkFiesta

  Motor Management lampje.

  De code die ie aangaf was P0133
 10. EindelijkFiesta

  Motor Management lampje.

  Ik heb voor mezelf besloten het risico (de gok) te wagen. De auto loopt gewoon, start gewoon. Als dat ding kapot is, en ik blijf ermee rijden, kan er dan nog meer stuk gaan?
 11. EindelijkFiesta

  Motor Management lampje.

  Het is de Lambda sonde. Er zitten er twee op. 1 die meet en 1 die regelt. De sonde die meet, onderin in de uitlaat, is kapot. Het lampje is nu uit. De monteur vertelde dat ik ermee door kan rijden zolang het lampje uit blijft. Moet over 2 maanden op keuring en wil het eigenlijk gokken omdat die onkosten mij nu eigenlijk heel slecht uitkomen... Gaat het lampje weer aan, dan zal ik ´m eerder moeten vervangen.
 12. Hallo iedereen die dit leest. Op de terugweg van een ritje van pakweg 10 km. ging het Motor Management lampje aan en ging ook niet meer uit. Ben op een veilige plaats gestopt en het oliepeil en het koelvloeistofpeil zekerheidshalve even gecheckt. Beiden waren okay. Thuis aangekomen de WW gebeld. Die zeiden dat de storing waarschijnlijk is gereset en dat ik binnen 1000 km. even moet laten uitlezen in een garage. Verder loopt ie gewoon net zoals altijd. Kan het echt geen kwaad om daarmee te rijden? Lijkt mij niet verstandig in ieder geval. Ik moet morgenvroeg naar mijn werk. Ik heb uit voorzorg maar een collega gebeld voor een lift. Graag jullie advies. Hans.
 13. EindelijkFiesta

  Weer Fiësta...

  Hallo allemaal, Ik heb jaren Fiësta´s gereden. Drie jaar een ander merk gereden (Opel Corsa B). Twee weken geleden lag de koppakking eruit. Nu dus weer een Fiësta! Een oudje (2001), maar daar maak ik me geen zorgen over. Heb altijd oude autootjes, en rij zo al vele jaren rond. Met veel plezier, vooral met de Fordjes, hahahahaaaaa. Ik rij niet zoveel. Gebruik ´m hoofdzakelijk voor woon/werkverkeer. En om mijn dochters en kleinkindertjes te bezoeken! Bij toeval kwam ik op dit forum terecht, dus waarom niet meteen aanmelden? Altijd leuk!!! Oh ja, over mezelf... Ik heet Hans, woon in de gemeente Maasgouw (Nederlands Limburg), ik ben 56 jaar, gescheiden maar gelukkig. En daar gaat het om. Ik ben A-technisch, vooral op auto gebied. Ik hoop indien ik vragen heb over mijn Fordje, ik ze hier kan stellen. Grtz, Hans.
×