Jump to content
Fiestaclub.nl

Nielzemans

Active users
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

About Nielzemans

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Previous Fields

 • Voornaam
  Niels
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nielzemans

  MK 7.5 (2015) 1.6 TDCI uitlaat

  Dat kun je van alle diesels zeggen...😁
 2. Ik hou alle kosten ook bij in excel haha. Ja EGR uitschakeling was het me eigenlijk om te doen. Tuning was bijkomstigheid. Zuinigheid kan er ook mee te maken hebben dat het nu leuk is om stoplichtsprintjes te doen of even door trekken boven de 2500rpm. Voorheen was dat niet de moeite, dat trage ecodieseltje kwam toch niet vooruit.
 3. Waalwijk. https://directlease.nl/tankservice Via deze app kijk ik waar de diesel het goedkoopst is op mijn route. nou vind ik €1,319 ook niet meer laag tegenwoordig maar goed.
 4. Nog een keer de link
 5. Hier kun je mijn verbruiksmonitor volgen: Verbruiksmonitor Fiesta MK7,5 TDCI Zomer en winterbanden kun je veel verschil in zien. (17"en 14") Verbruik is volgens mij exact het zelfde als voor chippen. Vmax is op GPS 180kmh
 6. Mooi resultaat ! Wat een verschil he, blijft mooi iedere dag.
 7. Dat heb je juist. Hij is zuiniger geworden. Veel is het niet, het koppel is te verslavend. Bij 1600rpm sleurt hij er vandoor. Ik ben niet bekend met een CAI. Theoretisch zou het moeten schelen maar of je het praktisch ook merkt weet ik niet.
 8. Verbruik lijkt zo'n 0,5-1km per l meer geworden te zijn. Rijstijl nog niet helemaal vergelijkbaar natuurlijk 😇
 9. Geen dyno laten doen, vond het wel prima zo. Het extra koppel is echt verslavend. zeker met inhalen is het lekker om in iedere versnelling te hebben. KM stand heb ik besproken met Unlimited, zij gaven aan dat dit geen probleem is. Onderhoud is veel belangrijker. Ik heb ook niet het idee dat ik slijtage aan het een of ander begin te merken. Van de zomer gaat hij over de 2 ton maar de Fiesta mag nog wel even mee, op naar de 3 ton.
 10. Zoals hierboven ook al genoemd is €474,- bij Unlimited Tuning in Tilburg
 11. Bij deze het beloofde filmpje. Mijn uitvoering: 1.6 tdci titanium lease edition 2013
 12. Afgelopen woensdag was het zo ver. eerste bevindingen: Fiesta is een stuk beter bij de les, een Eco dieseltje is het zeker niet meer. 4e en 5e versnelling pakt hij ook bij lagere snelheden echt een stuk lekkerder op. 1e en 2e versnelling zat ik echt in de auto: wat gebeurt hier nou weer. dat dit ook mogelijk is uit dit blokje.😀😀 Uiteraard is het nog steeds geen racemonster maar al met al wel een stuk vlotter. Verbruik lijkt minder te zijn op de verbruiksmeter maar dat zal ik aan de pomp eens bekijken. Filmpje heb ik nog niet kunnen maken.
 13. Ja, precies het zelfde advies heb ik ook gehad. Heb al een filmpje van de huidige acceleratie gemaakt, ga dit ook doen na chippen ter vergelijk. 1e filmpje is wel een beetje karig maar 0-100-160 is te zien.
 14. Hoi mede detailer, Ik heb deze week een afspraak staan bij Unlimited in Tilburg om te laten chippen en de EGR uit te laten schrijven. Ik zal mijn ervaring binnenkort delen.
 15. Nielzemans

  Motor onderhoud nu!

  Update: 169.500 Turbo solonoid valve vervangen 169.700 Motor storing Nu 182.000 en sinds laatste storing niks meer gehad. Ik wacht het wel weer af.
×