Jump to content
Fiestaclub.nl

Marcos

Active users
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Marcos

 • Rank
  Fiesta Newbie

Previous Fields

 • Voornaam
  Mark
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

232 profile views
 1. Marcos

  Bluefin

  Na de voor- en nadelen van de verschillende tuning op een rij te hebben gezet in relatie tot de prijs/kwaliteit heb ik uiteindelijk gekozen voor Bluefin. Voor mij was doorslaggevend dat de tuning niet overduidelijk zichtbaar zou zijn en in geval de dealer een software update zou doen ik de remap eenvoudig zou kunnen verwijderen. Zoals door velen al eerder beschreven is het resultaat indrukwekkend op een 100pk versie. Ik heb het gevoel een nieuwe auto te hebben. De turbo maakt geluiden die ik hiervoor nooit hoorde. Met name het toenemende koppel bij lage toeren is echt een welkome toevoeging. Bijkomend effect als ik in bochten accelereer is dat de auto wat nerveus wordt. De aandrijkrachten zijn duidelijk te voelen in de stuurinrichting. Eerlijk gezegd valt naast het feit dat de wegligging wat minder wordt ook op dat de remmen van de Fiesta net voldoende berekend zijn op ca 140 pk. Mocht ik ooit een stage2 overwegen dan wil ik zeker de remmen opwaarderen. Eerstkomende project is een Bilstein b12 pro kit om de wegligging op een hoger plan te brengen.
 2. Marcos

  Nieuw lid

  Dank voor je info! Ik heb even wat op t net gekeken en kom Revo Technik en Bluefin tegen. Is er iemand met ervaring met deze OBD handhelds?
 3. Marcos

  Nieuw lid

  Unlimited maakt toch ook ook voertuig specifieke software?
 4. Marcos

  Nieuw lid

  Dank. Chiptuning en garantie blijkt een lastige combi. In UK behoudt je je garantie bij Ford wel als je dit door Mountune laat doen en in NL niet. Meeste tuning is tegenwoordig toch via OBD?
 5. Marcos

  Nieuw lid

  Hallo fiësta fans, Ik ben sinds begin dit jaar eigenaar van een st-line 100pk in de kleur Magnetic. Auto bevalt prima, toch overweeg ik chiptuning. Kandidaten zijn Unlimited Tuning, Puma Speed, bluefin etc Qua wegligging zou ik ook graag wat verbeteren aangezien ik merk dat de fiësta gevoelig is voor aandrijfkrachten en voor 'rol'. Daarnaast zouden de remmen wat meer 'bite' kunnen gebruiken. Al met al kijk ik vooral naar de prijs-kwaliteit verhouding. Wil efficiënt wat verbeteringen doorvoeren zonder dat ik daarvoor enorme investeringen hoef te doen. Wellicht zijn er op dit forum wat recente ervaringen op dit gebied? Alvast dank voor t meedenken!
×