Jump to content
Fiestaclub.nl

Sebastiaan89

Active users
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Sebastiaan89

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  sebastiaan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Wit
 1. Helaas heeft er niemand van het forum bekend met dit probleem. Daarom besloten de auto toch maar naar Ford te brengen. Om iemand in de toekomst mogelijk van hulp te kunnen voorzien wilde ik de oplossing plaatsen. Na diagnose bleek de PCM een wisselend signaal te krijgen veroorzaakt door een kabelbreuk. Oplossing: Of de hele kabelboom vervangen(ongeveer 1000 euro) Of een bypass creëren. Hierdoor wordt niet de hele kabelboom vervangen maar slecht een deel over nieuwe bekabeling omgeleid. Deze reparatie is bij mij uitgevoerd. Kosten: 403 euro. De auto vanmorgen weer opgehaald en rijd weer als een zonnetje Hoewel de oplossing helaas niet goedkoop bleek ben ik wel erg prettig en behulpzaam geholpen bij Ford van bunningen te Gouda. Wat mij betreft een aanrader.
 2. Vandaag nogmaals de kabels etc gecontroleerd. Voornamelijk in de buurt van de pcm. Helaas niets kunnen vinden wat lijkt op slechte verbindingen of kabelbreuk. Ook heb ik de pcm losgekoppeld en vervolgens het contact aangezet. Waar ik eigenlijk of een heleboel meldingen meer verwachte of verwachte dat er helemaal niets zou gebeuren kreeg ik exact de zelfde meldingen als wanneer de pcm nog gekoppeld was. Betekend dit dat de pcm het niet doet? Of dat de pcm voorheen dus ook al geen signaal kreeg? mvg
 3. hallo, De ANWB heeft de accu opgeladen en met de startkabels erop proberen te starten. Vandaar dat ik dacht dat de accu het probleem niet kan zijn. of heb ik het dan mis? Goed om te weten dat het ding naast de accu de PCM is. Hiervan hebben we de kabels en aansluitingen(voor zover mogelijk) gecontroleerd. Enig idee waar de ECM zit of is dat het zelfde als PCM? Misschien kan ik dan kijken of er daar mogelijk wat aan mankeert. in ieder geval bedankt voor het reageren en meedenken
 4. Goedendag allen, Vorige week mijn ford fiesta mk7 voor de deur gezet. Dit zonder problemen en storingen. Toen ik na een week wintersport mijn normaal zo trouwe auto probeerde te starten, wilde deze plots niet starten. =Het rode lampje tussen je teller(soort beveiligingslampje) blijft knipperen =waar normaal je km stand staat verschijnen alleen maar streepjes = op het informatie scherm verschijnt een airbag en een stuurbekrachtiging melding = De Climate Control Unit start soms heel even op maar valt direct uit = Wanneer ik de sleutel in de `start` positie draait start de auto totaal niet, dus de startmotor doet helemaal niets. In eerste instantie de accu gecontroleerd en de zekeringen nagekeken. Hier lijkt niets mis te zijn. De volgende ochtend de ANWB gebeld. Deze hebben ook de accu gecontroleerd. Die was wel slechter aan het worden maar niet de oorzaak. De stekkers van(volgens mij) de ecu(onder zwarte kap) naast de accu nagekeken. ook dit zonder resultaat. Ook is de auto uitgelezen: belangrijkste code lijkt me: u0100 communicatie met ECM/PCM A verbroken Overige codes: P1536 handremschakelaar P1607.87-EF circuit uitgangssignaal mil B1 A55 uitvoercircuit van botsingsrapport Volgens mij zit de PCM in het middenconsole naast de handrem. Deze heb ik losgekoppeld en toen de auto gestart. Het enige verschil is dat ik geen airbag melding kreeg. Is er iemand die kan verklaren waarom mijn auto dit doet als ik de auto probeer te starten. Een week geleden is de auto nog zonder problemen weg gezet. En nu start deze dus totaal niet meer Bij voorbaat dank, Sebastiaan
 5. Sebastiaan89

  Diagnose Met Notebook

  Hey allesklusser. Thanks voor de info! Maak het voor mij(en hopelijk ook voor andere) een stuk duidelijker. Ik denk dat ik de pech heb en een `slechte` klone heb aangekocht. Soms zit het mee....soms even tegen.
 6. Sebastiaan89

  Diagnose Met Notebook

  Van de week mijn elm327 kabel binnen gekregen. Via het elm programma kan ik de auto lezen en live data bekijken. Maar in het FORScan programma krijg ik de volgende melding: unable to connect to vehicle, bad elm clone detected Iemand ervaring met dit probleem? En nog belangrijker, met de oplossing?
 7. Sebastiaan89

  Ford Fiesta diffuser (Sport)

  Hey, De diffuser nog te koop? heb ook al een PM gestuurd maar heb nog geen antwoord gekregen.
 8. Sebastiaan89

  Even voorstellen dan maar

  Hallo, Super bedankt voor de link. Ik ga het even doorlezen wanneer ik tijd heb.
 9. Sebastiaan89

  Verkocht - Achterbumper Fiesta mk7.5 rood - Verkocht

  Past deze zonder problemen op een fiesta mk7? Vind mijn diffuser een beetje suf. Zal wel gespoten moeten worden. Mijn auto is frozen white. Dat word geen potje anders?
 10. Sebastiaan89

  Even voorstellen dan maar

  Hallo, Omdat ik wat dichter in de buurt van mijn werk ben gaan wonen heb ik mijn zwaardere auto ingeruild voor een mooie frozen white ford fiesta titanium. Omdat ik graag bezig ben met rommelen aan de auto besloot ik me aan te melden bij het forum. Ik heb nog geen foto`s op mijn laptop staan. Hopelijk volgens deze snel. - Dingen die ik graag zou willen doen aan mijn auto: - Bluetooth willen streamen( kan nu alleen bellen) - Xenon plaatsen in de projector koplampen - Bij passende leds plaatsen, zowel interieur als exterieur. - Armsteun plaatsen(iemand tips? wil het liefst origineel maar hoeft van mij niet tegen dealer prijzen) - Ik overweeg een andere diffuser onder de achterbumper - Ik overweeg de voorbumper te vervangen voor een MK 7.5 bumper. Hoewel ik hier erg over twijfel omdat er waarschijnlijk heel wat meer vervangen moet worden dan de bumper en de kosten hiervan flink zijn. - Mijn huidige sleutel vervangen voor een klapsleutel. Dit was het tot zover maar ik vind ongetwijfeld meer dingen als ik de auto wat langer rijd. direct maar even een vraag: Mijn vorige auto was uit te lezen met een laptop en een kabel. Hier kon ik allerlei dingen instellen, wijzigen of foutmeldingen wissen. Heeft Ford ook zo`n programma? En zijn er particulieren die hierover beschikken?
×