Jump to content
Fiestaclub.nl

Roooney96

Active users
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roooney96

 1. Roooney96

  Hoever raam open

  Nee hij hoort helemaal in de deur te verdwijnen...
 2. Roooney96

  Gaan deze spacers passen?

  Ik heb rondom 15 en dan heb je (zeker achter) nog ruimte genoeg. Ik denk dat je er wel mee weg komt. Overigens denk ik niet dat het je rijgedrag negatief gaat beïnvloeden, dat van mij is er alleen maar beter op geworden. Alleen je wiellagers gaan sneller het leven geven (bij mij na ruim een jaar nog geen enkele speling overigens). Ik zou je wel aanraden om een fatsoenlijk, betrouwbaar merk te kopen... Dit is het enige dat je verbindt met de wielen hè, er zijn genoeg verhalen van spacers die afbreken en dergelijke. Voor een paar tientjes meer heb je gewoon dezelfde alleen dan van Eibach. Ik zou daar niet op bezuinigen persoonlijk.
 3. Roooney96

  Bumpers Mk7 vs Mk7.5

  Past niet, koplampen hebben een andere vorm
 4. Roooney96

  Kosten distributieriem.

  @Tommie2110 nee bij een universele garage
 5. Vandaag even na zo'n 17k km's mijn olie + filter vervangen. Kan het zijn dat hij serieus wat vlotter lijkt? Of is dit puur een placebo effect hahaDe vorige keer merkte ik er weinig tot niets van.. Nu lijkt hij echt meer pit te hebben. Ik zat te denken aan de variabele cam timing die op olie werkt...
 6. Roooney96

  Kosten distributieriem.

  Ik heb laatst voor €484 (incl. btw) laten doen. Dat was met alles er op en er aan (dus ook waterpomp, poelie, koelvloeistof, multiriem) Dan heb je een beetje een richtprijs. Riem was van Gates trouwens. Edit: Gaat om een 1.6 Ti-vct
 7. Roooney96

  De 7.5 ST200 van Peter

  Ahh jammer haha, dat had het wel helemaal afgemaakt Ja daar zou ik ook niet goed van worden om hem dan te laten staan...
 8. Roooney96

  De 7.5 ST200 van Peter

  Wat een verschijning is dat toch.. Vooral van de achterkant op de diffuser ziet die kleur er heel gaaf uit Weet je al welk kenteken je krijgt? (met of zonder ST haha)
 9. Roooney96

  Fiesta St Performance Blue

  Oh wacht, dat klopt inderdaad.. Zat te denken aan 114i haha. Dat is geen verkeerde combinatie: (relatief) laag verbruik, lekker vermogen, achterwielaandrijving, BMW interieur vs Ford en M-styling in een schitterende kleur! Dat maakt wel jaloers Veel plezier ermee!
 10. Roooney96

  Fiesta St Performance Blue

  Netjes, is dit die 1.4 die gechipt is naar 220? Die heb ik ook een aantal keer voorbij zien komen. Zien er heel netjes uit die generatie 1 series
 11. Roooney96

  Welke auto wax?

  Ik gebruik poorboys natty's paste wax (zijn verschillende varianten afhankelijk van de kleur auto die je hebt): https://www.carclean.com/nl/natty-s-paste-wax-black-235ml.html deze breng ik met de hand aan, blijft niet langer dan 3 maanden zitten wanneer je hem elke week wast. Maar zorgt wel voor een mooi diepe glans. Ik heb voorheen ook vloeibare wax gebruikt: https://www.carclean.com/nl/liquid-insulator-wax-no-845-473ml.html Was makkelijk met polijstmachine aan te brengen en bleef lang zitten. (maand of 5) Polijsten met de hand zie ik geen heil in... Dan moet je wel heel veel uren besteden om enigszins resultaat te krijgen. Trouwens voor een polijstset ben je 'maar' ong. 200-300 kwijt, dat kost 1x naar een detailler brengen ook. Kleien, twee staps polijsten en waxen kostte me dan wel weer 7 uur van mijn dag haha. (Voor het polijsten gebruik ik alles van monello). Wanneer je een 'dual-action' polijstmachine koopt kan er overigens niet zoveel fout gaan. Wat je ook doet, ik zou in ieder geval aanraden om de auto een keer volledig te kleien voor dat je met allerlei pads en doeken intensief gaat wrijven op je lak.
 12. Roooney96

  Ford Fiesta Frozen White Hot Hatch Edition

  Mooi nieuws! Weet je wat er allemaal gedaan is bij de revisie?
 13. Ik zou even je gasklephuis schoonmaken, misschien dat het dan al verholpen is. Wanneer heeft 'ie verder voor het laatst bougies gehad?
 14. Roooney96

  Fiesta MK7 2009

  Is dit toevallig een Duitse van oorsprong? Daar hebben ze heel veel verschillende kleurencombinaties en opties die in NL nooit geleverd zijn volgens mij. Inderdaad even dit checken, als je verbonden bent gaat er een blauw lampje branden rechts onder bij je display. Als je wel verbonden bent is het waarschijnlijk een kwestie van een aantal keer op je aux knop duwen (daarmee 'scroll' je door verschillende input kanalen) Links bovenin je display zie je dan als het goed is BT verschijnen.
 15. Roooney96

  Pookhoes vervangen.

  Je haalt eerst het plastic deel dat om je pookhoek heen zit los. Die zitten met klipjes vast (op de 4 hoeken voornamelijk). Die klipjes zijn klote, je krijgt ze bijna niet los zonder ze te breken, niet te bang zijn die kun je desnoods weer gewoon eraan lijmen. Als dat plastic los is begin je linksom aan je pookknop te draaien tot het hele ding eruit komt (dus pookknop, hoes en plastic surround). Dan draai je hem gewoon om en vanuit binnenuit zit er een tiewrap om de pookknop. Zo bevestig je de hoes ook aan de knop, draait het eerste stukje hoes om en steekt daar de knop in. Dan vanuit binnenuit een tiewrapje om de knop (met de hoes ertussen).
 16. Juist dat is hem haha Ten eerste een lekkere stijging in koppel en het vermogen blijft mooi lineair doorlopen bovenin! Het zou kunnen dat je het schommelende koppel voelt bij de toeren die je beschrijft, dat komt wel enigszins overeen. Maar dat is lastig te zeggen. Heb je al eens geprobeerd om de airco uit te zetten?Ik merk persoonlijk nogal een verschil met dit weer als de airco volle bak staat te blazen (lijkt alsof 'ie inhoudt)
 17. Stottert hij consequent bij het zelfde toerental? En heb je een dyno grafiek gekregen? Als het aan de map zou liggen dan zou je het in theorie ook daar op moeten zien. Mijn metal heeft bijvoorbeeld een dipje in zowel koppel als vermogen bij ongeveer 3000 toeren, en dat voel je ook als je hem vanuit lage toeren helemaal doortrekt. Nou heeft jou ecoboost een hele andere vermogenscurve. Als ik zo een standaard 1.0 100pk bekijk, begint het vermogen na ong. 2700 toeren minder snel te stijgen en nog belangrijker het koppel zwakt af. Misschien heeft de map een bestaande dip in koppel een beetje uitgelicht
 18. Roooney96

  De 7.5 ST200 van Peter

  Gave wagen! Vooral die volledig zwarte recaro's zien er gelikt uit
 19. Roooney96

  kopbouten

  Dat is inderdaad niet onverstandig, hoeveel zit er nog in? Bij de werkplaats waar ik gewerkt heb hadden ze gewoon een willekeurige brandstofpomp daarvoor in gebruik. Twee slangetjes er aan en dan gewoon aansluiten op een 12v (auto)accu (begon te lopen zodra je het aansloot). Gaat niet heel snel maar dan krijg je wel gewoon je tank leeg...
 20. Roooney96

  Groepsinkoop: Autobeam H7 LED

  @Cees Dat past inderdaad eigenlijk net niet . Gewoon je koplamp eruit pakken en dan lamp erin en kap erop. Dan in een geheel terugzetten, dan zit ie wel strak tegen je zekeringskast aan maar dat doet verder niks
 21. Roooney96

  Sportcat/decat MK7 1.6 Ti-VCT

  @randyy De kat zit origineel inderdaad aan het spruitstuk zoals je zei, wat Bart bedoelt is denk ik zoals je een aftermarket uitlaat krijgt.. Je hebt dan spruitstuk/sportscat of decat/catback gedeelte.
 22. Roooney96

  Groepsinkoop: Autobeam H7 LED

  Ik heb ze er nu 4 maanden inzitten en ben nog steeds ruim tevreden. Vergeet niet ook het kapje mee te bestellen omdat de originele niet meer past met de grotere led/xenon. (Tenminste als het bij een facelift hetzelfde werkt als bij mijn metal) Ik heb ook de 'sidelights' vervangen voor led variant omdat je anders twee verschillende kleuren tegelijk aan hebt, maar de facelifts hebben daarvoor die led strip standaard dacht ik. Autobeam is trouwens ook prettig, kunt gewoon via fb messenger met die beste man chatten als je iets wil vragen of iets dergelijks.
 23. Roooney96

  motor wisselen

  Bak gewoon er aan laten zitten, is veel makkelijker om de bak over te zetten als je het hele zooitje erbuiten hebt. Met andere woorden, scheelt veel gefrot om de nieuwe motor precies uitgelijnd te krijgen met een versnellingsbak die er nog in zit. Andersom gaat het ooit al lastig (bak aan een gemonteerde motor monteren) laat staan dat je met het grootste gewicht moet gaan wiebelen. Aandrijfassen en schakelkabels heb je er zo af/uit.
 24. Roooney96

  Probleem stoelverwarming MK7

  Ja precies, ik heb een kapotte nu een beetje aangepast zodat de stekker er gewoon aan kan en dat het eruit ziet alsof de stoelverwarming uit staat (dus geen rode rand zichtbaar). Gewoon die veertjes eruit halen en het contactplaatje eraf knippen. Ik ben van plan om met mijn andere kapotte schakelaar een werkende oplossing te maken. Op aliexpress gewoon voor 1.50 zonder verzendkosten 100 van die kleine simpele drukschakelaartjes kopen Wat is china toch mooi he haha
 25. Roooney96

  MK7_Metal

  @BlackFocus daar heb ik destijds ook naar gekeken maar niet gedaan omdat ik niet echt een betrouwbaar merk kon vinden.. Dat stuurgedrag herken ik niet echt.. Heb juist eerst een tijdje gereden met alleen achter en vond het toen een merkbaar verschil toen ik voor ook erop had zitten. Kan in m'n hoofd zitten maar ik heb het idee dat overhellen bij snel insturen minder is geworden. Ach ja, er zijn veel dingen te zeggen vóór en tegen spoorverbreders. Uiteindelijk is het maar net of je vindt dat de positieve dingen tegen de negatieve dingen opwegen..
×