Jump to content
Fiestaclub.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Nu al een deuk in de mk8 (JA8) 😳, ja dat kan ieder overkomen 😒! Stuk van de deur inkorten 🙄!
 3. bickel

  Voorstel

  Aangenaam Marko welkom, welke JA8? Of een mk8 20..! 3pitter 1.0 96/100/125PK Trend/tTtanium/ST 🤔? mooie tijd hier. 🤓
 4. Today
 5. allesklusser

  Deur portier vervangen

  Gaat niet lukken.
 6. Helaas zit er in het linkerportier een dikke deuk van mijn Fiesta (JA8) Nu zie ik op onderdelenlijn.nl dat er genoeg 3 deurs portieren worden aangeboden maar nauwelijks 5 deurs portieren Past een linkerdeur (van een 3 deurs) ook op een 5 deurs auto? Iemand een idee?
 7. Isane

  Voorstel

  Ik heb een Ford Fiesta JA8 en ik ben woonachtig in Twente :) Aangenaam!
 8. Er staat me iets bij dat het Sync-scherm kan kraken of dat er een kabel los tegenaan zit aan de binnenkant van het dashboard. Kan het zo snel niet vinden, maar er was wel een fix van de dealer voor.
 9. Yesterday
 10. Zekering, achteruitrijdschakelaar. Eerst maar eens alles uitzoeken
 11. Beste forummers, Na ongeveer een maand gebruik van de achteruitrijlichten van Autobeam, stopten deze er plots vandaag mee. Het betreft beide lichten in combinatie met de parkeersensoren. Wat zou het probleem kunnen zijn? Een zekering? De veel fellere lampjes van Autobeam die misschien meer vergen van het systeem? Ik ga morgen even alles nalopen, ik hoop dat iemand mij kan helpen.. , Marijn
 12. bickel

  Trillende versnellingspook

  Toch ergens vibraties die van de motor afkomen 🤔! En doorgegeven aan de het mechanisme van de pook!
 13. Edith, bij een mk8! Niets bij mijn mk8 bekend hiervan. Versnellingspook hoes bij de chroomlijst omhoog los klikken/ trekken, en kijken of er iets los zit bij in de versnellingspook ruimte 🤔. Anders zou ik niets weten wat zou kunnen rammelen. 🤓.
 14. Mikkem

  MK8 Titanium Shadow Black 100->145 pk

  Van mijn monteur hoorde ik ook over die kwaal, maar dat was het in dit geval niet. Het slotje was beschadigd geraakt. Het gevolg is hetzelfde.
 15. Edith

  Trillende versnellingspook

  Hoi Is t met optrekken in de 1 en 3? Althans dat is bij de mijne zo. Het is dan net of de pook tegen de console rammelt?
 16. hallo allemaal, Sinds een maand in het bezit van een mooie Fiesta uit 2018. Super auto, alleen 1 ergernisje. Wanneer ik soms optrek in de 1 of 3 (dus wanneer de schakelpook naar voren staat) ramelt er iets tegen t dashboard. Zijn er mensen die dit herkennen?
 17. TristanT

  Navigatie update

  Nee. Ford is nogal ranzig in het maken van de update packages, als je een maandje of wat wacht dan zitten alle losse packages in een paket en zit de "interrogation tool" (die de xml maakt) er ook in met het juiste uitvoermoment. Overigens zit die er bij mijn update gewoon bij. GB5T-14G386-Ax met x = A/B/C is de tool en die is inderdaad 44kb groot. Overigens wordt die niet altijd uitgevoert: in sommige gevallen reset de unit zich voordat hij die update uitvoert en gebeurt er helaas niets waarna je bijvoorbeeld die "nieuwe update" binnen krijgt.
 18. Jeroen

  Navigatie update

  Ik heb vandaag deze geïnstalleerd, maar zie geen verschil in de versienummering in het instellingen menu.... nadat ik deze had geïnstalleerd stond er NOG een update klaar, van 44kb... die doe ik straks nog wel even, kan nooit lang duren. ps: tot op heden heb ik elke keer geen xml op de usb-stick staan na de update. Moet ik weer een ander bestandje downloaden naar de stick, zodat ik wel een xml heb om terug te sturen. Meer mensen last van? Of doe ik iets fout??
 19. Razer

  Versnellingsbak probleem

  Lager in blok ook niet, zodra jouwn bak wordt bedient is het geluid immers weg. Jouwn motor draaid op dat moment nog. Het geluid zou dan nog aanwezig moeten zijn. Slecht schakelen.. kan maar heeft theoretisch gezien niks met het druklager te maken moeten hebben. Wel kan de koppeling versleten zijn en dat het pedaal helemaal moet worden ingedrukt om te ontkoppelen. Maar wat bedoel je met slecht schakelen? Wil hij moeilijk van bv zijn 3 naar 4 of visaversa? Zwaar schakelen, tandenpoetsen?
 20. Michelvh

  Fiesta Mk7.5 frozen white

  jou ben ik een paar keer tegengekomen op de Maasvlakte😜 mooi om te zien dat je het forum al even geleden gevonden heb!
 21. Last week
 22. Steffen14

  Versnellingsbak probleem

  Precies. Dacht dat het nog een lager in het blok kan zijn . Had ik bij mijn fiat stilo. Maar dan ligt er olie op de straat. Druklager alleen valt nog te doen icm koppeling. Helaas wel door een garage je moet er toch goed gereedschap en een brug voor hebben. Maar zou het slechte schakelen hiermee te maken kunnen hebben?
 23. Razer

  Versnellingsbak probleem

  Als jij je koppeling bedient, en het geluid is weg. Dan is het zeker het druklager. Je bak draaid namelijk niet rond
 24. pwaltman

  Fiesta Mk7.5 frozen white

  Gaaf
 25. Steffen14

  Versnellingsbak probleem

  Hoi. Ik woon in almelo . Er zit hier eem specialist in versnellingsbakken. Ganzeboom. http://www.ganzeboom.net/ Sinds korte tijd hoor ik een droog geluid. Zodra ik de koppeling intrap is deze weg. Denk dat dat de druklager is. Nu hoor ik dat het wel eens met het schakelen te maken heeft. Helaas is dit geen goedkoop klusje
 26. nicole

  stuurwiel afgebroken

  Dankjewel allemaal voor de antwoorden! Vanochtend heb ik contact gehad met de leasemaatschappij... er zijn verschillende experts bij geweest voordat er aan de auto gesleuteld was, hieruit is niet direct een antwoord gekomen.. er was/is aan de buitenkant geen schade! Er waren 3 onderdelen kapot namelijk de stuurstang (stuuras?) en daarbij ook beschadiging aan de fuse kogel en de velgen aan de binnenkant van de auto.. deze onderdelen worden inderdaad naar de Ford fabriek gestuurd voor een onderzoek! De garage heeft ook uitleg gegeven (redelijk kortaf omdat hun er nog van overtuigd zijn dat ik niet de waarheid spreek) dat alle onderdelen zijn vervangen en de auto dus weer 100% in orde is. Zelf heb ik nu in iedere bocht of met iedere drempel het idee dat de auto zomaar kapot kan gaan.. de auto wordt alleen door mij en af en toe mijn man gebruikt, ik ga ervan uit dat hij gewoon eerlijk verteld als hij te hard iets had geraakt!
 27. Leon Fiesta

  stuurwiel afgebroken

  Oh ik zie nu dat je twee topics hebt met dezelfde titel en dezelfde openingsvraag, wellicht handig om dat even aan te passen om het overzicht te houden Ondanks dat, een welgemeend 'welkom'
 28. Leon Fiesta

  stuurwiel afgebroken

  Dat dus Wellicht bedoelden we al hetzelfde hoor, maar ik weet niet hoe TS dit interpreteert. Vandaar even mijn toevoeging. Ben het verder ook met je eens hoor, ik had me met zo'n antwoord van de dealer ook niet laten afschepen. En misschien is het allemaal wel eenvoudig opgelost, maar daar zou ik zelf dan ook een iets inhoudelijker antwoord op willen hebben. Als je auto je zo onaangekondigd in de steek laat op iets wezenlijks als besturing dan zou ik ook niet blind vertrouwen op de blauwe ogen van de monteur. Uiteindelijk zul je dat toch wel moeten, je staat er niet naast als ze aan het sleutelen zijn, maar een stukje onderbouwing is dan wel zo prettig voor de gemoedsrust.
 29. Aarnout

  stuurwiel afgebroken

  Welkom Nicole , klinkt inderdaad of er iets van de stuurinrichting afbrak, gelukkig verzekeringswerk.👍
 1. Load more activity
×