Jump to content
Fiestaclub.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Bnz

  Een kennismaking

  welkom 🤗
 3. Today
 4. Yesterday
 5. Benjy1900

  Een kennismaking

  Dank u
 6. BlackFocus

  Fiesta 1.25, 82 PK 2009

  Nou nou das wel heel zuinig Ga ik niet redden Er hij rijdt nu geheel naar wens ?
 7. BlackFocus

  Een kennismaking

  Welkom 👋
 8. Benjy1900

  Ik heb fiestaclub.nl gevonden via ...

  Gewoon via google. Fiesta's en daar was ineens fiestaclub.nl
 9. Inmiddels 1 tank verder. Verbruik is nu 1 : 17.8
 10. Benjy1900

  Een kennismaking

  Hoi ik ben Ben... en sinds een paar weken trotse eigenaar van een nieuwe ford fiesta st line. 125pk(tot nu toe) ze is mooi rood. En krijgt binnenkort een paar donkerdere lenzen daarna zijn haar ruiten aan de beurt. Ik wil niet heel veel aan veranderen maarja zullen wel zien hoelang we dat volhouden.🤣
 11. BlackFocus

  Wel of geen slotbouten?

  Ik heb ook een slotset erop de originele mocht je dan je dop kwijt zijn hebben een aantal dealers een masterkey set om toch de sloten eraf te krijgen Sloten nuttig ? Ik vindt van wel ,ook met wielen geld gelegenheid maakt de dief Willen ze echt jou wielen helpt geen slotset
 12. BlackFocus

  Ff voorstellen.

  Goeie intro lekker kort Welkom 👋
 13. Bnz

  Ff voorstellen.

  jokkeST ,welkom !!!
 14. JokkeST

  Ff voorstellen.

  Hoi ...ben jokke ..bezit fiesta st150 ....
 15. KeP9

  Wel of geen slotbouten?

  Mijn grootste tegendrang is inderdaad dat ik die sleuteldop dus kwijtraakt of dat net die slotbout of die sleuteldop zelf naar ze galletje wordt gedraaid. De redenatie is natuurlijk logisch, voor die paar tientjes ben je een stuk veiliger. Maar mocht die dop kwijt raken ben je bij sommige setjes ook flink de sjaak. En vaak ben je het niet eens zelf die hem dan kwijt maakt 😅
 16. TristanT

  Wel of geen slotbouten?

  Mijn vorige wagen hat krengen die niet standaard waren en die hebben ze uitgeboord... Ze zeiden overigens dat het makkelijkste is goedkope moer opzetstukken kopen in china en die er overheen slaan en er af draaien. Dat schijnt ook in de praktijk gebruikt te worden en werkt eigenlijk altijd zeiden ze. Zelf geen ervaring meer. Ik ben gewoon verzekerd voor diefstal en slotbouten zijn daar geen voorwaarde voor. Vervelend dat je even niet kan rijden maar hersteltijd is max 5 werkdagen wat ik wel overleef.
 17. Ik heb ze er ook op zitten op mijn ST velgen. Wat Martijn aangeeft is de Fiesta hier niet zo diefstal gevoelig, maar de gok waag je liever niet. Dan maar een paar tientjes voor bouten. Overigens wordt er hier in de omgeving wel mega veel gejat, vooral koplampen bij mercedesen. Belachelijk eigenlijk wat die tokkies allemaal loskrijgen in een kleine 5 minuten of minder zelfs.
 18. NeverDespair

  Versnellingsbak olie aftap bout MK8?

  Dat niet verversen van de olie zal uiteraard op fabrieksniveau tot "in den treure" gebaseerd zijn op langdurig testen van de componenten, daar vroegtijdig uitvallen - bij onderhoud volgens fabrieksvoorschrift - heel slecht is voor de goede naam en dus voor de toekomstige verkoopaantallen......... Daar is echt wel over nagedacht.....
 19. Barbapapa

  AutoBeam ervaringen?

  ik heb een setje van die lampen nieuw ongebruikt liggen dus als je ze voor €50 wilt overnemen dan is dat mogelijk.
 20. Leon Fiesta

  Wel of geen slotbouten?

  Tja, wat is 'standaard'. De 18" rock metalic machined velgen staan bij Ford voor 289,- per stuk in de boeken. De 17" ST-line velgen gaan weg voor 222,- per stuk. Als ze die jatten dan is de vervangingswaarde ook wel stevig bij 4 stuks (met bandjes, sensoren, montage etc.). Verder hebben jullie groot gelijk hoor, het is inderdaad een kleine investering en de gelegenheid maakt doorgaans de dief. Mijn credo is altijd: je moet het (opzichtig) beter voor elkaar hebben dan de buren, inbrekers kiezen toch de weg van de minste weerstand. Zolang mijn auto binnen staat zie ik sowieso geen problemen.
 21. martn

  Wel of geen slotbouten?

  Mijn bandenspecialist wist bij al mijn auto's altijd de sleutel te vinden zonder dat ik ze wat had verteld. Ik heb zelf nu een originele set van Ford. Als zij de sleutel niet kunnen vinden, hebben ze die in ieder geval zelf liggen. 😁 Ik heb voorheen Abarths gehad, daar werden zelfs de stoelen, banken, pedalen en versnellingspoken gejat. Sinds ik dat steeds tegenkwam ben ik er zelf wel iets meer op gaan letten. Natuurlijk zijn die auto's en stuk gevoeliger. Zelf heb ik het nu gedaan sinds ik de Ford Performance velgen heb, zullen ook vast niet gejat worden, maar nogmaals, better safe than sorry. Met standaard velgen, geen discrespect, had ik het niet gedaan hoor. Dat jat toch niemand als je geen VAG hebt.
 22. Full Led

  Wel of geen slotbouten?

  Dat is dan ook precies de reden waarom ik niet voor originele slotbouten heb gekozen. Ik woon in een dorp met weinig criminaliteit en veel sociale controle. Daarbij staat de auto aan 1 kant tegen/langs een muur. Ik denk dat ze de mijne wel overslaan. Zijn originele Active velgen en dus niet heel bijzonder. In Capelle a/d Ijssel trof ik 20 jaar geleden wel mijn auto aan zonder wielen. Stond op remtrommels en schijven. 2000 euro schade door het gemis van wielen en banden en ook nog eens dat zelfde bedrag aan andere schade. Daar zit ik niet een tweede keer op te wachten.
 23. Leon Fiesta

  Wel of geen slotbouten?

  Het ligt denk ik een beetje aan het type velgen dat je hebt en welllicht de regio waar je woont. Als het er op aan komt is niets veilig natuurlijk, maar ik denk dat men eerder mikt op de echt dure velgen van de 'premium' merken. Op mijn vorige auto (Seat Ibiza) zaten wel standaard slotbouten van de VW-groep (vanuit de vorige eigenaar), maar die heb ik er vrij snel afgehaald (zowel de velgen als die bouten, waren vrij standaard - suffe - 15" velgen). Voor de garage is het ook vrij irritant omdat je elke keer op zoek moet naar de 'sleutel'. Ik heb toen gevraagd: wat als die sleutel kwijt is? Hoe krijg je die wielen er dan van af? Dat was geen probleem, die dingen zijn vrij universeel dus dat type hadden ze in de garage wel liggen. Dus geloof me: als iemand van plan is om een set velgen te jatten, dan nemen ze behalve een wielsleutel waarschijnlijk ook wel een setje van die sleutels mee. Ik het zelf op mijn Fiësta originele Ford-velgen voor zowel zomer (18") als winter (17"), maar ik vraag me af of die heel populair zijn bij die jatklazen. Je hoort het ook eigenlijk nooit dat de wielen van een auto gejat worden (hier in de buurt tenminste), hooguit dat ze een keer toeslaan bij een autobedrijf. Maar dan nemen ze ook meteen 10 sets mee van bijvoorbeeld BMW of Mercedes. Komt nog eens bij dat mijn auto 's nachts altijd in de garage staat, als ze daar éénmaal binnen zijn is er wel duurder/makkelijker spul om mee te nemen.
 24. martn

  Wel of geen slotbouten?

  Ik heb ze er toevallig deze week op laten zetten bij Ford. Heb nu zelfs ventieldopjes van Ford met een inbus beveiligd. 😂 Als ze iets willen jatten, kan dat altijd en overal. Je kunt ze het alleen moeilijker maken en dat schrikt een heleboel mensen toch af. Volgens mij valt het stelen van onderdelen en auto’s bij Ford reuze mee. Maar in de UK worden de Fiesta’s dan weer bij bosjes gestolen. Ik schaf liever voor een paar 10tjes slotbouten aan dan dat ik €1600 moet lappen voor mijn nieuwe set. 😀
 25. Full Led

  Wel of geen slotbouten?

  Ik heb ze er wel op gezet. Om de eenvoudige reden dat wielen nog steeds gestolen worden en het dievengilde mijn auto over slaat omdat daar toch die vervelende en lastig te verwijderen wielmoeren op zitten. Ze zijn er natuurlijk wel af te slopen maar niet zonder dat je de velg beschadigd en wat dat dievengilde dan weer met beschadigde velgen moet??? Niet dat velgen op een Fiesta erg duur zijn. Op de meeste zitten velgen van max 1000,--, een uitzondering daar gelaten. Ik zou me meer zorgen maken als ik een BMW, Audi of Mercedes had maar ook Fiestavelgen worden gestolen. Als ze ook nog een ruit in slaan om de bijbehorende dop te vinden dan gaan ze al heel ver maar in mijn auto ligt die niet bij het reservewiel. Er zijn genoeg plekjes in de auto te vinden waar je die dop kunt opbergen zonder dat deze gevonden wordt. Voor die paar tientjes voor goede wielmoersloten wil ik het risico niet nemen en dus zitten ze er op.
 26. Last week
 27. Goedendag! Ik heb reeds een setje OZ superturismo velgen aangeschaft en gemonteerd. Momenteel zitten er geen slotbouten op en die hebben er eigenlijk ook nooit op gezeten met de st-line velgen. Nu vraag ik mij af of het veel zin heeft om slotbouten hedendaags te monteren? Ik zie de een zeggen dat je het de dieven zo moeilijk mogelijk moet maken. Echter zegt de ander weer dat een slotbout redelijk snel te verwijderen is ook zonder de "sleutel/dop". Bovendien is het natuurlijk ook kut als je die dop kwijtraakt natuurlijk. Daarbij wordt ook gezegd dat de kans dat je velgen worden gestolen tegenwoordig veel kleiner is dan vroeger. Lijkt mij ook dat 9/10 personen die speciale sleutel bewaard bij het reservewiel. Dus als meneer de dief toch de moeite gaat nemen om 4 wielen te verwijderen, waarom dan ook geen achterruitje intikken om die sleutel van de slotbout te pakken? Afijn misschien kunnen jullie mij op wijsheid brengen en mij vertellen wat wel en niet zinvol is.
 28. Alleen haal je nooit alles leeg. Ford en eigenlijk de meeste merken/modellen gaan uit van niet verversen van de olie.
 29. allesklusser

  Versnellingsbak olie aftap bout MK8?

  Niet helemaal nieuw dit. Mijn MK6.5 en de Escort hebben alleen een bijvul / controle bout. Dus moet je een opvangbak eronder zetten en een aandrijfas eruit trekken.
 1. Load more activity
×