Jump to content
Fiestaclub.nl
allesklusser

Go Further-event Ford Europa 6 april in Halfweg

Recommended Posts

De Fiestaclub werd uitgenodigd om bij het evenement

                                                     Go Further – Go Electric!

aanwezig te zijn. Het werd tussen 10 en 12 uur gehouden in de voormalige CSM-suikerfabriek die verbouwd is als het evenementen centrum Sugar City. Een zeer geslaagd concept waar de oude sporen van de fabriek nog duidelijk zichtbaar zijn met het contrast in dit geval van hypermoderne autotechniek. Alles was perfect georganiseerd, sfeervol, ontvangst met koffie en met als hoofdmoot de indrukwekkende audio-videopresentatie. De Ford organisatie heeft echt zijn best hiervoor gedaan en dat is zeker een compliment waard.

 

Kort filmpje van het buitenterrein waar ook het parkeren goed geregeld werd en de ontvangsthal waar de blauw-wit sfeer van Ford zeer goed tot zijn recht kwam:

https://drive.google.com/open?id=1PgYxPDcl54RjMXimtqkOw1hHGiKL8oVq

 

En hier ging het eigenlijk hoofdzakelijk over:

IMG_20190406_212520-vi.jpg

Ford heeft besloten in deze markt te stappen waarbij het uitgangspunt van Henry Ford eigenlijk duidelijk naar voren kwam: “Voor iedereen een betaalbare auto.” In dit geval dus ook een hybride al dan niet met plug-in. Het schijnt dat het publiek de hybride auto gaat accepteren en de tijd van lekker lage bijtelling wat heel populair was voor leaserijders voorbij lijkt.

 

De intro en welkomst toespraak van Johan Claassen van Ford Nederland:

https://drive.google.com/open?id=1E5lozmpDMtq4BkQZwXoiKqGSPpZ47mJj

 

Hierna volgde direct de presentatie waar alle personenauto’s van Ford in zowel hybride of plug-in hybride te zien waren. Hoofdmoot was eigenlijk de intro van de nieuwe Kuga, hierover stond op 6 april een uitgebreid artikel op de website van het AD https://www.ad.nl/auto/nieuwe-ford-kuga-biedt-keus-uit-drie-verschillende-hybrides~a113e579/en de indrukwekkende Explorer die een aanhanger mag trekken van max. 2500 KG:

https://drive.google.com/open?id=11nFfqOxzhcMQmDNrlkqjbxRQKs43p_pO

 

Op de eerste verdieping was de Elektrificatie presentatie te zien waar op populaire manier uitgelegd werd hoe de techniek in elkaar steekt. Ook werd uitgelegd dat er bij de plug-in uitvoering ongeveer 50 KM puur elektrisch afgelegd kan worden. Voor deze uitvoering wordt een huisaansluiting leverbaar. Helaas kon er voor techneuten niet uitgebreide technische info geboden worden. Gefilmd is een chassis van een Transitbus met een drie cilinder motor. In de holle ruimte onder de laadvloer worden de accu’s geplaatst:

https://drive.google.com/open?id=14kT2PsfM3CGXbu97ydjB5HT5c2cgnMSO

 

Bij de Ford dealers en hun techneuten zal er een ander tijdperk aanbreken.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor het mooie verslag Dick. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×