Jump to content
Fiestaclub.nl

Pikkelateur

Active users
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Pikkelateur

 • Rank
  Fiesta Newbie
 • Birthday 11-02-1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Almere

Contact Methods

 • Skype
  Pikkelateur

Previous Fields

 • Voornaam
  Michel
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Wit
 1. Pikkelateur

  Fiesta MK7.5 geeft vanzelf gas

  Even update. Gisteren een telefoontje van mijn werkgever gehad dat maandag de auto omgeruild wordt met een collega. We hebben beiden dezelfde auto alleen die van hem is 3 maanden ouder. Hij gaat ook even testen de komende tijd (onbekend hoelang nog) en laat mij het een en ander ter zijner tijd nog weten. Zodra ik ervaringen van mijn collega heb gekregen laat ik dit weer hier even weten.
 2. Pikkelateur

  Fiesta MK7.5 geeft vanzelf gas

  Hoi Lupus, In het filmpje is te zien dat het verbruik even omhoog schiet. Overigens rijdt ik 90km/h, maar goed, dat maakt verder niks uit qua klacht. Wat je dan voelt is alsof de motor op zijn laatste druppels aan het rijden is en dan zeer schokkerig rijdt (het gaat niet om 1 hopje, soms houdt dit aan totdat ik de cruise control opnieuw instel). (Ik zie nu pas dat ik dat niet in het bericht had gezet bij het openen van dit topic dat dit ook speelt). Dat het geen impact heeft op het verbruikt is mij duidelijk en gaat het mij ook niet om. Het vastleggen van het vanzelf gas geven is mij tot op heden niet gelukt gezien dit slechts maar een paar tellen duurt.
 3. Pikkelateur

  Fiesta MK7.5 geeft vanzelf gas

  Ik rij zo'n 600km perweek. Voornamelijk langere stukken achtereen. Enkele keer per week zit er wel een korte rit tussen als ik boodschappen ga doen. Zie ook filmpjes. Gewoon rijdens op een vlakke weg (tussenring Almere). Ik weet wel zeker dat het niet aan de weg of bepaalde wegdelen ligt, gezien het probleem zich niet op dezelfde plek zich altijd voordoet. Ook ben ik er zeker van dat ik zelf niks vreemds doe (kan überhaupt weinig doen gezien ik op de CC rij) en er is ook eens een monteur meegereden die aangaf dat alles normaal is en zelf ik een nette rijder ben. Enige trend wat ik wel merk is dat het pas gebeurt als de motor op temperatuur is. Hoop dat onderstaande misschien meer duidelijkheid kan bieden.
 4. Pikkelateur

  Fiesta MK7.5 geeft vanzelf gas

  Hoi Lupus, Bedankt voor je reactie en excuus voor mijn late reactie. Het gaat overigens om een 1.5TDCi van september 2015. De auto is inmiddels nu naar de garage geweest waar hij ook vandaan komt en is daar 10 dagen geweest. Ze hebben ca. 400km gereden, maar ze kunnen maar niks vinden vreemd genoeg. Gisteren heb ik de auto weer opgehaald. Het irritante blijft dat het probleem niet op te wekken is en zomaar weer naar voren komt. Het kan dus ook voor een langere periode goed gaan. Sinds gisteren heb ik ca. 200km gereden en voor alsnog het probleem niet opgemerkt. Wat ook erg merkbaar is en ook heb vastgelegd op video is dat op de cruise control de auto zo nu en dan erg schokkering is (gevoel alsof de tank bijna leeg is). Dit is iets was wel vaak voorkomt als ik dan tussen de 80 en 100kmu op de CC rijd. Het verbruik schiet dan omhoog van ca. 4l/100km naar soms 9l/100km voor enkele seconde. Misschien dat het iets in relatie staat met het vanzelf gasgeven, maar ik heb geen idee meer.
 5. Pikkelateur

  Fiesta MK7.5 geeft vanzelf gas

  De auto is nu 2 keer bij een ford dealer geweest, maar ze kunnen geen foutcode vinden helaas. Het irritante is gewoon dat soms gebeurt het een paar keer op een dag en dan bijv. een maand weer niet...
 6. Goedemiddag, Mijn Fiesta van sept 2015 (model MK7.5) geeft soms vanzelf gas zonder het gaspedaal aan te raken. Soms bij het uitrollen van de auto merkte je dat de auto ineens in snelheid toenam of je staat stil en de auto geeft dan stoten gas tot ca. 3000 toeren. De auto is verschillende keren al bij de garage geweest, maar helaas heeft dat nog niet tot een oplossing geleid. Het enige wat was opgevallen is dat er veel te veel olie in het blok zat en daardoor waarschijnlijk de auto olie aan het verbranden was. Toen heeft de garage het olie volledig ververst (leeg laten lopen en juiste hoeveelheid toegepast). Dit leek een lange tijd goed te gaan, totdat gisteren in de file weer de auto ineens gas begon geven wanneer ik de koppeling en de rem had ingetrapt. Heeft iemand enig wat dit kan zijn? Het gaspedaal is reeds vervangen n.a.v. het probleem dat deze (voor het huidige probleem) de eerste seconde bij gebruik van het gaspedaal niet reageerde. Wat er al gebeurd is: * Gaspedaal is vervangen (sensor gaf een storing n.a.v. niet reageren de eerste seconde) * Olie is ververst en weer gevuld met de juiste hoeveelheid olie Ik hoor heel graag of iemand iets weet. De auto vertrouw ik ondertussen niet meer, maar moet toch dagelijk op en neer naar het werk. Indien er meer info nodig is, dan hoor ik het uiteraard graag. In de 2 filmpjes (verder op in dit topic) is te zien dat de auto op de CC soms in verbruik toeneemt en lijkt de motor te reageren alsof hij op zijn laatste druppels aan het rijden is. Misschien dat het een met het ander te maken kan hebben.
 7. Pikkelateur

  Een nieuwe lid en een probleem met mijn Fiesta

  Ga ik doen! Thnx!
 8. Hallo allemaal, N.a.v. een, blijkbaar, onoplosbare probleem met Fiesta uit 2015 heb ik mij hier aangemeld, maar zal eerste even in het kort iets over mezelf vertellen. Ik ben Michel 31 jaar en kom uit Almere. Ik ben in het bezit van een Ford Fiesta uit 2015 wat mijn leaseauto is. Ooit heb ik eerder ook een Fiesta gehad, maar dit was een Xr2i uit 1990. Helaas heeft deze het niet overleefd i.v.m. een ongeluk Het was mijn eerste auto en was hier ontzettend trots op totdat iemand zijn auto in mijn Fiesta parkeerde. Maar goed, nu even het probleem dat ik heb met mijn huidige Fiesta van sept 2015 (model MK7.5). Soms geeft deze vanzelf gas zonder het gaspedaal aan te raken. Soms bij het uitrollen van de auto merkte je dat de auto ineens in snelheid toenam of je staat stil en de auto geeft dan stoten gas tot ca. 3000 toeren. De auto is verschillende keren al bij de garage geweest, maar helaas heeft dat nog niet tot een oplossing geleid. Het enige wat was opgevallen is dat er veel te veel olie in het blok zat en daardoor waarschijnlijk de auto olie aan het verbranden was. Toen heeft de garage het olie volledig ververst (leeg laten lopen en juiste hoeveelheid toegepast). Dit leek een lange tijd goed te gaan, totdat gisteren in de file weer de auto ineens gas begon geven wanneer ik de koppeling en de rem had ingetrapt. Heeft iemand enig wat dit kan zijn? Het gaspedaal is reeds vervangen n.a.v. het probleem dat deze (voor het huidige probleem) de eerste seconde bij gebruik van het gaspedaal niet reageerde. Ik hoor heel graag of iemand iets weet.
×