Jump to content

MarcB

Active users
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden

Previous Fields

 • Voornaam
  Marc
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

434 profile views

MarcB's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Geen goed nieuws maar toch bedankt! wel vervelend dat anwb en garages allemaal andere informatie geven. Ik hoop inderdaad nog even dat er iemand is die mij kan helpen en ik bel wat in het rond ook. Nogmaals dank.
 2. Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik moet wel toegeven dat die afkortingen mij niet veel zeggen. Ik kan ‘m besturen en de vloeistoffen controleren 😉 Mocht iemand het aandurven om ‘m te maken dan zal ik die info in ieder geval doorgeven. De man van de anwb zei dat ik aan de €500,- moest denken. Zoals ik eerder al schreef ben ik er erg blij mee maar hij komt wel al uit 2005 dus ik ga er geen €1500,- meer in pompen.
 3. Ja klopt. Het is een automaat/ tiptronic. handmatig schakelen is ook mogelijk. Dit is een geïmporteerd model uit België en in Nederland schijnen ze niet vaak rond te rijden volgens mijn garage.
 4. Haha dat is het hele euvel… zowel mijn garage als de vakgarage willen/ kunnen daar niet aan meewerken. als ik zelf dingen laat uitbouwen en opsturen dan ben ik straks veel geld kwijt voor een ecu en geeft dat geen garantie dat m’n auto het weer zal doen. Dan ben ik én veel geld kwijt én mijn auto kwijt. Vandaar dat ik alles via een garage wil laten lopen. alsnog dank voor je input.
 5. Nogmaals dank. maar Apeldoorn is helaas ook erg ver vanuit Leiden. Zelf weet ik niet veel van auto’s dus uitbouwen gaat ‘m helaas niet worden.
 6. Hey Niels, Bedankt voor je reactie. Helaas willen zowel mijn eigen garage als een vakgarage in de buurt niet werken met ac tronics. Ze hebben er slechte ervaringen mee. ik woon zelf in Leiden en ac tronics zit in Almelo. Helaas is dat wat te ver voor een niet rijdende auto. ik ben dus op zoek naar een garage die het wel aandurft om mij te helpen hiermee. de Ford dealer zal wel een te hoge prijs vragen hiervoor, ben ik bang.
 7. Beste Fiesta's 2 weken geleden kon ik mijn auto niet meer starten. Ik rijd een Ford Fiesta uit 2005. Automaat/ tiptronic. Ik kan de rem niet meer intrappen en daardoor de auto niet meer starten. Ik heb de ANWB laten komen en ernaar laten kijken. Hij meldde mij dat de ECU de 0-stand niet meer kon vinden. Nadat hij in de motorkap ergens een paar keer op sloeg startte hij weer en kon ik zelf naar mijn garage rijden. Daar aangekomen deed hij het weer niet. Mijn garage kan de auto niet repareren omdat ik een apart importmodel (met tiptronic) heb. Zowel mijn garage als de ANWB wisten mij dus te melden dat het aan de ECU ligt. Nu zit ik met een auto die niet start en zonder garage die mijn auto kan/ wil maken. Heeft iemand tips hiervoor? Ik zou het erg zonde vinden als mijn Fiesta hierdoor afgeschreven zal moeten worden. Ondanks dat hij 2005 komt is het verder nog een topauto! Alvast bedankt
 8. Ja, no problem! Blij dat het ook zo kon. Na veel gefriemel. al blijf ik het wel een beetje raar vinden dat de sleutel dus wel kan draaien als het palletje niet beweegt. 🤔 (nu niet meer, maar toen hij vast zat dus wel)
 9. Dankjewel. ik zie dat dit een webshop is. Dan zou ik m’n sleutel op moeten sturen en hem dan een paar dagen kwijt ben. Verder is Nijkerk een beetje ver. Toch bedankt!
 10. Hey, Zo erg is het gelukkig niet. De auto start gewoon nog, je moet dus alleen de sleutel iets verder doordraaien. De sleutelbaard is niet vervormd maar is een stukje gedraaid in het plastic deel. Dit komt inderdaad, denk ik, doordat ik bij het opendraaien van het klepslotje van de tank iets te veel kracht heb gezet. Ik kwam er ook achter toen ik de auto startte en merkte dat ik de sleutel wat verder door moest draaien dan normaal. (ik kan hier alleen maar foto's van internet bijvoegen en niet zelfgemaakte foto's helaas)
 11. Hey y'all, De sleutel van mijn Ford Feest MK6 heeft z'n beste tijd wel gehad. De batterij loopt heel snel leeg en de sleutelbaard is ook wat scheef gedraaid. Weet iemand waar ik, in de omgeving van Leiden (Tussen Den Haag en Hoofddorp), een nieuwe sleutel kan laten maken voor een leuk prijsje? P.s. ik heb maar 1 sleutel.
 12. Super bedankt voor je reactie! ik ga zo proberen om het slotje eruit te krijgen. misschien daarna even naar de sloop.. misschien moet ik dan toch maar een aparte “tanksleutel” erbij nemen dan. Ik ga even aan de slag en bedenken wat de beste optie is. nogmaals bedankt!! UPDATE: ik heb het slotje eruit gekregen.. ik heb met kruipolie en veel gepoets het slotje aan de praat gekregen. (Zat veel roest en prut op) als hij morgen nog steeds werkt dan durf ik hem misschien wel weer in mn auto te plaatsen.
 13. Hey, de link doet het helaas niet. ik zou toch denken dat het slotje wel demonteerbaar moet zijn. Maar hoe? verder zat ik ook te denken aan een tankdop met sleutel inderdaad. het enige probleem is dat mijn klepje niet meer dicht kan. Omdat het palletje de verkeerde kant op staat. Mocht er nu iemand zijn die hem hard dicht duwt krijg ik hem nooit meer open. Het klepje van mijn auto heeft geen veerkracht helaas. Hij sluit niet automatisch.
 14. Ben er ook bang voor. Nu heb ik op youtube allemaal dramavideo’s gezien waarbij je het wiel eerst moet demonteren. Ik kan me niet voorstellen dat de halve auto uit elkaar moet voor zo’n klein onbenullig klepje. iemand de gouden tip?
×
×
 • Create New...