Jump to content
Fiestaclub.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Ik denk niet dat een turbopijp of luchtfilter een wereld van verschil maken (of vergis ik me?). Ik denk wel dat een monteur bij een proefrit het verschil merkt tussen 95 pk of iets van 140 pk. Maar waar het om gaat hier is denk ik dat je wilt voorkomen dat je ECU overschreven wordt met updates. Begreep trouwens dat updates lang niet altijd in dezelfde mappings zitten als waar de wijzigingen zijn opgeslagen van je motorsoftware. Dat betkent dus dat upgrades 9 van de 10 keer wel kunnen plaatsvinden zonder dat je de tuning kwijt bent. Het is dus zaak even te vragen waar de upgrades uit bestaan. Als de upgrade een aanpassing in een menu of iets dergelijks is dan kan het dus prima. Vooraf even overleggen waaruit de upgrades bestaan is dus verstandig maar vaak zijn upgrades niet echt van belang en ook weet men ( de monteur) vaak niet waaruit deze bestaan en dus kun je het maar beter overslaan om gedoe te voorkomen. Corrigeer me maar als ik het noet goed heb begrepen.
 3. Yesterday
 4. Octonger

  Spotify via Sync3

  Heb ik ook geprobeerd, ook geen reactie.
 5. Jeroen

  deurslot openen met sleutel lukt niet

  Als je aan de binnenkant de deur op slot doet, werkt de centrale vergrendeling dan wel?indien ja: dan zijn waarschijnlijk je sloten versleten. weet iemand trouwens of de achterklep ook de centrale vergrendeling aanstuurt? (Ik had op mijn mk4 zelf de cv ingebouwd, maar alleen in de deuren, dus weet niet of dat een manier is om het systeem te testen)
 6. Voor een bmw zou ik eens bellen met mosselman (verhoeven harskamp)
 7. Mijn Fiesta heeft vorige week een beurt gehad bij Stern. Ik kreeg zo'n video van de monteur. Geen woord over de andere turbopijp of K&N filter. Misschien heeft ie geeneens in de gaten dat ie sneller is dan een standaard 1.0 πŸ˜‚πŸ˜‚ Anyway, bij mij op de werkvloer zijn er ook op zeker mensen die het niet zouden kunnen zeggen of ie wel of niet getuned is. Vandaar dat bij een klacht van de klant of recalls van de fabrikant ik altijd overleg met de klant. Dan kan hij/zij of er wel of geen software update plaats mag vinden.
 8. pwaltman

  MK7 Titanium erbij

  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
 9. Korte antwoord: Beveiliging van embedded hardware (wat een ECU is) is complex spul, ik zou gewoon een tuner bellen die het je dan wel kan vertellen of het voor jouw model een probleem is of je kan doorverwijzen naar iemand die het wel weet. Lange antwoord: Vrijwel alle ECUs op moderne auto's hebben een digitale handtekening op de software (BMW heeft dit gegarandeerd, net als alle moderne VAG modellen), Ford ook op alle nieuwere modellen, geen idee of het ook op de wat oudere Fiesta's zit maar gezien de kwaliteit van Ford algemene beveiliging zal dit wel mee vallen. Wachtwoorden worden nooit gebruikt, die zijn zo makkelijk te omzeilen dat je net zo goed niets kan gebruiken. BMW en VAG modellen zijn voor zover ik weet het meest goed beveiligd en vergen een tuner met de juiste spullen (en Tesla, maar dat is een andere categorie). Als de tuner het kan doen heeft die of de juiste digitale sleutels om een nieuwe versie er op te zetten met een correcte handtekening (dus denkt de ECU dat het fabriekssoftware is) of de tools om dit te omzeilen. De oude versie die er op staat, kan je bijna altijd zonder problemen terug laden aangezien de handtekening niet veranderd, wellicht heb je wel speciale tooling (uitleessoftware/hardware) nodig om dit te doen maar dat zal je aan een tuner moeten vragen hoe dat per merk/auto zit aangezien dit nogal wat kan verschillen. Soms leveren ze een kastje mee om dit zelf te kunnen doen met de OBD2 poort.
 10. neem eens kontakt op met Mebu, Nootdorp. Want dat antwoord moet ik helaas,verschudigd blijven. Zij kunnen je alles vertellen,want velen van onze fiesta's 😎,zijn daar getuned,en zij doen meerdere merken,en weten wat ze doen. https://autosportmebu.nl
 11. ok bedankt ik heb eigenlijk een bmw 525d F10 maar er zijn extreem weinig forums met tuning sectie dus ik dacht dat ik hier mijn vraag kon stellen dus ook is de ECU paswoord beveiligd kan deze nog steeds overschreven worden? edit: ik heb net gegoogled wat een MK1 is ... lol
 12. STJunkY

  deurslot openen met sleutel lukt niet

  Ik weet niet of dit anders is met een 2001 of een 2015, maar bij die van mij (een '15 dus) moet je wel ongeveer 2x zoveel kracht zetten om hem open te krijgen als om hem dicht te doen, met de nooddeursleutel. (maar goed, ik heb dus ook geen bijrijder/achterdeur opening/sluiting, dus zal wel veranderd zijn sinds die tijd).
 13. De ecu is bereikbaar via de OBD stekker,en over wat voor fiesta gaat eigenlijk ??? Er staat mk 1 blauw,bij je beschijving,maar is dit werkelijk een mk1 ??? Mijne is gewoon overschreven,door andere software,ook zonder dat er een wachtwoord aan te pas kwam. Ging van 125 pk naar 135 pk zonder problemen. Maar er word altijd,eerst de orginele,uitgelezen.en daarna de andere software/tuning geladen. En op de computer opgslagen,voort t geval, dat de tuning verkeerd gaat,en deze terug kan. Hoop dat dit een antwoord geef op je vraag !!!
 14. STJunkY

  MK7 Titanium erbij

  Ik denk dat je geen introductie meer behoefd, maar mooie bak hoor, en van mij mag het wel weer stoppen met sneeuwen, even geen zin in nieuwe winterbanden en weer moeten switchen tussen velgen.... moet toegeven dat het een mooi uitzicht was over mijn stadje, maar toen ik 2x bijna op mijn smo.., ehm gezicht gegaan was was ik er wel weer klaar mee iig welkom pwaltman's auto van vrouw
 15. MikeJuliettDelta

  Powerflex motorsteun fiesta st 180

  Street, race of performance?
 16. Wess-rs

  Complete vering ST180

  Ik heb eventueel ook nog wel een setje veren.
 17. mijn excuses ervoor ben je dit helemaal zeker of kan ik met een beveiligde ecu geen enkele kant meer op? buiten een nieuwe ecu kopen en vervangen en opnieuw inleren bij de dealer dan
 18. Ned

  Powerflex motorsteun st180

  Zoals belooft een update: 19-1-2021 Als je een chiptuning of een obd erop hebt en je fiesta heeft veel meer power dan is zo'n motorsteun zeker een aanrader. Het brengt de kracht veel beter op de wielen, schakelt iets wat beter/anders. Eigenlijk kun je het beschrijven alsof je op de sport stand zet, alles word iets wat strakker, motor geluid die veranderd iets, samen met de uitlaat geluid. Rijd veel sportiever allemaal. Maar helaas heb ik het gister onderweg gehaald en vervangen met de orginele weer, dit omdat bij mij ten eerste nog niet gechipt is. Rijd veel kilometers en Daarnaast had ik ook veel kabaal/vibratie achter de dashboard vandaan bij lage toeren in de 1ste en 2e versnelling. Stilstand stationair niks geen trilling. Ik heb zoals eerder beschreven de moeren vd steun met de hand vastgezet, later heb ik mezelf een goede momentsleutel gekocht en toen volgens waarden vastgedraaid, de trilling werd toen veel, veel erger. Daarom gister eruit gehaald. Kabaal was ook meteen weg. Ik heb het te koop gezet want chippen ga ik waarschijnlijk toch niet doen en ik irriteer me aan de minste vibratie in de auto dus voor mij ongeschikt. Als die toch blijft liggen dan probeer ik het van zomer nog een keer, zit er met 30 min onder dus. Dus hier de gouden tip! Heb je last van trilling dan draai het niet te vast.
 19. Dat hoeft niet maar dan bestaat de kans dat de dealer een upgrade doet van de software en daarmee ben je je tune-software kwijt en heb je weer je standaard pk's/Nm. Ik vermeld altijd dat ik geen upgrades wil. Verzwijgen dat je motor getuned is heeft geen zijn want de monteur merkt dat vanzelf wel tijdens een proefrit. Je kunt dat herkennen aan de brede glimlach van die monteur bij terugkomst.
 20. Full Led

  Chippen

  Op euro 95 mag je ongeveer 135 pk en ongeveer 225 a 230 Nm verwachten. De opgave van de diverse tuners, 145 pk en 240 Nm, is gebasseerd op euro 98 of 100 . Tijdens het tunen wordt vooraf gevraagd welke brandstof je tankt. Daar wordt de boel op afgeregeld. Tank je toch euro 98 of 100 dan gaat dat prima alléén heb je daarmee niet de 145 pk/240Nm omdat de auto daar niet op afgesteld is. Natuurlijk heb je dan ook geen 145pk/240Nm als je auto is afgesteld op euro 98/100 en je tankt euro 95.
 21. Full Led

  Tuning Ecoboost 1,0L 95 pk 2020

  Bedankt voor je reactie. Had inmiddels al begrepen dat dit ook na tunen nog werkt.
 22. Bij mij werkte alles nog
 23. Leon Fiesta

  Chippen

  Fabrieksgarantie is er bij mij van af inmiddels (2 jaar zijn voorbij). Hier nog geen problemen, maar ik heb er ook nog niet bijster veel mee gereden. Chippen heb ik afgelopen najaar laten doen en door Covid staat de auto 99% van de tijd in z'n nachtverblijf. Ik tank afwisselend euro 95 en 98, is een beetje afhankelijk van welk tankstation op dat moment in de buurt is en daarmee wat de literprijs is.
 24. Leon Fiesta

  Spotify via Sync3

  Ok, ik weet even niet hoe jouw Sync dan exact werkt. Het kan wel eens zijn dat het dan alleen functioneert wanneer je je telefoon met een kabel hebt gekoppeld.
 25. Waarom moet je vermelden dat de motor getuned is?
 1. Load more activity
Γ—