Jump to content
Fiestaclub.nl

Lakeman

Active users
 • Content count

  55
 • Joined

 • Last visited

About Lakeman

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Previous Fields

 • Voornaam
  J.
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw
 1. LED upgrade Fiesta mk7 2009

  pagina 28 in Richard zijn topic.... Knipperlichten
 2. Dat zeg ik. Je auto heeft een typegoedkeurig gekregen voor de uitstoot die die heeft, mede door het start stop systeem wordt deze behaald. Maarja, als er niemand op controleert.....
 3. Ja, maar die blijft niet permanent uit. Als je de auto weer instapt moet je m toch weer uitschakelen met de knop. Je mag een start/stop systeem niet permanent uitzetten.....
 4. SYNC3 updates

  @NBe Toen ik de originele code weer terug heb gezet, werkte de navigatie weer normaal.
 5. SYNC3 updates

  Punt 2 had ik ook toen ik de klimaatregeling activeerde via ForScan. @richard b De navigatie komt toch altijd op het scherm in het midden te staan, ook al heb je verbruik en snelheid daar. Komt gewoon ervoor als je navigatie gebruikt. Vandaar dat het best irritant is als deze verkeerde waarden aangeeft.
 6. Automatisch deuren op slot

  Ja om in dat menu te komen moet je een extended license aanvragen. Die is dan 3 maanden geldig.
 7. Chiptuning waar

  We hebben het hier trouwens over een ST150. Daar is niet zo heel veel uit te halen mbt chiptuning op een standaard motor.
 8. SYNC Connect met FordPass

  Kan er ook niks over vinden helaas wanneer het naar europa komt. In principe zou je met Sync 3 er wel klaar voor zijn, enige wat er dan nog nodig is, is een LTE 4G modem inbouwen in de auto van Ford. Dan kan je Sync Connect gebruiken via Fordpass om zo je auto op afstand te bedienen. Sowieso ben ik al aan het wachten op Fordpass zodat ik Live Traffic kan krijgen op de navigatie.
 9. H7 of H7R

  H7R is een stuk korter. Minder lichtopbrengst ook, dus kan je net zo goed halogeen houden. Ik vind dat je helemaal geen xenon in een reflectorlamp moet plaatsen want dat krijg je toch nooit helemaal goed. Je houdt altijd stooilicht. Xenon in een reflectorlamp is heeft zo'n "halfords tjoening" gehalte. Vrij asociaal naar je weggebruikers. Xenon alleen plaatsen in een goede lens, anders niet. Bouw anders je koplamp om naar lenzen via retrofit oid.
 10. Fiesta ST

  Flinke KM stand
 11. Ecoboost Motoren Pk Verschil

  De 125 Pk heeft niet constant 200 Nm koppel, alleen in overboost dus voor een hele korte periode met optrekken. De 140 pk zelfde idee. Gewoon dezelfde bak, alleen ander differentieel.
 12. Ecoboost Motoren Pk Verschil

  Wat is er zo lastig aan mijn bericht dan? Ik geef alleen de specificaties van de bakken. Op bakken zit een veiligheidsfactor van ongeveer 1.3. MAW, je gaat er toch wel overheen met tuning dus ze hoeven zich niet in te dekken op het moment dat er een chip opzit en ze jou dan aanspreken op het vermogen . Niet mijn probleem. Die veiligheidsfactor dient er voor dat een bak niet al bij de 50.000 uit mekaar ligt omdat de bak constant het maximum koppel moet verwerken. Ook kunnen ze met een minimale veiligheidsfactor veel lichtere en goedkopere componenten bouwen. Vroeger was dat wel anders, dan kon je met gemak 2x het koppel nemen wat een bak aankon. In deze tijd zou ik daar wat voorzichtiger mee zijn.
 13. Mwah, ik denk niet dat t expansievaatje leegloop met het aftappen van de radiateur..... 1 slang lostrekken van je expansievaatje. Koelvloeistof opvangen tot ie leeg is. Vaatje losmaken en die nieuwe erop. Slangen weer aansluiten. Koelvloeistof bijvullen en ontluchten me de nippels op je blok. Daarna rondje rijden en weer kijken naar de KVS en de komende dagen / weken in de gaten houden.
 14. Dat weet je niet, want die meter geeft geen temperaturen aan maar alleen blokjes. Dus die zijn nooit nauwkeurig. Beste oplossing: als je een flink stuk hebt gereden, hang er even een uitleesapparaat aan en lees de koelvloeistoftemperatuur uit. Is deze keurig rond de 85-90 graden, dan lijkt mij niks aan de hand en gaat je thermostaat gewoon open.
 15. Ecoboost Motoren Pk Verschil

  Dan zal ik je toch even uit de droom helpen, dat doen ze namelijk wel. En uiteraard gaat het goed meer dan 170 Nm, maar de vraag is natuurlijk hoelang De Fiesta Mk7 en 7.5 beschikken namelijk over de Getrag 5MTT170 (Ford IB5) welke dus een koppel aankan van 170 Nm. Uiteraard zit hier een veiligheidsfactor op, maargoed nogsteeds 170 Nm. http://www.getrag.com/media/products/manualshift/5mtt170/20170828_GETRAG_Data_Sheet_Manual_Transmission_5MTT170.pdf De nieuwe Mk8 beschikt over de 6MTT215, welke dus berekend is op een maximum koppel van 215 Nm. http://www.getrag.com/media/products/manualshift/6mtt215/20150915_GETRAG_Press_information_6MTT215_MX65.pdf De Fiesta ST gebruikt weer een andere bak, namelijk de 6MTT250. Deze kan 285 Nm handelen. http://www.getrag.com/media/media/datenblaetter/alt_1/20170310_GETRAG_Data_Sheet__6_Speed_Manual_Transmission__6MTT250.pdf
×