ThomThom

Active users
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

About ThomThom

 • Rank
  Fiesta Wannabee
 • Birthday 20-12-79

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Almelo

Previous Fields

 • Voornaam
  Thomas
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Grijs
 1. Mag ik vragen welke optie in Forscan aangevinkt is? zou zelf ook graag de achterlichten aan willen hebben in combinatie met DRL
 2. Waauw echt stoer kleurtje en geweldige Fiesta!
 3. Je bent alweer lekker bezig met de Fiesta, geweldig om te zien al die updates en aanpassingen.
 4. Waauw dat klinkt inderdaad lekker, erg benieuwd naar de uiteindelijke review.
 5. Vanmorgen na de eerste nachtvorst stond de Fiesta er mooi bevroren bij. Met een laagje rijp aan de antenne Vanavond bezig geweest om de achteruitrijcamera in te bouwen en aan te sluiten. Set via EBay/Amazon besteld en binnen 3 werkdagen vanuit China op de deurmat. Het was nog wel eventjes puzzelen met de bekabeling, aangezien er een gedeelte voorbereid zat. (Groene Fakra aansluiting zat al een stekker in) Deze kwam uit in het stekkerblok onder de radio-unit maar vanuit daar niet verder bedraad. Het was nog wel even flink klooien om de bekabeling juist aan te sluiten en vanuit de achterklep netjes te geleiden naar voren toe. Vervolgens alleen nog een kwestie van activeren in ForScan met de ELM module. Gelijk de auto-lock functie geactiveerd en daarna de camera ingesteld. Moet toegeven het beeld ziet er helder uit, alleen nog even kijken of we de meedraaiende lijnen werkend krijgen.
 6. Laat mijn Camera net gisteren zijn binnengekomen via DHL. aangezien de speciale groene Fakra-kabel/converter al reeds voorbereid leek te zijn, moesten er toch kabels getrokken worden en de speciale adapter-kabel aansluiten. De howto en foto’s van @AKW en deze topic hebben mij goed geholpen.
 7. Vandaag bezig geweest om te controleren of alles voorbereid is mbt aansluiten achteruitrij camera. Had al zo’n speciale Fakra-kabel besteld via E-Bay + Camera. Alleen nu zit er al een groene kabel aangesloten op het display. @AKW waar kan ik stekkerblok, andere uiteinde van de Fakra vinden om de gele stekker van de Camera op aan te sluiten? We hebben de strip op de kofferbak losgemaakt en bekabeling is daar niet te vinden.
 8. Welkom met de Fietstas
 9. Er zit momenteel een witte Ledstrip in, welke als DRL (dagrijlicht) aangeboden wordt op AlieExpress. Maar deze geeft iets teveel licht en zal een plaatsje krijgen inde kofferbak van de C-Max (heb eenzelfde in mijn Fiesta) Ik heb nu een set RGB-Led besteld bij AlieExpress https://www.aliexpress.com/store/product/4Pcs-12V-Car-RGB-LED-DRL-Strip-Light-5050SMD-Car-Auto-Remote-Control-Decorative-Flexible-LED/1901073_32656133463.html Met 2 strips voor onder de voetruimte en 1 strip als ambientverlichting op het dashboardkastje. Leuk detail deze zijn in kleur te veranderen dmv afstandsbediening. Ook heb ik een 12v USB socket besteld voor de middenconsole achterin, kan mijn ventje zijn tablet aansluiten. Hij is al z’n hele leven gek op Ford en gaat graag mee naar een Meeting. binnenkort meer foto’s
 10. Dat ziet er netjes uit mooi blauw licht. ben zelf nog op zoek naar een LED-strip welke iets minder licht geeft of dimbaar is. gebruikte nu zelf een DRL-Ledstrip welke iets te fel schijnt en bak licht geeft. Via het menu natuurlijk uit te schakelen dmv optie “Sfeerverlichting”.
 11. Nadat we de Fiesta ST-Line voor de eerste keer gewassen en uitgezogen te hebben is het tijd voor een update. Ik had uiteraard goede hulp van mijn ventje Caspar die ook grote Ford Fanaat is. Hierbij een foto van de nieuwe aanwinst van m’n ouders. Ford C-Max 1.5 EcoBoost 110kW (150PK) automaat uit 2017 Titanium uitvoering ik Magnetic Grey Vanmiddag bezig geweest met een kleine update door boven het dashboardkastje een LED-strip aan te sluiten, op de orginele stekker van de ambient-ledstrip. Zodat ie ook te schakelen is via het systeem en netjes uit gaat wanneer de auto uitgeschakeld is.
 12. Gave Fiesta ST en die kleur staat hem goed. succes met de nodige upgrades
 13. Ik heb mijn ruitensproeiers ook al vervangen voor een setje van de Focus MK3 vooral omdat deze een spuitnevel geeft ipv twee van die pies straaltjes. voor het nadruppelen zou je er een terugslagklepje kunnen plaatsen, de Focus heeft standaard verwarmde ruitensproeiers, Jammergenoeg m’n Fiesta niet. Een bekend probleem van de Ford Focus is dat de ruitensproeiers kunnen gaan lekken aan binnenzijde op het motorblok, om problemen tegen te gaan kun je dan een Afdekplaats van Volvo erop monteren. Maar begrijp uit jou verhaal dat het meer gaat om strepen en druppels op de ruit na het sproeien.
 14. Nog een kleine update voor de FieSta uit China een aluminium S voor op het stuur. Is dat grijze saaie driehoekje ook weer gevuld. Zie hier het resultaat: