Matti

Active users
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About Matti

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Previous Fields

 • Voornaam
  Matthieu
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK4
 • Kleur
  Groen
 1. Zo, radio werkt...en waarmee ik helemaal happy ben: bediening op de stuurkolom (net onder richtingaanwijzer) werkt ook! Had ik afgekeken op Engels forum, de stuurbediening van een Focus 1 werkt op de nieuwere Ford 6000 radio...die weer in mijn mk4tje past
 2. @Willem, Super bedankt voor de code, mijn radio werkt weer. Demper zit er inmiddels ook onder, nu nog wat illegale verlichting verwijderen en dan kan dinsdag de apk gedaan worden.
 3. Ah, geweldig! Thanksabunch! Durf nu de auto niet in te kruipen (ga zo naar buiten om demper te vervangen, fiesta staat dus erg scheef op assteun), maar ga de code morgen uitproberen, wordt vervolgd... Groetjes, Matthieu.
 4. Hoi allemaal, Naast t gebruikelijke geknutsel aan mijn mk4 (demper en wiellager vervangen voor apk, motorblok wisselen ivm 2 jaar lang overmatig olieverbruik, linker achterscherm vervangen na aanrijding), ben ik nu ook nog mijn radio code kwijt. Helaas nergens (dashboard kastje klepje of boekjes) te vinden, kan iemand mij aan de code helpen voor de M007101?
 5. Zoals hierboven vermeld, is het inderdaad zo dat het hebben van blauwe lampen (zonder ze aan te hebben) al verboden en beboetbaar is. Voor de operaties aan mijn handen reed ik een R1150Rt-p (oud-politie uitvoering van de BMW boxer). Als die aan burgers doorverkocht worden, slopen ze alle strepen en lampen er van af. Zet je iets blauws er terug op, kun je er op rekenen dat je zsm van de weg wordt gehaald. En ook zonder blauwe lampen op n witte BMW motor merkte ik al dat mensen raar gaan reageren op iets wat lijkt op n politie voertuig. Om dit soort reacties en verwarring te voorkomen, zijn de blauwe lampen dus verboden (los van misbruik als files inhalen via vluchtstrook etc). Mochten de lampen dus bij n politie controle ontdekt worden, heb je er een hoop ellende van.
 6. Ha, weer een mk4 erbij, welkom! Het probleem met stationair lopen van mijn '98 Fiesta bleek uiteindelijk veroorzaakt te worden door bedrading (plus draad) die gebroken was: even solderen en probleem opgelost. Veel rij- en/of sleutelplezier!
 7. helemaal goed! Je hebt definitely een mk5.
 8. Moeilijk te zien vanaf de zijkant, maar aan de bumpers te zien heb je een mk5 (zou ook logisch zijn vanwege t bouwjaar). Definitieve bewijs komt van je koplampen: zijn ze helder, dan is t een mk5. Heb je glazen koplampen met ribbels er in, dan is t een mk4.
 9. Houd me ten goede, want onderstaand idee komt uit de tijd dat ik motor reed: het abs van mijn motor deed in de eerste meters een zelftest en maakte daarmee hetzelfde geluid dat je omschrijft. Dus alleen bij wegrijden na starten, daarna niet meer. Maar ja, rij nu een fiestaatje zonder abs (alhoewel daar hopelijk in de komende maanden verandering in komt), dus weet niet of Ford's abs ook zo'n zelftest heeft.
 10. Je hebt een reactie op mp:).
 11. Helaas, de ford die ik op het oog had, is net verkocht. Omdat ik zo veel onderdelen reserve heb (oa blok en bak) en de financiën het niet toelaten om veel geld aan een jongere auto uit te geven , blijf ik zoeken naar eentje waar bijvoorbeeld het blok van vervangen moet worden. Dank je voor je hulp, ik meld me weer als ik 2 Fiesta's voor de deur heb staan:).
 12. Ah, oké. Brug kan ik huren, werkplaatshandboek heb ik (dus kan me al wat inlezen) en gereedschap (zolang er niet heel specialistisch gereedschap voor nodig is) ligt nog in kofferbak van overleden Fiesta. Als het vooral een paar uur sleutelen is, denk ik dat ik de gok ga wagen (pakt het verkeerd uit, wordt het een tijdje fietsen naar het werk:). Thanks!
 13. Hoi allemaal, Na een jaar afwezigheid meld ik me weer: ik had de mk4 geprepareerd voor een motorwissel, dus veren, remmen etc aangepast...rijdt iemand maandag de Fiesta total loss! Nu dus op zoek naar een andere Ford (want wil de onderdelen overbouwen) en heb er 1 gevonden met kapotte bak. Kan iemand aangeven hoeveel werk er in de bak wissel zit? Heb afgelopen jaar de beurt, nieuwe achteras, remmen rondom (incl klauwen) zelf vervangen, maar vraag me af of een bak wisselen niet te hoog gegrepen is... Groetjes, Matthieu/ beginnend sleutelaar
 14. Uh, oeps. Ik zie ook nu pas je reactie (onbewust er van uit gegaan dat ik per mail gewaarschuwd zou worden dat er een reactie is op mijn bericht, niet handig van me). Ik zou inderdaad heel blij zijn met het naslagwerk (mk4), maar ben niet heel mobiel momenteel door aanhoudende motorproblemen (en planning om t blok in zijn geheel te vervangen), kunnen we iets afspreken over opsturen eventueel? Groetjes, Matti.
 15. ha Rick, heb je ze nog te koop, evt vraagprijs? groetjes, Matthieu